|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
4.6.2013 10:27:34   
sakam bebence
tnade
user posted image bravo srcka pa kaj bese do sega te mislev,ne e vazno dali drugata e bleda vazno ja ima,sega te molam da napravis beta hcg toa e najsigurno,i te molam odi na pregled ,bas me izraduva srekno i lesna bremenost

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 1926
4.6.2013 10:29:50   
sakam bebence
ve molam za mala pomos od iskusnite ,imam problem so spienjeto mnogu se tegnam da ne napravam nekoja belja sto velite

(Одговор на членот sakam bebence)
Непосредна врска до пораките: 1927
4.6.2013 11:04:38   
Bibeeeee
Еве и јас да ви се придружам user posted image Јас сум 8 недела и сеуште сум во шок user posted image ви посакувам лесна бременост на сите user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1928
4.6.2013 12:00:22   
Рингишпил
Добро ни дојдовте. user posted image Со лесно да си ги пречекаме бебушите. user posted image

(Одговор на членот Bibeeeee)
Непосредна врска до пораките: 1929
4.6.2013 13:14:21   
sakam bebence
bibeeeeeee dobro ni dojde ajde pisi kako e so pregledite,sto custvuvas i taka nesto opsirno za ovie 8 nedeli lesna bremenost i se najubavo

(Одговор на членот Рингишпил)
Непосредна врска до пораките: 1930
5.6.2013 10:49:41   
tnade
izostren oset za miris, gadenje, zamor....ufffffff e sega cuvstvuvam deka vo mene raste gravce, a za teodora ovoj period nemav nikakvo cuvstvo ne ni znaev deka sum bremena.....kolku mi e cudno user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1931
5.6.2013 21:06:09   
kuklickaa
...

< Поракaта ја уредил kuklickaa -- 5.6.2013 21:09:43 >

Непосредна врска до пораките: 1932
5.6.2013 21:08:26   
kuklickaa
Dragi moi trudnici,vi posakuvam na site so lenina i sto pobrgu da si gi drzite svoite malecki...moeto ''naglo'' stanuvanje zavrsi so -NEMASE SRCEVA AKCIJA ...pominav i na kiretaza i sega momentalno se oporavuvam i so andez deka za nekolku meseci povtorno ke ve druzam na ovaa tema...MISLETE SAMO POZITIVNI I UBAVI RABOTI I BIDETE OPTIMISTI !!!

Непосредна врска до пораките: 1933
6.6.2013 8:36:13   
Bibeeeee
user posted image Многу ми е жал кукличке user posted image

(Одговор на членот kuklickaa)
Непосредна врска до пораките: 1934
6.6.2013 8:45:10   
Malecka23
kuklickaa mnogu mi e zal sto se desilo.No ne ocajuvaj.Oporavise sega misli pozitivno samo opusteno pa ke si dojde iuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tuka sme za tebe

Непосредна врска до пораките: 1935
6.6.2013 11:07:20   
sakam bebence
kuklickaaaaaa
ne mi se veruva ,pa dali e ova mozno,kako samo od edno stanuvanje leleeeee mnogu mi e zal srcka navistina gospod da te cuva i tebe i site nemoj da ne zaboravas molimte,ke bide se vo red ,ke vidis za brzo ke ne druzis pak.user posted image user posted image user posted image pozdrav i pisi kako si sega kako bese kiretazata dali imas bolki ,mogu mi e zal
user posted image cuvaj se odmori letovo pa so novi sili napred

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 1936
6.6.2013 14:29:17   
sakam bebence
kuklickaaaa
denes celo vreme mislam na tebe dobro kako bidna se kazimi prokrvare,kako znaese osekase nesto pa pojde na pregled,zosto nepojde i drug doktor da te vidi

Непосредна врска до пораките: 1937
6.6.2013 15:32:14   
Happy Sunshine
Сакам бебенце индивидуално е тоа. Мене ми се случи истото во 8ма недела а немав ни крварење ни болки ни никакви други предзнаци дека нешто не е во ред. Само кога отидов на гинеколог ми кажа дека нема срцева акција user posted image а претхондо сум мислела дека само крварењето е предзнак за нешто лошо ама не било така за жал.. За мене тоа беше шок.

