|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
21.3.2011 13:46:34   
taci14
nate76 ti drzime palci pa i ti da ne izraduvas souser posted image zatoa sto ako nekoja rr uspee kako site da sme uspeale.golem pozdrav i so srekauser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1226
21.3.2011 18:19:33   
Nate76
Devojki mnogu vi blagodaram na podrskata koja mi ja davate. Utre zdravje boze ke vi pisam sto bidnalo, sabajle rano ke odam da mi zemat krv pa do pladne nekade bi trebalo da imam rezultat.Kako sto trebalo da bide taka ke bideuser posted image user posted image Pozz.

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 1227
21.3.2011 20:15:35   
smokva84
Nate76 za utre imas edna obvrska!!!!!!!Da ne izraduvas siteuser posted image user posted image user posted image .Ti ja prakjam celata sreka i ocekuvam ubavi vesti!!!!!

Непосредна врска до пораките: 1228
21.3.2011 20:57:56   
srcushka
ajde nate neka proletta i shtrkot ti go donesat najubavoto bebushche da ja zapomtish ovaa proletuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот smokva84)
Непосредна врска до пораките: 1229
22.3.2011 9:32:22   
cece81
Zdravo na site ! mnogu mi e tesko da go pisuvam ovoj post , neznam na koj nacin da se izrazam kako se cuvstvuvam. Jas dragi moi RR imav punkcija mi izvadija j.kletki no za zal nekoj od niv degenerirale (kako embrijoni) a nekoj prestanale so delba i jas vsussnost ne ni stignav do transver.
user posted image user posted image user posted image user posted image ......od loso po loso sto drugo da mislam , tolku mnogu sum zbuneta isplasena, srceto mi e lesnik, ne se imam ni isplaceno da mi olesni ednostavno neznam sto e poloso vo seta ovaa rabota,neuspesno IVF ili pak i nemoznosta ze celosno zavrsuvanje na negovata postapka.user posted image user posted image user posted image ponatamu dali postoi resenie za nasiot problem . Mi rekoja najverojatno mi e nesoodvetna terapijata(ispadnaa nekvalitetni j. kletki) , los period ,ili pak nesto genetski e. Me upatija da odam na GAK da napravime so soprugot Kardiogram i Kardiotip -genetski ispituvanja . 
Ve molam site sto ste gi pravele ovie ispituvanja da mi  pisite kolku e nivnata cena i kolku se ceka za rezultati, i dokolku nekoja RR imala problem kako nasiot neka mi pise na PP!
Proletva jas sigurno ke ja docekam vo sivilo !user posted image user posted image user posted image .......

(Одговор на членот srcushka)
Непосредна врска до пораките: 1230
22.3.2011 10:04:35   
Olivia
Cece ti pisav pp. so tebe sum gi delam custvata drugi zborovi nemam denes nema ni edna uteha da dopre do srceto tvoe, no utre nov den so novi sili  mora da se boris mila.

Nate mislite mi se postojano so tebe, te cekame so visokia beta, daj barem sonceto neka te ogree tebe denes.

Ve user posted image ama silno

Zmej koga pravis test?

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1231
22.3.2011 10:33:46   
Zmej
Srckiiii,jas denes otidov vo Sisitina i maz mi go zemav so mene (mada sekogas za se odam sama),i sestrata vo laboratorija me prasuva koga pravese transfer? ,i vikam na 9-ti ...aaa vika rano ti e, ke dojdes zadutreuser posted image ,denot na transferot se racunal nulti znaci denes mi e 13-ti den,trebalo polni 14 dena da pominat.Malce se iznervirav ,me jade neizvesnost ama toa e, ke se ceka do zadutre user posted image .

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1232
22.3.2011 13:25:05   
suzeto
dalli nekoj pravel ivf iako ima ednometrioza,razmisluvam dali da pravam ivf,,,, neznam sto da pravam dali da pokusam

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 1233
22.3.2011 15:26:44   
smokva84
Mislam deka ne treba mnogu da razmisluvas ,tuku da probas se sto bi te dovelo do posakuvanata cel,,,Moja prijatelka imase ednometrioza ,i ostana trudna so ivf,i toa doktorot i kaza deka ima samo 10%sansa,deneska ima dve prekrasni decinja,,,,,,nema otkazuvanje ,samo napred!!!

