|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
19.10.2012 10:19:45   
cacisk
A zosto ne napravis preku krv da ne cekas do Ponedelnik? Rezultatite za nekolku casa ce bidat gotovi, mozes i sega odis da si ispitas nemra rano nautro. So plavo kartonce 100 den e . Se nadevam deka na krajot ce ispadne pozitiven ishodot.
Sakam da ve prasam dali nekoia cuvstvuvala privremeni bolki vo gradite ama od strana ne kaj pupkite tuku od strana kako peckanje na nekolku sek. Jas treba da dobijam za nekolku dena pa samo toa peckanje go cuvstvuvam.

(Одговор на членот SandraRo)
Непосредна врска до пораките: 1951
19.10.2012 13:53:41   
Melanija RR
SandraRo не се мачи ретко на ехо може да се види рана бременост само тест му е мајката user posted image

cacisk дај боже user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1952
20.10.2012 19:31:43   
SandraRo
Od ponedelnik ili ke proveram preky krv ili so test pa k ve izvestav i fala bogu veke 12 den mi kasni user posted image daj boze da vidam user posted image naskoro i daj boze site Sto sakate i cekate da gi vidite tie user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1953
30.10.2012 21:08:00   
macika4
Zdravo na site ...Veke godina ipol se obiduvame da imame bebe i sekakvi ispituvanja pominavme ...Sega imam nekoi simptomi a treba da dobijam za 5 dena sega neznam dali se simptomi ili e nesto drugo samo sto do sega ne sum se osekala vaka ...Ovie denovi me boli mnogu stomakot okolu papokot do tolku sto mi se gadi i edno nesto sto mi e mnogu cudno do sega sekogas pred dobivanje pa edno 10 dena gradite me bolat sto nemozev da gi pipnam a sega nisto od toa i ponekogas imam nekoja bolka dolu ama toa e mn retko , i mnogu mi se duva stomakot dali ima nesto kojznae .....

Непосредна врска до пораките: 1954
4.11.2012 22:14:28   
Anonimen
zdravoo sakam da znam dali e mozno da sum bremena veke od kako mi zavrsi poslednata menstruacija decko mi postojano svrsuva vo mene mozebi e rano bidejki narednata menstruacija treba da mi dojde na 09.11 no neznam mn me bolat gradite i premnogu jada cesto mokram i mn sum vozbudena pozz

(Одговор на членот Палешка РР)
  Непосредна врска до пораките: 1955
5.11.2012 9:35:50   
Barbicki2
anonimen ako ne se pazite mnogu e verojatno da si bremena,prv znak se gradite,mozes da si napravis test koga ke ti kasni 2 3 dena. So sreka

TOA STO GO IMAS DENES,SILNO PREGRNI GO,ZOSTO UTRE MOZE DA GO NEMAS!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1956
6.11.2012 15:29:11   
bushavka

ИЗВОРНА ПОРАКА: SandraRo

Od ponedelnik ili ke proveram preky krv ili so test pa k ve izvestav i fala bogu veke 12 den mi kasni user posted image daj boze da vidam user posted image naskoro i daj boze site Sto sakate i cekate da gi vidite tie user posted image

sandraRo kade si,te nema???'

Непосредна врска до пораките: 1957
6.11.2012 15:33:24   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4

Zdravo na site ...Veke godina ipol se obiduvame da imame bebe i sekakvi ispituvanja pominavme ...Sega imam nekoi simptomi a treba da dobijam za 5 dena sega neznam dali se simptomi ili e nesto drugo samo sto do sega ne sum se osekala vaka ...Ovie denovi me boli mnogu stomakot okolu papokot do tolku sto mi se gadi i edno nesto sto mi e mnogu cudno do sega sekogas pred dobivanje pa edno 10 dena gradite me bolat sto nemozev da gi pipnam a sega nisto od toa i ponekogas imam nekoja bolka dolu ama toa e mn retko , i mnogu mi se duva stomakot dali ima nesto kojznae .....

