|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Бебешка исхрана
15.6.2011 14:50:36   
Pepelaska *
Супер се советиве Пенелопа јас сум тука негде со исхранава само што му имам дадено 2 3 пати и пиперка така во кашичките па немаше мака, коњско и зајачко месо не сме пробале а кашичките со мисиркино ги обожава, инаку читав дека мисиркиното месо било многу добро содржело цинк и железо супер било за бебенцата, боровинки не сме пробале ако најдам ќе му дадам таква ужинка, маслиново масло сум му ставала по малце, сол не , а палентата со јогурт јас му ја правам како ручек некогаш не како ужинка. Сепак додека убаво ми напредува не се секирам, домат не сум му дала не ми се свиѓаат овие на пазар, ги чекам нашите домашните да узреатuser posted image . А морам да ви кажам вчеда бев на гости кај пријатели нивното бебе сега на 1 јули ќе прави 1 годинка и се зачудив му даваа јагоди, му давале јајце ПРЖЕНО( од ова се изнервирав многу ама не им реков ниѓо, јас ни белка не му давам па не пржено) чоколади, чипс со зачин се и сешто. Ама сепак тие си знаатuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 201
15.6.2011 15:00:26   
penelopa
Заборавив во врска со рибата: може после 8 месеци да се дава и тоа на почетокот бела риба (орада, бранцин) а покасно и туна, сардела.

Ах Пепелашка има многу такви случаи но јас се трудам да го научам user posted image да јаде здрава храна а грицките и останатите глупости по дифолт ќе му бидат слатки за јадење впрочем како и на секое дете.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 202
15.6.2011 15:02:20   
AnnaMolly RR
Пепелашка, имаш овошен јогурт од нестле од боровинки. Мнооогу е убав, Филип се дави во него.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 203
15.6.2011 15:12:59   
Maca25
Имате во поголемите маркети и аптеки детски овошни јогуртчиња, во паковање по 4, на нестле и тоа со различни вкусови. Има со боровинки, кајсии, има чоколадо и ванила пудингчиња. Ептен се убави!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 204
15.6.2011 15:30:39   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

А морам да ви кажам вчеда бев на гости кај пријатели нивното бебе сега на 1 јули ќе прави 1 годинка и се зачудив му даваа јагоди, му давале јајце ПРЖЕНО( од ова се изнервирав многу ама не им реков ниѓо, јас ни белка не му давам па не пржено) чоколади, чипс со зачин се и сешто. Ама сепак тие си знаатuser posted image

И јас сум му дала пржено јајце на Филип. И пржени компири. Ништо не му е. Јадел и пиперки, свинско, дури и хамбургер од Мекдоналдс сосе кечап, сенф и свеж кромид.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 205
15.6.2011 18:16:14   
mila mama
I nie sme tuka nekade so ishranata kako vo spisokot na Penelopa,so taa razlika sto svinsko jademe pocesto od pilesko(kljukano so hormoni,antibiotici I pesticidi),riba probavme so 8polni meseci(pastrmka),piperka imam davano isto taka.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 206
15.6.2011 19:31:05   
Nadezna
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly

А освен сол, и којзнае какви зачиниuser posted image една имавме земено таква со тестенини и сос, ама како јако мирисаше.........што се немаше ставено во неа

Луѓе јас земав со брокула, леле смрдење........ ауууууууу
сега стварно не ми е јасно кои да ги купувам Фруктал (кои содржат шеќер) или Хип (кои што содржат кузнае што како што кажувате)

MORE se davi Damjan u brokula :)
Ic be ne se zamaram, oicno sekerot e od ovosjeto, a sepak go pisuva....

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 207
16.6.2011 16:07:49   
Snowhite RR

Супер се советиве Пенелопа јас сум тука негде со исхранава само што му имам дадено 2 3 пати и пиперка така во кашичките па немаше мака, коњско и зајачко месо не сме пробале а кашичките со мисиркино ги обожава, инаку читав дека мисиркиното месо било многу добро содржело цинк и железо супер било за бебенцата, боровинки не сме пробале ако најдам ќе му дадам таква ужинка, маслиново масло сум му ставала по малце, сол не , а палентата со јогурт јас му ја правам како ручек некогаш не како ужинка. Сепак додека убаво ми напредува не се секирам, домат не сум му дала не ми се свиѓаат овие на пазар, ги чекам нашите домашните да узреатuser posted image . А морам да ви кажам вчеда бев на гости кај пријатели нивното бебе сега на 1 јули ќе прави 1 годинка и се зачудив му даваа јагоди, му давале јајце ПРЖЕНО( од ова се изнервирав многу ама не им реков ниѓо, јас ни белка не му давам па не пржено) чоколади, чипс со зачин се и сешто. Ама сепак тие си знаатuser posted image

И мене докторката ми рече после 9 месеци може јајце пржено и јас му дадов пред година и го исповрати, ама добро тој општо повраќаше од јајце. чоколадо јади од 8 месеци наваму, чипсови, смоки и сл, освен рибчина квики, јас не сакам да јади, ама мм кога и да појди в продавница чипс купува, само се расправаме за тоа. Пиперка јас му давав мислам на 7 месеци, домат првиот пат кога проба се нафрли, па правев пауза, па после немаше гајле. После 6 месеци, му ставав путер во зеленчуковите кашички, а покасно маслиново масло. Сол и шеќер до 13 месеци воопшто не користев.
А добро ова што го прочитав за мисиркиното месо, дека е богато со железо, на Михаил како што му е ниско може да му давам почесто

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 208
29.6.2011 13:26:21   
antonie
dali moze na 7 mesecno bebe da se dava dropce

(Одговор на членот Матеа)
Непосредна врска до пораките: 209
29.6.2011 13:40:48   
dostickage
mislam ne

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 210
21.7.2011 10:46:25   
arh_diz
Jas denes planiram prvpat da mu dadam riba
So sto e najdobro da ja kombiniram

Биди тоа што си

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 211
21.7.2011 13:09:08   
AnnaMolly RR
Јас првпат му дадов ослич варен со компир и морков. Ама Филип не сака риба на никој начин.
Кажете како да му ја маскирам за да не ја осеќа, а да јаде.

