|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
27.2.2011 19:28:12   
AnnaMolly RR
И јас следниот пат здравје почнувам со зеленчук со второто бебе.
Во право си, мила мама, така полесно ќе го прифати зеленчукот.

Live and let live

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 1026
27.2.2011 19:45:40   
srcence_25
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama

Nie planirame vecer da i dademe na bebuska pasirano vareno morkovce kako prva hrana da proba. Ke vi pisam dali ke go bendisa ili ne user posted image Zatoa sakam da pocnam so zelencuk, da ne si napravam posle problem kako pepelaska, pa samo ovosje da mi jade user posted image

mila mama moe mislenje e deka na vecer ne treba da se probuva nova hrana zatoa sto ne znaes kako ke reagira na istata! na primer moeto bebce pokazuva pogolema voznemirenost ako i dadam morkovce izgleda i e potesko za varenje,isto i krusa, pa zatoa gi ostavivme malce za potaka! zatoa e poubavo da se probuva nesto novo sabajle ili okolu rucek, taka ke mozes da zaprimetis ako dojde do nekakvi promeni! toa e moe mislenje...pozdravce do tebe i do bebceto

Непосредна врска до пораките: 1027
27.2.2011 20:10:08   
ole2004
Jas mislam deka zavisi od deteto.Jas na Eva i dadov prvo ovosje,pa zelencuk,a sega poveke gi saka zelencukovite kasicki.I moeto bebence ne sakase samo kompir,a koga pocnav da go mesam so morkovce,brokula,paskanat,celer i dr.zelencuci go jade so slastuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1028
28.2.2011 10:49:51   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama

Nie planirame vecer da i dademe na bebuska pasirano vareno morkovce kako prva hrana da proba. Ke vi pisam dali ke go bendisa ili ne user posted image Zatoa sakam da pocnam so zelencuk, da ne si napravam posle problem kako pepelaska, pa samo ovosje da mi jade user posted image

Мила мама зошто навечер почнуваш со нова храна? Секогаш кога се вовоедува нешто ново се дава на утро неколку лажичина, за да можеш преку денот да го следиш бебето дали ќе има реакција некаква. А тоа за овошје или зеленчук нема врска, јас му дадов јаболко прво, па морков и морковот повеќе го сакаше

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1029
28.2.2011 11:31:19   
mila mama
Jas da se pofalam, vcera morkovceto ubavo ni legna user posted image user posted image user posted image E. si otvori usta i kako da ne i e prv pat user posted image , si olapa moze i poveke od edno caeno lazice. Duri i posle prviot zalak barase uste, so oci go jadese user posted image Fala Bogu nisto ne i bidna. Inaku nasiot ritam e takov sto poveke mi odgovara vo 8h navecer da i dadam, otkolku nasabajle. Nie sme tinejdzerki, si spieme poveke sabajlecki user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1030
28.2.2011 16:52:16   
Pepelaska *
Ние папавме ориз денес, прво му дадов така неколку лажички си кркаше не правеше како со компирот ама по некое лајче почна да се мурти па му ставив банана малку и си се најаде за мерак user posted image  Веќе сакам а мислам дека е и време да му заменам еден млечен оброк со кашичка, е сега имам едно сокче од морков на него пишува се сервира со оброк со јадењето треба и сокче значи да му се дава ?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1031
28.2.2011 20:07:40   
Snowhite RR
Јас мислам дека сокот се дава како посебен оброк кога се почнува со дохрана

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1032
28.2.2011 22:11:19   
podarok
На Нестор почнав веќе пред една недела да му давам пире од јаболко, па потоа сокче од јаболко, морков, па потоа микс од јаболко и морковче. Морковот го сака повеќе мислам дека и од млекото. Првиот пат му дадов пола кашичка всушност толку и сакаше, а сега по 120г му се доволни но не му заменуваат оброк туку на ручек помеѓу две млека. Вечерва не изнасмеа кога за прв пат му давав млечен оброк а тој успеа да ми ја земе лажичката и да ја стави во уста. Ние се изнасмеавме а тој така збунет но ни под разно не ја пушта лажишката. А направен беше како user posted image . Една добра работа е што му се нормализира столицата и тоа кака еднаш до двапати во денот user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1033
1.3.2011 17:26:11   
mamamoni
денес пробавме круша, цело време шлапкаше user posted image user posted image user posted image

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот podarok)
Непосредна врска до пораките: 1034
1.3.2011 21:35:25   
little girl
moze li nekoj da mi kaze, kolku mlecni obroci dnevno treba da ima bebceto po voveduvanje na nemlecna hrana i kolku vkupno dnevno, i koga se pocnuva da se zamenuva mlecen so nemlecen obrok.
Moite bebcinja momentalno jadat po 7 pati a sega ke pocneme so dohrana i ova so mlekovo navistina me buni.

