|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
27.10.2012 12:01:24   
heidi
Здраво мамички. Ние сме многу среќни, вчера го видовме рончето и го слушнавме срценцето кое чукаше 140 Докторот при прегледот беше многу задоволен и неколку пати го спомна зборот `идеално` што и мене и мм ептен не искуражи.
Пред самиот преглед и јас и мм бевме многу исплашени, па само му се молев на Бог да го чујам срценцето.
Инаку во потврдата ми запишал лекарот:

Ехо наод во утерус плод со нормален раст и развој. Био(не-разбирам) 8,2 гес/нед.
Препорака за скрининг за 5 недели за НТ и носна коска.

Ќе знае ли некоја од вас да ми објасни каков е тој скрининг, како се прави и за што е?!?

И зошто сеуште ми нема земено крв, или покасно се прават лабараториски испитувања?!?!

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1376
27.10.2012 16:14:42   
angelce83
Bravo heidi superuser posted image user posted image user posted image sega mozes da se smiris i da uzivas vo bremenostauser posted image Jas sum sega 5nedela i moram da cekam uste za da go slusneme i nie srcenceto, samo go molam Bog da bide se kako sto treba. Kazi mi ti gi stavas utrogestan 200 vaginaletkite sto gi davaat za podrska na bremenosta?? I kazi mi moze da se slusne nesto vo 6nedela ili kje treba da cekame usteuser posted image zosto sega naredna nedela maticniot mi rece pak da odam na lekar??

(Одговор на членот heidi)
Непосредна врска до пораките: 1377
27.10.2012 16:18:47   
angelce83
eve me i mene so angelce sme tuka nekade i jas sprema presmetkite sum 5ta nedela utre ke odam na ginekolog da ja najdime tockata pozdrav do site user posted image eve eve me i mene so angelce sme tuka nekade i jas sprema presmetkite sum 5ta nedela utre ke odam na ginekolog da ja najdime tockata pozdrav do site

Ajde pozitive te cekame da pises sto napravi, bevte li na lekar i go vidovte li tockicetouser posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce

Непосредна врска до пораките: 1378
27.10.2012 19:12:47   
pozitive
ne seuste ne ponedelnik ke go pobarame pak

veruvaj i samo veruvaj vo cuda

Непосредна врска до пораките: 1379
27.10.2012 19:32:52   
Фиданче
heidi vo toj period se pravi ispituvanje za daunov sindrom, 4d eho se meri nosnata koska ... najverojatno ti e toj pregled, vidi vo temata ispituvanja vo bremenost, ke ti se razjasni. Voedno chestitki, pa so lesno user posted image

Непосредна врска до пораките: 1380
28.10.2012 14:30:14   
angelce83
Lugeee kazete mi ve molam, primam utrogestan 5nedela sum trudna, no eve den mi e 3den kako gi stavm no mi se pojavi dole ceskanje i crvenilo, od sto moze da e toa, ve molam pisete mi ako nekoj imal vakvo iskustvouser posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1381
28.10.2012 15:09:24   
Barbicki2
angelce dovolno dlaboko gi stavas?koga ke gi stavas od sabajle,polezi malce 30 minuti,za da ne izleguva. Jas ne pamtam pred 5 godini bese,ne pamtam dali me cesase

Непосредна врска до пораките: 1382
28.10.2012 17:43:28   
angelce83
Ama barbicki2 sekako istekuva neli, kolki i da lezis,eve duri i navecer koga gi stavam pred spienje sabajle koga kje stanam ima iako cela vecer lezam, neznam kje odam utre kaj maticniot da vidam sto kje mi kaze...malku sum nervozna zosto vaka da mi se slucuva, prv pat vaka od vaginaletki da mi se pojavi ceskanje i crvenilouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1383
28.10.2012 19:17:24   
Barbicki2
ne se sekiraj,moze ti e poosetlivo dolu,vazno za bremenosta se dobri,ne i stetat.

Непосредна врска до пораките: 1384
29.10.2012 18:31:59   
pozitive
eve sum decki deneska prokrvarv i odma zaminav na doktor.otkako me vide na eho gi napraviv bhcg i krvna slika rezulatite bea deka sum trudna 4 nedeli potoa se vrativ najdovme vgnezduvanje na plod no sepak we mnogu rano za gestaciska kesa duri 5 nedeela se gledalo na eho .doktorkata mi stavi inekcija mi prepisa utrogestan i mi rece da miruvam da lezam i nikako da ne stanuvam do ponededelnik ve molam site da mi drzite sreka narednata nedela toa tockiceto da e navistina embrionce i da utvrdime bremenost poz do site ve guskam

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1385
29.10.2012 22:19:19   
angelce83
Te mislev pozitive cel den, nemoj da se sekiras duso se kje bide dobro, samo so pozitivni misli.Sega odmaraj, cuvaj se pa kje go videte tockiceto na sledniot pregleduser posted image user posted image Jas eve od utrogestanot mi se pojavi malo ceskanje i crvenilo dolu i sega ovie denovi se izmivam so kamilica i stavam pavloviceva, se slusnav so maticniot on mi rece da se mackam kanesten - nekako nesakam iako e za nadvoresna upotreba strav mi e, kje probam vaka pa kje vidam dali kje se povlese cesanjeto.Samo se da bide dobro se kje izdrzam, se na nasite mali bebuskiuser posted image user posted image

(Одговор на членот pozitive)
Непосредна врска до пораките: 1386
30.10.2012 11:57:25   
pozitive
fala na poddrskata angelce

Непосредна врска до пораките: 1387
30.10.2012 12:40:01   
pozitive
a za toa sto velis za cesanjeto eve jas staam sega zasega nemam nisto ako ti prepisal dr kanesen ok mackaj se toa e sega se ke napravime za nasite najmili se zaae toa uste ednas te guskam i ti posakuvam lesna bremenostuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1388
30.10.2012 14:49:52   
pozitive
angelce ti kolku vreme gi zemas utrogestanot i dali uste krvaris ?

