|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
14.10.2011 14:23:13   
zagrizena26
Lelele stvarno li Sanja eve cestitki imaj lesna bremenost mene se uste mi e strav da zemam test da anpravam.A sto ti rece dr tocen li bil???Pozdrav i uzivaj vo radosta.

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 726
14.10.2011 14:24:28   
Sajna
Zagrizena odi kupi go testov u zegin go ima sega bas mi zborea deka e mnogu dobar i verodostoen ajde i vecer cekam da ne izraduvas user posted image

Непосредна врска до пораките: 727
14.10.2011 14:29:15   
zagrizena26
Ajde ce kupam vecer pa utre uste od sabajle ce go napravam se nadevam na uspeh.Sekogas test koga pravam me faka panika od neuspeh bidejki do seka neznam kolku testovi neuspesni imam.Pozzzzzzzzz i odma na slavenje

Непосредна врска до пораките: 728
14.10.2011 14:32:42   
busavka
sarlot i sanja, cestitki za ubavite vesti, imajte si lesna bremenost! znam deka ke bidete super mamicki :D

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 729
14.10.2011 14:47:06   
Sajna
zagrizena jas go kupiv od zaebancii :) se pravi vo bilo koe vreme taka da mozes i sega ama i kicma mnogu me bolese i vikam aj na tolku neuspesni uste eden ne e problem ama ete imalo gospod se nadevam i ti ke se izraduvas isto kako mene , jas prvo mislev deka haluciniram ama kerka mi vika mamo sega se stvarno dve user posted image user posted image

(Одговор на членот busavka)
Непосредна врска до пораките: 730
14.10.2011 14:50:07   
busavka
Devojki, bi ve zamolila za eden sovet.
Pisav vo minatite postovi deka pravev hsg i se bese ok, dr sega ni preporaca sledniot mesec da odime na inseminacija.Jas i mm sme odlucni da napravime se sto treba za bebence, ama negovite roditeli potocno svekrvami sega otkako i kazavme sto e rabotata pocna so muabeti kako moze ako e se vo red da ne si ostanala seuste bremena, treba prvo da piete apcinja ili inekcii da zemate za da bide rabotata ne odma da odite so inseminacija, zosto taka zosto vaka... i sega me zamisli i mene.
Dali da probame so apcinja prvo pred inseminacija ili ne? Dr ni rece deka stom veke ke pocneme so apcinja da bide posigurno da odime vednas na inseminacija da ne gubime vreme so terapii so apcinja koi mozebi nema da dadat rezultat, demek vremeto ve gazi ni rece, ako trebalo dosega da ostanes bremena prirodno bi ostanala (2 god sme vo brak) Jas imam 23 a mm 29, sto znam ne sme tolku stari... Sto ke me sovetuvate, da odime direkno na inseminacija ili da se obideme so apcinja?

Pozdrav, prijaten den

Непосредна врска до пораките: 731
14.10.2011 15:53:09   
Sajna
Busavka najdobro e za ovie raboti da gi slusas sovetite od doktorite a ne na nasite pametni svekrvi koj SE znaat user posted image ti si mlada devojka i ako ne ti se brza moze da pocekas i prirodno da si se fati ama ako ne ti se ceka i ako imate nekakov problem najdobro inseminacija, jas denes se raduvam najveke na svet ama od druga strana i si se lutam sto cekav tolku....i kaj nas bese se vo red ama ne fakase 2 godini ama eve sega so lekarite so inseminacijata od prva user posted image se nadevam i kaj tebe isto ke bide

Непосредна врска до пораките: 732
14.10.2011 15:56:25   
Melanija RR
Сања user posted image чека потвда и од лекар иако веќе можеш слободно да си славиш.Загрижена сега си ти на редuser posted image

Бушавка,како сте си се договориле со тм и со докторот така правете.И со инсеминација и без неа може пак да треба со апчиња,еве јас не сум била на инсеминација па се изнапив апчиња и уште ништо.На крај на краевите инсеминацијата не е ништо лошо нетреба така да се сфаќа.Со среќа па да се радуваме

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 733
14.10.2011 18:27:42   
vesna1
Idni mamicki da ve prasam nesto. Sestrami vcera pravese inseminacija vo Remedika i mesto Petanovski drug i pravel i nisto ne i rekol da pie. Citam vie piete Urogestan i folna. Treba li toa da se pie moralno, mene mi e da ne zaboravile da i kazat.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 734
14.10.2011 18:47:57   
andrijana_s
Zdravo Vesna, i jas imam praveno inseminacija pred edna nedela vo Plodnost no i na mene ne mi dadoa nisto za pienje. Sepak folnata kiselina moze i na svoja raka da ja zeme zasto nema steta od nea.

