Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Tочно мила мама, и кај нас воопшто не се напомнуваше кога да се почне со глутен. Кога и кажав на докторката на редовен преглед дека Изабела (имаше околу 5 и пол месеци)проба глутеински производ, таа кажа дека глутенот е добар и никаква поголема фама не креваат детските доктори ниту не напоменуваат дали и на колку месечна возраст да се почне со глутен.
Може ли некој да ми каже што уште да му давам, пробавме морков, компир, ориз, брокула, јаболко , банана, круша, праска, какви комбинации со зеленчукот да правам , читам тука јогурт може од 6м? А бисквити ? Од кога им дадовте бисквити и како во млеко во кашичка? И сокчињата што се има јаболко грозје, јаболко боровница, на нив пишува од 4м, може да се даваат? ние имаме 6м
Еден куп прашања ама збунета сум
Pepelaska,jas so biskviti pocnav uste od 4 mesec so Liga 1 bez glutenski,sega koristam Liga 2 za od 6-9 meseci i sekoj dnevno onaka kako sto se pakuvani po 2 beskviti mu gi blendiram so ovosjeto i taka mu davam ovosna kasicka.
Site kasicki i sokcinja koi se od 6 meseci slobodno davaj mu na ,neka ne te buni toa sto ima borovnica
Ама не можам овде да најдам бисквити без глутен или има некои? А иамм и една кашичка исто од 6м, јаболко банана и житарки ама има глутен па не сум му ја дала, сакам да почекам барем до 6 и пол 7
Mora da ima biskviti bez gluten,zarem onie decinja sto se alergicni na gluten ne probale biskviti???Pobaraj ke najdes,na opakovkata mora da pisuva deka se bez gluten.Ili eve ringerajkite od tvojot grad neka ti pomognat ako znaat kade ima.Mislam deka kasickite se so biskviti bez gluten ama sepak proveri kako sto rekov mora da pisuva na niv. I da,vo pravo si pocekaj so glutenot barem do 7-ot mesec.Jas i sega se vozdrzuvam kolku mozam pomalku da mu davam.
Не брзајте со бисквитите и другите глутенски производи, како и производи од брашно, има време за нив подобро давајте му овошје и зеленчук, нека примаат витамини, јас барем така практикував, јас прв пат бисквити му дадов нешто пред да направи 9 месеци, леб на 8 месеци, глутен на 7 и пол, како што пишав погоре со фрутолино. Сега за бебето е битно да пробува различни вкусови, а не да го заситат, па нема да ги гоите, нив главна храна се уште им е млекото, мајчино или адаптирано. Јогурт и кисело млеко може да се дава од 6 месеци за подобрување на вкусот на зеленчуковите кашички, исто така и крем сир односно АБЦ намаз, исто така може по малку путер и маслиново масло да им ставате на зеленчуковите кашички Успешно ранење на своите им посаувам на сите мамички
Фала ти на убавите желби Сноувајт , јас тоа и му давам најмногу овошје и зеленчук и јас мислам нема потреба од посилни храни ама вчера добив критика од баба му и дедо му дека детето било гладно го оставив малку и им плачел па му дале една цела банана изел и демек сакал уште среќа јас дојдов па се средивме некако не беше гладен мислам цела банана дека му е доволна, па демек требало да јаде манџи , лебови и слично гладно ми било детето па затоа прашав за бисквитите, малку забегав од темава ама ме изнервира таа констатација дека ми било гладно па не може тој наеднаш се да прима во тоа мало желудниче,
Veke ne gi koristime tie biskviti od 4 meseci no utre koga ke izlezam ke gi slikam v prodavnica i ke gi postavam,pa ako ima kaj nas pobarajgi.
Vidi na Plazmata dali pisuva deka ne sodrzi gluten ako pisuva slobodno mozis da mu dades kako dodatok vo ovosnata bidejki do 9 meseci se preporacuva biskvitite da se davaat samo kako kasicki a po 9 mesec mozi da im se dade i v race.Toa go pisuva na sekoja edna kutuja so biskviti nameneti za bebinja na vozrast od 6-9 meseci taa ja imam doma ke ja slikam i ke ja stavam tuka(se nadevam vo tekot na denot)
Не брзајте со бисквитите и другите глутенски производи
Snowhite, ima biskviti sto se od renomirani firmi za proizvodstvo na bebeska hrana koi proizveduvaat biskviti nameneti za bebinja od 4-ti mesec BEZ GLUTEN. Koristenje na tie biskviti se preporacuva (barem ovde kade sto sum jas) na sekoe pogolemo rodeno bebe znaci od 4 kg>...pocnuvajki od 4 i pol meseci taka pocnav i jas. A voveduvanje na gluten spored svetskata organizacija na pedijatri za voveduvanje na nova hrana kazuva deka glutenot treba da se vovedi od 6-ot mesec uste vo 2009 godina sega sme 2011... Neznam tocno koj no imav procitano pogore deka podobro e da se vnesi pobrzo sto e tocno. E sega sekoj e prepusten na svoja odluka a ovde sekoe mislenje e dobre dojdeno
Aj nekoj neka postavi slika na nekoja marka biskviti bez gluten. Plazma keksi moze da mu stavam vo kasickite na moeto 4 i pol mesecno bebe?
Veke ne gi koristime tie biskviti od 4 meseci no utre koga ke izlezam ke gi slikam v prodavnica i ke gi postavam,pa ako ima kaj nas pobarajgi.
Vidi na Plazmata dali pisuva deka ne sodrzi gluten ako pisuva slobodno mozis da mu dades kako dodatok vo ovosnata bidejki do 9 meseci se preporacuva biskvitite da se davaat samo kako kasicki a po 9 mesec mozi da im se dade i v race.Toa go pisuva na sekoja edna kutuja so biskviti nameneti za bebinja na vozrast od 6-9 meseci taa ja imam doma ke ja slikam i ke ja stavam tuka(se nadevam vo tekot na denot)
Побрзо би се решила за палента отколку за бисквити.Денес му дадов малку палента да проба(сварена само со вода) но се давеше од зрнцињата.Дали можеби има некоја посебна за бебиња или треба блендирана?
I jas pocnav so dohrana od 6 meseci, a so gluten od 7 meseci i toa slucajno doznav :). I dadov edna nokna kasicka od hipp pred spienje 5 laziconja odprilika i posle toa vidov deka sodrzi gluten ama super si bese i den denes si gi jade tie kasicki. I stavam i sol i vegeta vo zelencukovite i mislam deka dobro postapuvam. Normalno deka i stavam se vo granica na normalata.Inaku gi postuvam pravilata i preporakite od pedijatrite megutoa pravam nekoi otstapki zasto mislam deka preteruvaat .
Женски може ли да му давам праски од компот? Компотот е од лани направен и е сосема природен едино ми е што има шеќер ама мислам нема многу, проба кашичка од праска и ја обожава а јас се трудам повеќе домашно да му давам па дали може од нив да му правам кашичка?
Pepelaska i jas istoto go pomisliv za kompotot od praski,no bidejki ne i davam zacini resiv da ne i davam praski od kompot.Ovosnite kasicki pomalku mi gi jade,a i sme mnogu ograniceni so ovosje vo zima.Dosega i imam dadeno jabolka,krusa,dunja,banana i kasicka od praska na HIPP.Dajte predlog za uste nekoe ovosje.