Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2013 17:01:37
Sajna
eve i jas da pisam vo 35 nedela sum i pocnavme so ctg mnogu e nisko spusteno i doktorot mi rece za nedela do dve ke bide posto plodovata vod a mi e namalena mnogu... a vodenjak ne mi e puknat ??? nekoj ima vakvo iskustvo?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.6.2013 23:29:07
Melanija RR
Ние бевме денес на контрола 32недела и со вкупните мерки сме 32н+2д. и имаме 1.940г. и сме со главчето доле таман мама мак често да мочка и плус на стомак ,максимално уживаме
Сајна јас колку што знам намалена плодова вода не значи пукнат водења,незнам од кои причини се намалу но тоа енормално пред карј на бременост веројатно кај тебе е малку порано но водењакот е друга работа.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.6.2013 1:06:43
viki23
Здраво мои рингерајки,ова е највозбудливото тромесеќје .нека ви е со лесно на сите...Но јас имам една мака па сакав да ве прашам...Бремена сум 36 недела и 2 дена, ми зедоа брис и ми открија CANDIDA ALBICANS... Гинекологот ми препиша вагинални Vagisan,кај нас ги нема во аптеките ,некоја замена ако може, да ми кажете што не штетат во бременоста.... Нешто и на гинекологот не му верувам ,затоа сто постојано ме отвараат и ме брцаат доле,мислам дека и од тоа и ја добив оваа габична инфекција.... Читав на сајтовите многу за оваа бактерија, но никаде не најдов со што може да се излечи доколку се појави.... и колку е штетна за плодот....ми велат ако не се исчисти инфекцијата со царски рез ке ме порагале, а велад дека не е страшн оваа габицна инфекција и само ме буричкаат доле.... ве молам за помош. дали некој имал вакво искуство???... Што да превземам за да се повлече бактеријата и дали постојат др слични на вагисан таблетите .Ви Благодарам однапред
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.6.2013 9:56:43
Felly RR
viki23, ОВДЕ имаш тема за вагинални инфекции во бременоста. Можеш да прочиташ некој со слично искуство што напишал. А доколку ги нема тие вагиналети, најверојатно во аптека може да ти кажат дали има замена за нив, а секако и со гинекологот консултирај се повторно - па може да ти предложи други. Ајде, без паника, и со лесно.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.6.2013 11:59:41
Melanija RR
Мене ми дадоа Вагисан поради кандида и ги купив во Виола околу 540 ден а ги имаше и во Зегин.Незнам од каде си но некоја од овие две сигурно има во близина
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.7.2013 14:41:54
Melanija RR
iviv се губиш како си,како се бебушите?
Веќе 10 дена си имам мака ,ама деновиве изразено.Во долниот дел од стомакот се исфрлив како да речеме алергија,не се брунчиња,баш тогаш бев на контрола и матичната ми рече дека се случува тоа кај трудници што носат машки но не се знае причинителот.Но деновиве имам малку исфрлано и лаво и десно од папокот. Од вчера па помалку имам и на надколениците но од внатрешна страна(не од позади). Од мое медицинско познавање алергии се јавуваат секогаш на внатрешните меки делови.Ништо ново немам јадено ,преправ облека,ќебе,постелнина.....
Имал ли некој вакво нешто?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.7.2013 16:19:53
lady_05
Melanija i kaj mene ama na cel stomak se pojavija crveni brumcinja ne mnogu ama gi ima i bas vcera gi vide doktorkata i mi vika nisto strasno ne se sekiraj, mi kaza kako se vikala ovaa pojava za vreme na bremenost ama zaboraviv kako kaza a da ne ti e od toploto na nozete, zosto jas lani leto se isfrlav po racete i nozete i mi kazaa od toploto deka mi e, mene i me cesaa mnogu i gi mackav so edna tecnost i mi doagjase super em ladnicko em ne me cesat
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.7.2013 16:34:12
Melanija RR
На нозете е многу малку, ама стомаков едно 5 пати во денот ме убива од чешање,значи ја немам само јас таа појава и што ти рече чаре,мене ако добро разбрав пудра во прав???