Непосредна врска до пораките: 1938
7.6.2013 4:43:56   
Bibeeeee
Мили user posted image , јас би сакала да ве замолам за помошuser posted image
Јас на оваа тема сум тотално неписмена user posted image Бремена сум 8 недели и 3 дена. Имав премногу мачнини, повраќав 2 недели, меѓутоа без престан, наутро, цел ден и цела ноќ. Отидов на лекар и тамо ми кажаа дека сум дехидрирала од толку повраќање, и ми дадоа 3 инфузии. Тоа беше минатата недела, бев во 7 недела. Од болницата ме пратија на ехо. Кога отидов тамо другиот ден, ми рекоа дека прегледот ке биде вагинален. На прегледот ми кажаа само дека бебенцето има срцева реација и дека има нормална големина за таа недела од бременоста..и толку , друго ништо не ми ни направија ни кажаа. Не ми закажаа ни нареден преглед ни ништо user posted image Предпоставувам дека ќе ме известат по пошта кога треба да го направам наредниот преглед user posted image но доколку не ме известат кога би требало да биде тој прегледuser posted image по еден месец user posted image Јас сеуште немам направено ни пап тест ни ништо. Само ја проверив крвта и ми кажаа дека се е ок.. само треба да пијам витамин Д. Јас повеќе немам мачнини и сум ок ама навистина многу ми е страв..незнам ништо како треба да тече, ова ми е прва бременост а не сум во Македонија , само што се доселив тука...ништо незнам како функционира и многууууууууууууу се плашам..а тука сме само јас и сопругот немам ни кога да прашам..
Затоа ве моламмммммм ако можете да ми пишете како функционира ова..на колку време се вршат прегледи , што треба да ми кажат на тие прегледи user posted image

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 1939
7.6.2013 11:46:34   
sakam bebence
bibeeeeee
nemoj da se plasis sega treba da odis 12 nedela na pregled togas ke ti bidat 3 meseci i povtorno ke vadite krv i mokraca i ke ti zemat bris,potoa pregledite ke gi pravis na mesec dena.gledam se e vo red macninite se normalni eve i jas samo mi se losi i denes prv pat povrativ ,nisto nemozam vusta da stavam nemam apetit.cuvaj se znam deka tamu e se razlicno pa pisi i ponataka da vidime sto se slucuva na tamosnite pregledi ,uzivaj i neraboti nisto tesko ok

Непосредна врска до пораките: 1940
7.6.2013 11:59:55   
Bibeeeee
Ти благодарам многуууууууууууууууууу сакам бебенце за одговорот user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ако не ме повикаат на преглед тогаш сама ќе отидам на 12 недела...
Благодарам многуууууу user posted image

Непосредна врска до пораките: 1941
7.6.2013 14:32:37   
Lovelace
za site sto ke citaat na ovaa tema i gi interesira nesto vo vrsska so hematomi.
Jas vo 8ma nedela imav hematom - krv sobrana i ostanata od vremeto na implentacijata (nz kolku golem) koj doktorkata mi rece deka treba da se sledi. Deka ne e nesto strasno, no ne e ni nesto povolno. mi rece deka mozno e da imam temen - kafeav iscedok kako zastarena krv i deka toa e normalno. No, jas nemav iscedok. Citav na internet deka vo slucaj na hematom treba da miruvam, lezev poveke, no odev na rabota i slicni obvrski obavuvav i sega vo 13ta nedela na pregledot mi rece deka hematomot se pretvoril vo svrzno tkivo i deka toa e sosema vo red i toa e ona sto bilo ocekuvano.
Pozdrav i ne se grizete dokolku vi dijagnosticiraat hematom vo rana bremenost, najcesto e bezopasen.