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 735
14.10.2011 20:05:27   
Sajna
jas piev antibiotik 3 dena za da ne dojde do infekcija, 15 dena utrogestan vaginaleti za zadrska na plodot i folna i jas mislam se deka e potrebno

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 736
15.10.2011 10:17:21   
Sajna
ajde zagrizena pisi sto napravi jas denes uste eden napraid da se osiguram i pak dobiv user posted image sega ti ja pustam na tebe srekata cekam da ne izraduvas i ti pozz

Непосредна врска до пораките: 737
15.10.2011 10:27:12   
zagrizena26
Lelele Sanja epten mi e strav da napravam i zatoa ce cekam uste nekoja den no poscaa nekoi simptomi gradite mi se oteznati a ne me bolat stomakot mi e nekako poduen i kako grcevi se plasam da ne se menstrualni bolki.Neznam mnogu sum zamislena.Tebe ti posakuvam ubava i lesna bremenost i sega uzivajjjj.Pozzzz

Непосредна врска до пораките: 738
15.10.2011 16:36:17   
sharlot
nemoj mnogu da se sekiras .simptomite za bremenost se istite kako so simptomite za dobivanje.eve i site moi drugarki koi veke rodija site mislele deka ke dobijat pa otkako im docnel ciklusot ispadnalo deka se bremeni.jas sum sigurna deka veke si bremena ,zatoa sto tvojit slucaj e slicen ako ne ist kako mojot .znam kolku tesko ti minuvaat denovite no izdrzi uste malku.jas jas pravev 15 dena vklucuvajki go denot na inseminacija.

Непосредна врска до пораките: 739
15.10.2011 20:58:23   
zagrizena26
Lelel RR epten se rastaziv user posted image iako znam deka seuste e rano za test sega napraviv test preku mokraca i izleze negativen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sepak imam uste malku nadez deka e greska zatoa sto 15 den od insiminacija mi e duri narednata nedela.Moze li da e greska???????? Mozi li da pokazi greska od utrogestenot sto gi primam vaginalno oti sepak se hormoni?????Pisete mi.........Pozzzz

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 740
16.10.2011 9:58:36   
Sajna
Zagrizena ic da ne se sekiras mozno e da e greska mene vcera doktorot mi rece negativen rezultat moze da bide gresen na domasen test ama pozitiven ne moze; e vaka sega ako ti e za uteha mene za prvoto detence site domasni testovi mi bea negativni a ne mi bese dobro , duri vo 7 nedela preku krv vo sistina mi izleze "slabo pozitiven" poradi nedostatok na progesteron vo organizmot i poradi toa primav inekcii togas ama eve sega se nadevam e tocno odma mi izlegoa taka da samo hrabro misli pozitivno i uzivaj

Непосредна врска до пораките: 741
16.10.2011 14:01:31   
zagrizena26
Фала ти многу Сања на подршката се надевам дека тестот е грешка.Ќе поцекам уште една недела па ќе видиме.Инаку сега стомакот престана да ме боле градите само ептен ми тежат а не ме болат ама ич и малку малку ми се гади и толку немам др симптоми.Се надевам дека се фатило.Позззззззз и само позитивни мисли.

Непосредна врска до пораките: 742
16.10.2011 16:02:25   
sharlot
jas ne veruvam deka testot e tocen zatoa e sepak mnogu rano da se pokaze bilo sto.cekaj si go ti 15 den i ke vidis deka ke bide pozitiven.jas iskreno veruvam vo toa!!!

Непосредна врска до пораките: 743
17.10.2011 11:45:58   
LUBA
Zdravo milicki sakam da ve prasam kako bevte na inseminacija so preporaka od doktor ili?Jas bev na 1invitro neuspesno,problemot ni bese vo spermogramot i nikoj nisto ne ni spomna za inseminacija,sega sakam na 2 invitro,pa ako ne prvo da probam inseminacija ama kako jas sama da kazam za inseminacija koga dr ne mi vika,a i da ve prasam kaj koj dr pravevte vo koja klinika.

