Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
3 месеци касниме со вакцината ДТП и вчера ќе го носев, ама кашлаше и реков прво ќе одиме кај матичната да го прегледа да не не' враќаат од таму, и не не' пушти, ни рече да пиеме неколку дена сируп за алергија и капки за нос, ако е подобар да одиме. Аман веќе само ја одложуваме, сега ќе почнат пак настинки, вируси и ако не ја прими нареднава недела не знам кога
Во средата примавме втора доза од ди-пе-тер,не кренавме температура фала Богу,ама еве синоќа кога ми стана кај 2 да цица го ставив на другата страна ,значи на рачето на кое е боцнато,да спие и за саат време се разбуди плачејќи и цел саат не заспа.Денес пак ми плачеше кога ќе го фатев за рачето,кога ќе видам пред малку потечено му е местото околу вакцината.Му ставив облога бор алкохол, сега заспа.Дали треба нешто друго да му ставам да му помине отокот и дали е нормално да се јави истиот
Во средата примавме втора доза од ди-пе-тер,не кренавме температура фала Богу,ама еве синоќа кога ми стана кај 2 да цица го ставив на другата страна ,значи на рачето на кое е боцнато,да спие и за саат време се разбуди плачејќи и цел саат не заспа.Денес пак ми плачеше кога ќе го фатев за рачето,кога ќе видам пред малку потечено му е местото околу вакцината.Му ставив облога бор алкохол, сега заспа.Дали треба нешто друго да му ставам да му помине отокот и дали е нормално да се јави истиот
Ние во четвртокот примивме втора доза ди-те -пер и два дена имавме температура 38.1 -37.7 ,па 37.4 кога креваше над 38 и давав ефералган,а рачето ја боли и има црвен огромен оток и ставав и јас облоги ама треба време изгледа,уште го има отокот. Натушке вие сте поголеми од нас,подоцна почнавте со вакцините или намерно така му ги ставаш?Ние примивме само ди-те -пер и полио,во четврток ке ја носам за Хиб.
Eferalganot go stavate odma po bockanjeto ??jas planiram utre da i stavam vednas stom se vratime doma,ke prima dtp..............treski me tresat leleeeeeeeeeeeeeeee
dali od vakcinata na tri i pol meseci se pojavuva nekakva reakcija ? Vo petok sme na vakcina i zdravje boze ke vidime kako ke bidi do sega (skraja da e ) ne sme imale nekakva reakcija ni za marija pa ni mihaela so gi ima primeno na eden mesec i na dva taa vakcina vi race nodze i napivka , i sega mislam deka ke bide se vo red
eve ja vakciniraa od dpt sega zaspa i staviv odma cep eferalgan .sega meram pod miska samo temp.zemav i daleron sirup,ama toj koga da go dadam,ako kaci nad 38???? mnogu se plasam i sto ve citam tuka kako ste si minele treski me tresat ,se nadevam dobro ke pomineme....
Анет оти одма и стави чепче бе?Моето и на прва и на втора доза не крена температура,немора да значи дека секое крева температура
имене ова ми е чудно-тука исто препорачуваат сируп или чепче ама по потреба доколку се појави температура а не да се дава однапред за секој случај. секое дете е различно не значи дека по дифолт МОРА да качи температура. Моето исто немаше температура.
epa oti? site sto gi prasav rekoa stavi cepce za da se spreci,da ne krene T.. zatoa staviv.........do sea fala bogu nema krenato osven sto kenka celo vreme........znaes sto,si velam moeto sigurno ne e isklucok na krene T i staviv....e daj boze da izleze da ne krene.za dr pat ke si znam.....ama sega od pusti strav zatoa....
< Поракaта ја уредил Annet -- 31.10.2011 13:32:06 >
epa oti? site sto gi prasav rekoa stavi cepce za da se spreci,da ne krene T.. zatoa staviv.........do sea fala bogu nema krenato osven sto kenka celo vreme........znaes sto,si velam moeto sigurno ne e isklucok na krene T i staviv....e daj boze da izleze da ne krene.za dr pat ke si znam.....ama sega od pusti strav zatoa....
Ах Анет и јас имам уплав од вакцини ама мора да пуштиш самиот организам да се избори доколку дојде до температура... сепак тое е нешто туѓо и секој организам различно се справува.
eve ja vakciniraa od dpt sega zaspa i staviv odma cep eferalgan .sega meram pod miska samo temp.zemav i daleron sirup,ama toj koga da go dadam,ako kaci nad 38???? mnogu se plasam i sto ve citam tuka kako ste si minele treski me tresat ,se nadevam dobro ke pomineme....
Anet i jas za prvata dtp odma staviv cepce slusajki deka taka ke sprecam temp. pa pak mi kaci 38.Za vtorata ne mu staviv pa nemase cel den temp. tek vecerta kaj 20h kaci 37.1 ama toa ne se ni smeta za temp.Zdrvaje za slednata ne stavaj bez potreba.
se ke se naucime so vreme ,za da ja dobieme titulata MAJKA treba mnogu napor,e sega nekogas ke napravime i greski,mislejki deka toa e najdobro za naset_o dete......zdravje samo neka daba dedo Boze na site,i trpenie oti mnogu e tesko vo nekoi momenti.......za mene ova e novo i mnogu panicam zatoa sto od prviot den nie bevme po kliniki,i ne im veruvam na dok mnogu,site razlicno kazuvaat zatoa stasav do edno deredze,ama aj pomina i toa.vam najveke vi veruvam i mi pomognavte mnogu.za nareden pat ke poslusam od vasite soveti.......aa deteto vristi nemoze da se sozeme i staviv 2 pati eferalgan i na raceto oblogi.....
< Поракaта ја уредил Annet -- 31.10.2011 18:52:25 >
Nemoj da se sekiras-samo prati ja od vreme na vreme...stom ne kacila sigurno nema da kaci ( i da kaci ) kojznae kolku..Moze samo da si zari..Raceto kako vi e? Vi pomina li? Ne i se sekiraj - posmatraj ja od vreme na vreme
Женски, а јас да прашам нешто за вакцинирање. Филип на 10 месеци ја прими таа за морбили вонредно. Сега има 17 месеци. Не се сеќавам кога ми рекоа следна вакцина, мислам на 18 месеци? Да не има некој друг што вонредно го вакцинирал детето од морбили па да ме потсети?
eve denes mi stasaa dve pokani za vakcina ednata e MRP Polio,taa so laziceto li e? a drugara e hep b citanje na beleg??? hib bese vo noze li? se ispobuniv so vie vakcini
eve denes mi stasaa dve pokani za vakcina ednata e MRP Polio,taa so laziceto li e? a drugara e hep b citanje na beleg??? hib bese vo noze li? se ispobuniv so vie vakcini
Anet si se ispomesala citajki go kartonceto Za MRP i citanje beleg vi e rano, MRP se prima posle 1 god.Vidi ubavo sigurno ti e zaokruzeno Polio I,II ili III( so lazice) i Hepatit (vo noze).Isto i HIB e vo noze a DTP vo race.
dada mila eve polio II i HIB II vo noze.tuuuuuuuuuuuuuuuuuu za nikade sum hhaahah,fala ti
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet
Anet si se ispomesala citajki go kartonceto Za MRP i citanje beleg vi e rano, MRP se prima posle 1 god.Vidi ubavo sigurno ti e zaokruzeno Polio I,II ili III( so lazice) i Hepatit (vo noze).Isto i HIB e vo noze a DTP vo race.