|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Бебешка исхрана
5.11.2011 16:07:52   
Pepelaska *
нека си крка Леонаuser posted image . И јас му давам исто или за појадок или вечера ама не многу често, сега изнакупив повеќе за календарот па јаде.Инаку ванилиното најмногу го сака а богами и јас си каснувамuser posted image .А медолино му купив кога направи 1 годинка ама повраќаше обавезно после тоа, па сега не му давам.Досега да не сме за подрек убаво си прифати се, е сега ориз не сака ама понекогаш се лажеме за да смени.Јас гледам да има 3 оброци и 2 ужинки ама секако не е секогаш како што јас сум смислила.Ете вчера на пример изеде еден тон соленки сам ги земаше, иако избегавам вакви работи.А сте пробале ли да им дадете бонжита и такви слични работи за ужинка?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 226
5.11.2011 16:26:35   
kikicka
Леона од мала е гладник user posted image ,се јаде и пак е глдна и на толку јадење баш и во килажа не става ...јас од ЛИНО и давам ванилино,грижолино,карамелино тие се а кексолино не купувам бидејќи дома и правам млеко и бискоти + нествик ...и купувам на милупа старачатела ,сега и земав од чоколадо одамна немаме земано и житариците што се за 1 година незз во МК каде има производи на милупа али не еден два него повеќе избор дали има некоја специјала продавница каде што има повеќе производи на милупа. Овие погоре напишаните не ги купувам на пр кога ќе се потрошат одма туку менувам еднаш едно др пат друго и така. Исто и ние имаме 3 оброци гладни и 2 ужини некогаш и една ужина па пред легнување млеко пие само.
Имав еднаш купено од хип оние како бонжитца и го фрли ,кога го пробав јас и јас го фрлив user posted image . А кога ќе џвакаме салам храна може да јаде и бонжита и корнис оние пола чоколадо пола житарици и такаа.....Пепелашка нашите се тука некаде на возраст?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 227
6.11.2011 8:13:00   
Felly RR
Кикичка, од Милупа има во зегин, само за изборот не знам ... Ние еднаш и купивме на Матеа страчатела, ама па и кога ќе ја раствориш иста доаѓа како чоколино. Матеа уствари и брзо ги одјаде тие каши, па многу и не ги купувавме.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 228
6.11.2011 13:09:54   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

....Пепелашка нашите се тука некаде на возраст?

па да Мартин има година и 2 месеца а гледам Леона е само еден месец помала од нас

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 229
6.11.2011 13:36:56   
hrabra
mamicki a da ve prasam zdenka od kolku meseci pocnavte da davate na bebeto ,moeto ima 8??user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 230
6.11.2011 15:31:27   
peperutka84
Mamicki od koga pocanavte so kasicki? Dali e podobro da pocnam so solenite ili so blagite ? Vase iskustvo?

(Одговор на членот hrabra)
Непосредна врска до пораките: 231
6.11.2011 17:12:18   
majmunce
jas pocnav so kasicki na 5.5meseci i toa so blagi(jabolko, banana, krusa, kajsija, praska, sliva,) pa posle zelencukovi mesav jabolko morkov jabolko kompir i posle samo morkov samo kompir so vodicka i posle oriz varen doma so morkov, orizot pocnav da mu go davam od kaj 7 mesec so pavlaka jogurt kiselo mleko, pa pnatamu mlecnivre produkti gi mesav so griz i so palenta. palenttata ne mi ja jadese ja prekinav i sea od 8 pak pocnav da mu ja davam. Ponatamu (sea imame polni osum) mu davam tikva od portokalovite so mlekce razredeno bitolsko, djidji bebe biskviti, dvopek lepce supa od podravka so petel samo taa mi ja imat preporacano za dete i ne e bas solena, jogurt ovosen od kajsija mu imam davano od dukat, razrdeno mlekce so cokolino za navecer za uzinki mu davam banana, dunja jabolko, obavezno dva pati nedelno jajce zolcka so pavlaka, pilesko meso, grasok......
so velite dobro li se drzam za zdrava hrana
???????????????

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

(Одговор на членот peperutka84)
Непосредна врска до пораките: 232
6.11.2011 19:11:10   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: hrabra

mamicki a da ve prasam zdenka od kolku meseci pocnavte da davate na bebeto ,moeto ima 8??user posted image

Зденката некако не ја ни помислив додека воведував нови продукти и сеуште и немам дадено. Инаку сме година и месец стари

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 233
6.11.2011 19:33:50   
AnnaMolly RR
мајмунче, мислам дека супер храна јаде матеј. Храбра, јас после година му дадов зденка, и тоа само во палента измешана. На лепче не сум му ја намачкала се уште.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 7.11.2011 8:33:39 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 234
7.11.2011 7:41:08   
hrabra
sum zaboravila so prvoto kako pravevuser posted image ....fala na odgovor.....iskreno mi zdosadi sekoj den edno te isto....pa za promena da i vovedam i nesto novo...koristime od lino sto ke najdeme ,pavlaka kiselo mlekce,brokula ,belo meso,morkovce,tikvicka,jabolka,kruski,banani,sokcinjata i kasite od frutek nekogas ...i sakam nesto dr da i vovedam ...sega planiram zolcka ....dajte nekoja idea ...user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 235
7.11.2011 8:32:42   
AnnaMolly RR
Ако јаде гриз, највкусно е со жолчка. Само прво додека да ја воведеш внимавај. Една осминка жолчка стави во јадењето, на пример во спанаќ можеш. После 3-4 дена повеќе, па после неколку дена уште повеќе додека не стигнете до цела жолчка.
Всушност, еве тука КЛИК, баш на темата јајце се прави муабет, па ќе најдеш искуство од другите мамички.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 236
7.11.2011 12:46:09   
hrabra
jademe griz...se si jademe....nemame problem so toa samo menivo da go zgolemime..hehe...blagodram na sovetuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 237
14.11.2011 9:49:50   
bombica
Denes koga bevme na vakcina dr. me iskara zosto sum mu dala kompirce na user posted image kao do 6 meseci netrebalo posto kompirot bil skrobuser posted image maliot mi e 4,5 meseci i mi rece koga veke sum sakala da mu davam nesto togas samo jabolko i najveke 2 pati nedelno morkov drugo nisto.Znaci na doktorive krajot ne im se znae nemaat edinstven stav okolu toa sto i opd kolku meseci treba da se jade

