|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
3.12.2011 7:51:02   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule

A dali nekoj od vas ima pokaceni trombociti mene mi se 438 a granica e do 340. Sega treba da pravam i skrining za hemostaza. Me faka strav da ne e nesto loso.

Ic da ne ti e gajle, ima care za se, pa i za toa. Ke ti dadat lekovi i ke se spustat. Napraj si hemostaza.

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 976
5.12.2011 19:38:22   
Dimana
Ringerajki mi se uspavte ve fati zimskiot son,kako ste sto ima novo denovive.?
Jas posle dva dena aktivno povrakanje denes imam sloboden den user posted image denes sum ok ama imam nekoi bolki vo jajnicite ne mnogu jaki dali e toa do sirenje na matkata ili nesto drugo nemam pojma ,odvaj cekam da dojde sreda da odam na kontrola i da ja bombardiram doktorkata so milion prasanja.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 977
6.12.2011 13:07:49   
Bub!
Подолго време ве читам...па си викам ај и јас да се вклучам во дискусијата :)
За почеток, голем поз за сите особено за трудниците во првото тром. кои знаат дека нешто ново им се случува ама ни самите не знаат што :)
Кога станува збор за бременост да речеме од 4 недели и неколку дена, 4+2, таа бременост се води како 5та недела и како 4та ?
И паметно е да се отиде на гинек. одма...или да се почека уште некој ден?
Уф, за почеток многу прашања...а изгледа дека ќе има и уште user posted image

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 978
6.12.2011 14:35:02   
arh_diz
Dobredojde Bub! Na RR
Imaj si lesna i ubava bremenost
Spored mene najdobro e vednas da se otide stom si doznala deka si bremena nemas sto da cekas

Биди тоа што си

(Одговор на членот Bub!)
Непосредна врска до пораките: 979
6.12.2011 17:05:02   
Dimana
Dobredojde Bub cestito bremenost ,jas od moe iskustvo mnozam da recam deka podobro e da pocekas barem do 6 nedela da otides na pregled bidejki samo bremenost moza da ti potvrdat i ke treba da cekas pak uste dve nedeli da go slusnes srcenceto na bebeto ,jas otidov vo 5 nadela i eve utre sum pak na kontrola a ovaa nedela mi bese dolga kako mesec dena odvaj cekam da se razdeni utre za da otidam ,vozbudata e golema a i trema imam kako da ke se zapoznaam so nekoja vazna licnost :)

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 980
7.12.2011 19:21:13   
Bub!
Zakazav na lekar za vo petok, mesto ne me drzi da cekam uste nedela dve :)
Nego kako se spravuvate so rabotnite obvrski? Mojata rabota e non stop stani sedni...a se slucuva i po povece od 2-3h da ne stanam od stolceto. Kolku e toa ok sega na pocetok..?
I dali nekoja od vas use sega na pocetok pie Mg?
Lele imam 239482309 prasanja...a koga ke otidam kaj ginek. se ke zaboravam :)
p0z

Непосредна врска до пораките: 981
8.12.2011 7:43:54   
milika
Bub, dobro e sto si zakazala na ginekolog uste vednas, za sto pobrzo da pocnes da primas se sto e potrebno za rana bremenost. Jas osven folna kiselina pijam i Pregnazon - kombinacija od potrebni vitamini i minerali. A sedenjeto nisto ne preci, samo izbegnuvaj da krevas teski raboti i preterano da se zamoruvas.
Cleo i Dimana, vcera bese ehoto, neli? Kako pominavte?

(Одговор на членот Bub!)
Непосредна врска до пораките: 982
8.12.2011 9:54:24   
Dimana
Rasteme 8mm user posted image ,presrekna sum go slusnavme srceto kako cuka se vozbudivme so mm i imase i po nekoja solza od sreka ,na sekogo mu posakuvam ovie ubavini da gi dozivee.
Osven folna kis drugo nisto ne mi dade da pijam,seuste mi e rano ,samo zelencuk i ovosje .
Milika ti kako si mi kako napreduvas napravi li nekoi ispituvanja.?

