|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
28.5.2012 14:34:19   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

Ajde edno prasanje sea vo vrska so domasnite kompoti i marmaladi (onie od babite napraveni) , od koga moze da im se davaat na user posted image , poradi toa sto znam deka sigurno sodrzat seker, za drugo mislam konzervansi deka nema ?

Ако ти е мисла за шеќерот, во компот се става една лажица на цела тегла. ЈАс мислам дека може да му даваш од компот овошје. Во мармаладот може иде повеќе, ама па и рано ви е за мармалад. Како планираш да му даваш, да му го мешаш во некоја кашичка?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 2251
28.5.2012 14:54:22   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Ajde edno prasanje sea vo vrska so domasnite kompoti i marmaladi (onie od babite napraveni) , od koga moze da im se davaat na user posted image , poradi toa sto znam deka sigurno sodrzat seker, za drugo mislam konzervansi deka nema ?

Ако ти е мисла за шеќерот, во компот се става една лажица на цела тегла. ЈАс мислам дека може да му даваш од компот овошје. Во мармаладот може иде повеќе, ама па и рано ви е за мармалад. Како планираш да му даваш, да му го мешаш во некоја кашичка?

edna laz. sto zboruvas felly kaj nas na praski,modri slivi tri gol.laz,a na visni 4ili 5 zavisi ako se mnogu kiseli

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2252
28.5.2012 15:16:05   
Felly RR
Е па добро мамичка77, јас не сакам благ компот, и затоа ставам по една. А и три да се, сигурно нема бебето цела тегла да ја изеде на едно јадење, па да му дојде многу шеќер.user posted image А за вишни секако е и мало бебето, колку што видов на тикерот 5 месеци има, значи вишни секако нема сега да му дава.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2253
28.5.2012 16:23:54   
*Elena*
Mislev za vo sokce mesano od kompotot vodickata, od ovosjeto za kasicki da, a za marmaladot mislev edno lazice da mu dodadam vo kasicki, baby pap ili kiselo mleko kako ovosen jogurt...konkretno za marmalad od modri slivi majka mi rece deka na edna serpa imalo 2kg seker, sea neznam kolkava e serpata, a moevo mnogu saka kasicki od sliva, sliva+jabolka, pa si mislev deka mozam i marmaladot da mu go pomesam nekako, malku, za vkus ako ne za drugo.

Непосредна врска до пораките: 2254
28.5.2012 16:40:50   
Ikana
Дечки олбавете малце со тоа форсирањето на шеќер, сол, и некои други состојки на 5 или 6 месечно бебе....претерувате, па уште и кисело млеко, јогурт, мармалад и што ти ја знам....млеко треба да му е главна храна до 6 месеци, полека малце со форсирање, после деца имало дебели и дијабетичари...цел живот ќе јаде тврда храна, барем до 6 месеци може да го оставите на млекце да биде повеќе, а за вкусови да си пробува полека овошје од 4 или 4 ипол па зеленчук од 6 месеци. Извинете на искреноста, ама гледам многу мајки ја прават оваа грешка, демек напредно бебе, што повеќе да добие на тежина ко да се тркате со некој што попрво ќе направи или проба бебето....и после цацко е крив! Сериозно може да му наштетите, затоа размислете малце.

< Поракaта ја уредил Ikana -- 28.5.2012 16:42:28 >

Непосредна врска до пораките: 2255
28.5.2012 16:57:21   
*Elena*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Дечки олбавете малце со тоа форсирањето на шеќер, сол, и некои други состојки на 5 или 6 месечно бебе....претерувате, па уште и кисело млеко, јогурт, мармалад и што ти ја знам....млеко треба да му е главна храна до 6 месеци, полека малце со форсирање, после деца имало дебели и дијабетичари...цел живот ќе јаде тврда храна, барем до 6 месеци може да го оставите на млекце да биде повеќе, а за вкусови да си пробува полека овошје од 4 или 4 ипол па зеленчук од 6 месеци. Извинете на искреноста, ама гледам многу мајки ја прават оваа грешка, демек напредно бебе, што повеќе да добие на тежина ко да се тркате со некој што попрво ќе направи или проба бебето....и после цацко е крив! Сериозно може да му наштетите, затоа размислете малце.