Непосредна врска до пораките: 1942
8.6.2013 23:04:49   
kuklickaa
SAKAM BEBENCE:ne znam iskreno ni samata jas kako mi se sluci ova,vi pisav za stanuvanjeto (ama sepak mislam deka ne bese od toa) i sama individualno zaminav na pregled vo ponedelnikot i togas mi go otkrija toa i samata doktorka se cudese kako tolku rano sum osetila i koga probaa da mi pravat kiretaza nemav ni jaki bolki ni imav prokrvareno ne mozea da mi vlezat vo matkata od sto bese tolku tvrda i stegnata so plodot vnatre(pd toa svativ deka ne se desilo niti od stanuvanje niti od nekoj dr takov ili slicen slucaj) kiretazata mi ja napravija so apcinjata za fda se otvorqam sto se davaat za kontrakcii za koga ke se poragas,toa bese toj den samo sto krvarev i eve dosega denes 5 den ne krvaram voopsto...Dali ima nekoj iskustvo vo vrska so ova i potoa za kolku vreme moze da e ostane bremena i da se ima seksualni odnosi zatoa sto site mi kazuvaat razlicno...vi posakuvam na site trudnici so lesnina...

(Одговор на членот Lovelace)
Непосредна врска до пораките: 1943
9.6.2013 22:12:12   
tnade
kuklicka, sestra mi imase vakvo iskustvo pred dva meseca, so mrtov plod i kiretaza, im kazaa tri meseci da se pazat, po prviot ciklus po kiretazata da odi na ispituvanja, a za odnosi mislam deka otkako prestana da krvari pocnaa....user posted image , samo sto za rezultatite od kiretazata vikaat za mesec a eve dva i pol veke ke fati aber nemaat

Непосредна врска до пораките: 1944
12.6.2013 17:36:51   
Fiao
Добар ден user posted image
Ајде и јас сега веќе официјално да си се пријавам како новопечена трудница во прво тромесечие user posted image .
Денеска бевме на преглед бебето е 4 и пол недели, по карактеристики одговара на 5- 5и пол. Едно е - тоа ни потврдија user posted image .
Со оглед на тоа што ми е втора бременост очекувам ситуацијата да ми е малку попозната, но секоја бременост за себе, па ќе видиме.
Ние сме со термин на 18ти Феб. Има ли некој приближен? user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1945
12.6.2013 17:39:03   
Bethany
Честитки Фиао user posted image
Многу убава вест. Да имаш лесна бременост user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1946
12.6.2013 17:44:09   
moni teo
user posted image fiao cestitki od se srce , veruvam ti ke bides dobra mama i ke se spravis so 2 decinja samo zivi zdravi da se iako ne te poznavam licno mi stana mnogu mila sledejki gi tvoite korisni soveti vo temata bebe uspeav da vovedam nekoi novi zdravi produkti mislam deka A i moeto since se 1 mesec razlika i taka nie terevme po vaseto denes na meni user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1947
12.6.2013 18:10:25   
Melanija RR
Fiao imaj ubava i lesna bremenost user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 1948
13.6.2013 23:00:16   
emaaaa
Fiaao cestitki i od mene imaj lesna ubava bremenost.Nie denes bevme na pregled i se vidovme si mrdkame vo stomakot inaku sum 10 nedela termin 10 januari pozzz do site

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1949
14.6.2013 0:08:17   
Fiao
Благодарам девојки, баш мислев дека ова како втора бременост ќе ми биде „веќе видено“ ама морам да признаам дека колку и да искуство да сум изнасобрала од првата бременост оваа сум исто така возбудена и среќна, просто не можам да ви опишам со која радост сум пак дел од форумот бременост и прво тромесечие user posted image

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 1950
Страница:   <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

caevi
zelba

da li piete sekojdnevno bilni caevi poradi opstoto zravje ,po nekogas ili pak po potreba

da sekojdnevno , zdravo e :D (28%)

ponekogas koga kje mi tekne (39%)

samo koga sum bolna (16%)

ne pijam voopsto :) (12%)

ostanato ( i sto ako ima) (5%)

Број на сите гласови: 95

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!