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 983
8.12.2011 17:54:54   
milika
Rasteme i nie, veke sme 19 mm user posted image Se uste e rano za ispituvanja, duri posle Nova godina, so 12 nedeli. user posted image do site mamicki

Непосредна врска до пораките: 984
8.12.2011 19:21:43   
mimimimi
zdravo na site:)

jas sum nova na ovoj forum. momentalno sum na kraj na 05-nedela(iako voopsto ne sum svesna sto mi se slucuva) i mi treba sovet.
treba da patuvam so avion narednata nedela. dali mislite deka e opasno po plodot? doktorkata me uveri deka ne e nisto strasno i deka treba da si pravam se stom sum planirala, bez nikakov strav. sepak, sakam da slusnam i vas sovet.
mnogu vi blagodaram.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 985
9.12.2011 13:13:53   
cleo
Zdravo na site taze user posted image

Vcera bevme na prvo eho i imase srceva reakcija user posted image user posted image user posted image , angelce malo, sonce na mama..tolku se vozbudiv mislam deka od stolot ke mu se prevrtev na doktorot user posted image . Potoa locirase uste edno nesto, ama ne bese siguren sto e tocno, dali e plod ili nesto drugo, pa ni rece da se vidime pak za 10 dena da ni kaze definitivno dali se dve ili sepak e edno. Kako i da e tato i mama se presrekjniiiiiiiuser posted image user posted image user posted image .

(Одговор на членот mimimimi)
Непосредна врска до пораките: 986
9.12.2011 13:18:18   
cleo
I drugo - dajte pomagajte so nekoj lek za grlo i zatnat nos. Ne mozese da me odmine user posted image Strepsils pastili se zabraneti, caj od zalfija zedov da pravam, koga vrtam od pozadi - da ne se upotrebuva vo user posted image Edino mi kaza edna prijatelka Lizobakt ili Propolki za smukanje, ama pak ne sum sigurna user posted image Imate nekoj sovet?

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 987
9.12.2011 13:46:45   
Dimana
Cleo ja spodeluvam i jas tvojata radost ,da dade gospod da bidat bliznacinja dvojna radost ,a za grlo med ama ne da goltnes odma tuku po malku da go zadrzuvas na grloto ,limoni i ovosje cajce i ke ti pomine .

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 988
9.12.2011 19:19:29   
Just baby
kako e mamicki kako se spravuvate? jas od utre vleguvam vo 12 nedela. mi se cinese prethodno kako da osekam nekoe teteravenje vo matkata i sega odamna ne sum go setila. si mislev deka e bebenceto, ama izgleda matkata se tegnela. na pocetok od 13 nedela ke odam na isituvanje za daunrov sindrom i pregled pa ke vidime kako sme porasnale :)
ianku vo vrska so rabotata i sedenjeto, jas sedam po 9 casa na rabota, i mn malku dvizam, zatoa sto koga ke se priberam legnuvam i spijam user posted image .

Непосредна врска до пораките: 989
10.12.2011 14:21:08   
Bub!
Nie sme pocetok na 5ta nedela i golemi sme 4,4mm user posted image . Ne sum sporeduvala da vidam dali toa e mnogu ili malku :) ama kako i da e...dr rece deka se e ok...i ke se vidime pak za 2 nedeli koga ke go cueme srceto. Edvaaaaaaaj cekam. Do togas mi rece NIKAKVA HEMIJA!! znaci nikakov lek, nikakov ni caj...ni sumeci..nisto...(osven Folna kis...se razbira) Ke go poslusame...i so Gospod napred do narednata kontrola :)
A vo pogled na ishranata...dali konzumirate, med...i jatkasti plodovi (orevi, kikiriki, bademi..lesnici)??? Jas sekoe sabajle  jadam po 1 lazica od toa...
p0z

< Поракaта ја уредил Bub! -- 10.12.2011 14:22:57 >

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 990
10.12.2011 17:06:45   
trudnicka
Bombicka, jas uste nekoj den vlagam vo 11 nedela. Celo vreme do sega nemam nikakvi simptomi, osven cestoto mokrenje, ni gradite ne me bolat, no mi se podueni. Proslata nedela bevme na kontola i se ok, user posted image bese i porasnato i mi rekoa deka se normalno. Pa se cudam dali e ok sto nemam nikakov siptom od onie sto gi citam kaj idnite mamicki?

