Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Utrovo ja primivme vtorata DTP, doktorkata ni rece deka ako ne krenala prviot pat, sega ke krene temperatura. Kaj 95% od decinjata, odelo naizmenicno, znaci kaj nas prvata ne krena sega treba da ocekuvam i tretata pak nema da ima. Ste zabelezale deka e taka, ili?
Ke si ja pratis cel den, moze duri vecer da krene. Sega moze da place ako ja boli mestoto kaj sto ja bocnale (nekade vo race, nekade vo gaze - ova za Di-Te-Per vakcinata).
Zaripna od placenje, pola cas bez prestan placenje od dusa, da ti e zal da ja slusas, i na krajot veke nemase sila da place, premale...eve ja sega se smiri. Temperatura nema, sega 37.1 izmerivme ama mislam deka od placenjeto i bese. Raceto i e malku podotecenko i cvrsto i stavam ladni oblogi od kamilica.
< Поракaта ја уредил libra.n -- 17.11.2011 14:51:26 >
Nema pravilo so temperaturata zatoa sledija.Vikaat reakcija moze da se javi i posle 48h.Kaj mene od poslednava kaci nokta posle 16h od koga go bucnaa i imase sledniot den cel den.
Cel den imavme od 37-37.5 eve i utrovo e isto. Nokeska pred da ja kapime padnav vo iskusenie da i dadam sirup ama izdrzav, i staviv corapcinja so ocet, potoa ja istusiravme so poladna voda i se simna, okolu eden cas nemase, potoa pak krena. A narednata DTR, treta doza ni zakazaa na 29 dekemvri, bas na nova godina ke bide rastrevozena.
Zaripna od placenje, pola cas bez prestan placenje od dusa, da ti e zal da ja slusas, i na krajot veke nemase sila da place, premale...eve ja sega se smiri. Temperatura nema, sega 37.1 izmerivme ama mislam deka od placenjeto i bese. Raceto i e malku podotecenko i cvrsto i stavam ladni oblogi od kamilica.
Си можела Далерон да и дадеш, ние кога примаме вакцина докторката ни има кажано дека сирупче може над 38 температура а и порано доколку е плачливо детете и радрзаливо, и секако облоги со ациди борици
Libra, ako odi do 37.5 najmnogu, toa ne e nisto, ne e ni temperatura. Sin mi krevase do 37.8 prvite dva pati, pa nisto ne mu davav, so cicanjeto mu se namaluvase, i sekako vodicka mu davav malku poveke. Ako krene nad 38, togas ke i dades sirup. Ajde, stom e vaka, ne e strasno. Bolkata veke treba da i se namaluva
Cel den imavme od 37-37.5 eve i utrovo e isto. Nokeska pred da ja kapime padnav vo iskusenie da i dadam sirup ama izdrzav, i staviv corapcinja so ocet, potoa ja istusiravme so poladna voda i se simna, okolu eden cas nemase, potoa pak krena. A narednata DTR, treta doza ni zakazaa na 29 dekemvri, bas na nova godina ke bide rastrevozena.
akone sakas da bide rastrevozeno zanova godina,slobodnoodnesi go vo januar da ja primi vakcinata..ne e strasno ako odlozis 10 dena..
da ve prasam ako ste imale vakvo iskustvo vcera primivme vakcina vo nogata znaete kolku loso e toa sto od napred stavaat...denes malku i se vcrvi i i otece malku mestoto ..prethodno tie 3 sto gi davaat zaedno na nodzeto nisto ne i bese sega ova ne znam ..i stavam acidi borici malku ko da pomina ama pak e crvenko....vi se ima na vas sluceno?
Да ги прашам поискусините РР-ки, како се ставаат облоги од ациди борици? на памукче и памукчето да седи подолго време на боцнатото или само да го поминам местото??? ако треба да седи колку време отприлика??