Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Mili moi eve me i mene malku radosna malku tazna, od 6 jajce kletki se oplodila samo edna poradi losiot zamrznat materijal sega se nadevam deka barem ova embrionce ke se bori i ke me izraduva mnogu mi e tesko sto ke bide .Transverot mi e zakazan za utre vo 13 casot kazete mi sto da pravam za da se fati lezenje na grb ili nekoi vikaat na stomak sto mislite vie?
taci14 edno ali vredno bidi pozitivna, ete jas znam drugarka koja pravese vo stranstvo tamu po edno samo vrakaat I se fati si ima prekrasno bebence sega , za lezenjeto neznam iskreno mene ova na stomak mi e malku sumljivo ali moze greska sum nemam iskustvo neznam sto da te posovetuvam, citav da se jade puter od kikiriki I da kolku se mozi porelaksirano da bide so citanje kniki filmicnja , ti ja pustam cela sreka za utre I jas taka si veruvam deka Gospod za site nas ni ima odredeno kako treba da bide pa sto se vika sto e Godpod nikoj ne e ...a da te prasam dodeka primase superfact sama li se bockase I dali miruvase posle inekcijata?
Trus jas celo vreme se bockav vo poliklinikata jane sandanski me bockase sestrata na mojata maticna doktorka a za miruvanje ne miruvav cela terapija od bockanje na rabota odev samo vtora smena za da mozam sega da zemam boleduvanje.Trust mila kade ke go pravis ivf i kaj koj doktor
Taci 14 so sreka neka e . Edno ama vredno celata maka ja trgame za edno Ako saka gospod i edno ke se fati. Samo napred ne s sekiraj ke se izraduvas so za 2 nedeli
Jas koga primav terapija ne miruvav so odev na rabota i doktorot nisto ne rece a inaku sama si se bockav so suprefakt nisto strasno samo prviot pat e malku tesko.
РР- јки ве читам одвреме на време ама бев ептен зафатена да седнам и да ви пратам за среќа. Сите кои сте во процесот ви посакувам наскоро да си ги видите и да цели девет месеци се радувате на стомачето а на крај Јас собирам документи за мое следно ин витро, се надевам дека следната недела ќе успеам да ги пуштам.
Lele dosadno ne se dolezuva grbot uzasno me boli a i stomakot go custvuvam kako celiot poduen dali e toa od transverot.Devojki mnogu mi e strav koga stanuvam, ima li sansi nekako embrionot da izleze od matkata sestrata mi rece poveke odmaranje i da nedigam tesko a ne rece celo vreme da lezam sto mislite vie
taci14 неможе да испадне,и добро ти рекла сестрата повеќе да одмараш и тоа е .И другите што пишуваа никоја неможе да лежи само на грб,врти си се полека ,шетни низ дома. Сите викаат дека опуштеност и допбрата мисла помага најмногу,а не лежењето и укоченоста. Ти праќам сила
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Taci14 super za tebe sega ti ostanuva uste malku do daj boze tvoeto .Ti posakuvam mnogu uspeh.Za lezenjeto gledaj da izdrzis prvite tri dena so toa sto ke si lezis kako ti e najzgodno nemoj da se napregas i da si stvaras nervoza bez potrebno.Potoa slobodno stanuvaj setaj niz doma sedi si,nemoj da lezes celo vreme ke si napravis samo da se custvuvas nervozno a toa e nesto sto najmalku ti treba vo momentov.
zdravo da si ve pridruzam i jas so dve neuspesni bremenosti ednata so spontan vtorata vonmatericno mi pukan tubava i me pravea operacija.eve vcera bev na kontrola na mesec od operacijata i doktorot konecno mo kaza mora invitro.i sega za pocetok neznam od kaj da pocnam so dokomentive.dr dabeski sto me pravese operaciaj mi rece da pocnam veke so dokumentive preku zavodot ama neznam od kade i sto.ako nekoja znae kako i od kade da pocnam neka mi pise.
Тема за ИФВ преку фондот има ТУКА и на страната на ФЗО со сите објаснувања
grbot uzasno me boli a i stomakot go custvuvam kako celiot poduen
мила, девојките веќе ти рекоа за лежењето и станувањето, да не се повторувам, само ќе ти кажам дека мене ми рекоа ако ти се подуе стомакот како да ќе експлодираш тоа е добар знак... и така беше -ги видов ... после се случи тоа што се случи., но како и да е немој да се нервираш, само позитивно и опуштено
Zr devojki vi blagodaram mnogu na podrskata jas sum dobro se opustiv malku stomakot ne me boli tolki i pocnav da si setkam,samo sakav da ve prasam nesto treba da primam inekcija progesteron i dr pisal sekoj 5 den dali da go brojam i denot od transverot ako znae nekoj neka mi pise.
kapina, dali dosega si pravela invitro kaj d-r tase, na momenti mnogu se mislam za nego, jas odam vo sreda da podnesam dokumenti za 2 ivf, lele koga mi pominaa 6 meseci od 1 ivf se kako da bese vcera mi se vraka custvoto, vozbudata, epten sum srekna
ajde so lesno da odi procedurata...shto pobrzo da vidish dve crtki I ne edno tuku dve bebenca ti posakuvam.........koga sme kaj mene dragi ringerajki dosta mi beshe odmor I zakrepnuvanje od tretoto neuspeshno ivf. Utre odam da dogovoram histero ili laparo skopija, neznam shto I da e...posle toa sobiranje na dokumenti I daj boze so novi sili odime na chetvrta srekja, hrabro I so glavata gore...ve pozdravuvam...
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
jas vo ponedelnik ke odam kaj doktor tase vo bitola na pregled da videme po koja sema sto kako ke se pocne so ivfto
Axel do sega na site 3 ivf I plus Edna punkcija na spontan ciklus, znachi na site 4 punkcii sum bila samo so anestezija...do dusha ne mi bila ni ponudena takva opcija...?!?!?!
Devojki mili ve sledam postojano I vi drzam sreka na site. Taci 14 bratucetka moja ostana bremena so edna jajcekletka. Tri I pol mes e sega. Jas imam bliznacinja I denes bev na kontrola. Vi posakuvam site da gi vidite vasite Ve guskam site do edna.
Jas bev denes kaj dr tase Iimam cista na desniot jajnik I mi dade mikroginon da pijam od prviot den od ciklusot ina 15den od ciklusot na kontrolasakamda prasam dali ima tema za skrien seker posto mie granicna vrednost na minimalnata granica e
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.