Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Kakvo sirenje im davate na kravjo,kozjo,mlado,staro I od kade kupuvate?
Јас купувам младо кравјо, несолено сирење од пастеризирано млеко. Има продавница за деликатесни сирења во Беверли Хилс, таму го земам. Тазе е, го носат секој втор ден, сертифицирана е млекарницата. А за АБЦ намазот, не сум сигурна дека може од рана возраст, има голем процент на млечни масти и сол, но во недостаток на друго сирење читам тука другите бебуши го јаделе
хехе, ти од фејзи купуваш. закон се, одлични сирења имаат не само за деца туку и за возрасни. такво младо сирење имаат и во млекара богданци ама по порачка. инаку стефан јаде исклучиво фета од кутија, нишка или сомборска. некако е најмалку солена а мека и вкусна па и ние пројадовме покрај него.
Мамички дали да му дадам малку сок од јаболко? има 4 и пол месеци, вчера јас јадев јаболко и ме гледаше така жало па му дадов да лижне ќе го лапнеше кутрото или кашичка да му направам? или да чекам барем до 5м? мислам ако му давам ќе му давам по 2 3 лајчиња
Pepelaska mozes da mu dades , inaku i jas primetuvam kaj mojov koga jadam me gleda postojano Mamicki poiskusni me interesira dokolku se pocne so sok od jabolko posle toa sto davate ovosje ili zelencuk
jas i dadov sok od jabolko,pa posle kasha od jabolko,toa dva dena,pa sok od morkov i kasha od morkov isto dvadena,pa kajsija,krusha,sliva sekoj den razlicno sokovite ne gi pie alikashite gi jade,sega za segauste sme na ovoshje drnedke pocnam so zelencuk,ne odbiva nishto od novite vkusovi.
mozes da mu pasiras banana,,slivi modri,jabolko pasirano isto mozes.ispecigo pa ispasiraj.pa potoa zelencuk gledam 5 meseci ste od 6 veke mozes i zelencuk kako pasirano morkovce,kompirce.tikva e ubavo za mozoceto ,jas mnoogu tikva mu pecev pa pasirav.ne mi teknuva drugo nesto ako planiras da mu davas sto ti rekol pedijatarot pisi pa ke razmenime iskustva
Eve go nasiot redosledn neznam dali go imam pisano Na tri poni meseca rece da pocneme so peceno jabolko A posle toa , tikvicka , morkov, karfiol, brokula, kompir obicen i blag , mlado sirenje Ovosje nikako sodrzi seker mnogu ke se popravi :)
Eve nesto poveke za grizot ( mada mislam deka toa e isto kako i so kravjoto mleko)Individualno e dali nekoj ke dava ili ne Grizot sodrzi Phtyin .A Phtyin sodrzi fosfor koj se vrzuva so kalciumot i ne mu dozvoluva da postapi vo krvta.Nivoto na kalcium vo krvta kaj decata treba da bide postojano 10mg na 100 ml krv.Dokolku e pomalku paratiroidnata zlezda go zema od koskite i go otprava vo krvta . I onaka decata nemaat mnogu kalcium , a toj mnogu im e vazen za rastenje. Se konstatira deka griozt moze da im go unisti kalciumot . Dokolku vo organizmot ima malku kalcium loso rabotat muskulite na srceto , i se zgusnuva krvta.Dokolku na decata im se dava po 2-3 cinii griz vo tekot na debot mozat da zabolat od rahit i spazmofilija.
Па, добро по 2-3 чинии гриз мислам никој не дава, нема сите оброци на детето да му бидат со гриз, ама и во овие чоколина-карамелина, 70% е гриз, така да мислам не може баш да го избегнеш гризот, ако не секој ден, преку еден ден јаде нешто што содржи гриз.
Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."
gvenda mislam sekade razlicno se kazuva okolu hranata . Eve uste eden konkreten primer ( heljda mislam deka e taka na makedonski ili grecka na ruski , pedijatrite ja odobruvaat posle 4 meseca ) Taa sodrzi gluten i gotovata hrana na Nestle tuka se nudi kako kasa da se dava od 4 meseca. Jas ne sum pocnala so dohrana iskreno neznam kogo da slusam i sto e najpametno
Се согласувам со арх_диз дека зголементо ниво на фосфор го намалува нивото на калциум во крвта па организмот го извлекува калциумот од коските но од друга страна недостатокот на фосфор негативно се одразува врз развојот на нервниот систем па затоа најдобро е да се балансира и во исхраната да не се исклучуваат ниту едниот ниту другиот елемент. Всушност исклучувањето и не е возможно затоа што фитинот не се содржи само во гризот туку во сите житарици (поготово оризот) а и во мешункастите плодови (грав, грашок, леќа) и морковот. Важно е да не се претерува со иста храна а организмот има неверојатни механизми да си ги регулира потребите од различни елементи. Само во екстремни случаи на еднолична храна може да се направи проблем.
Јас купувам младо кравјо, несолено сирење од пастеризирано млеко. Има продавница за деликатесни сирења во Беверли Хилс, таму го земам. Тазе е, го носат секој втор ден, сертифицирана е млекарницата. А за АБЦ намазот, не сум сигурна дека може од рана возраст, има голем процент на млечни масти и сол, но во недостаток на друго сирење читам тука другите бебуши го јаделе
Da bash od tamo sakav da odam da kupam ama malku se zbuniv nekoi davaat mlado nekoi staro sirenje pa zatoa me interesirashe shto da odberam A kaki mi mami2 ima sirurno poveke vidovi so koe da pochnam ili taka da si kazam mlado kravjo i nesoleno??? Fala ti mnogu
samo za mladovo sirenje mi e cudno na 5 meseca neznam jas nemudavav ni sirenje ni mleko tetrapak pred godina..koga imase 11 meseci pocnav so mleko no razredeno .isto taka ne mu davav jagodi med jajca se do godinka
imeto za moeto vtoro maze vanessa30
Aj ve molam za pomos okolu imeto za moeto vtoro detule, koe spored terminot treba da se rodi vo avgust - okolu praznikot uspenie na Sveta Bogorodica i sega sakame imeto soodvetno i da mu go dademe
Marijan (17%)
Marin (18%)
Martin (20%)
Marko (45%)
Број на сите гласови: 179
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!