Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.10.2012 16:07:43
Bela Bela
Regina mozebi se vrtelo so glavceto pa zatoa tolku mrdalo a koga ke se svrtat nadolu se pomirni mada sto moevo i sega mnogu mi mrda ili deka mal mi e stomakot mislis kako jagne da ima natre :)cel stomak se kreva,spusta.odi levo,desno,mozes da vidis kako vrti so laktoto ili peticata koj znae sto e ama e interesno za gledanje.Inace jas sum 39 nedela denes i imam zakazano carski za ovaa nedela.sto znaci uste malce ke si ja vidime ubavicata :)pozdrav do site mamicki i uzivajte vo najubaviot period od zivotot.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.10.2012 17:29:10
bate
kako ste jas denes bev na kontrola i se e vo red samo e mnogu nisko dole. mi dadoa inekcii za zdreenje na belite drobovi ke gi primam sega vo 28 g.nedela i vo 30 najverovatno. sakam da ve prasam dali i nekoj od vas gi primal? pozzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.10.2012 20:02:56
bate
ИЗВОРНА ПОРАКА: bate
kako ste jas denes bev na kontrola i se e vo red samo e mnogu nisko dole. mi dadoa inekcii za zdreenje na belite drobovi Flosteron od 14mg ke gi primam sega vo 28 g.nedela i vo 30 najverovatno. sakam da ve prasam dali i nekoj od vas gi primal? pozzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.10.2012 23:20:23
1mama
Zoja i jas mislam da se porodam so epidural ako se bide ko sto treba....se nadevam a za skrieniot seker da vi kazam deka vo skopje me pratija za da se osiguraat deke imam gestaciski dijabetes,i toa pred da go ispijam serbetot sekerot mi bese 4,9 posle 1cas otkako goispiv mi bese 8,9 i tretotobockanje posle 1cas 9 ,1....za sreka me stavija samo na dieta so 20lebni edinici vo denot a kakomi sejade da nzaete,se mi e ograniceno..strasno no bar ne primam nikakva terapija a za 2ned treba da odam na kontrola tocno vo 36ned.kako i da e sepak sum srekna oti so bebusko se e vo red......pozdravce do site vas..
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.10.2012 13:04:37
nadbet
Belabela so sreka mila i javi ni kako si pominala! Bate i jas planiram da si pobaram sama od inekciite za zeenje po 2 nedeli koga ke odam na kontrola vo 28gn, Sega vlegov vo 27ma pa eve da vi se pridruzam na ovoj forum mili rr-ki! Bate pishi mi kako se vikaat inekciite i kolku pari se ako ne e problem. Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.10.2012 13:51:49
marijam
Cestitki Belabela da ste zdravi i zivi i srekni i veseli ,ke si dojde mlekce ne se sekiraj za nekolku dena . Pisi ni kako pomina carskiot , kade se porodi koj doktor? Jas sum inaku 33 nedeli i 3 dena drugava nedela na kontrola i jas ke moram na carski poradi mojava bolest endometrioza ama ke se izdrzi. Srekno na site.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.10.2012 14:03:42
nadbet
Cestitki Belabela, se najdobro, sekako ke si dojde mleko. Marjam ajde i kaj tebe naskoro da ne izraduvash da si se olesnish. I jas razmisluvam za carski ama kaj mene e seuste mnogu rano. Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.10.2012 17:20:17
bate
cestitki Belabela za tvoeto milo ..
Fidance na poslednats kontrola bebeto uste bese mnogu nisko dole, i so glavceto skroz butka duri zguzvano dole. vo slucaj da dojde do predvremeno poroduvanje da moze da disi. ne znam kako strucno da objasnam i zaradi toa ve prasav...
Nadbet milicka super ke se druzime vo ova tromeseciee...jas tocno denta koga napolniv 28 nedeli primiv inekcija Flosteron od 14mg i naredniot den isto 14mg vo isto vreme (jas gi primiv vo cetvrtok i petok vo 10casot). koga ke imam polni 30 nedeli treba da odam na kontrola da vidime dali treba da se sprovede uste edno zdreenje. ne znam kolku pari se tocno inekciite mm gi kupi ama odprilika site bea 400-500 denari. pozz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.10.2012 22:41:11
Фиданче
Bate , mene me interesirase zosto znam deka za toa gi davaat, na moja drugarka i dadoa ama na kraj na 8, vo sluchaj da ne izleze porano. Stom e nisko najverojatno i treba da ne se opteretuvash da lezis, pa odmaraj uzivaj :) Kaj mene e uste so glavcheto gore mi rekoa da pijam poveke technosti za da se svrti :) A i se vrti izgleda zosto sega poinaku me kloca i ne me stiska tolku na beshika, ke vidam na sledniot pregled :) Pozdrav !!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.10.2012 13:19:03
bate
zdravo kade mozam da ptocitam so kakov prasok i omeknuvac gi perete alistencata za bebeto, i od koi ste zadovolni, mislam deka ima odelna tema za toa falaaa
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.10.2012 11:34:38
padme
Zdravo mamicki eve i mene tuka vlegov vo 27-ma nedela i nekoj den pa se preflam ovde do kraj da se druzime.