Ikana, uste ne sme pocnale so nisto od toa (sol, seker, marmalad), ama so polni 6 meseci po preporaka od pedijatar ke vovedeme i kiselo mleko...vo marmaladot osven sto ima seker ne gledam nisto porazlicno od ovosna kasa(mada i vo nekoi kupecki ovosni kasi ima seker)...a za mlecni obroci imame premnogu, znaci na 5,5 meseci seuste pie majcino mleko na 2h, minatiot mesec stavi 1kg, a uste nemavme vovedeno dohrana user posted image ...
Preporakata za voveduvanje na obroci kako zamena za mlekoto e so cel da se namli mlekoto kaj mama i user posted image da kacuva pomalku na kilaza i da vnesuva namirnici koi ke pomognat vo pojacuvanje na krvnata slika (bidejki melkoto ne e dovolno poveke)...a za konzumiranje seker i sol jas sum najgolem protivnik, bidejki i sama ne gi konzumiram, a ne pa da gi dadam na user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2256
28.5.2012 16:58:15   
kikicka
Јас компоти не давам,причина кога и да дадев детето ми повраќаше ненормално и ДИЕНД со нив.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 2257
28.5.2012 17:12:09   
Ikana
Во купечките каши досега не сум сретнала на некоја да има додадено шеќер, освен тој од самото овошје....
Не сум експерт, ама ако имаш мајчино млеко, зашто да му додаваш кисело млеко толку рано...снаа ми на пример, до 2 години ги доеше двете деца, се молзеше рачно и одеше на работа....значи сепак не е до потребите на бебето туку до потребите на мајката.... Подобро АД млеко дај му, и железо сируп, се ќе си дојде на место, како и ц витамин во прашок....
Која е потребата да се одеднаш да пробаат бебињата, не знам, ниту пак ја разбирам од претходните постови на неколку членови....секоја мајка си знае што е најдобро за совето дете ама некогаш, убаво е и доктор да се послуша....

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2258
28.5.2012 17:25:23   
*Elena*

Во купечките каши досега не сум сретнала на некоја да има додадено шеќер, освен тој од самото овошје....
Не сум експерт, ама ако имаш мајчино млеко, зашто да му додаваш кисело млеко толку рано...снаа ми на пример, до 2 години ги доеше двете деца, се молзеше рачно и одеше на работа....значи сепак не е до потребите на бебето туку до потребите на мајката.... Подобро АД млеко дај му, и железо сируп, се ќе си дојде на место, како и ц витамин во прашок....
Која е потребата да се одеднаш да пробаат бебињата, не знам, ниту пак ја разбирам од претходните постови на неколку членови....секоја мајка си знае што е најдобро за совето дете ама некогаш, убаво е и доктор да се послуша....

Citiram: "Bidejki ne si ekspert" i "ubavo e da se poslusa doktor", nema potreba da ti go komentiram postov, ama nema potreba ni pokraj majcino mleko i zelencuk i ovosje, da mu pojacuvam zelezo na bebe so hemikalii (sirupi, prasoci, apcinja i sl). Dete na 6 mesei treba da si ima 3 zamenski obroci + 4 obroci mleko,...navikite na bebeto koe od 8-9 meseci treba da ide vo gradinka i da jade tamu kako sto treba se stvaraat od 6 meseci, ne od 8 ili 9.

PS: Procitaj sostav na kasickite od hipp koga ke mozes, eve konkreten primer, seker ima vo kasickata samo od slivi, kajsija, sokot od slivi, kajsija i dr...a za kasickite na frutek da ne praam muabet, vo site ima seker.

< Поракaта ја уредил *Elena* -- 28.5.2012 17:28:30 >

Непосредна врска до пораките: 2259
28.5.2012 17:30:03   
Ikana
Е па нели не е доволно...? Ти ова го напиша, не јас.
Јас ти велам дека е доволно, ама ајде ти си знаеш најдобро....Баш ич не сакав да те изнервирам, туку да кажам мое мислење....кое очигледно погрешно го разбра....а за железото, кај ќе го најдеш ко треба да го дадеш на 2 месечно бебе, ако не во сируп или ц витамин....лимон ќе му даваш на два месеци за ц витамин и телешко месо за железо??user posted image
Поздрав Елена и се најдобро!