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1234
22.3.2011 16:30:23   
Nate76
Vi blagodaram na site na podrskata i samo da ve izvestam deka i ovojpat mojot test e za zal negativen user posted image Ke treba da prodolzam do sabota so terapijata i da odam uste ednas da se testiram, da ne slucajno se sluci cudo user posted image Ve guskam site i na site koi iscekuvaat im posakuvam se naj naj i sto pobrzo da si vidat pozitiven test user posted image

(Одговор на членот smokva84)
Непосредна врска до пораките: 1235
22.3.2011 17:50:03   
riska
zdravo jas sum nova na forumov i sakam soveti od vas pa ve molam za pomos

Непосредна врска до пораките: 1236
22.3.2011 17:52:33   
riska
vo brak sum tri god i seuste ne sum bremena a voopsto ne se cuvame sakam da odam vo sistina na oploduvanje pa da mi kazite kako ode toa treba li da se zakaze dali treba da zakazam pregled ili treba direkno da zakazam oploduvanje

(Одговор на членот riska)
Непосредна врска до пораките: 1237
23.3.2011 9:27:33   
liljak
nate ima sansi ne se razocaruvaj....ti pustiv pp za mojot slucaj ...go imav napisano vo minatite postovi no da ne go povtoruvam ti go pustiv vo pp..........poz

Непосредна врска до пораките: 1238
23.3.2011 12:15:25   
smokva84
Riska dobredojde na rr,za vestacko oploduvanje moras prvo da zakazes pregled kaj doktorot,pa toj ke ti kaze sto ke pravite,.Ajde ke bide,ne se sekirajuser posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1239
23.3.2011 12:19:46   
vodickata
dalli nekoj pravel ivf iako ima ednometrioza,razmisluvam dali da pravam ivf,,,, neznam sto da pravam dali da pokusam

Suzeto jas pravev ivf na opsirna endmetrioza i imav dve laparaskopii ama eve dade gospod da si vidam pozitiven test seuste e rano ama sega za sega se fateni dve embrionci pa ke cekame do srceva reakcija da vidime dali se i dvete dobri samo napred mislam deka so dobar doktor moze sekoj da uspee :)))

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1240
23.3.2011 12:24:46   
radovisanka
dobredojde riska
i jas sum skoro nova na ovoj forum,iznenadena sum kolku raboti novi se razbiraat vi kakvo drugarstvo postoiuser posted image
kako i na drugite i tebe ti sakam se najubavouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1241
23.3.2011 12:25:59   
vodickata
nate iskreno se nadevam deka vo sabota ke bide se vo red te guskam

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 1242
23.3.2011 12:27:06   
radovisanka
vodickata,so ubavo i so les da ti bide ponatamu bremenosta
Se slozuvam so tebe,vazno e mnogu da go izbereme vistinskiot doktor.No kako do nego?

Непосредна врска до пораките: 1243
23.3.2011 12:46:35   
vodickata
jas iskreno da vi kazam posle laparaskopija mi predlozija doktorka sto mi izlgledase dosta mlado i uste koga ja vidov se pocustvuvav nesigurno pa rascepkav po forumov i ja otvoriv stranata na sistina i neli pisuva za sekoj doktor po nesto moj doktor e dr Lazareski koj mozam da kazam deka e mnogu profesionalen i dosta obrazovan ima pominato dosta obuki seminari i mislam deka e eden od najdobrite vo makedonija i deka ivf e negova specijalnos ne sakam da pravam reklami i sl ama eve mene me izraduva premnogu...i sum mu mnooooogu premnogu blagodarna se nadevam deka ke bide se vo red do kraj user posted image

(Одговор на членот radovisanka)
Непосредна врска до пораките: 1244
23.3.2011 18:24:20   
Gorde J

Da ne go pretvorime forumot vo marketing sluzba na doktorite ama iskreno da si kazem za mene Petanovski e broj eden vo Makedonija a Lazarevski e strucen ama mnogu samouvaren. Kaj mene ima napraveno mnogu golema greska. Strucen e me vrati od mrtvite i za da si ja popravi greskata sto ja stori so hiperstimulacijata. Blagodarenie na PETANOVKI i timot od REMEDIKA imam prekrasna kerka i nema potreba poveke od pofalbi. Najvazno e da sme sega site zdravi i zivi a site maki se zaboravaat.
Veruvam deka site Vie eden den ke bidete majki bidejki nie zenite sme pocvrsti i od kamenot a zelbata da se bide majka e mnogu pogolema od site drugi prepreki koi izleguvaat na patot po koj vie sega cekorite.user posted image user posted image

