|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
24.10.2011 9:40:19   
Sajna
ajde zagrizenaa pisi sto napravi, jas se mislam dali denes da odam ili do sreda da cekam

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 801
24.10.2011 11:23:26   
zagrizena26
Zdravo Sanja,uste edna den neizvesnost deneska nitu edna privatna albaratorija kaj nas ne raboti pa zatoa ke treba do utre da cekam.Utre uste sabajle ce idam pa ce ve izvestam.Stiskajte palci.Inaku simptomi i nemam nekoi samo uste gradite mi tezat i epten mi se potporasnatki.Ti kako se custvuvas?????Pozzzzzzzz

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 802
24.10.2011 11:59:37   
Sajna
Pa da ti kazam iskreno osven sto me boli kicmava kako za dobivanje user posted image drugo ne osekam nisto, utre so gospod napred i jas sabajlecki odam pa ke vidime nekako strav me faka user posted image ama jas se nadevam ke bide , a gradive voopsto ne me ni bolat ni nisto ama i za prvoto so gradive jas nemav simptomi taka da se nadevam na user posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 803
24.10.2011 23:07:07   
Sajna
user posted image si dojde user posted image user posted image user posted image zagrizena tebe ti posakuvam utre se najubavo a jas odam ponataka jovo na novo user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 804
25.10.2011 0:41:22   
zagrizena26
Mnogu mi e zal Sanja nema otkazuvanje odime se do celta,samo slabite se otkazuvaat nie sme cvrstii ke se borime.Samo ne mi e jasno zosto testovite pokazuvaa tolku 2 crtki a tolku netocniuser posted image .Sakam da te prasam dali tocno ti dojde na denta koga sekogas ti ide i dali zavrsi so utrogestenot.Jas denes zavrsivso utrogestenot utre sabajle odam pravo na test,pa so Gospod napred.Ajde bidi silna mora da uspeeme.Pozzzz

Непосредна врска до пораките: 805
25.10.2011 9:09:11   
Sajna
neznam da ti kazam cela sum zbunka user posted image popladne sum na lekar pa ke vidam sto e mi kaze sefot, aj ti pisi bar ti izraduvaj ne user posted image

Непосредна врска до пораките: 806
25.10.2011 11:49:24   
Sajna
ajde zagrizena kazuvaj zosto te nema? slavis predpostavuvam,,,mene me otkacija u sistina zamisli ...

Непосредна врска до пораките: 807
25.10.2011 12:50:15   
dopet
Kazete mi ve molam posle kolku vreme se odlucivte za inseminacija i sto se treba da napravam za da zapocnam so toa? ...

Непосредна врска до пораките: 808
25.10.2011 12:59:18   
Sajna
jas konkretno posle dve godini se resivme so mm ama i so preporaka na doktor, a treba da ispitas se hormoni, proodnost na kanalite, soprugot spermogram itn

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 809
25.10.2011 13:12:26   
dopet
Sega ispituvam. Prolaktinot pred dva meseci mi bese 46.2 a sega mi e 0.64 znaci pod normala. Drugoto se mi e vo red so hormonite. Sega se obiduvam da zakazam HSG ama nikako nemozam da dojdam do termin vo Drzavna. Soprugot napravi HIV test i sega zakaza spermogram. Do sega tri meseci bev stimulirana so klomifen i seg aprv pat imam dve folikuli:))) yeee... od netrpelivost pisuvam oti ova so gradive mi e najnovo cuvstvo...

Непосредна врска до пораките: 810
25.10.2011 13:13:09   
zagrizena26
Nisto Sanja,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nazalost negativen testot.Neznam zosto sega ce cekam da mi dojde pa da se javam povtorno vo Sistina za pregled i pak na 2 insiminacija.Epten me pogodi toa ama taa e mora da se odi ponataka.A zosto te otkacija od Sistina?????Pozz

Непосредна врска до пораките: 811
25.10.2011 13:52:17   
Zoja
Ајде дечки - ќе биде кај сите user posted image - кај кој од прва кај кој од втора
јас после 1година пробување природно - сега сакам да направам и со инсеминација да си ја пробам среќата ,се припремаме па здравје боже Декември ако сака бог- ќе направиме... да видиме и докторот како ќе не советува
хормоните се топ, спермограмот топ, уште ХСГ да проверам и решена сум да правам,  само малку ми е страв од разочарувањето како ќе се поднесе, пошто поголемо е очекувањето со инсеминација нели..

< Поракaта ја уредил Zoja -- 25.10.2011 13:58:33 >

Непосредна врска до пораките: 812
25.10.2011 13:55:32   
Sajna
ZAGRIZENA jas go prekinav utrogestanot pred dva dena i mi dojde vcera, se javiv vo sistina Dr Popovik e bas denes mi rekoa odi pak napravi test ama ako e negativen duri naredniot mesec moralo eden mesec da se pravi pauza....pa popladne planiram da upadnam na doktorot 5 mnut da vidam sto ke kaze barem folikumetrija da mi pravi posto jas ima neredovni plodni denovi neznam koga mi se taka da ke vidam vecer sto ke mi kaze ajdeeeeee bez nervozi nareden mesecuser posted image user posted image user posted image ke bide osekamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 813
25.10.2011 19:15:19   
milasteve
zdravo najmili.na 17 bev u plodnost kaj tase.imam ranicka na grloto na matkatauser posted image i mi kaza da odam na lasersko otstranuvanje,sega sum so menst  u petok imam zakazeno na lasersko,uf uste ova mi falese.i razgovaravme za inseminacija i rece posle ova da s etrgni ranickata ke pocneme so inseminacija..so sreka na site inaku sum mnogu zagrizenauser posted image

