|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
1.6.2012 19:21:05   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Ljubovce slobodno mozes so sirence da ja dades (ama kravjo i otsoleno malku-da otstoi vo voda nekoe vreme). Mojotuser posted image ima 7 meseci i 20 dena i jas so polni 7 veke mu davav sirence (i toa po preporaka na pedijatar), ako ti e strav mozes da dades sirenje Mozzarela- polesno svarlivo e i ne e soleno. Vo Kam imas germanska mozzarela pakuvana so solilo vo malo kese za nekoi 60 den.

mene vaka mi kaza nada..nashata doktorka user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 2301
1.6.2012 20:24:29   
Ljubovce
Fala mnogu mamicii, sega ke krkame palenta user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2302
2.6.2012 15:33:19   
light
Imas i nesoleno sirenje pobaraj jas i kupiv na kerka mi ako ne kako sto kaza vanesa30 i mene pediatrot me sovetuvase da i davam kravjo sirenje da stoi na voda ke go stavis od navecer za da i izleze solta

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2303
2.6.2012 15:42:10   
Maca25
не мора моцарела да купувате. обично кравјо сирење, отстоено во вода. И нека кркаат user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 2304
3.6.2012 21:08:54   
vesnab
ova za sirenjevo interesno e , sin mi ic nejade palenta pa kje probam i jas so sirence malku da mu ja dadam i so kiselo mlekce pa kje vidime, no sakav drugo da ve prasam :) denes kupiv kajsii, utre sakam da mu napravam domasna kasicka no neznam dali da gi lupam kajsiite ili ne ??? inace jas do sega mu imam praveno so kruska i ne ja lupam, samo ubavo izmiena a jabolko lupeno mu davam no ne varam ovosje, mislam deka poubavo e samo ubavo izmeno, otstoeno vo voda i izblendirano..... za kajsiive shto mislite ? dajte sovet :D

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2305
3.6.2012 21:22:17   
Maca25
Јас кајсиите ги лупев, од проста причина што и кога се изблендирани се осеќа лушпата, па се давеше ќерка ми. башка и што лушпата не ни мора да ја јаде. Сега веќе јаде кајсии и праски со лушпа, ама како бебе не.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 2306
4.6.2012 14:23:47   
ivoni4ka
mamicki a od koga se dava grasok? sakam na moevo da mu dadam ima polni 5 meseci od zelencuk probavme kompirce ( ic ne go saka) morkov, mlada tikvica, paskanat
i drugo ideja za komprot provav so voda razredeno so majcino so ad mleko so morkov so oriz so jabuka abe nego saka i gotovo ideja?????????

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2307
4.6.2012 14:48:23   
arh_diz
Posle 8 meseci jas mu dadov grasok.Mozes da davas karfiol , brokula

Биди тоа што си

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2308
4.6.2012 14:52:13   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Posle 8 meseci jas mu dadov grasok.Mozes da davas karfiol , brokula

fala srcko znaci mesunkasti delovi kako grav, leka, grasok slicno posle 8 meseci

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2309
4.6.2012 18:08:38   
jana81
e i mene me interesira koga moze da se dava grasok, leka i lukce.Inaku imame 9 meseci i 10 dena pa se mislam da pocnam da mu davam, posebno zasto i hemoglobinot mu e slab 9.0 pa neli pokraj mesoto i zolckata se preporacuva leka i gravce, a za gravce mislam deka e uste mal

Непосредна врска до пораките: 2310
4.6.2012 22:34:07   
vanessa30
Jana81 jas grasok sum mu dala i so polni 7 meseci, taka da za 9 mesecno bebe mozes slobodno da dades. Za leka seuste ne sum mu dala ama pedijatarot mi rece deka mozam so polni 7da mu dadam ama da mu ja ispasiram niz cedalka, zatoa sto od luspickite moze da se podzadavi. A za grav mi rece da pocekam so polni 9 meseci.

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 2311
4.6.2012 22:59:37   
Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

i drugo ideja za komprot provav so voda razredeno so majcino so ad mleko so morkov so oriz so jabuka abe nego saka i gotovo ideja?????????

ivoni4ka, можеш да пробаш компирот со јогурт да го мешаш, ама барем 6 месеци да наполните, па после тоа.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 2312
5.6.2012 8:41:39   
Calypso
Јас грашок дадов порано, некаде околу 7 месеци, а грав и леќа нешто подоцна. А ако ми верувате, грав само еднаш сум дала и повеќе не, можеби затоа што јас не го јадамuser posted image леќа давам често, иако мојов баш и не ја сака. А задолжително, од 8 полни месеци во секој ручек за малиот додавам кромид и лук - најдобро свежи. Претходно ставав поретко, само да го подобрам вкусот на јадењето затоа што не користев сол.

Компирот порано го давав исклучиво со морков, само така ми го јадеше. Инаку не. Сега почесто јаде компир, ама печен, зачинет со оригано и сусам како додаток на месо, најчесто риба.

< Поракaта ја уредил Calypso -- 5.6.2012 8:43:04 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2313
6.6.2012 9:42:45   
tedicka
Мамички за готвенје на касицки користите флаширана вода или обична од чешма?

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 2314
6.6.2012 10:07:40   
vanessa30
Jas koristam flasirana voda za mlekce i za kasicki,bidejki skopskava voda i da ja prevries ostanuvaat kako partali vo vodata od bigorot.