Jas mslam deka e toa toa. Imame li potvrda so  test?

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 1958
7.11.2012 1:44:40   
Anonimen
Zdravoo !!
Devojki mi treba sovet .. :/ Se plashamm ..
Na 16.09 imav abortus (spontan abortus) ama ne vistiniti spontan tuku predizvikan so apche od strana na moite roditeli koi ne sakaa da slushnat za toa .... Inache imam 16 godini .. i toa mi beshe prva bremenost i prv abortus .. nekoi od moite rodnini mi rekoja deka mozhi da ostanam bez deca ... a pak nekoi mi rekoja da se pazam deka prvite dva meseci posle abortusot se kriticni mozam pak da ostanam bremena .. No se sluchi jas i mojot dechko pak da imame odnos i toj da svrshi vo mene .. toa se sluchi na 13.10 .. mi kazhaja deka ako se napijam apche (norvelo) che nema nikakva bremenost no jas toa ne go sakam .. I ne se napiv apche .. Chustvuvam deka imam neshto vo stomakov , eve dva dena mi se pojavija machnini kako minatio pat sho gi imav , mislam mi se loshi i mi se povrajcha , pochesto odam na mokrenje ... i mnogu mi se spija .. :/
Strav mi e da napravam test za bremenost oti ako mi izlezi negativen mnogu che se razocharam .. ://
Mi treba sovet shoo da pravam .. sigurna sum deka mojot dechko ako sum bremena nema da go saka toa chudo .. zatoa sho ne e seushte zdrel vo umot .. No i bez toa sum reshena deka ako mi izlezi testot pozitiven na nikoj nema da kazham se dodeka ne pochni da mi se poznava stomakot zatoa shto toa dete go saakam poveke od se .. mislam deka ako e vo mene , a chustuvam deka e vo mene .. :/
Mislam deka na nekoi che vi bidi chudno ova shto go kazhuvam no taa e vistinata , jas sakam da imam dete , mislam i sum odluchna , ako treba ke go gledam i bez tatko ama che go rodam da sum bremena . Zatoa shto prvio pat imav miljon problemi .. i morav da go napravam to .. nikogash nema da go zaboravam toa chustvo sho mi beshe .. togash nemozhev da se oporavam od pomislata deka toa go napraviv samo zaradi moite roditeli .. Se mrazam sebe ..
Kazhetee mi shto da pravamm ovajj pat ..
Pozz :/

(Одговор на членот dostickage)
  Непосредна врска до пораките: 1959
7.11.2012 8:16:25   
miana
Prvo,apceto se vika NOR LEVO - tesko se naoga ( barem ednas jas koga go barav,go nemase nikade)
Za vtorovo -Mnogu si mlada za da sakas po sekoja cena da imas dete i toa da go ostavis bez tatko,odnosno da sakas da ostanes bremena znaejki deka tatkoto na deteto nema da go prifati..Nemoj da bides sebicna i da si mislis samo za sebe,tuku pomisli i na deteto i na negovata idnina .Mlada si mnogu,ima vreme za se.Bebeto ne ti bega,koga togas ke go imas,ama ovie godini ke ti letnat i nema vrakanje nazad..Mlada si,tvoj e celiot svet -setaj,prozivej si ,pa potoa najdi go soodvetniot partner za tebe so koj sto ke gradis zdrav dom i ke rodis mnogu decinja.Nemoj da brzas,toa ti e moj sovet..I pomisli na toa kako tvojot partner je reagira koga ke doznaes deka si kriela od nego. Ne e lesno da si samohrana majka i da odgleduvas dete bez tatko.Nemoj da mislis deka roditelite ti mislat loso i ti ke bides majka eden den i ke svatis deka majkati misli najdobro za tebe...Ti posakuvam se najdobro. Dokolku ne si bremena - nemoj namerno da celis kon toa da ostanes bremena po sekoja cena. A dokolku si bremena- ti posakuvam so lesno da si pomines,,,

