|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
25.3.2013 18:23:41   
idnata_mama
Lina среда е среќен ден!!! Немој да се секираш, моли се на Господ и ќе биде се во ред! Ти ја посакувам целата среќа на светот, а грижите и црните мисли да не те следат ич... Биди ми поздравена и те чекаме со позитивни вести. Ја имаш нашата поддршка во се. user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1801
25.3.2013 18:30:45   
masa
Lina user posted image user posted image user posted image само уште утре и ќе го видите user posted image штом имало мало треперење си најверојатно покасно останата бремена...и од мене имаш огромна поддршка и мене така на почеток ме извадија од памет,па фала богу испадна се како што треба user posted image

(Одговор на членот idnata_mama)
Непосредна врска до пораките: 1802
26.3.2013 0:04:53   
Nate76
Lina navivame za tvoeto soncence user posted image

Непосредна врска до пораките: 1803
26.3.2013 10:55:55   
Lina*
Fala vi devojki na podrskata,uste ovoj den ke se izdrzi nekako,zakazav za utre sabajle i dajboze da me izraduva doktorot.

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1804
26.3.2013 19:01:39   
kikicka
Ајде Лина стискаме палци сите за тебе и твоето бебулеuser posted image Ќе не израдуваш утрее !
Женски јас ве напуштам овде и бегам во второ тромесечиеuser posted image се надевам дека во Сабота се ќе биде во ред со бебето на 4D скринингот и брисовите па ќе ве известам.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1805
27.3.2013 15:42:51   
bebus1
Zdeavo na site.

Jas sum user posted image vo 4 nedela i 4 dena dobro se custvuvam no nemam nikakvi simtomi normalno lie toa ili ustee rano mnogu se plasam po tolku dolgi cekanje konecno sum user posted image i na se baram simtom no nemam user posted image
spodel_etego vaset_o iskustvo so mene ve molam.

< Поракaта ја уредил bebus1 -- 27.3.2013 15:47:56 >

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1806
27.3.2013 17:12:15   
arh_diz
Postovite na za sesilia i Lina gi prefrliv vo spontan abortus http://www.ringeraja.mk/forum/spontan-abortus/m_463/mpage_23/tm.htm#310994

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 28.3.2013 10:49:17 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 1807
28.3.2013 10:41:08   
masa
Zdeavo na site.

Jas sum vo 4 nedela i 4 dena dobro se custvuvam no nemam nikakvi simtomi normalno lie toa ili ustee rano mnogu se plasam po tolku dolgi cekanje konecno sum i na se baram simtom no nemam
spodel_etego vaset_o iskustvo so mene ve molam.

Ако си била на ехо тогаш нема потреба да се грижиш околу симптомите.Има трудници што воопшто ништо не чувствуваат,значи немаат никакви симптоми и ако user posted image напредува сето тоа е нормално.Еве јас ќе ти кажам за мене.Втор пат сум user posted image и симтомите ми се различни.Во првата бременост имав поизразени симтоми,замор,болки во градите,мачнини,низок притисок и ми започнаа околу 8ма недела.Сега се малку послаби симптомите,но започнаа околу 6та недела.А дали ти се спие повеќе?Тоа обично е првиот симптом на бременост,но немора да значи!!Не грижи се мила и да имаш понатаму симтоми рано е иако јас ти псакувам да немаш user posted image зошто многу се тешки мачнините user posted image
Сега јас имам едно прашање малку е индискрето ама ме мачи некое време user posted image имам гасови кои се многу непријатни и во првата бременост имав гасови ,но не беа толку миризливи.Претпоставувам дека се хормоните во прашање и киселиниве зошто и во устата имам постојано бљак вкус но ако има некој совет нека пише

(Одговор на членот energy_m)
Непосредна врска до пораките: 1808
28.3.2013 13:49:46   
kikicka
Маса user posted image смрдлива тема а? user posted image За гасовите истоо и јас и тоа чест, мм ќе ме избрка од дома user posted image мада да јас плис пијам чај од суви сливи секој ден , па лакше се дише user posted image А за устата незнам што да ти кажам, види да не е некој заб нешто, или од витамините може да осеќаш како гадење.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1809
28.3.2013 22:27:07   
ena@
Zdravo i jas sakam da vi se pridruzam.,.,.,Vo temava jas sum trudnica vo 8ma nedela i imam nekakov blak vkus vo ustata,ova mi e vtora bremenost vo prvata nemav nikakvi simptomi ama vo ovaa bremenos imam .,.,.,.,