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 991
15.12.2011 17:07:01   
Dimana
Trudnicka bidi srekna sto taka lesno si pominuvas,jas pak se vrativ na starata prijatelaka wc sholja loso mi bese i vcera i denes ,neznam za vas ali mene otkako doznav deka sum trudna mnogu sporo mi minuvaat denovive kako od kojznae koga da sum trudna dali cekam da pomine toj tret mesec da se opustam psihicki malku ,neznam sto e problemot .user posted image

(Одговор на членот trudnicka)
Непосредна врска до пораките: 992
16.12.2011 20:52:06   
lilili
Zdravo i pozdrav do site vo forumot poradi toa sto me voodusevi ovoj forum so site informacii koi gi sodrzi resiv i jasdastanam clen od istiot i zaedno so site vas polesno da mi minuva vremeto veruvam deka dobro ke se druzime....inaku i jas spagam vo ovaa grupa na user posted image , od denes vleguvam vo 7 ma nedela od bremenosta i sum non stp pospana i umorna, cuvstvuvam deka nemam sila ama bas za nisto...

Непосредна врска до пораките: 993
16.12.2011 20:55:56   
lilili
Za grloto probaj so kapki propolis okolu 10 kapki na lazicka so seker samo posle edno 15 min nemoj da jades ili pies nisto, se nadevam deka za skoro ke ozdravis

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 994
16.12.2011 22:00:42   
Felly RR
Добредојде на Рингераја lilili, ти посакувам пријатна дружба, имај лесна бременост и се надевам дека тука ќе ги наjдеш сите информации што ти требаат.
user posted image user posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот lilili)
Непосредна врска до пораките: 995
26.12.2011 13:27:38   
mama_sk
Zdravo na site :)
Vcera pravev test za bremenost koj iskoci user posted image i se izraduvavme mnogu so soprugot. Ova mi e prva bremenosti zakazav pregled kaj maticniot ginekolog za utre sabajle. Arno ama, vcera vecerta i denes krvaram po malku, a denes malku povekje... user posted image  Krvta e temna i imam tapi bolku vo dolniot del na stomakot... Ve molam kazete mi dali imate slicno iskustvo, ne znam kako ke izdrzam do pregledot utre user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 996
26.12.2011 14:10:04   
arh_diz
Mama_sk dobredojde na RR, Cestitki za bremenosta
Dokolku bolkata e postojana vednas javi se na ginekolog, vo sprotivno lezi postojano na grb stanuvaj samo do wc se dodeka te vidi ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 997
27.12.2011 15:09:23   
mama_sk
Bolkata ne e postojana i silna, tuku kako nekoja nelagodnost i slabo pritiskanje vo dolniot del od stomakot kaj jajnicite, kako menstrualna bolka. A krvarenjeto e po nekolku kapki temna sluz kako na pocetok i na kraj od ciklus user posted image Bev uste vcera na ginekolog, a sabajlevo uste ednas, mi dadoa inekcija Progesteron depo i mi prepisaa Dabroston 10mg 3pati na den i Magnezium 350mg. Na vaginalno eho ne mozea da utvrdat bremenost, verojatno e uste mnogu rano zatoa sto vo nedelata mi bese prv den docnenje. Kako i da e, rekoa deka vremeto ke pokaze, za edna nedela na kontrola... user posted image Mi rekoa da miruvam a jas eve se dovleckav na rabota, imam mnogu vazni obvrski denovive, znam deka sum za kjotek ama toa e... Uste nesto, nivoto na bHCG vo krvta mi bese 689, normalno e toa?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 998
27.12.2011 20:02:35   
cleo
Zdravo mama_sk. Cestitki za user posted image . Tie blagi bolki gi imav i jas i seuste gi imam po malku, bas kako pred dobivanje i vo dolniot del na stomakot i vo kicmata. Koga prasav doktor mi rece deka e normalno zasto se siri matkata i zatoa boli. Sega ne daj Boze samo da ne se neizdrzlivi i konstantni. Zatoa opusti se, seto toa e normalno. A za Bethacg - zosto da ne e normalno? Jas zacnav so in vitro i koga napraviv betahcg na 13 den od zacnuvanjeto mi bese 432 i se si bese vo red. Pozdrav i se najdobrouser posted image

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 999
28.12.2011 17:00:45   
Dimana
Mamicki jas sum vo panika ,vcera bev na kontrola i izgleda ima nekoja bakterija vo mokraca denes pravev urino kultura treba da cekam do petok za rezultati ,dr mi rece samo uvin caj mozam da pijam do 12 nedela nesmee nisto da mi dade od antibiotici mnogu mi e strav vo neizvesnost sum user posted image user posted image ,bebceto si go vidov srcka pretase so racete duri sega vo 9 nedela shok mi bese kolku brzo se razviva zalicuva na covece,si go gledam cd sto mi go dade dr i samo toa mi dava pozitivna misla .

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1000
Страница:   <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?