baby_bump
|
dodeka ti zivees "na visoka noga" хахаха....ама ме изнасмеа Ikana...ех да можеше да живеам навистина така....баш си срцка, фала. За да биде здраво, право и воспитано најпрво му треба леб на масата, а изгледа ти живееш на висока нога, кога можеш да си дозволиш, млада, образована, да седиш дома и да не работиш, за да го чуваш детето. Сигурно некој добро ринта за тоа твое задоволство. А уште и ако не работиш, а го носиш детето во градинка, навистина се луксузираш душо. Кај мене нема тате носи, мама меси, ако нема работа, нема ни пари, ни јадење, ни лекови, ни играчки...... Бабите ниту можам, ниту сакам да ги штедам, тие се потрошени, стари и болни луѓе, помагаат колку можат, господ да ги поживее. Јас немам пари да ја платам жената, не ни стасуваат, тоа е скап издаток за нашиот буџет, ако си прочитала подобро, јас не одам на работа кога детето е болно, а еве пред сите си кажувам, го носам ако само кашла и има настинка, затоа што со вирусите и нивната инкубација, навистина не знаеш од кога и од кого ќе го фати, а што и да правиш, настинката мора да трае 7 дена, детето примало или не антибиотици. Друго нешто, џабе е јас да мислам за останатите 50 деца кога институцијата и системот не мислат на нив, пишав погоре, не ми побараа брис а искрено тоа ни законот од нив не го бара, единствено нешто за што според закон не се прима дете во градинка, е висока температура, а верувај ми во групата кај моето дете, сум гледала и дете со температура како воспитувачките го масираат и му ставаат облоги ......А пак за твоја инфромација сите брисеви (од грло, нос и од измет) што сум ги направила во последниве 2 месеци колку што сме во градинка, се негативни, така да мојата совест е чиста, и не се секирај и ти. поздрав Туку Не можеме сите да глумиме поштењаци и да велиме, леле ми иде да и кажам на таа мајката што го донела детето ова или она, таа сигурно нема каде да го остави.
(Одговор на членот Ikana)
|