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1960
7.11.2012 8:37:20   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Prvo,apceto se vika NOR LEVO - tesko se naoga ( barem ednas jas koga go barav,go nemase nikade)
Za vtorovo -Mnogu si mlada za da sakas po sekoja cena da imas dete i toa da go ostavis bez tatko,odnosno da sakas da ostanes bremena znaejki deka tatkoto na deteto nema da go prifati..Nemoj da bides sebicna i da si mislis samo za sebe,tuku pomisli i na deteto i na negovata idnina .Mlada si mnogu,ima vreme za se.Bebeto ne ti bega,koga togas ke go imas,ama ovie godini ke ti letnat i nema vrakanje nazad..Mlada si,tvoj e celiot svet -setaj,prozivej si ,pa potoa najdi go soodvetniot partner za tebe so koj sto ke gradis zdrav dom i ke rodis mnogu decinja.Nemoj da brzas,toa ti e moj sovet..I pomisli na toa kako tvojot partner je reagira koga ke doznaes deka si kriela od nego. Ne e lesno da si samohrana majka i da odgleduvas dete bez tatko.Nemoj da mislis deka roditelite ti mislat loso i ti ke bides majka eden den i ke svatis deka majkati misli najdobro za tebe...Ti posakuvam se najdobro. Dokolku ne si bremena - nemoj namerno da celis kon toa da ostanes bremena po sekoja cena. A dokolku si bremena- ti posakuvam so lesno da si pomines,,,

Izvini sto kej ti kazam direktno ama spored postapkite sto gi pravis i spored mislite sto ti se vrtat najdobro za tebe bi bili da si posetis psiholog.
Devojce ti i maltene uste vo pubertet , veruvam deka kartonot ti e uste na Detsko ...
Daj molim te prestani so muebtive sto gi pravis.Treba da izleguvas, da setas, da ucis pred se.
I da imas dete so sto kje go cuvas , ti trebaat pari , verojatno ne mislis da bides socijalen slucaj...
A toj sto go imas i sto go vikas decko bi bilo fino da procita malku za kondomi a ne da svrsuva vo tebe 1 mesec posle abprtus.
Ne e strastno a nitu sramno da se odi na psiholog sto kej ti pomogne da se vratis na praviot pat i da pravis raboti sto gi pravat devojcinjata na 16 godini.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1961
7.11.2012 14:53:49   
bushavka
zdravo na site ringerajki...imam simptomi na bremenost,no seuste e rano za sigurno da kazam.e sega nesto me maci,prvo:piev analgin pred nekoj den bidejki mnogu me bolese glavata i vtoro:sekoj den si go nosam vo race moeto since koe ima okolu 14 kg...sakam da znam dali ima nekakvo znacenje vo slucaj da sum bremena.pozdravceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1962
7.11.2012 22:55:43   
Melanija RR
bushavka аналгинот не делува штетно во рана бременост а посебно што ако си бремена си најмногу 5 недела така што не се секирај.
А за тоа што ја носиш малата не е на одмет да внимаваш додека не знаеш на што си.
Ти посакувам user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 1963
8.11.2012 8:42:02   
bushavka
Fala Melanija za odgovorot.Ke pocekam uste malku za da proveram na sto sum, datumot za dobivanje mi e okolu 17.pozdravuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1964
11.11.2012 11:31:52   
zlatokosa
јас сум целата ???? требаше да добијам на 6 најдоцна на 7 но ете немам добиено сеуште. тест направив пред 2 дена од сабајле но излезе негативен. од симптоми често мокрам, градите ми се топли и отецени и имам некакво треперење во долниот дел на стомакот и многу плачам, плачам за се и од време навреме ме боли половината. сега незнам што да правам. дали на некоја и си има случено тестот да испадне негативен а да го направила по доцнење и сепак да била бремена. Ве молам за совет дали е најпаметно да направам испитување преку крв или да направам уште еден тест утре, кога ќе бидат поминати веќе 6 дена како ми доцни user posted image