Live and let live

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 212
21.7.2011 13:38:07   
Anushka
ХИП имаат прекрасни кашички со риба, но во последно време можете да ги најдете само во соседните земји.
Инаку, АнаМоли, обиди се со свежа пастрмка, белвица или туна. Осличот е многу интензивен на вкус.
Во спротивно, почекај уште една година, па обиди се со Fishfingers, добро исцедени од масло.

Непосредна врска до пораките: 213
21.7.2011 13:43:04   
AnnaMolly RR
Ќе пробам со пастрмка, Анушка. Ама ние дома не јадеме често риба, па затоа не ми ни дошло да му направам.
Купечките кашички веднаш ги плука, освен овошните.

Live and let live

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 214
21.7.2011 22:34:40   
Felly RR
му давале јајце ПРЖЕНО.............. јас ни белка не му давам па не пржено)

Ние кога бевме на вакцина за годинка, докторката кај вакцините ми рече дека можам почнам да давам цело јајце и подобро да и давам пржено јајце, отколку варено зошто ќе и биде полесно за џвакање. Јас сега и давам и пржено и варено, ама почнав на 14 месеци.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 215
21.8.2011 10:46:44   
kikicka
mamicki a im imate dadeno komoraca ili keleraba ?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 216
8.10.2011 13:06:58   
MAMI28
zdr sakam da mu spremam brokula na moeto user posted image za prv pat,ama neznam kako i so sto da ja mesam kolku vreme da ja varam?????? do sega imame jadeno morkovce,kompirce,orivce i vcera malku karfiolce inku stanuva zbor za 6 mesecno bebe i 4 dena.
i uste edno prasanje so sto za prv pat da go mesam jogurtot moze so kompirce i morkovce da stavam edna golema supena lazica,naredniot den 2 ili,,,, celata sum pretvorena vo eden golema prasalnikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 217
8.10.2011 13:31:30   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

mamicki a im imate dadeno komoraca ili keleraba ?

Kaj nas se vika koleraba vaka izgleda user posted image jas skoro sekogaš stavam vo zelekčukovata kašička taka eno parče ne mnogu golemo dava nekoj slatkav vkus. Moeto user posted image ja jade, mu se dopaga. Znači može da se dodade so bilo koja zelenčuk i meso.

< Поракaта ја уредил penelopa -- 8.10.2011 13:32:44 >

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 218
8.10.2011 13:35:57   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: MAMI28

zdr sakam da mu spremam brokula na moeto user posted image za prv pat,ama neznam kako i so sto da ja mesam kolku vreme da ja varam?????? do sega imame jadeno morkovce,kompirce,orivce i vcera malku karfiolce inku stanuva zbor za 6 mesecno bebe i 4 dena.
i uste edno prasanje so sto za prv pat da go mesam jogurtot moze so kompirce i morkovce da stavam edna golema supena lazica,naredniot den 2 ili,,,, celata sum pretvorena vo eden golema prasalnikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jas brokolulata ja varam na parea okolu 20minuti samo cvetot sitno seckan, možeš da ja kombiniraš so drug zelenčuuk po želba. Da jogurt ma početok malku kolku da proba izmešan so zelenčukot a potoa kako ke rasne user posted image ja zgolemuvaš količinata. Jas skoro sekogaš vo  zelenukovite kaši stavam jogur ili pavlaka- podobar vkus davaat.

(Одговор на членот MAMI28)
Непосредна врска до пораките: 219
8.10.2011 13:38:12   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: MAMI28

i uste edno prasanje so sto za prv pat da go mesam jogurtot moze so kompirce i morkovce da stavam edna golema supena lazica,naredniot den 2 ili,,,, celata sum pretvorena vo eden golema prasalnik

Брокула може некое некое гранче да му измешаш со компир и морков, а во истово ова може и јогурт да ставиш. Брокулата јас ја ставав во зовриена вода, 5 минути да се вари, и после ја бледнирав со другиот зеленчук.
Само кога ќе даваш нов производ, истиот производ давај го 3 дена, па потоа нов некој воведувај.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот MAMI28)
Непосредна врска до пораките: 220
4.11.2011 8:27:03   
AnnaMolly RR
vida, kikicka постовите ги преместив на темата ЧОКОЛАДОuser posted image

Live and let live

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 221
5.11.2011 10:27:45   
majmunce
дали му давате на вашите бебенца Кексолино медолино фрутолино чоколино според прописаното нели ( возраста)

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

Непосредна врска до пораките: 222
5.11.2011 13:43:05   
arh_diz
Jas nedavam nisto takvo majmunce.Cokolado ima probano od rodendenskata torta i nekogas mu davam po edna kocka zivotinsko

Биди тоа што си

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 223
5.11.2011 13:50:20   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce

дали му давате на вашите бебенца Кексолино медолино фрутолино чоколино според прописаното нели ( возраста)

Јас му давам обично пред да спие бидејќи млекото не го заситува. Досега пробал кексолино и ванилино, денес му земав фрутолино  малку за промена.

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 224
5.11.2011 15:04:53   
kikicka
Давам за појадок или вечера али после вечера после 2 саати пак е гладна ништо живо не а држи а преку ден ја држи....user posted image user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

.
Jana9

Dali vasite deca cesto se razboluvaat?

Da (0%)

Ne (100%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!