Непосредна врска до пораките: 238
12.12.2011 19:00:55   
lilicka
РР денес земав од Хип бејби фрст и каша што се прави од јаболко и ориз прашањето ми е дали може овие каши да се ставаат во млеко на пример 1 лажиче и user posted image да го пие или само како кашички????
Совет??????

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 239
12.12.2011 23:16:43   
kikicka
Лиличка јас би те советила кашичка не ја учи од шише да јади учи ја со лажиче секако е затерана така продолжете си.не и менувај стиловиuser posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 240
17.12.2011 18:20:04   
bombica
RR na user posted image pocnav da mu davam po 1-2 pati na den aptamil pa neznam dali da mu davam od kasite na hipp sto se so AD user posted image |

Непосредна врска до пораките: 241
18.12.2011 13:42:53   
kikicka
Јас давам неод хип али од другите каши што се и со вода и со АД во нив али и ги правам сите со кравјо млеко и добро и е не покажува знаци дека ја боли меше или дека епремногу и сл. столицата и е нормална

Непосредна врска до пораките: 242
28.12.2011 10:50:02   
TeaM
Mamicki, dali moze nekoja da mi kaze kolku mlecni obroci treba da ima 7.5 mesecno bebe? 

Непосредна врска до пораките: 243
28.12.2011 11:21:41   
Natuska85
Теам мислиш на оброци млеко или млечни каши?user posted image

Инаку синоќа прв пат му дадов на user posted image мелена плазма потопени со млеко и несакаше да јаде,како нагон за повраќање му доаѓашеuser posted image .А многу вкусно мене барем ми бешеuser posted image . А само млеко си пие и мелени бисквити со овошје си јаде...........Дали го дразнеше на грлото,незнам...Вашите user posted image јадат ваква комбинација???

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 244
28.12.2011 11:23:13   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

RR na user posted image pocnav da mu davam po 1-2 pati na den aptamil pa neznam dali da mu davam od kasite na hipp sto se so AD user posted image |

Бомбица зашто да не? Моето user posted image исто пие аптимил и млечните каши на хип ги обожава.

Непосредна врска до пораките: 245
28.12.2011 11:55:57   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Инаку синоќа прв пат му дадов на user posted image мелена плазма потопени со млеко и несакаше да јаде,како нагон за повраќање му доаѓашеuser posted image .А многу вкусно мене барем ми бешеuser posted image . А само млеко си пие и мелени бисквити со овошје си јаде...........Дали го дразнеше на грлото,незнам...Вашите user posted image јадат ваква комбинација???

Натушка, и јас кога првпат му дадов мелена плазма со млеко ми се давеше. После кога му дадов плазма обична надробена со млеко, добро ја изеде. Не знам дали е различна мелената плазма? Тогаш само му дадов мелена и толку, не купив повеќе. Му правам обична плазма со млеко.

Live and let live

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 246
28.12.2011 12:48:47   
Natuska85
Ќе пробам Анамоли фала ти.А баш сакам да јаде бисквити со млеко,мене ми е многу вкусен оброк.

Непосредна врска до пораките: 247
28.12.2011 12:58:07   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Бомбица зашто да не? Моето user posted image исто пие аптимил и млечните каши на хип ги обожава.

Па мислам (ама не сум сигурна затоа прашавuser posted image )дека некаде прочитав за да не се меша АД.Као ако му даваш АД на хип тогаш хип каши, аптамил милупа каши итн.user posted image

Непосредна врска до пораките: 248
28.12.2011 13:02:30   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: TeaM

Mamicki, dali moze nekoja da mi kaze kolku mlecni obroci treba da ima 7.5 mesecno bebe? 

Според книга што ја имам дома после 7 месеци по 2 млечни каши на ден... другите мамички нека пишат од искуство

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 249
28.12.2011 13:28:38   
TeaM

Natuska mislam i na doenje i na mlecni kasi. Na primer Jana cica 3 pati vo tekot na denot, nautro, okolu 12 i vecer pred spienje. Okolu 18 jade mlecna kasicka na Hipp ili Nestle. Shto znaci vkupno 4 mlecni obroci. Ne sum sigurna dali e dovolno mlekouser posted image
Natuska te citav na temata Denes ruckavme do 1 god., pls pisi kako vi e sega menito odkoga trgna na rabota. Uste malku i jas treba da pocnam, pa se mislam dali da pravam izmeni vo rasporedot ili ednostavno doenjeto da go zamenam so Aptamil..

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

kolicka
kaja123

Ve molam pomognete. Dali nekoj od vas koristel NEONATO knlicka i kako ste zadovolni? Ve molam za komentar.

da (35%)

ne (65%)

Број на сите гласови: 46

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!