|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
30.9.2013 23:16:17   
kapina
Tajci ne se razocaruvaj jas ostanav bremena so eden embrion

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1901
1.10.2013 10:59:07   
LoveableMe RR
Тајчи и Латица, со среќа на двете, во посакувам успех и да не израдувате со user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1902
1.10.2013 13:54:22   
Tajci_pp
Zenski imame dve od dve i dvete jajce kletki ni se oplodeni utre imam transfer a potoa ke gi cekame dvete crti inaku duri primav terapija nemav poseben rezim na ishrana.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1903
1.10.2013 15:49:32   
LoveableMe RR
Ете гледаш, џабе се секираше, Господ кај е никој не е, ако смислил да ве израдува, ќе ве израдува, уживај. Ајде наскоро да те префрлиме во другите форуми. user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 1904
1.10.2013 21:10:06   
Melanija RR
milasteveuser posted image мило ми е што повторно си тука но наскоро да те читаме во другиот подфорумuser posted image
cacisk што ти кажаа за бетата?Незнам дали има разни вредости но над 5 е бременост???

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
08.09. bube10 -почеток со терапија
13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија
20.09. -babyhope -почеток со терапија
22.09. -kate18 -почеток со терапија
14.10. -latica -почеток со терапија
07.10. -I LOVE -почеток со терапија

=========================

16.09. -cacisk =ЕТ
02.10. -bube10 =пункција

29.09. - Tajci_pp =пункција / 02.10. -Tajci_pp=ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
30.09. -cacisk =ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12, cacisk , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , cacim , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.10.2013 10:03:02 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1905
2.10.2013 8:32:49   
babyhope
Здраво девојки... најпрвин сакам на Tajci pp да и посакам успешен трансфер денеска, двете одлични ембирончиња нека станат user posted image user posted image а потоа и user posted image user posted image со тебе сме мила.... пуштаме цела среќа денес нека оди кај тебе на ГАК user posted image
cacisк ти мила нешто ни најави дека можеби ќе славиме, што се случи, до каде си со бета? од се срце се надевам дека во текот на денот ќе пишаш дека е тоа тоа user posted image user posted image user posted image
Јас вчера бев на мерење, имам фоликули од десна и од лева страна, еден е водечки над 10 мм, меѓутоа малку ме загрижува естрадиолот затао што е многу висок како за 5 ден од стимулации- преку 1000 е. user posted image некој да сподели искуство како му било после првото мерење, се плашам многу од хиперстимулацијаuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1906
2.10.2013 15:07:27   
latica
Ја пуштам целата среќа за сите кои сте во очекување. и чекаме user posted image user posted image . Сечија среќа ја чувствувам како своја и ми се враќа надежта дека и мене ќе ми се случи истото за кратко време.
Бејбихоуп јас сеуште не сум почната со супрефактот, но цело време се плашам о истото што и ти. Затоа што поминав толку трнлив пат, еинствено во мојата дијагноза ја нема Попи цистични јајници и многу се плашам, ама се наевам дека нема тоа а се случи. Затоа МОЛИ СЕ мила и верувај ќе биде се во ред.
Ти држам среќа и на тебе

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1907
2.10.2013 15:18:08   
bube10
Zdravo devojki, eve i jas da se prijavam deka odlicno projdov na punkcijata - imame 32 folikuli user posted image sto e odlicna brojka, duri ne mi se veruvase. imam sega dosta bolki, no ke projde i toa i se nadevam na ponatamosen uspeh. Babyhope mene estradiolot na 5 den od stimulacija mi bese 446.
Tolku od mene odam sega da odmaram Pozz do site

Непосредна врска до пораките: 1908
2.10.2013 16:33:20   
LoveableMe RR
Baby Hope, еве на претходните форуми најдов една девојка со слична историја:

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

verica iskreno ti posakuvam pak da si gi vidis tvoiteuser posted image so vtoroto IVF no ovoj pat da si uzivkas 9m i da si go vidis tvoeto user posted image kako i site nie, patot e tezok no nema otkazuvanje za da ja docekame taa sreka vo zivotot.
eve jas tret pat sum na ivf denes bev na folikulometrija i malku me zbuni dr. estradiolot e mn visok skoro 6000 verojatno ke mi pravat dve punkcii utre i zadutre ova mi e prv pat vaka no sepak se nadevam na sreken kraj i na user posted image ako ima nekoja rr iskustvo so dve punkcii neka pise ve molam zasto cela sum zbuneta i raseana pozzzzz

Како што читав понатаму во форумот, девојката остана бремена, можеш да читаш на овие страници.

Се надевам ти помогнав. Позз, со среќаuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.10.2013 16:34:45 >

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1909
2.10.2013 18:15:22   
butterfly 00
Devojki ve molam pisete mi soprugot ima spermogram i od Sistina i od sv.Lazar dali od fondot ke ni gi priznaat, od dve razlicni institucii

Непосредна врска до пораките: 1910
2.10.2013 18:58:00   
kapina
Pa treba da se od dve razlicni institucii spermogramite

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1911
2.10.2013 20:04:59   
kate..
a ako se od isto mesto spermogramite dali fondot priznava

Непосредна врска до пораките: 1912
2.10.2013 21:21:10   
latica
Кате , двата спермограми мора да бидат од 2 различни институции, така што растојанието меѓу нив мора да биде со најмалку 1 месец разлика.
Поздрав

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1913
3.10.2013 0:45:05   
I LOVE
Devojki da vi se pridruzam i jas,od ponedelnik pocnuvam so superfaktot so gospod napred neka bide se ok.Sakav da prasam dali pievte kontracepcija pred da pocnete so superfakt bidejki mene ne mi dadoa kontracepcija. Inaku ova e moe prvo invitro se nadevam i poslednouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1914
3.10.2013 8:34:50   
kapina
Da jas piev mikroginon

