|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
17.7.2013 23:03:42   
senixsia
zdravo mamicki jas sum nova na forumot i sakav samo da ve pozdravam
jas sum 9 ned bremena,prva bremenost mi e vozbudena sum premnogu user posted image user posted image

(Одговор на членот Mihaela)
Непосредна врска до пораките: 2001
17.7.2013 23:23:08   
Melanija RR
Mihaela имај убава и лесна трета бременост user posted image

bebuska82 и senixsia добре дојдовте на Рингераја и имајте лесна бременост user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2002
18.7.2013 19:45:23   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

sakam da ve prasam dali mora voopsto da se odi na priska test i ako mora kade se pravi, se zakazuva li ili ne mora, bidejki citam se pravel vo 12 nedela...

ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ

Mene maticnata mi rece deka ke mi dade upat za PRISCA i skrining za GAK. No jas skriningot planiram da go pravam privatno, a Prisca-ta ke ja pravam mozebi na GAK (ako mozat da se odvojat, verojatno mozat). ne gi znam cenite tocno ni privatno ni za vo GAK.

Труднички тема за ПРИСКА тестот има ТУКА

Скринингот (земањето мерки на бебчето) може да си го направите и кај своите матични а за Приската (земањето крв) јавете се дали се закажува во лабараторијата на ГАК

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2003
19.7.2013 19:20:20   
hopeless
И јас можам да се пофалам со user posted image
Ова ми е втора бременост и според некои мои пресметки сум некаде 7ма недела, последно имав добиено на 30.05.
Е сега од пред две недели имам мачнина од секаков мирис на храна и воопшто немам апетите, неможам ни да ја гледам храната ни да готвам, ми доаѓаат нагони на повраќање.
И последниве два три дена има болки во долниот дел од стомакот.
На преглед ќе одам во понеделник па ќе видиме што точно како е и до каде.
Е сега имам синче од 4 години и ме загрижува тоа што ми седеше на стомак, пред да се посемневам на бременост, отпрлика пред две неделиuser posted image user posted image
И имам дијагноза на искривен рбет од пред две година. Дијагнозата е Prolapsus Disci Intravertebralis, на на 3ти- 4ти и 4ти-5ти пршлен. Дали тоа ќе има некое влијание на бременоста, зошто осеќам тапа болка во карлицата и колковите.
Поздрав до сите идни мамички

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2004
19.7.2013 20:57:27   
deluxe
Хоплес честитки за бременостаuser posted image user posted image ти посакувам лесна и убава бременост,здраво и живо бебчеuser posted image
Тоа што спомна дека имаш мали болки во долниот дел од стомакот мислам дека не е страшно,сепак настануваат промени во матката,и поради тоа имаш осет како болки.Ме интересира друга работа тоа што спомна дека имаш искривување на рбетот,дали тоа ти беше дијагностицирано и во првата бременост?како ја помина првата бременост имаше ли некој проблем?Сепак сметам дека не би требало да имаш проблем,евентуално во понапредни месеци кога плодот тежи можеби ќе имаш поизразени болки во грбот и половината.Сепак отиди си на преглед,разјасни си ги дилемите,и не се секирај тоа што детенцето седело на твојот стомак не е некоја пречка,сепак тоа било краток период не би требало да има последици од тоаuser posted image (имам пријателка која спиеше скоро цела бременост на стомак и немаше никакви последици)
Уживај сиuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот hopeless)
Непосредна врска до пораките: 2005
19.7.2013 22:25:16   
hopeless
Ти благодарам deluxe
Дијагнозата ја добив две години по порѓајот, ама секако ќе прашам на доктор, може не е ништо страшно.
Во првата бременост немав гадење, ниту болки. Проблем беше само што во 17 недела прокрварев, но и тоа помина без некои потешкотии со повеќе одмарање во почетокот, потоа се нормално.
ps сега ми текнува дека ми се јавија болки во колковите уште во првата бременост, а како што читам по нетов таа дијагноза предизикува болки во карлицата, колковите и кичмата, така да треба се спремам за овие болки.