Непосредна врска до пораките: 1810
28.3.2013 22:46:37   
masa
еna@ мила јас и ти имаме многу заедничко user posted image мислам дека вкусот во уста ни е од киселините,одвај чекам да го снема се надевам за месец дена ќе се случи тоа до тогаш ќе издржиме за нашите user posted image мене ми помагаат ментол бонбони колку е можно полути и само ги држам во уста,мастиките ми имаат блага жичка и не ми се баш најдобри а и неможам да ги џвакам долго.Да можам би си ставила од оние за во вц шоља user posted image зошто ептен ми е гадно user posted image

(Одговор на членот ena@)
Непосредна врска до пораките: 1811
29.3.2013 8:26:08   
energy_m
Jas samo ke se nadovrzam na temava, t.e deka poduvanost i gasovi e mnogu normalna rabota za rana bremenost i skoro da nema trudnica koja gi nemala ovie simptomi koi se i te kako neprijatni no toa e toa, priroda user posted image , zapek isto taka..
mene problemite so gasovite mi pominaa koga vlegov vo treti mesec, no zatoa vo cetvrti mi se pojavi onoj problem so neprijatno cuvstvo vo ustata sto najverojatno doaga od zeludnikot bidejki so sigurnost znam deka nemam problemi so zabite..

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1812
29.3.2013 14:36:33   
Дена
Здраво на сите user posted image Долго време ве читав и конечно се решив да се зачленам, чисто да си бидам раат од моите бубачки во главата user posted image . Бремена сум во 12та недела, и никако да се ослободам од млечно белиот исцедок, се измивам со камилица, пијам кило јогурт на ден, во случај да е кандида user posted image ... ама сеуште го има .. Геникологот не ми се замара многу па ми ги препиша Linex Lady, ама никаква корист и од нив .. Некој со слично искуство??
Ви благодарам однапред и се надевам на добра дружба user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1813
29.3.2013 18:49:47   
masa
Zdravo Dena I dobredojde.Najprvo bi ti preporacala da napravis brisevi za da bidete sigurni sto e.Toa bi trebalo ginekologot da ti go predlozi I soodvetno na rezultatite ke odredi terapija.Ako ne se zamara kako sto kazuvas smeni go bez da razmisluvas.Jas vo prvata bremenost imav kandida nekade vo sedmi mesec mislam I mi dade doktorot kanesten3 vaginsleti mi rece gi davale vo bremenost ne stetele e sega neznam dali vo rana bremenost gi davaat zosto togas skoro nisto ne se davauser posted image mi rece da ne se grizam deka kandida se javuva cesto vo bremenost zaradi zgolemenata vlaznost I deka ako ne mi pomognat vaginaletite ke mi napravi premivka I toa go pravele cesto,no jas so vaginaletite zavrsiv rabota user posted image Negrizi se mila najverojatno ne e nisto seriozno,no moras da go resis!

(Одговор на членот Дена)
Непосредна врска до пораките: 1814
29.3.2013 19:44:23   
Дена
Ти благодарам Масаuser posted image Другава недела имам закажано за контролни брисеви, па ќе видиме ..

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1815
30.3.2013 15:47:33   
Lacrymosa
Уште една недела и се надевам дека среќно ќе ја напуштам оваа тема... Ми се ближи скринингот во четврток и мене веќе почнува да ме фаќа паника... едвај чекам ама и не сакам... страв ме фаќа... уффф

(Одговор на членот Дена)
Непосредна врска до пораките: 1816
30.3.2013 20:25:45   
masa
Без грижа Lacrymosa се ќе биде во ред опушти се user posted image слободно напушти ја темава и за некоја недела ќе се дружиме во второ тромесечје.Мораме да направиме место за новите user posted image тука,а ние да одиме таму каде што почнуваат да растат мечишињата user posted image

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1817
30.3.2013 20:26:12   
masa
*мешињата

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1818
30.3.2013 20:37:39   
idnata_mama
Ќе знае некој да ми објасни зашто темата за Трудници во второто тромесечие е заклучена и неможам да коментирам на неа?
Како се случува ова заклучување? Има некои привилегии да се биде дел од таа тема?