(Одговор на членот tedicka)
Непосредна врска до пораките: 2315
6.6.2012 10:17:10   
Ljubovce
I jas koristam flasirana voda i za melko i za kasite.Site gi probav samo Rosata ne pravi bigor.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 2316
6.6.2012 10:26:37   
dubi_du
Jas za mlekce koristam Ladna i taa ne pravi bigor.Inaku da si prasam od koga ste davale kajsija sveza na vasite bebenca?Kaj majka mi vo dvorot ima 4 drva kajsii koi ke bidat zreli koga bebceto ke ima 5 i pol meseci.Dai smeam da mu pravam kasicki d svezi kajsii i dali istite moze da se zamrznuvaat?

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 2317
6.6.2012 10:36:26   
Calypso
Слободно можеш да му дадеш од кајсиите, само ќе чекаш убаво да созреат, меки да бидат, и секако ќе ги лупиш. Јас на син ми некаде на пет месеци му дадов кајсија за првпат, исто домашна, што се вели, директно од дрво скината пред мои очи. Прво му ја дадов како сокче разредено со малку вода, а потоа директно од самата кајсија си шмукаше.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот dubi_du)
Непосредна врска до пораките: 2318
6.6.2012 11:03:04   
dubi_du
Calypso blagodaram za sovetotuser posted image .Koga veke imame domasno provereno sekako ke krkame.Me bunese poveke vozrasta zatoa sakav da si prasam.Pozdrav

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 2319
8.6.2012 14:21:39   
dubi_du
Dragi RR pak jas so edno prasanjeuser posted image Sin mi denes proba za prv pat sokce od jabolko(koesto ne mu se dopagase bas) i 3-4 azicki kasicka na Hip od jabolko,koja ja izede so slast.Inaku ima 4 meseci i 20 dena.E sega me intersira naredno sto da probame posle jabolceto?

Непосредна врска до пораките: 2320
8.6.2012 16:43:25   
ivoni4ka
dubi du nema nekoj redosled jas isto pocnavso kasicki oti sokcinjata ne mi g pie dadov morkovce pa kombinacija sledno oriz so morkov ili jabolka, pa modra sliva ( nema svezi tuku od zamrznatite i davam) pa kompirce ( ic ne go saka), pa banana moze i kajsija ama nema svezi a nemam ni zamrznati, krusa, mlada tikvica, vcera za porvpat dadov cveklo super si go prifati ( po preporaka od maticnata) sledno mi e na red brokula

Непосредна врска до пораките: 2321
8.6.2012 17:23:53   
elenak
dubi du nema nekoj redosled jas isto pocnavso kasicki oti sokcinjata ne mi g pie dadov morkovce pa kombinacija sledno oriz so morkov ili jabolka, pa modra sliva ( nema svezi tuku od zamrznatite i davam) pa kompirce ( ic ne go saka), pa banana moze i kajsija ama nema svezi a nemam ni zamrznati, krusa, mlada tikvica, vcera za porvpat dadov cveklo super si go prifati ( po preporaka od maticnata) sledno mi e na red brokula

Има свежи кајсии на пазар, еве јас два дена веќе и правам, вчера така само чиста кајсија ама беше стварно кисело и се мрштеше а денес и ставив и едно парче поголемко банана внатре и си изеде сеuser posted image А компирчето и моето user posted image не го сака, еднаш и дадов ама денес педијатарот ми рече да не и давам скроб, нема потреба уште сега, а мислам и вие сте тука негде колку нас нели? Ние имаме 5 ипол месеци

Непосредна врска до пораките: 2322
8.6.2012 17:25:47   
elenak
Мамички за готвенје на касицки користите флаширана вода или обична од чешма?

Јас користам флаширана превриена (Горска или Ладна)

(Одговор на членот tedicka)
Непосредна врска до пораките: 2323
9.6.2012 21:39:58   
KRISTIJANA*
Zdravo na site , bi sakala da pobaram sovet od poiskusnite mamicki , za dva dena imame polni 6 meseci pocnavme so dohrana pred dve tri nedeli znaci pominavme se od ovosje so toa sto mu davav po tri dena od vkus , sabajle i popladne po nekolku lazicki ....e sega veke sakam da pocneme da se hranime i bi sakala da me sovetuvate dali e vo red na ovoj nacin

nautro ovosna kasicka , sakam da mu pravam doma pa sakav i da prasam na koj nacin se pravat dali samo blender i tolku ? potoa popladne zelencuk ( koi zelencuci smeam da gi davam na 6 meseci ) i za vecera kaj 7 casot zitarici.
Isto sakav da prasam zitaricite so kakvo melko gi prigotvuvate ?
i dali smeam griz palenta i slicno dA gi pombiniram so ovosnite ili zelencukovite ?

dali e vo red vaka ili preforsirano da ne e ?

vi blagodaram
mn sum zbuneta :(

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2324
10.6.2012 0:04:20   
Kockicka
Mamicki nie imame za edna nedela 6 meseci pedijatarot ni dozvoli da pocneme da jademe zolcka oriz zelencuk griz no mi rece i da vnesuvame poveke zitarki . Kakvi zitarki im davate na vasite 6 mesecni user posted image

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 2325
Страница:   <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali gi razgaluvate vasite deca?
Jana9

Dali gi razgaluvate vasite deca?

Da (100%)

Ne (0%)

Ponekogas (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!