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.7.2013 22:57:54
lady_05
mene ne me cesat nesto mn ama stomakot mi e saren celiot za care ne ja nit prasav otkako mi kaza deka ne e nisto strasno deka se pojavuvale vo bremenost i mi vika ajde uste malce i se ke pomine , probaj so bebeska pudra moze ke te smiri
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2013 0:55:26
iviv
ne milicka tuka sum celo vreme si citkam i od vreme na vreme pisuvam edno vreme nemav net ama eve ne
Dobro sme so bebusite bevme na kontrola pred nekoj den se e ok na 15 sme pak i ke vidime togas ke sum veke 35 i nekoj den doktorot rece ako se e ok ostanuvame do 25 i togas ke sme veke 37 pa taka da do kraj na mesec ke definirame datum za carski ako nesto ne zbutka porano ahhahahah ali mi rekoa deka sekako sum za carski bidejki sum so terapija za pritisok i dvete se karlicno. ajde uste malku ke izdrzime inace vaka se osekam tezat malku veke ama se izdrzuva samo se molam da ne pocnat ova zestinive strasni ............ :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2013 16:19:01
Elce
Здраво трудници,јас влегов во 36 недела,во четвртокот бев на преглед тежиме 2800 г.Ми зеде брис од цервикс и за стрептокока.Инаку имам само 7 кг плус во оваа бременост до сега,со првата имав плус 13.
Сакам да ве прашам каде планирате за породување,дали веке договоривте со некој доктор,првиот пат имам лошо искуство па сега се мислам што да правам.
Дали сакате епидурал?
На Гак требаат јаки врски за епидурал да се добие,мм вика да платиме по тарифа,а што ако не ми дадат епидурал,ако си ги трпам болките,зошто да им давам пари.Првиот пат ни доктор не присуствуваше на породувањето,ми вика барем овој пат да имало доктор за тоа да плател.
Незнам дали се подобрени работите или е се исто,тогаш на чистачките под рака пари за да дојдат да ми донесат кеси или да сменат чаршав.Сестрите по 2 сати ги чекаш за да ти дадат нешто против болка.
А да не зборам таа акушерката што ми зборуваше при породување,дека ако не било во ред со бебето таа немала да биде крива,ке ме сечела од двете страни....,ова беше пред 2 години.
Да спомнам за крвта, хемоглобинот ми е 120 конечно.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.7.2013 16:09:36
Nate76
Zdravo na site trudnicki, eve me i mene konecno so raport, najdov malce vreme dodeka spijat klincive. Se porodiv minatiot petok vo prviot den od 37 ma nedela so carski kaj dr,Petrovska vo Sistina, si rodiv dve zdravi i pravi decinja devojceto mi e dve minuti postaro i se rodi 2320 gr 48 cm so Apgar 9/9 a batkoto 2340 gr 49 cm so Apgar 9/10. srcinja mali kolku se samo malecki CArskiot rez ne bil nekoj bauk kako sto si mislev prvite dva dena imas bolki ama so adekvatna nega nisto starsno ti davaat infuzii i vo niv lekovi za bolki a stom veke stanes na noze se pominuva a sega veke 9 dena posle poroduvanjeto kako da ne sum se porodila nitu me boli nesto nitu nisto se na se si pominav mnogu ubavo. Sega po doma se cuvame fakame nekoj red se banjame presoblakame hranime i taka vo krug, sega za sega se mirni decinja ( verojatno deka se seuste mali) pa poveke spijat ama kako i da e ova se slatki maki koi pruzaat neverojatno cuvstvo na radost i sreka i zatoa na site koi nemaat im posakuvam sto poskoro da ja oset_at ovaa neopisiva radost a na site trudnicki tuka da vi bide so lesno i da is rodite zivi i zdravi decinja
< Поракaта ја уредил Nate76 -- 7.7.2013 16:12:20 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2013 10:13:02
Sajna
Mamicki ajde edno zensko prasanje kogaa ke e najpametno da se izdepiliram? sega sum veke 37 nedela ...??? vie sto preferirate depilacija ili bric?? neznam koga moze da mu se izlaga na buce ?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2013 11:18:59
energy_m
Sajna, jas na tvoe mesto veke bi se izdepilirala, za sekoj slucaj da si bides spremna.. i taka depilacijata ke ti drzi podolgo, prvite 10 dena nema nisto duri posle pocnuvaat da iskacaat vlaknenca no nisto strasno.. Ete, toa e moe mislenje, pa neka kazat i drugite devojki..pozz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2013 19:31:15
surce
ДЕВОЈКИ ПОМАГАЈТЕЕЕЕ
29 недела сум со серклаж и предвремени контракции (кои сега се смирени), ама од вчера ми се појави густ обилен кафеав исцедок, бев на лекар, мојта докторка не беше на смена, докторот што ме прегледа рече дека пукнал породилниот чеп, и утре да сум се видела со мојата докторка. гопрашав што значи тоа, само се насмеа и ми кажа дека докторката ќе ми кажела ?!?! дали значи дека предвреме ќе ме породат или ??????????
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2013 19:46:17
iviv
offf boze gospode pa toj zosto e doktor ccc neli mozel da ti kaze katastrofa nekoj za djabe ima diploma ...........nego kade toa si bila as misla deka vednas treba da se upatis na klinika sepak neli znaeme deka cepot koga ke padne za nekoe vreme nastapuva i poragaj dokolku toa navistina bilo cep