Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Daj mu nesto drugo mene pedijatarot me iskara sto sum mu dala prvo morkov kako bil alergen.Jas posle toa mu dadov mlada tikvica poveke mu se dopadna od morkovot. Dosega imame probano morkov , mlada tikvica , brokula i kompir
Ќерка ми воопшто не сакаше кашичка од морков, ни сок, па и не и ни давав. Не се сеќавам што прво и дадов, ама ми текнува дека најпрво и варев зеленчук па и давав од водичката една недела, па после почнавме со зеленчукот. Знам дека беше лето и имаше еден куп овошје и зеленчук. Докторката ни препорача по 3 дена едно овошје/зеленчук, па после друго 3 дена, па да и ги измешам.
Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !
Прв пат слушам дека морковот бил алерген, јас прво почнав со јаболко неколку дена, па морков, па измешано заедно, после мислам банана, па ориз, круша и точно на 6 месеци компир, а потоа можеш се, се разбира постепено, не воведувај повеќе од два нови вкуса неделно
Pepelaska i kaj mene se sluci istoto i sega morkovot go mesam so jabolko.Taka go jade bez problem.I spanakot ne go saka pa go mesam so tikvicka.Sekogas mu spremam domasni kasicki onolku kolku sto mislam deka treba da jadi(vo pocetokot samo po nekolku lazicki)
Moeto bebe ima 6meseci,dali mozam da i dadam palenta i dali moze da ja kombinitam so zelencuk bidejki kiselo mleko uste nemame probano.
Можеш да и дадеш палента, но јас би ти препорачала да почекаш малку, подобро давај и зеленчук и овошје сега, тоа е поздраво, откоклу нешто од што само ќе „наклава“, подобро витамини да внесува отколку брашно. Ти си знаеш, тоа е само мое мислење
Nie jademe veke 2meseci ovosje,zelencuk i mlecni kasicki na HIPP.Od zitarici samo oriz imame probano,pa mislam 1-2ti nedelno da i dadam.Na 5,5meseci koga ja merev za1,5mesec imase samo 500gr staveno.Pozdrav i fala za odgovorot.
вчера наполнивме 4 месеци и денес ручкавме кашичка од јаболко неколку лажички, со сласт си јадеше бараше и уште но ми е страв да и давам повеќе, многу сме возбудени кога можам да пробам со морковче ?
Моево дете не сака ништо солено му правам еве три дена по ред компир му ставам малку од млекцето се прави супер и не сака плука сосема малку ќе касне и с емурти с етресе пробав и со купено не сака, а дај му јаболко или банана лапа како да не видело , како да го научам на солен вкус сакам и ориз да почнам да му давам од утре три дена по ред, кога може да се замени цел млечен оброк со кашичка, сабајле навечер? Ау ова со јадењево почетоков било жива мака, инаку во сабота прави 6 месеци па мислам време е за да почнеме убаво со јадење ама не сака само блага сака мангупот
Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away
Mislam deka mlekoto ima slatkast vkus poradi toa i im se dopaga nesto sto e slatko.Jas vcera za prvpat mu dadov kompot od zeleno jabolko mu se dopadna. Inaku omileno nesto mu e mlada tikvica a za se drugo pravi brrr so ustata i hrana leta na site strani
Моево дете не сака ништо солено му правам еве три дена по ред компир му ставам малку од млекцето се прави супер и не сака плука сосема малку ќе касне и с емурти с етресе пробав и со купено не сака, а дај му јаболко или банана лапа како да не видело , како да го научам на солен вкус сакам и ориз да почнам да му давам од утре три дена по ред, кога може да се замени цел млечен оброк со кашичка, сабајле навечер? Ау ова со јадењево почетоков било жива мака, инаку во сабота прави 6 месеци па мислам време е за да почнеме убаво со јадење ама не сака само блага сака мангупот
Пробај со јогурт, многу го подобрува вкусот на солените касички, барем кај нас тоа успева.
Пробај со јогурт, многу го подобрува вкусот на солените касички, барем кај нас тоа успева.
Не сум сигурна дали може да му давам јогурт нема пробано кравјо млеко ?
nas ni uspeva ako solenite kasicki imaat dodatok nekoe ovosje ili ovosni snegulki na Hipp primer ako pravam tikvica, rokula, spanak ili kompirce obavezno stavam ili jabolko ili nesto ovosno na Hipp i sekogas mi uspeva da ja izede, ne mnogu kolicinski no dovolno...eve 4-5 dena ja namaluvam kolicinata na jabolceto, ako predhodno stavav celo, sega stavam po pola i pak ja jade, pa ke vidime koga ke go povlecam dali ke saka, no mislam deka poleka se priviknuva na vkusot na zelencukot:))) probajte i vie taka
И мене Филип не ми јадеше ништо зеленчук, ама еве сега нема што не јаде. Мислам дека ќе се навикне и Мартин, Пепелашка. Сега уште му е чудно, ама ќе јаде. Пробај со малку јаболче или јогурт во зеленукот.
Nie planirame vecer da i dademe na bebuska pasirano vareno morkovce kako prva hrana da proba. Ke vi pisam dali ke go bendisa ili ne Zatoa sakam da pocnam so zelencuk, da ne si napravam posle problem kako pepelaska, pa samo ovosje da mi jade