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 1035
1.3.2011 22:13:33   
Pepelaska *
И јас сум како тебе на почеток,ама ќе пробам да ти одговорам според моево искуство, јас од кога почнав со дохрана пие негде околу 5 млечни оброци мислам тука спаѓа и навечер кога се буди за млеко, а за заменување полека прво со по неколку лажички секој ден со една повеќе се додека не стигнеш до замена за еден оброк, па за уште еден и така постепено со воведување на дохраната. Незнам колку ти помогнав ама така јас правам. Сепак секое дете е различно, ете на пример на кутијата од млекото пишува дека од 5 месеци натака треба да има 3 до 5 оброци од по 210мл млеко во комбинација со дохрана, ние сме тука негде веќе

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот little girl)
Непосредна врска до пораките: 1036
1.3.2011 22:57:38   
little girl
fala..a koj obrok se zamenuva prvo?

Непосредна врска до пораките: 1037
2.3.2011 14:18:47   
mamamoni

ИЗВОРНА ПОРАКА: little girl

fala..a koj obrok se zamenuva prvo?

и јас сега почнувам и не сум многу искусна но практикувам по овој редослед кај 7-7,30 доење,10-10,30 повторно доење и потоа околу 12 часот кашичка овошна засега, и уште еден оброк околу 5ч. сокче околу 50-60мл. помеѓу доење секако

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот little girl)
Непосредна врска до пораките: 1038
2.3.2011 23:18:17   
ole2004
Eva denes prvpat proba kiselo mlekce.I pomesav 1laz.vo palenta i slatko se naruckauser posted image .

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 1039
3.3.2011 12:56:48   
Pepelaska *
Женски многу ли е 125 гр кашичка за 6 месечно бебе??? Му дадов мешана јаболко и морков пошто од двете има пробано и немаше реакција па ај реков ќе му мешам, како лакомо кркаше дури ми е чудно и страв да не му биде нешто? Досега по неколку лажички скоро по пола тегличка јадеше а сега сакав да не му давам ама плачеше и ми го грабаше лажичето па ми беше жал , изгледа толку си му се јаде?user posted image

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 1040
3.3.2011 13:08:35   
ole2004
Pepelaska neka si jade kolku saka,koga ke mu bide dosta samo ke ti pokaze.Ne ste mali imate 6meseci.

Непосредна врска до пораките: 1041
3.3.2011 15:18:36   
arh_diz
Kasickata e eden mlecen obrok , znaci 150- 200 grama

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1042
4.3.2011 1:30:07   
baby_bump
И ние почнавме со јаболко оваа недела, прво сокче, па печено јаболко, па готова каша од јаболко и супер ги прифати.
Дури половина од кашичката како да и е малку.
Сакам некој да ме посоветува дали можам да и дадам од млечната каша за добра ноќ на Hipp baby`s first pap од јаболко?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1043
4.3.2011 9:14:46   
danced
слободно можеш да дадеш од ноќните на HIPP, и јас почнав со тој редослед на 4 месеци, сега имаме 6 месеци и скоро 1 недела не сака никаква овошна  кашичка да проба одвај успевам по 1-2 лазички да го прелажам , а зеленчуковите си ги јади без  проблем.

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 1044
5.3.2011 16:29:26   
baby_bump
Ич не ја бендиса ноќната од јаболко....user posted image , повеќе ги сака од свежо овошје кашичките.
Почнавме како што пишав погоре со јаболко, па морков, сега што следно да и дадам? Овошје или зеленчук.
(сега ќе имам 1001 прашање)
поздрав

(Одговор на членот danced)
Непосредна врска до пораките: 1045
5.3.2011 17:07:25   
Snowhite RR
Сега можеш да и дадеш ориз или банана, па компир и понатаму се што ќе ти текне. Не се секирај колку и да имаш прашања сигурно некој дежурен ќе има да ти одговориuser posted image

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 1046
5.3.2011 22:17:53   
ole2004
Me interesira na koja vozrast na user posted image  prvpat vnesovte glutein i koja namirnica.

Непосредна врска до пораките: 1047
5.3.2011 22:21:48   
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Me interesira na koja vozrast na user posted image  prvpat vnesovte glutein i koja namirnica.

исто и мене user posted image

Непосредна врска до пораките: 1048
5.3.2011 22:37:48   
gurgica
Jas nesakajki prv pat i vnesov gluten na kerka mi na 5 ipol meseci i toa griz.Posle nekoj 2 nedeli mi svetna deka ima gluten i se isplasiv,no za sreka nemase nikakov problem.I prodolziv postepeno da i vnesuvam i drugi nairnici so gluten.Dr preporacuvaat vnes na gluten posle 7 mesec.

Непосредна врска до пораките: 1049
5.3.2011 22:46:06   
mila mama
Dr preporacuvaat vnes na gluten posle 7 mesec.

A nekoi doktori preporacuvaat vnesuvanje na gluten dodeka bebeto e seuste na majcino mleko, za da enzimite od majcinoto mleko pomognat podobro za razgaraduvanje na glutenot, a so toa se namaluva i moznosta od hipersenzitivnost (pojava na alergija sprema glutenot).

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот gurgica)
Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Депилација
Ring

Дали сте за бразилска депилација ?

Да (72%)

Не (28%)

Број на сите гласови: 86

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!