[/quote]

< Поракaта ја уредил Gorde J -- 23.3.2011 18:26:13 >

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 1245
23.3.2011 22:41:12   
vodickata
sekoj so svoeto iskustvo spored mene e bitno doktorot da bide samouveren za i mene de mi vlee doverba ako toj ne veruva vo sebe zosto bi mu veruval pacientot ili bilo koj drug ama kako sto kazav sekoj so svoeto iskustvo :)))

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 1246
24.3.2011 11:14:47   
Eli2010
Mila Radovisanka ovde edna idna majka na bliznacinja golem ljubitel na ovoj forum.Ja teram 33 nedela od bremenosta i presrekna sum i jas i soprugot i najbliskite.Prasuvas koj e praviot doktor za da se obratite,koj uspesno resava slucai na maski sterilitet.
Veruvam deka site nie imame svoe mislenje pominuvajki niz teskiot pat na lekuvanje na neplodnosta i svoe iskustvo,a i deka nasite lekari specijalisti vo Makedonija se navistina dobri strucnjaci i deka ne morame da se izlozuvame na dodatni troskovi i maltretiranje da odime vo stranstvo.
Posle nekolku godini talkanje so mnogu malku nadez vo nas se obrativme vo Plodnost,po preporaka na prijatelki od forumot.(FALA NA SITE).Prvata sredba so doktorot i ekipata ne voodusevi,se cuvstvuvavme kako retko koga vo takvi uslovi.Prodolzivme so terapija ,a doverbata nasa se zgolemuvase gledajki kako so golem entuzijazam i sigurnost pristapuva kon lekuvanjeto cel tim,a posebno doktorot.
Se sluci cudo,naseto prvo invitro zavrsi so bremenost.!!!!!!!!user posted image
Toa e nasata storija,ti posakuvam i tebe edna vakva slicna uspesna....

(Одговор на членот radovisanka)
Непосредна врска до пораките: 1247
24.3.2011 11:17:52   
Eli2010
Vodickta,sreknouser posted image ,samo neka se mnozat user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1248
24.3.2011 11:44:13   
Eli2010
Dragi moi prijatelki od forumot,cesto ve citam i so mislite sum so vas .Me rastazuva koga ke procitam deka nekoja dobila negativen rezultat posle ivf ili ne uspela da ja zavrsi postapkata.Si zboruvam so moite bebenca i im velam:ke bide sledniot pat,ke bide sigurno,ajde zaedno da im pratime pozitivna energija na tetkite koga im e tesko pobrzo da im olesni i da se razveselat....
Nate,Olivija ,ne dozvoluvajte ovaa prolet da bidete so tazna senka na liceto...Prodolzete so nasmevka i dlaboka verba ,so najgolema mozna sigurnost oti ke dojde momentot koga ke gi viditeuser posted image user posted image Se voshituvam Olivija na tvojata hrabrost i odvaznost,tvoite postovi se mnogu inspirativni za site rr.
Ve pozdravuvam taci14,,smokva 84,srcuska,cece81,zmej,suzeto,liljak,riska,gorde,vodickata,bogdancanka.....i drugite prijatelki od rr zasto dolg e spisokot.Site nie sme na razlicni tocki od nasite destinacii zaednicko ni e sto kako i da e ke uzivame rastejki gi nasite deca .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1249
24.3.2011 11:56:46   
zmej1
Zdarvo RR-ki.Utrovo pravev test preku krv i e POZITIVENuser posted image user posted image user posted image yeeee.user posted image Testot go pravev vo Sistina i nema vrednost na B-HCG tuku samo pozitiven ili negativen,ama utre ke si napravam uste eden vo dr.laboratorija da ja vidam vrednosta na betata.Presrekna summmmmmm .Zakazav za edna nedela pregled kaj Dr.Lazarevski .Vi posakuvam na site pobrzo da si vidite user posted image ili user posted image .

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?