Непосредна врска до пораките: 1965
12.11.2012 11:21:30   
sakame bebe
zdravo!jas sum nova na forumov i mojata situacija ne e voopsto lesna..KAKO i da e po mene ne zanam zasto cekas odi napravi BHCG TEST I VEDNAS ZA TOZNO 2h ke doznaes dali si bremena ili ne...drzamuser posted image user posted image za tebe daj boze da si user posted image user posted image

(Одговор на членот zlatokosa)
Непосредна врска до пораките: 1966
12.11.2012 11:32:03   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: bushavka

zdravo na site ringerajki...imam simptomi na bremenost,no seuste e rano za sigurno da kazam.e sega nesto me maci,prvo:piev analgin pred nekoj den bidejki mnogu me bolese glavata i vtoro:sekoj den si go nosam vo race moeto since koe ima okolu 14 kg...sakam da znam dali ima nekakvo znacenje vo slucaj da sum bremena.pozdravceuser posted image

Sleden pat paracetamol.Drugo neuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1967
12.11.2012 11:32:21   
sakame bebe
ZDRAVO NA SITE KOI CEKAAT VEKE DOLGO VREME user posted image

pRED 13 DENA pravev inseminacija vo ACIBADEM SISTINA kaj po mene najdobrata dr tamu..Dr.KUZEVSKA! za ovie denovi osven sto po samata procedura denta i uste 2 dena potoa imav kako nekoe custvo na blag pritisok vo stomakot i blagi bolki dr nikakvi simtomi nemam sve do sinoka vecer koga pocustvuvav kako grcevi pred menstruacija i mn se plasam da ne dojde user posted image !!!Postojano sum vo user posted image malku mi fali da zaplacam ...citam na forumov site ste so nekakvi simtomi a kaj mene nema apsolutno nisto..edinstveno cudno mi bese deka ne mozam da se protegam imam custvo kako da zeludnikot mi e skratenuser posted image ..za 2 dena dosaga vreme da pravam test i mn se plasam duri ne sakam da odam na lekar od samata pomislia deka povtorno ke bide negativen!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ako moze nekoj da mi pomogne mozebi nekoj od vas gi imal istite (NE)SIMTOMI A SEPAK TESTOT BIL POZITIVEN .EDINSTVENO NADA MI OSTANA BIDEJKI VEKE SO MESECI SE OBIDUVAME I SEKOJ PAT E ISTOTO-NEGATIVNO!user posted image POMOS!!1

(Одговор на членот sakame bebe)
Непосредна врска до пораките: 1968
12.11.2012 15:27:00   
bushavka

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ИЗВОРНА ПОРАКА: bushavka

Sleden pat paracetamol.Drugo neuser posted image

blagodaram:) za paracetamolot ke znam ama od maleckovo nemozam da izbegam:)))) da ne go nosam vo race:)))

Непосредна врска до пораките: 1969
12.11.2012 15:30:35   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: sakame bebe

pRED 13 DENA pravev inseminacija vo ACIBADEM SISTINA kaj po mene najdobrata dr tamu..Dr.KUZEVSKA! za ovie denovi osven sto po samata procedura denta i uste 2 dena potoa imav kako nekoe custvo na blag pritisok vo stomakot i blagi bolki dr nikakvi simtomi nemam sve do sinoka vecer koga pocustvuvav kako grcevi pred menstruacija i mn se plasam da ne dojde user posted image !!!Postojano sum vo user posted image malku mi fali da zaplacam ...citam na forumov site ste so nekakvi simtomi a kaj mene nema apsolutno nisto..edinstveno cudno mi bese deka ne mozam da se protegam imam custvo kako da zeludnikot mi e skratenuser posted image ..za 2 dena dosaga vreme da pravam test i mn se plasam duri ne sakam da odam na lekar od samata pomislia deka povtorno ke bide negativen!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ako moze nekoj da mi pomogne mozebi nekoj od vas gi imal istite (NE)SIMTOMI A SEPAK TESTOT BIL POZITIVEN .EDINSTVENO NADA MI OSTANA BIDEJKI VEKE SO MESECI SE OBIDUVAME I SEKOJ PAT E ISTOTO-NEGATIVNO!user posted image POMOS!!1