< Поракaта ја уредил hopeless -- 19.7.2013 22:32:40 >

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2006
20.7.2013 11:00:33   
Melanija RR
hopeless имај лесна и убава бременост user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2007
21.7.2013 8:12:08   
LARA83
ајде и јас да ве поздравам сите и да се пријавам како тазе трудница по мои рачунки отприлика 5 недела..... што би се рекло ептен тазе user posted image симптоми од типот повраќање гадење и сл. немам сега за сега па за понатаму ќе видиме, едино што ме мачи е болка во долниот дел од стомакот кај јајниците која е постојана како пред добивање .... колку што успеав да прочитам се смета за нормално али уште не сум отишла на гинеколог и така малце сум збунка user posted image кога отидовте прв пат на гинеколог . знам дека е рано за одење али следната недела планирам да отидам па да видам што ќе ми каже дали да се пие нешто или така да си трае?

дали можда знаете дали е дозволено пливање во море овој период ? како прва бременост се ме интересира user posted image

иначе спијам кај и да можам кога и да можам user posted image за работа не ми се работи така сум ко зашеметена хехехе

Непосредна врска до пораките: 2008
21.7.2013 17:55:45   
Melanija RR
LARA83 добре дојде на Рингераја user posted image
Ти посакувам лесна бременост и веќе можеш да одиш на ехо да си ја видип точкичната или пак за две недели и да го чуеш срценцето и тогаш ќе ти кажат дали и што да пиеш user posted image

(Одговор на членот LARA83)
Непосредна врска до пораките: 2009
22.7.2013 10:15:32   
JovanaJ
Cestitki na site novi trudnici..user posted image . So lesno da si ja pominete bremenosta.
LARA83, simptomite za gadenje i povrakanje mene mi s ejavija podocna, okolu 7 nedela. Daj boze, voopsto da ne ti se javat user posted image
Inaku dozvoleno e plivanje vo more dokolku ti se cuvstvuvas dobro, nemas bolki ili krvarenja. Sepak ginekologot nadobro ke ti potvrdi toa otkako ke te pregleda. So sreka i ke cekame da pises za tvojot prv pregled. user posted image

Inaku jas prekinav da gi pijam Femibion 1. Od niv mi se losi mnogu mnogu poveke. Slednata nedela na kontrola ke pobaram zamena ili voopsto nema da gi pijam. Dali pievte nekoi vitamini koi ne vi predizvikuvaa macnini, nekoj preporaka?
I nekoja preporaka za vrtoglavici, vo posledno vreme gi imam mnogu. user posted image . I koga sedam i koga stojam...

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 2010
22.7.2013 18:53:17   
Melanija RR
JovanaJ има тема Мултивитамини за трудници=ТУКА можеш да прочиташ за разни искуства.
Јас ги пијам Прегназонот и немам никаков проблем,лошо мирисаат ама одма после си лапнувам бомбонче user posted image

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 2011
28.7.2013 11:45:21   
kapina
Jas do zavcera imav bolki vo stomakot I stavav po edna vaginaleta. Utrogestan a trebalo po tri. I koga mu se javiv na doktorotza da prasanzosto imam bolki. Mi rece trebalopo tri vaginaleti da stavas ne ednai otkoga pocnav da stavampo tri nemam voopstobolki dali e toa normalno go prasav I doktorot I mi recedeka ne bi trebalodada imam bolkidali e toa normalno da nemam voopsto bolkiinaku embriotransferot mi bese na 10juli

Непосредна врска до пораките: 2012
28.7.2013 14:44:02   
Vinona
Zdravo, jas sum nova clenka i vo prva bremenost-12 nedela.Me interesira dali mozeme da imame sexualni odnosi vo bremenos i do koga?

(Одговор на членот senixsia)
Непосредна врска до пораките: 2013
28.7.2013 16:14:40   
deluxe
Zdravo Vinona dobro no dojde na forumot,ti posakuvam lesna I ubava bremenost.Vo vrska so tvoeto prasanje,jas mislam deka slobodno moze da si uzivas vo seksot,dokolku se cuvstvuvas ok,I bi ti preporacala da si prasas ginekolog,normalno da Te pregleda I toj ke ti kaze najdobro.user posted image Pozz

< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 28.7.2013 16:16:13 >

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Vinona)
Непосредна врска до пораките: 2014
3.8.2013 1:07:04   
ripcence
Bremena sum od prilika vo 6nedela, ova ke bide naseto treto bebence, uplasena sum mnogu bidejki pred dve godini imav abortus vo 7nedela(morase), posle abortusot ne ja primiv inekcijata koja ja primaat majkite so negativen rh faktor user posted image . Maticniot ginekolog mi e na odmor se vraka za nekolku dena, a jas nemozam nitu da spijam... Razgovarav so edna doktorka od klinika koja mi objasni deka postoi test na transfuziologija so koj ke mi potvrdat dali e se vo red so bebeto, imal li nekoj slicno iskustvo, ili mozebi znae nesto vo vrska so ova? So prvite dve decinja odev redovno na proverka za antitela, dali e toa-toa ili e nekoj drug test i kolku se ceka za rezultati?

