Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Девојки да ве прашам дали знаете колку ви беше естрадиолот пред да почнете со фостимонот? Мене денес ми е 3 дена од и не можам да почнам, вчера на 2 ден ми беше околу 54 а денес околу 44. Ми кажаа дека е висок и дека утре повторно ќе треба да провериме, дали некој имал вакво одолговлекување после проверка на хормони?
babyhope, estradiolot pred da se pocne so Fostimon treba da bide sto ponizok. Mene za prvoto IVF mi bese 9, a sega za 2 IVF mi bese 16. Mislam se sto ispod 25-30 e dobro, no znam deka ne treba da ti bide visok. Tebe sto ti rekoa? Ce prodolzis so postapkata ponatamu?
Znam deka ne treba da baram simptomi, deka sekoj organizam e razlicen, no se plasam da ne se razocaram povtorno. A nemam veke ni sili ni finansii da prodolzam ponatamu. Gradive meki papuski mi se ni O-od osetlivi, stomakov ramen kako daska, ni nesto naduen ni me podbolova. Kako obicen den da mi e posle ciklus. Se nadevam ce izdrzam do Ponedelnik nekako. Kazete nekoja uteha bidejki ce poludam od grizi.
Imam napisano deka estradiolot na vtor den od ciklus mi bese 36,4 i mi rekoa deka toa e super i uste istiot den pocnav da se bockam so Puregon. Vcera bev na pregled i imav mnogu folikuli , doktorot bese mnogu zadovolen, utre odam pak za da vidime otprilika kako tece rabotata i prodolzuvame ponataka. Mnogu ve
Marijana cestitki i od mene imaj si ubava i lesna bremenost.Babyhope kaj mene estradiolot nesakase da mrdne od 0 se do 9-ot den i znam deka i toa ne bese dobro lekarkata se mislese da mi ja prekine terapijata. Cacisk te molam ne se napnuvaj,znaes deka toa samo loso vlijae na tvojot organizam.Ne baraj simptomi samo opusti se i zamisluvaj deka veke si bremena.Koga nesto tolku silno posakuvas celata vselena ke ti poomogne da ti se ostvari.Toa e mojata deviza vo zivotot,do sega samo za bremenosta ne mi uspeala. . Mojata situacija za vaucer e ocajna.Vtorpat go merev prolaktinot i namesto da mi se namaluva toj stanuva uste povisok.SEga moram da primam terapija pa posle tri nedeli povtorno da ispitam.Ete i ova cudo morav da go doziveam i se nadevam ke go prezivema.Pozdrav devojki jas ke moram da si go odlozam pisuvanjeto na ovaa tema za ponataka.
Devojki eve me posle kontrolata imame folikuli od 18 i 19 mm vecerva primam stop inekcija a vo nedela sabajle mi e zakazana punkcijata pa se nadevam na najdobro.
Devojki eve me posle kontrolata imame folikuli od 18 i 19 mm vecerva primam stop inekcija a vo nedela sabajle mi e zakazana punkcijata pa se nadevam na najdobro.
ти ја пуштам целата среќичка и те чекаме со убави вести,прво за трансфер ,а потоа и за
Tajci_pp so sreka milicka, pisi ni kako si prosla i cekame ponataka da ni kazes ubavi vesti. Jas zdravje vo ponedelnik odam na poslednata folikulometrija i kako sto kaza denes doktorot vo sreda najverojatno ke bide punkcijata . Kako sto trgnalo daj boze da imame sto poveke rr i site da si uzivame ponataka
Fala Bube10 isto i tebe ti posakuvam se najubavo se da pomine vo najdobar red pa potoa zaedno da gi cekame duri ne mi se veruva deka stignav i dotuka nekako mnogu brzo mi dojde vremeto za punkcija vo nedela ke mi bide 12 den od ciklus a stimulirana samo 9 dena no kako i da e se nadevam na najdobro.