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1819
30.3.2013 21:28:52   
Melanija RR
Таа тема што е заклучена има испишано 100 страни затоа подоле ќе видиш дека има отворено нова тема уште пред 3 недели и си е отворена ,нема никакви привилегии user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1820
31.3.2013 19:39:46   
Супер Нова
Здраво Рингерајки

Долго време сум редовен читач на порталов а конечно и членuser posted image , пред неколку дена изненадно дознав дека сум user posted image веќе 6 недели и 3 дена, кон крајот на следната недела сакам да одам за срцева реакција па се мислам да не е рано, секој гледам дека различно практикува,некои дури чекаат 8 ма недела , што мислите да не одам прераноuser posted image
тенксuser posted image !

Непосредна врска до пораките: 1821
1.4.2013 11:47:18   
masa
Здравп Супер нова и прво да ти посакам лесна бременост.Кога може да се види срцева активност зависи прво од ехото на кое те гледаат.Во првата бременост јас бев прво во 5та недела и имаше само точка и докторот ми реце да дојдам за три недели и дека прв пат,а е user posted image не изненади (ни се фати од прво непазење,ние мислевме ќе треба повеќе работа user posted image ) како што ми рече докторот така и направив и во 8ма имаше срцева акција,а ехото беше постаричко.Сега имаше срцева акција во 6та недела и некој ден,ама бев во ремедика на оние новите апарати ме гледаа.Потоа не сите остануваат бремени точно на пола циклус и има тука мамички кои останале покасно бремени и во тие први недели секој ден е битен за развојот на малото и ќе отидат еднаш нема срцева акција,па ќе ги врати докторот за некој ден или друга недела и додека дојде денот коси кубат и се нервираат непотребно.Мислам да не бидеш толку нестрплива,знам дека одвај чекаш,ама во 8ма недела сигурно ќе има user posted image и ќе си го видиш поубаво ќе личи веќе на гравче (мене така ми личат кога се толку малечки срцки златни)

(Одговор на членот Супер Нова)
Непосредна врска до пораките: 1822
1.4.2013 12:41:43   
Happy Sunshine
Zdravo, jas sum nova na forumov se nadevam ke se druzime user posted image I jas sum ostanata pokasno na 35 dena mi e ciklusot, nareden ponedelnik treba pak da odam na pregled no kako tocno da si izracunam koja nedela sum? Nekade mi vika 5, nekade 6 a ako gledam od posledna menstruacija mi doaga 7ma no ne veruvam user posted image Sekade mi dava razlicno. Iako toa ne e bitno samo neka bide se vo red a i sigurno na pregled ke mi kazat no ako nekoj znae neka mi kaze. Fala i so lesno na site :)

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1823
1.4.2013 14:14:39   
zzaa
Dobredojde Happy Sunshine,ti posakauvam ubava druzba so nas,i imaj lesna bremenost.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 1824
1.4.2013 14:37:31   
mila28
Happy Sunshine dobredojde na RR
Obicno maticnite se vodat spored posledniot ciklus i taka brojat vo koja nedela od bremenosta si...za ponataka neli koga da se zakaze prv, vtor skrining ..a i za termin. No mnogu pati se slucuva bebusko spored dimenzii da odgovara na nedela-dve ponapred od taa vo koja sto si, taka se menuva i terminot na pooragaj koj sto ke go dobivas na eho printot. No sepak site smeetata spored posledna menstruacija..ponataka i za poragaj... Kako i da e ti posakuvam lesna i ubava bremenost

< Поракaта ја уредил mila28 -- 1.4.2013 14:40:10 >

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 1825
Страница:   <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Бањање на детето
vesna_kr

Колку често го бањате Вашето дете?

секој ден (72%)

секој втор ден (8%)

преку 2 дена (4%)

2 пати неделно (8%)

еднаш неделно (8%)

Број на сите гласови: 25

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!