Bate alistatat na bebeto se perat samo so prasok za bebinja imas poveke vidovi nemoj da stavas omeksivac, omeksuvacot predizvikuva mnogu alergiski reakcii ova mi go kazale mnogu ginekolozi, taka da do edna godinka pa i poveke dodeka deteto ne stekne pogolem imunitet na alergii nemoj da koristis omeksuvac samo prasok senzitiv. Inaku brat mi ima tri deka i ne zivee vo MK i tamu strogo im e zabraneto da koristat omeksuvaci za deca.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 3:32:26
1mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: bate
fala milicka. jas uste nemam nisto kupeno, ama veke ke pocnam da si kupuvam pozdravcee
Bate jas si kupiv duel sensitive prasok za perenje 0+ i omeknuvac na chicco 136den od zegin,se rastvora vo 4l voda kolku alistencata da ne mu bidat mnogu grubi....sea sum vo proces na perenje i susenje ,pa ke vidime kakoke reagira maliot na toa....pozravce
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 3:48:35
1mama
Mamicki sekoja vecer se budam i imam nesonici pa da ve prasam dali i vie gi imate?Inaku sum 34w+ 5d,pa ima li nekoja rr koja e so mene vo nedelite zaedno,35 ili 36?i da ve prasam dali nekoja od vas ima mnogu jaki bolki vo krstot dole i polovinata vo ovie nedeli od bremenosta?Vcera morav da pijam analgin,ke poludev od bolka....
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 10:52:42
jagotce
zdravo,vo 27 nedela sum od bremenosta i denes mi stignaa rezultati deka imam prisustvo na enterococus fekalis mnogu sum isplasena dali moze ovaa bakterija da mu nasteti na plodot ,a seuste ne sum se javila kaj maticniot ginekolog.Dali nekoj e zapoznat so ova i kako se leci.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 10:58:56
Luci
Jagotce мене оваа бактерија не ми е воопшто позната но најдобро обрати се до матичниот гинеколог и тој ќе ти даде терапија. Без грижи...се ќе биде во ред
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 11:04:00
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: 1mama
Mamicki sekoja vecer se budam i imam nesonici pa da ve prasam dali i vie gi imate?Inaku sum 34w+ 5d,pa ima li nekoja rr koja e so mene vo nedelite zaedno,35 ili 36?i da ve prasam dali nekoja od vas ima mnogu jaki bolki vo krstot dole i polovinata vo ovie nedeli od bremenosta?Vcera morav da pijam analgin,ke poludev od bolka....
И јас во тој период од бременоста имав несоници, се будев по 3-4 пати во текот на ноќта а истотака и болки во крстот. За болките подобра варијанта би ти било да се напиеш парацетамол отколку аналгин, но ајде веќе биднало
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 11:53:27
1mama
fala luci,ne sum edinstvena eve denes bev na kontrola mi kazaa deka mozam da pijam paracetamol,niflam ili ketonal deka sum mozela,ama vazno mi pomina prijaten den
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.10.2012 18:03:58
Regina
Мешковци јас веќе влегувам во 34 недела и јас имам проблеми со несоница. Маки мачам да заспијам, се вртам, станувам, пак легнувам, пак вртење и кога конечно ќе заспијам ќе поспијам 2 до 3 часа и се будам зошто морам во вц. Потоа се јово наново, маж ми и тој е за жалење од мене не може ни тој убаво да спие, а му велам арно да си оди во друга соба. Ама мора да издржи, инаку немам некои болки туку само киселина и тешкотии во желудникот.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.10.2012 23:29:10
marijam
Idni mamicki ...jas sum 34 nedeli i 4 dena imam bolki mnooogu dole nisko me kloca bebeto i me boli mnogu. Polovinata isto taka me boli ,vcera odvaj do prodavnica otidov ,neznam kako ke izdrzam doktorot vika barem uste 10tina dena ,pa ke vidime ,i mne isto me maci nesonica i trcanje do wc na 1 cas noke ama toa e sto da se pravi se nadevam ke izdrzime .A bebco mrda li mrda kako lludo toa milo malo ne razbira deka mama ja boli se spustilo niskooo najnisko saka pobrzo da se vidime izgleda. Sakav da ve prasam do koga ievte magnezium t.e do koja nedela jas sum utre na ctg bidejki od sredata pocnav da odam taka mi rece doktorot.Pozdrav na site.