Preporakata za voveduvanje na obroci kako zamena za mlekoto e so cel da se namli mlekoto kaj mama i da kacuva pomalku na kilaza i da vnesuva namirnici koi ke pomognat vo pojacuvanje na krvnata slika (bidejki melkoto ne e dovolno poveke)

< Поракaта ја уредил Ikana -- 28.5.2012 17:33:00 >

Непосредна врска до пораките: 2260
28.5.2012 17:55:19   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Andriance, можеш овошен јогурт да му направиш. Да ги изблендираш со павлака или со јогурт. Или пак како сокче, разредено со вода.

Пред некој ден му направив сок од црешите и супер си го кркна..денес викам ај ќе го почастам еден овошен јогурт...ставив две лажички кисело млеко...и цреши..и ги изблендирав и многу течно бе..како да го згуснам user posted image ??

Andriance, прво изблендирај само цреши, па измешај ги со киселото млеко. А павлака не си почнала да му даваш? - за да биде погусто.

abe taka napraviv ama cresite izgleda mnogu socni..a da ti kazam i banana koga blendiram isto mi e potecna...ili e do blenderot ahahhaha ili moze treba da ispasiram a"? aj kje probam''

vo sekoj slucaj fala najmnogu user posted image

< Поракaта ја уредил Andriance -- 28.5.2012 17:56:25 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2261
28.5.2012 18:01:21   
*Elena*

Е па нели не е доволно...? Ти ова го напиша, не јас.
Јас ти велам дека е доволно, ама ајде ти си знаеш најдобро....Баш ич не сакав да те изнервирам, туку да кажам мое мислење....кое очигледно погрешно го разбра....а за железото, кај ќе го најдеш ко треба да го дадеш на 2 месечно бебе, ако не во сируп или ц витамин....лимон ќе му даваш на два месеци за ц витамин и телешко месо за железо??user posted image
Поздрав Елена и се најдобро!

Preporakata za voveduvanje na obroci kako zamena za mlekoto e so cel da se namli mlekoto kaj mama i da kacuva pomalku na kilaza i da vnesuva namirnici koi ke pomognat vo pojacuvanje na krvnata slika (bidejki melkoto ne e dovolno poveke)

Fala na pozdravot user posted image ...muabet praime za 6 meseci bebe a ne 2...a mlekoto e i poveke od dovolno kolicinski, ako sakas moze i na zaem da ti dadam user posted image , no mlekoto ne e dovolno i za zadovoluvanje na potebite na zelezo...
Neznam ni ti dali pravo si me svatila, ama nema veze, kako i da e, ne pravam nisto nadvor od pravilata za voveduvanje cvrsta hrana, za da te navedam na takvi komentari kako pogore...pozz

Непосредна врска до пораките: 2262
28.5.2012 18:04:45   
Andriance

mislam deka za marmalad e mnogu malo uste...ja ne bi dala do 1god...a za kompot ja ne go davam sokot zasto ima shekjer, i smetam deka nema potreba...ako sakam sok da mu dadam davam ceden..ili po potreba kupecki na HIPP...iako bebe koe jade ovoshni kasi nema ama bas nikakva potreba od sokovi

dodeka ovoshjeto od kompot, da..go blendiram i praam domakja ovoshna kasa...
nie so kiselo mleko pocnavme od 8m...isto i so meso...( pred se zaradi zacesteni alergii kaj deca na mlecni proizvodi)

pavlaka uste ne..teska e za varenje na bebeskiot organizam, pa zatoa resiv da ne davam, pogotovo koga imam opcija...jogurt kiselo mleko

< Поракaта ја уредил Andriance -- 28.5.2012 18:07:00 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 2263
28.5.2012 18:12:25   
Andriance

Citiram: "Bidejki ne si ekspert" i "ubavo e da se poslusa doktor", nema potreba da ti go komentiram postov, ama nema potreba ni pokraj majcino mleko i zelencuk i ovosje, da mu pojacuvam zelezo na bebe so hemikalii (sirupi, prasoci, apcinja i sl). Dete na 6 mesei treba da si ima 3 zamenski obroci + 4 obroci mleko,...navikite na bebeto koe od 8-9 meseci treba da ide vo gradinka i da jade tamu kako sto treba se stvaraat od 6 meseci, ne od 8 ili 9.