Мила, ама воопшто немој да се секираш доколку немаш симптоми! Мене ми доцнеше 7 дена, а во меѓувреме немав апсолутно никакви симптоми. Правев тест затоа што ми доцнеше толку долго, а инаку до ден ми беше редовна и навистина бев бремена. Воопшто не очекував позитивен тест поради недостатокот на симптоми, а бременоста беше планирана и посакувана. Значи, не МОРА да се имаат симптоми во рана бременост, тие може да се појават и подоцна, накај 8-9-10 недела. СО СРЕЌА со тестот, веднаш да ни пишеш што си направила!

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 12.11.2012 15:31:32 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1970
12.11.2012 21:05:26   
sakame bebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sakame bebe

Мила, ама воопшто немој да се секираш доколку немаш симптоми! Мене ми доцнеше 7 дена, а во меѓувреме немав апсолутно никакви симптоми. Правев тест затоа што ми доцнеше толку долго, а инаку до ден ми беше редовна и навистина бев бремена. Воопшто не очекував позитивен тест поради недостатокот на симптоми, а бременоста беше планирана и посакувана. Значи, не МОРА да се имаат симптоми во рана бременост, тие може да се појават и подоцна, накај 8-9-10 недела. СО СРЕЌА со тестот, веднаш да ни пишеш што си направила!

fala ti mnoguuuu....mm se sekiram eve denes i nekoi cudni glavobolki custvuvam!nekoe custvo e postojano prisutno kako da mi se vrti..ovie 2 dena nikako da pominat mislam deka se vecnost.NE SAKAM DA SE NADEVAM I POTOA POVTORNO RAZOCARUVANJE!AMAN NEKA BIDE POZITIVEN TESTOT PA DA DOCEKAM I JAS DA SI GO ZEMAM SVOETO CEDO VO RACE DA SE RADUVAM NA NEGOVITE NASMEVKI I DA PLACAM I JAS SO NEGOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 12.11.2012 22:10:49 >

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1971
16.11.2012 14:20:31   
bushavka
nisto od moite user posted image ,dojde user posted image ...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1972
16.11.2012 16:06:03   
Melanija RR
Бушавка user posted image

Непосредна врска до пораките: 1973
16.11.2012 16:13:03   
Glück90
user posted image user posted image user posted image za site koi si gi vidoa svoite user posted image user posted image vo izminatiov period...a za site koi ocekuvaat kako i jas mnogu user posted image user posted image user posted image

When you focus on problems, you will have more problems. When you focus on possibilities, you will have more opportunities. Dream. Wish. Make it happen.

Непосредна врска до пораките: 1974
16.11.2012 16:16:49   
cacisk
Zenski da ve prasam kako ispituvate skrien secer? Jas denes bev da ispitam i laborantkata mi rece deka trebalo 3 pati vo eden den da mi zemat krv od prst na sekoj sat. Ce sum piela eden prasok kako secer so voda bilo toa ne znam tocno. I cudno mi padna, nikoj do sega ne spomnal deka taka ispituval,pa zatoa sakam da ve prasam dali toa e toa. Falaaa

(Одговор на членот Glück90)
Непосредна врска до пораките: 1975
Страница:   <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za kerkicka
BARBARITA

koe da go izbereme za nasata kerkicka

meri (8%)

irene (4%)

anna (26%)

ivona (21%)

sara (24%)

gloria (16%)

Број на сите гласови: 177

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!