Ајде и тука да ти посакам многу среќа , со лесно пункцијата и да ги извадат најубавите и најзрели клетки кои ќе прераснат во Само позитивно мила и се надевам сите ќе дојдеме до своите И јас во петокот почнав со Фостимон и Мерионал, сакам да ве прашам дали некоја ги примала и овие два хормони подкожно, затоа што во упатството пишува дека можат да одат и субкутано (поткожно) а гледам повеќето ги примаат мускулно?
Девојки да ве прашам дали знаете колку ви беше естрадиолот пред да почнете со фостимонот? Мене денес ми е 3 дена од и не можам да почнам, вчера на 2 ден ми беше околу 54 а денес околу 44. Ми кажаа дека е висок и дека утре повторно ќе треба да провериме, дали некој имал вакво одолговлекување после проверка на хормони?
Da treba da bide pod20 za da bide super. Jas vo Juni imav zapocnato i na treti den mi bese estradiolot 46 pa me vratija posle dva dena 48 mi bese i me prekinaa. pa posle dva meseci pak pocnav odnovo se so Suprefakt i taka po red ama so pogolema doza. Posle toa na treti den bese super bese pod 20 i ja isterav proceduratat do kraj i eve sega lezam i cekam da pominat dve nedeli i da pravam beta hcg,
Devojki da ve prasam kade se naoga institutot za javno zdravje, se ceka li mnogu, dali ima guzvi, so soprugot treba da gi pravime markerite pa sakav da prasam dali se plaka nesto ?
Butterflu 00 institutot e vo zgradata na ministerstvoto za zdrastvo samo pozadi.So rabota pocnuvaat od 8.30 ima malku guzva a markerite kostaat 250 den za eden.rezultat posle edna nedela.ne se zakazuva.
eve me i mene,so sreka na site novi mamicki,i mnogu sreka na tie so se vo iscekuvanja vi ja prakam seta sreka na planetava i daj boze site naskoro a vidime .Jas koga ja primav terapijata za poslednoto ivf toa bese minatiot oktomvri,imav mnogu bolki od superfactot i dobiv hiperstimulacija,estradiol duri 7000.Dr Tase se isplasi i morav da prekinam se,da se namali pa da odam na punkcija.Mi izvadija samo 3 jajcinja od koi 2 se oplodija,ednoto samo prezivea i imase prekin nesakase da raste,ama na kraj izleze ok.Ivf bese neuspesno,toa mi bese vtoro.Sakam sega da odam na sledno i se nadevam ke bide uspesno.Sakav da prasam so e toA DHEA procitav pogore,nesto za pokvalitetni jajce kletki?!se izvinuvam za dolgiot post
Milasteve toa e hormondhea kaj mene bese nizok no endokrinologot pred IVF ne mi dade nisto da pijam inaku I mojot estradiol bese visok680bese pred aspiracijata I mi izvadija5jajcekletki. Tri se oplodija no samoeden embrion prodolzi da se razbiva I samo nego mi go mi go vratija I ostanav bremena no dojde do spontanabortus inaku toa mibeseprvo IVF
Mnogu sum srekna deneska bev na poslednata folikulometrija i imame mnogu folikulcinja od19 i 20 mm, vecer primam stop inekcija i zdravje vo sreda (sreken den) sabajle mi e zakazana punkcijata. Se nadevam deka se ke pomine vo najdobar red. Cacisk mila mislam deka deneska treba da ne izraduvas ? Te cekame da ni pises
Devojki eve me i mene vcera imav punkcija izvadeni mi se 5 folikuli no tri bile prazni i samo dve ostanale no za sreka se so dobar kvalitet sabajle biologot ni kaza deka se oplodeni a veke kaj ednata e pocnata i delbata vcera mnogu se razocarav no toa e kako ke ni dade gospod taka nie naseto go napravivme Pozdrav i vi pisuvam utre kakoke se odvivaat rabotite.
Тајчи-пп со среќа мила. Доволен е 1 за да успее,само вера, надеж и љубов и се ќе биде во ред. Да те прашам дали пред ин витрото промени нешто во режимот на исхрана. Јас од 14.10 почнувам со супрефакт, па сакам да бидам подготвена и физички и психички
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.