PS: Procitaj sostav na kasickite od hipp koga ke mozes, eve konkreten primer, seker ima vo kasickata samo od slivi, kajsija, sokot od slivi, kajsija i dr...a za kasickite na frutek da ne praam muabet, vo site ima seker.

Jas ne sum za toa bebe uste na 6 da ima celosno zamenski 3 obroci....( izborot e licen neli, ama ovde baras sovet i mislenje pa go iskazuvam svoeto)...
do togas moze samo ovoshjeto da mu bide zamenski, a postepeno bi pocnala so zelencuk koe kje gi zadovoli site potrebi na organizmot na bebeto sekako vo kombinacija so tvoeto mleko..

i kiselo mleko ne bi dala, zasto go dois i si gi dobiva potrebnite mlecni obroci...
najmalku do 7 meseci bi terala samo so cist zelencuk i postepeno 3 obrok mlecen za navecer

znachi ni meso, ni kiselo mleko..

Непосредна врска до пораките: 2264
28.5.2012 18:13:09   
*Elena*

mislam deka za marmalad e mnogu malo uste...ja ne bi dala do 1god...a za kompot ja ne go davam sokot zasto ima shekjer, i smetam deka nema potreba...ako sakam sok da mu dadam davam ceden..ili po potreba kupecki na HIPP...iako bebe koe jade ovoshni kasi nema ama bas nikakva potreba od sokovi

dodeka ovoshjeto od kompot, da..go blendiram i praam domakja ovoshna kasa...
nie so kiselo mleko pocnavme od 8m...isto i so meso...( pred se zaradi zacesteni alergii kaj deca na mlecni proizvodi)

pavlaka uste ne..teska e za varenje na bebeskiot organizam, pa zatoa resiv da ne davam, pogotovo koga imam opcija...jogurt kiselo mleko

Fala vi na odgovorite, Toa mi trebase user posted image
Zaklucok: Marmalad NE, rano e uste, ovosje od kompot moze, sokot ne e pozelno poradi sekerot
Pozdrav user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2265
28.5.2012 18:21:46   
*Elena*

Jas ne sum za toa bebe uste na 6 da ima celosno zamenski 3 obroci....( izborot e licen neli, ama ovde baras sovet i mislenje pa go iskazuvam svoeto)...
do togas moze samo ovoshjeto da mu bide zamenski, a postepeno bi pocnala so zelencuk koe kje gi zadovoli site potrebi na organizmot na bebeto sekako vo kombinacija so tvoeto mleko..

i kiselo mleko ne bi dala, zasto go dois i si gi dobiva potrebnite mlecni obroci...
najmalku do 7 meseci bi terala samo so cist zelencuk i postepeno 3 obrok mlecen za navecer

znachi ni meso, ni kiselo mleko..

Pa taka i ke bide najverojatno, iako Pedijatorot ne sovetuvase da pocneme so zelencuk prvo, jas ne ja poslusav, dosega nemame seuste zamenski obrok, imame uzina od pola ovosna kasicka (60gr) nasabajle, i normalno posle nea za pola saat pak bara mleko user posted image i imame polovina zelencukova kasa za rucek + mleko...znaci seuste nemozam da mu zamenam cel obrok i da go odlozam mlekoto za barem 1-2h posle kasata.
Toa sto prasav za kompot ili marmalad, bese cisto informativno od radoznalost, posto znam deka gi imam doma i mozam da gi upotrebam vo idnina...

Непосредна врска до пораките: 2266
28.5.2012 18:32:41   
lilicka

Е мало сутра дека нема шеќер....тогаш сигурно од самото овошје нема да бидат така убаво благи за бебињата да ги јадат....или пак ќе стојат така долго без никаков конезерванс ....не не верувамм........туку којзнае што им даваме на нашите деца јас ич не верувам тука ај да не го тупам тоа е мое мислење!!!!!