Непосредна врска до пораките: 814
25.10.2011 19:24:27   
temjana
Некаде погоре прочитав дека за испитување на спермограм хив тест се правел???? Не ми е јасно нешто ова само на државно ако сакаш или насекде треба и хив тест? А за нас жените доколку треба хормони да испитуваме исто е задолжителен хив тестот? Оф мори мајко значи и онака сме на мака и треба да закажеме термини па уште и ова ни го наметнуваат. А наприватно којзнае колку ќе чинат сите хормонски испитувањаuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 815
25.10.2011 19:29:20   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

Некаде погоре прочитав дека за испитување на спермограм хив тест се правел???? Не ми е јасно нешто ова само на државно ако сакаш или насекде треба и хив тест? А за нас жените доколку треба хормони да испитуваме исто е задолжителен хив тестот? Оф мори мајко значи и онака сме на мака и треба да закажеме термини па уште и ова ни го наметнуваат. А наприватно којзнае колку ќе чинат сите хормонски испитувањаuser posted image user posted image user posted image
vaka mila jas pravev hormonsko ispituvanje ne mi baraa test za hiv isto i za spermogram ne mi baraa.u drzavna ispituvav maticniot ginekolog mi dade uput i mi zemaa krv,na 3 den me cinese 600 den,na 13 den 200,i na 21 den 100 den

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 816
25.10.2011 19:32:00   
milasteve
i se nadevam ti pomognav site sme na ista maka ama toa e ke pomine i z anas ke dojde sreken den,,,so sreka na site a drzete mi i mene ke mi treba vo petok s eplasam.dali boli toa lasersko go ima li nekoj toa iskustvo????aman veke od se 

Непосредна врска до пораките: 817
25.10.2011 19:40:08   
Zoja
zdravo RR
so upat vo Drzavna site 5 potrebni hormoni so plav karton chinat 350denari i najubavo e 3ti den od ciklus da se proverat- i za eden den se gotovi rezultatite, a privatno chinat 800denari eden hormon. Dodeka za spermogramot go ima niz privatni dijagnostichki centri vo skopje i chini po 700denari ( eve soprugot praveshe vo Dijagnostichki centar pozadi Paleta vo centar). Mnogu e brzo i ednostavno- nema potreba da si gi frlate parite
Pozz

Непосредна врска до пораките: 818
25.10.2011 19:42:04   
Sajna
milasteve nema potreba da s e plasis, cim e laserski sigurno ne e strasno i bolno... a za HIV treba samo mazot da go napravi mada na nas ni rekoa deka nema potreba bidejki toa e potrebno samo invitro koga se pravi a ne za inseminacija pozz i so lesno

Непосредна врска до пораките: 819
25.10.2011 19:50:28   
sandra2
zdravo na site.... jas sum nova i sakam da prasam, dali posle inseminacija UTROGESTAN se prima i na 14 den, koga treba da se prave testot? da se nadevame na najdobroto site...pozz

Непосредна врска до пораките: 820
25.10.2011 21:58:28   
sharlot
utrogestanot ne treba da se prekinuva vo nikoj slucaj,jas celo vreme posle inseminacijata gi primav vaginalni,na 14 den koga go pravev testot i mi ispada pozitiven se konsultirav so doktorot  so terapija ponatapu da primam  i toj mi rece utrogestanot da go prodolzam  nekade do 12 nedela .

Непосредна врска до пораките: 821
25.10.2011 22:02:39   
sharlot
lele devojki navistina mi e zal sto ne izlegoja testovite pozitivni ,  ,no nikako razocaruvanje da nema na mnogu drugi rr vtorata inseminacija im bila uspesna. Ajde Sajna i Zagrizena 26 navivam za vas nareden mesec. samo jas mislam deka ne treba da go prekinuvate utrogestanot  se dodeka ne napravite test ,za toa sto i toa e hormon sto ja podrzuva bremenosta.jas sum sigurna deka vasiot den e  mmnogu blizku,a koga ke dojde ke proslavime zaedno:))

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 822
25.10.2011 22:58:37   
lindicka
  Здраво, милички,
Многу ми е жал за сите оние кои очекуваа овој месец и не добија user posted image , особено оние кои поминаа низ инсеминации.
Ме интересира колку време треба да бидат стари тестовите ХСГ, хормони, спермограм за инсменинација?
Јас и сопругот правевме испитувањата, хормони, микро, спермограм се како за инсеминација, пред една година, набрзо по тоа забременив по природен пат, за жал неуспешно.
Сега сакаме да пробаме со инсеминација, па ме интересира дали ќе треба да ги правиме сите испитувања повторно?
Доколку некој знае, please за одговор user posted image
Само позитивноuser posted image

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 823
26.10.2011 9:13:06   
zagrizena26
Nisto denes i mi user posted image , strasno....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ama taa e.Odime napred nikako nema da zastanime, sega prvo treba psihicki da se sredime pa so novi sili odime naredniot mesec.Pozzzz i prijaten den

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 824
26.10.2011 9:22:56   
Sajna
user posted image aj bar dobivme nesto mesecov user posted image user posted image jas si se tesam bar vidov kako izgledaa konecno tie famozni user posted image ajde so gospod napred nareden pat bez nervozi i sekiracii se ke bide

Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?