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 1915
3.10.2013 9:17:21   
bube10
I LOVE najprvo da ti posakam sreka vo pocetokot na postapkata. I jas pocnav so suprefakt bez prethodno da pijam kontracepcija. Cim ne ti dale znaci deka nema potreba user posted image . Ne se sekiraj za nisto samo pravi kako ke ti kaze doktorot, zosto oni sepak najdobro si ja znaat rabotata. Pozz i so sreka

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 1916
3.10.2013 10:49:18   
LoveableMe RR
I Love, мене исто ми дадоа контрацепција Mycroginon, еве ги пијам веќе четири дена, следната недела имам контролен УЗ да видат како реагирам и колку ќе треба да пијам од нив. Веројатно секој случај е различен, сигурно кај тебе сметаат дека тоа не е потребно. Позз, ти посакувам среќа тебе и на сите што се наведени во списокот кај Меланија user posted image

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1917
3.10.2013 12:04:37   
butterfly 00
Devojki da kazam i jas pijam mikroginon veke dve nedeli, vo meguvreme gi spremam dokumentite za fondot, sakav da ve prasam na moite dokumenti od Sistina ima pecat i stembil od doktorot deneska gi prasuvav proveruvaa dali e toa dovolno i rekoa deka e, dali imate iskustvo da ne baraat i potpis od doktorot pa da ne ne vratat zosto na samiot rezultat pisuva deka e avtoriziran

Непосредна врска до пораките: 1918
3.10.2013 12:24:46   
I LOVE
Devojki uste nesto da ve prasam kade da se bockam so superfaktot vo ramoto ili stomakot? Kade e podobro i po bezbolno i dali i na dvete mesta ima ista reakcija.

Непосредна врска до пораките: 1919
3.10.2013 12:43:23   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki da kazam i jas pijam mikroginon veke dve nedeli, vo meguvreme gi spremam dokumentite za fondot, sakav da ve prasam na moite dokumenti od Sistina ima pecat i stembil od doktorot deneska gi prasuvav proveruvaa dali e toa dovolno i rekoa deka e, dali imate iskustvo da ne baraat i potpis od doktorot pa da ne ne vratat zosto na samiot rezultat pisuva deka e avtoriziran

Ако ти рекле дека е доволно тогаш е ок. А за какви документи станува збор? Ова што го кажуваш е новост барем за мене, да почнеш со терапија микрогинон, а да немаш одобрено ваучер за ИВФ? Ако добро разбрав. Моето искуство е дека мора прво да добиеш ваучер, па да почнеш постапка ИВФ, затоа што ИВФ постапката треба да се почне со одобрен ваучер, во спротивно Фондот нема да ги покрие трошоците.

Сподели го твоето искуство, ако е ова новост, да им помогнеме на другите членки да им се скрати времето на трчкање и отпочнување на постапката. user posted image Позз

I Love, се надевам другите што поминале низ ова ќе ти помогнат за совет. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1920
3.10.2013 13:16:27   
butterfly 00
Jas se dogovoriv so mojot doktor za da ne gubime vreme da pocnam so tabletite zosto ne se skapi, na moj trosok, a otkako ke go zememe vaucerot togas ke pocneme so bockanje do togas nisto, a mi rece uste poubavo dva ciklusi da gi pijam.

Непосредна врска до пораките: 1921
3.10.2013 13:20:32   
marijana81
I love , mene mi preporacaa da se bockam vo stomak zatoa sto e mnogu polesno dokolku se bockas sama a i mozno e da se pojavat modrici pa tamu ne se zabelezuvaat. Jas nema problem so modrici no mozam da ti kazam deka vo stomak voopsto ne boli a dejstvoto e isto i vo stomak i vo raka. Samo hrabro .

Непосредна врска до пораките: 1922
4.10.2013 11:25:23   
butterfly 00
Devojki znae li nekoj da mi kaze zosto se pijat kontraceptivi pred bockanjeto ?

(Одговор на членот marijana81)
Непосредна врска до пораките: 1923
4.10.2013 12:36:50   
bubble
za da gi smirat i odmorat jajnicite....i da gi pripremat za hormonskata bomba shto sleduva user posted image , megjuta seushte ne mi e jasno zoshto ti rekol da gi piesh microgynonot pred da dobiesh rezultat od fondot. sepak i tie se hormoni ne se tolku "naivni" tableti.....kako i da e, podobro da ne sugeriram za neshto shto ne sum kompetentna user posted image sigurno doctorot te pregledal dobro i mnogu povekje znae od nas user posted image
kako i da e ti posakuvam uspeshna procedura i mnohu brzo da se raduvash na user posted image user posted image

devojki , shto se sluchi so cacisk user posted image znae li nekoj user posted image ... ve pozdravuvam....

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 4.10.2013 14:04:46 >

Непосредна врска до пораките: 1924
4.10.2013 13:16:42   
cacisk
Tuka sum
Na 13 den bhcg mi bese 85-pozitivno ama ponisko user posted image
Na 15 den bhcg mi bese 180-dobro znaci se dupliralo user posted image
Simptomi nemam nikakvi seuste toa malku me nervira. Doktorot rece super bremena si, drugata nedela na exo sum.
Moze vie sto ste pravele IVF da mi kazete kolku vi bila vasata beta, za da mi bide mirna dusickata.
Imate poddrzka od mene za se, se sto vi treba slobodno prasajte me.

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.