Непосредна врска до пораките: 2267
28.5.2012 18:40:13   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Е мало сутра дека нема шеќер....тогаш сигурно од самото овошје нема да бидат така убаво благи за бебињата да ги јадат....или пак ќе стојат така долго без никаков конезерванс ....не не верувамм........туку којзнае што им даваме на нашите деца јас ич не верувам тука ај да не го тупам тоа е мое мислење!!!!!

Kaj povekjeto ne bi trebalo da ima shkjer...osven prirodniot neli..fruktozata...a za konzervans sekako deka ima..kako inace bi stoele i 3 dena....ama pa vo sto nema ako trgneme da gi gledame taka rabotite..

jas odluciv da im veruvam na HIPP...vo sprotivno rizikuvam da me boli glavata koga mu davam kupecka user posted image ( neli..ne sme bas sekogas vo moznost domakjo da dademe...sigurno nema za 30+ da mu nosam u park od doma...toa mi e uste porizicno)

ama kako sto rece...moe mislenje

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 2268
28.5.2012 19:35:24   
Ikana
Значи има конзерванси, инаку салмонела и други бактерии колку сакаш ако стои три дена отворено.....домашен оброк или одма му го даваш, или истиот ден, само во фрижидер да стои, или замрзнато...

Мене докторката вака ми кажа за домашен оброк, да си ставам во мали кутивчиња по едно парче од 50 или 60 гр телешко месо со малку од водата во која се варело и да го замрзнам и по потреба да вадам и да мешам со варен зеленчук (компир, брокула, морков) и да блендирам....ама после 8 месеци.

Елена па дај навака некое шише мајчино млекоuser posted image , јас снемав на 4 и пол месеци и срце ме боли, изгледа тоа ми е болна точка па затоа така реагирамuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 2269
28.5.2012 20:40:28   
*Elena*
Ikana dobro si izdrzala, i do 4,5 ne e malku, taman za da pocnes so dohrana...barem si nemas problemi so mastiti user posted image

Непосредна врска до пораките: 2270
28.5.2012 20:53:39   
taisa
eve i jas da spodelam iskustvo so voveduvanje nova hrana kaj bebe
nie pocnavme so sok od jabolko svezo cedeno od 4.5 meseci a veke od 5 meseci i hrana jabolko,krusa,morkov,sladok kompir,suvi slivi ,brokula,tikvicka,grasak,spanak,blitva...
oriz i kompir ne i dadov zosto imavme problem so stolicata,
zatoa i vovedov navecer zitarici ovesni i jacmenovi naizmenicno no i toa ne pomogna pa i vovedov jogurt i kiselo mleko i pavlaka
pa imase malo podobruvanje potoa i davav edna nedela zolcka i na 6 meseci i 1 nedela supa od domasno pile pa po nekolku dena i pilesko meso sega ni e vo red stolicata pa jadi i oriz i kompir a za dve nedeli ke vovedeme i telesko meso ,nekolku pati i dadov lebce so supa i so jogurt ,a se slucuva i navecer da i napravam kasa od biskviti a toa zosto citav deka voveduvanje gluten od 4-6 mesec ne e naucno dokazano deka e povrzano so intolerancija na istiot a bidejki bev sigurna deka ne e alergicna na nisto i davam i jagotki i cresi so jogurt inaku ne preskoknuvame doenje i posle obrok po 45 min do 1 cas obavezno cica ,znaci uste ni ostana kravjo mleko,riba i drugi vidovi meso a so mleko mislam ke pocekame se dodeka ja dojam
samo noknoto doenje ne ni e toa sto ni bese uste se slucuva da stane no ne e toa toa za 10 sek zaspiva samo sto ke ja doblizam do grada
p.s. i ne cekav reakcija i sekoj den i davav razlicno