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 744
17.10.2011 13:16:30   
lindicka
ЛУБА мислам дека кај нас докторите одма препорачуваат инвитро и тоа го сметаат за нешто едноставно..за разлика од другите земји каде се преопрачуваат терапии и сл. Колку што сум се распрашувала јас прво се препорачува 3 инсемнинации па потоа инвитро, доколку постојат можности за инсемнинации како проодно јајцеводи и сл.
Јас бев кај др. Таше во Плодност во Битола пред една година и тој тоа ми го препорача - прво инсемнинации па потоа инвитро, но тогаш останав бремена природно ( за жал заврши неуспешно бременоста). Сега пак размислувам да почнам процедура за инсеминација.
Воедно сакам да ги прашам и другите кои имаат искуство..Која од клиниките од Скопје е подобра за инсеминјација односно кој доктор Св. Лазар (Николче Д.) Ремедика или Систина? Инаку живеам во Скопје, но минатата година ни го препорачаа др Таше моја пријателка која долго време минува низ овој пат и ни препорача овој доктор...затоа одма отидовме таму, го препорачувам топло  докторот, ми остави пријатно искуство, но треба слободни денови од работа ова она...
Ми го препорачаа др. Николче Д. од Св.Лазар.., дали имате искуство со овој доктор?
(Извинете за долгиот пост) Благодарам

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 745
17.10.2011 13:21:42   
lindicka
Се извинувам за печатните грешки ( брзав да го напишам постот)

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 746
17.10.2011 14:50:16   
Melanija RR
lindickaмислиш на Дамчевски од Св.Лазар?Мои блиски правеа кај него инсеминација не успешно,и решиа да прават инвитро кај него за два месеци кога вториот месец си забремени природно.Како доктор и однос бил одличен.
Сигурно некој ќе пише за повеќе искуство.И јас може кај него ќе одам за инсеминација,ако првата кај матичната во ординација не биде успешна.Со среќа

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 747
17.10.2011 14:57:20   
vesna1
Znae li nekoj da mi kaze. Sestra mi pravese inseminacija vo cetvrtokot i potoa se javivme po tel. i ni rekoa da pie Urogestan od 200, 2 pati na den. No mojata sestra ne izdrzala i sabajlevo napravila test za bremenost i pokazal dve crticki ama ednata pobleda.
Mene mi e da prasam, mozno li da se crtickite od Urogestanot bidejki za vistinski da pokaze treba uste 10 dena.
Jas se smeam so nea imala 15 jajce kletki, i vikam sestro da ne imas zakaceno nekoja 3-ka pa odma ti pokazuva trostruko hormoni vo krvta. Da dade gospod na site da imaat decinja.user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 748
17.10.2011 15:58:11   
lindicka
Melanija да, за тој доктор мислев. Ми кажаа дека бил добар и како доктор и како личност. И нему му била процедурата прво инсеминација па после ако не биде инвитро. Па мислев да прашам за искуството на другите..поздрав
п.с. Инаку не знаев дека кај матичниот може да се прави инсеминација, изгледа треба да има одредени апарати
Фала, поздрав
Нека ти успее ушет првиот пат user posted image и послеuser posted image

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 749
17.10.2011 16:51:00   
Sajna
VESNA jas pred 8 dena pravev inseminacija, veke vo sabotata go kupiv SELF CLEAR (sto e 5 dena po zacnuvanje) mi izleze pozitiven i toa ubavi dve crti aj zemav uste dva i tie user posted image na doktorot se javivme ne mu se veruvase i bas go prasav dali e od apcinjata rece ne, ama mi rece posle pet dena preku krv obavezno da napravam, denes od sto me jadese griza na sovest go kupiv toj proklet shure check sto go gleam dve godni so edna crta i denes pak negativen i tolku sum voznemirena sto neznam sto da pravam sega pak go zemav SELF CLEAR pozitiven ke se SEKNAM veke ,,,taka da ako sestrati doznae nesto neka mi pise user posted image samo da se nadevame tie user posted image se poradi bebence . . . .

Непосредна врска до пораките: 750
Страница:   <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?