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2015
4.8.2013 7:33:01   
@bebe
ripcence nemam soznanija za ova, i jas sum negativna krvna grupa i prva bremenost na kraj na 11 nedela sum, kazete mi koga se prima taa inekcija, ednas prasav i mi rekoa na 27 nedela ili da ne treba porano

(Одговор на членот ripcence)
Непосредна врска до пораките: 2016
4.8.2013 12:56:01   
Melanija RR
Кога се потврдува бременост гинекологот задолжително треба да праша крвна група на партнерите и токму затоа меѓу другото треба таа мајчина книшка да е секогаш пополнета.
За рх негатив мислам дека е важно која бременост е односно кое живородено дете, најдобро матичниот гинеколог
е ви каже,дали треба да се стави во тек на бременост или пораѓање.

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2017
5.8.2013 0:31:12   
ripcence

ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

ripcence nemam soznanija za ova, i jas sum negativna krvna grupa i prva bremenost na kraj na 11 nedela sum, kazete mi koga se prima taa inekcija, ednas prasav i mi rekoa na 27 nedela ili da ne treba porano

@bebe jas i so prvoto i so vtoroto bebe ne primiv inekcija vo tekot na bremenosta bidejki antitela ne se pojavija, ja primiv posle poroduvanjeto bidejki bebinjata bea rh pozitivni.

Непосредна врска до пораките: 2018
5.8.2013 21:17:24   
hopeless
Јас веќе ја терам осма недела, бев на ултразув бебчето е добро, се слуша срцето.
Ми земаа брисеви и наредна контрола за две недели.
Ја прашував докторката за Приска Тестот, ми рече дека таа ќе ги земе сите мерки што требаат и само ќе ме прати со резултатите во Скопје за да се пресметал ризик факторот.
Јас во првата бременост ова испитување не го правев ама сега требало.
Имам многу мачнини и слаб апетит, и болки во долниот дел од стомакот почесто и се чуствувам како подуена во стомакот.
Позз до сите трудници и ви посакувам лесна бременост

(Одговор на членот ripcence)
Непосредна врска до пораките: 2019
8.8.2013 7:43:57   
@bebe
zdravo mamaicki, nie zavcera go napravivme ehoto za priska 1 i 2 i d-r rece deka se e vo red, veke stignavme do 12n+3d, uste nekoj den se prevrluvame vo vtoro tromesecie, znam deka bi trebalo da mi bide polesno od prvoto tromesecie,bidejki malku poveke vidov slatki maki losenje, gadenje i slicno, no sega veke prestanaa, so lesno na site

Непосредна врска до пораките: 2020
8.8.2013 9:44:25   
JovanaJ
Super @bebe, bas mi e milo sto e se vo red. I me raduva sto prestanale macninite, se nadevam deka ke mi prestanat i mene za nekoja nedela..toa me tesi user posted image

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 2021
8.8.2013 11:25:54   
energy_m
Jas imav macnini 8-13gn, mi se losese od sekakva hrana, samo od jogurt ne user posted image . Se pominuva i moze da se izdrzi, samo hrabro user posted image

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 2022
12.8.2013 18:42:57   
@bebe
ajde mamicki ovoj pat veselo user posted image ve napustam od ova tromesecie i veselo user posted image se prefrlam vo vtoro tromesecie, so lesno na site i moeto junace neka tera samo napred user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот energy_m)
Непосредна врска до пораките: 2023
12.8.2013 18:54:24   
Melanija RR
@bebe со лесно и убаво во најубавото тромесечје user posted image

Непосредна врска до пораките: 2024
14.8.2013 15:14:13   
Мамичка85
So lesno neka ti e Bebe taka i neka ti prodolzi cela bremenost dobredojde vo klubot na idni mamicki pozz i imaj ubav den user posted image

Непосредна врска до пораките: 2025
Страница:   <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.