Непосредна врска до пораките: 2271
28.5.2012 21:05:19   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

eve i jas da spodelam iskustvo so voveduvanje nova hrana kaj bebe
nie pocnavme so sok od jabolko svezo cedeno od 4.5 meseci a veke od 5 meseci i hrana jabolko,krusa,morkov,sladok kompir,suvi slivi ,brokula,tikvicka,grasak,spanak,blitva...
oriz i kompir ne i dadov zosto imavme problem so stolicata,
zatoa i vovedov navecer zitarici ovesni i jacmenovi naizmenicno no i toa ne pomogna pa i vovedov jogurt i kiselo mleko i pavlaka
pa imase malo podobruvanje potoa i davav edna nedela zolcka i na 6 meseci i 1 nedela supa od domasno pile pa po nekolku dena i pilesko meso sega ni e vo red stolicata pa jadi i oriz i kompir a za dve nedeli ke vovedeme i telesko meso ,nekolku pati i dadov lebce so supa i so jogurt ,a se slucuva i navecer da i napravam kasa od biskviti a toa zosto citav deka voveduvanje gluten od 4-6 mesec ne e naucno dokazano deka e povrzano so intolerancija na istiot a bidejki bev sigurna deka ne e alergicna na nisto i davam i jagotki i cresi so jogurt inaku ne preskoknuvame doenje i posle obrok po 45 min do 1 cas obavezno cica ,znaci uste ni ostana kravjo mleko,riba i drugi vidovi meso a so mleko mislam ke pocekame se dodeka ja dojam
samo noknoto doenje ne ni e toa sto ni bese uste se slucuva da stane no ne e toa toa za 10 sek zaspiva samo sto ke ja doblizam do grada
p.s. i ne cekav reakcija i sekoj den i davav razlicno

kako znaes deka ne e alergicna na nishto pa uste i na jagodi????
znachi vie pred 6m ste vovele i zolcka i meso i pavlaka i kiselo mleko i zitarici???

alal da ti e...ja nemam M**A za ova...vsushnost ne bi rizikuvala

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 2272
28.5.2012 21:16:50   
taisa
jogurt i zitarici na 5m 2 ned., zolcka na 6 m, supa 6m 1 nedela, pilesko 6m 2 nedeli a alergiite se obicno nasledni pa zatoa a veruvale ili ne ovoj mesec stavi samo 200g i toa mi e najcudno eve sega i davam 4 obroci pa ke vidime na sledno merenje ama mnogu e aktivna
dobra nok i prostete mi sakav samo da spodelam iskustvo ne se vodete po mene

Непосредна врска до пораките: 2273
28.5.2012 21:41:15   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

jogurt i zitarici na 5m 2 ned., zolcka na 6 m, supa 6m 1 nedela, pilesko 6m 2 nedeli a alergiite se obicno nasledni pa zatoa a veruvale ili ne ovoj mesec stavi samo 200g i toa mi e najcudno eve sega i davam 4 obroci pa ke vidime na sledno merenje ama mnogu e aktivna
dobra nok i prostete mi sakav samo da spodelam iskustvo ne se vodete po mene

sekako be taisa...sekoe iskustvo e samo dobredojdeno...sepak kolku pedijatri tolku razlicni mislenja, neli?

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 2274
29.5.2012 11:01:13   
ivoni4ka

Е па добро мамичка77, јас не сакам благ компот, и затоа ставам по една. А и три да се, сигурно нема бебето цела тегла да ја изеде на едно јадење, па да му дојде многу шеќер.user posted image А за вишни секако е и мало бебето, колку што видов на тикерот 5 месеци има, значи вишни секако нема сега да му дава.

felly a zosto visni da ne dava na nas maticnata ni kaza deka od 4 ipol ili 5 meseci moze visni i cresi aj pak sega ne mi e jasno
tuku jas za davanje ke i dadam tuku neznam so sto da gi smesam do sega probavme jabolka, krusa morkov , paskanat, mlada tikvica, oriz, kompir, modra sliva, banana i sega neznam so niv kako mamicki nekoja ideja?

Непосредна врска до пораките: 2275
Страница:   <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

kade se olucivte da patuvate na odmor so vaset_o bebe
milence

kade ste odlucile da patuvate na odmor so vaset_o bebe

na more (68%)

na esero (16%)

na selo (12%)

na bajni (2%)

kaj rodnina os drugo mesto (2%)

Број на сите гласови: 122

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!