Непосредна врска до пораките: 1389
7.11.2012 14:15:56   
*devojce*
Zdravo devojki ovde sum nova prvpat vi pisuvam do sega se druzev so invitro devojkite :), no posle pozitivniot test mislam deka e reme da se prefrlam tuka user posted image

Непосредна врска до пораките: 1390
18.11.2012 18:08:59   
elena3
zdravo devojki jas sum nova na forumot inaku podolgo vreme ve citam inaku sum 10 nedela od bremenosta i vcera mi se javija taka blagi bolki ponekogas i posilni vo dolniot del na rbet ili opaskata ako mozete da mi kazete dli ste imale nekakvo iskustvo so ovaa mnogu sum isplasena :(

Непосредна врска до пораките: 1391
19.11.2012 7:57:51   
arh_diz
Dobredojde na RR elena 3
imaj si ubava i lesna bremenost.Bolkite kaj nekoi se normalni dodeka kaj nekoj ne zatoa najdobro ti e da se konsultiras so tvojot ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот elena3)
Непосредна врска до пораките: 1392
19.11.2012 13:55:19   
bebuv4eto
zdravo mesinja, jas sum nova na forumovuser posted image bev deneska na ginekolog posto sum 13 nedela i mi zemaa brisevi, se nadevam ke bide vo red, i goleminata na bebeto doktorkata veli deka e dobra 14 sm (makar sto citav deka treba da e otprilika 8) se nadevam deka ne e strasno, no me zagrizuva toa sto mi kaza deka go nosam mnogu spusteno dolu i zatoa osekam potreba od urinirajne na pola saat toa pritiskalo,mi preporaca odmor od 2 nedeli i ke vidime dali ke se potkreni. dali ima nekoja od vas iskustvo kako moevo i moze li sovet. fala vi odnapred user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1393
19.11.2012 14:04:23   
babyhope
Здраво драги user posted image . После седум години искчекување и веќе долго време активност во темата Забременување, еве да се приклучам на оваа нова страница од мојот живот - Бременост. Инаку после направен ИНВ- трансфер на 03.11. јас влегувам во 5 недела од бременоста (Барем так прочитав на РР-ја)user posted image . се уште не знаеме дали се фатиле и двете емриончиња или само едното, но наскоро идеме на ехо па ќе слушнеме и ќе знеме што да очекуваме. Имам некои благи болки во пределот на јајниците, др. ми рече да ставам индометацин вагиналети, но јас прочитав дека можат да се јават многу нус појави од тие вагиналетки кај срценцето на бебто. Дали кај некоја од вас и било препишано нешто вакво?
user posted image и се надевам дека и тука ќе има добра размена на искуства и мислења како на претходната тема.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1394
19.11.2012 17:47:23   
slavicav
Eve i nie da se prijavime tuka 5 nedela user posted image user posted image

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 1395
20.11.2012 8:42:01   
babyhope
slavicavuser posted image user posted image , значи ќе се дружиме интензивно штом сме иста недела. Кажи ми чувствуваш нешто посебно, почнаа да ти се појавуваат гадења, имаш ли некакви болки и дали ти кажаа кога може да се отиде за срцева реакција? user posted image и ти посакувам лесни user posted image

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 1396
20.11.2012 8:50:41   
dostickage
Babyhope, ti imam citano dosta postovi i navistina mi e mnogu milo sto si gi dobi tvoite user posted image user posted image .
A za gadenjata mislam deka 5 nedela e uste rano od kaj 8 nedela nekade kje gi vidis onis vistinskite gadenjauser posted image
AMa pominuva ne e tolku strasno user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1397
21.11.2012 0:54:43   
Фиданче
Mene vo 5 nedela mi potvrdija bremenost, a po 3 nedeli mi zakazaa za srceva reakcija. A gadenjata na sekoj razlichno mu se pojavuvaat, drugarkami pred da doznae deka e bremena i se gadeshe i nemozese kafe da pomirisa, mene pak ne mi se gadese od nisto samo od b-komplex 2pati na den, koga gi namaliv na ednas prestana da mi se losi, taka da uzivaj i misli poztivno, i sekako lesna bremenost !!! Pozdrav user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1398
21.11.2012 12:51:51   
heidi
Мамички јас сум многу исплашена....
утре влегувам во 12недела а имам чувство како стомакот да ми се намалува последниве недели

Ич не сум како трудна јас сум и онака слабичка, и едно време ептен ми беше излезено стомачето, а сега го нема....user posted image
И мм приметува и многу сме исплашени. Имам и болки во долниот дел од стомање слични како оние за пред добивање само што траат кратко. Скрининг имам закажано за утре но многу ми е страв =(
Имате ли искуство ако ако нешто не е во ред со плодот дали би било морално да искрварам или можно е едноставно утре да дознаам (не дај боже).....
Преплашена сум

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1399
21.11.2012 12:55:31   
dostickage
Heidi ,moze si bila prethodno otecena poradi opstipacija ili gasovi.
Ako seag nemas problem so toa mozebi i zatoa imas cuvstvo deka stomakot ti splasnal.
Baska vo 12 nedela i kaj prva bremenost retko koj se poznava.

Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Љубов на прв поглед
maca sms

Дали верувате во љубов на прв поглед?

Да (62%)

Не (29%)

Не знам (9%)

Број на сите гласови: 78

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!