|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
7.10.2013 10:33:57   
sasaiciko
Mu preporacaa da pie spermo trend 2 pati na den,da jade badem,lesnik,orev

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1976
7.10.2013 11:06:36   
LoveableMe RR

Buterfly, мора оригинал со печат да бидат документите, не примаат во Фондот пратени по мејл. Одете во Адријалаб и подигнете си ги со печат и потпис. Цацим, ти посакуваме успех и ти праќаме гушки. user posted image user posted image Sasaiciko, за лош спермограм и сл. совети и дискусии можеш да најдеш на овој линк.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.10.2013 19:14:19 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1977
7.10.2013 11:52:48   
fragolina
Devojki ve molam dali moze da mi kazete kakvi simptomi imavte posle transver. Jas celo vreme imam menstrualni bolki koga pojaki koga poslabi i gradive me bolat. denes mi e 12 den. kako sto citav nekoi nemale nikakvi simptomi a jas kako da ke dobijam sekoj moment. znam deka ne e isto kaj site ama razlicni iskustva ima. vi blagodaram

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1978
7.10.2013 17:18:05   
bube10
Еве ме и после трансферот, ми вратија две ембриончиња и сега одмараме и чекам да ми поминат убаво овие 14 дена и да го видам резултатот на крај user posted image user posted image Позз до сите

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 1979
7.10.2013 17:30:02   
cacisk
bube10 ajde so lesno neka e i za dve nedeli sekako pozitiven test.
Kaj koj Dr. pravese IVF?
Pozz i uzivaj sega

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1980
7.10.2013 17:59:27   
bube10
Fala mnogu cacisk, inace IVF pravev vo Remedika kaj D-r Petanovski i dosega sum mnogu zadovolna od site tamu. Pozz

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1981
7.10.2013 18:06:08   
butterfly 00
Devojki da ve prasam predposledniot spermogram sto go pravevme bese teranozoospermija, a sega posledniot ispadna astenozoospermija - namalena podviznost, koj od ovie dva spermogrami e podobar ili nema vrska i dvata vo sekoj slucaj se losi user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1982
7.10.2013 18:18:12   
cacisk
I kaj dvata spermogrami ima problem no mislam deka podobar e astenospermija. Podobro da e brzinata na spermatozoidite namaleno, otkolku da ima teratospermija, t.e. morfoloski deformirani spermatozoidi. So astenospermija moze i prirodno da se ostane bremena. Zavisi kolku e namalena podviznosta
MM ima Astenoteratosperjia

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1983
7.10.2013 18:46:07   
bube10
Devojki maz mi imase dijagnoza oligoastenozoospermija, piese spermorend od pocetok na godinata pa se do In vitrovo, plus piese tribestan, cink, vitamin c, omega 3 i nemase nikakvo podobruvanje. Ocekuvav deka rezultatite ke bidat za nijansa podobri no ne ispadna taka. Mozebi kaj nekogo ke ima stvarno podobruvanje no toe e veke individualno...

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1984
7.10.2013 19:01:41   
LoveableMe RR
Bube 10, со среќа, чекаме наскоро убави вестиuser posted image user posted image .

Во однос на спермограмот и подобрената состојба на сперматозоидите, може да прочитате на овој форум, а покрај храната мислам физичка активност и обавезно држење лап-топ, мобилен и сл. подалеку од клучната зонаuser posted image е мнооогу пожелно, дури и клучно. Позз

Непосредна врска до пораките: 1985
7.10.2013 19:02:52   
latica
Kate18, cacisk и сите други, Честитки и со среќа нека е , баш ми е мило се радувам за вас, го знаете сите тоа. Само позитивни мисли и чуда се случуваат. Оваа недела нашиот форум е многу позитивен, нека продолжи така до крај .
Инаку јас ќе го правам, лекот за имунитет и за подобрување на спермограмот, со мед, по 100 гр бадеми, лешници и ореви, кокос и суви кајсии, друго од суво овошје немам, кога ќе купам ќе додадам во смесата. Мора да го ојачаме имунитетот нешто ова времето не испоразболе

Поздрав user posted image мои :)

Непосредна врска до пораките: 1986
7.10.2013 19:19:28   
Melanija RR
fragolina кога треба да правиш тест на 09.10.2013???

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
08.09. bube10 -почеток со терапија
13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија
20.09. -babyhope -почеток со терапија
14.10. -latica -почеток со терапија
07.10. -I LOVE -почеток со терапија
15.10. - LoveableMe RR -почеток со терапија

=========================

02.10. -bube10 =пункција / 07.10. -bube10 =ЕТ

29.09. - Tajci_pp =пункција / 02.10. -Tajci_pp=ЕТ

01.10. cacim = пукција / 06.10. - cacim = ET

06.10. babyhope = пункција / 10.10.-babyhope =ET

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
16.10. -Tajci_pp=ТЕСТ
20.10 - cacim = TEСТ
21.10 - bybe10= ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.10.2013 14:56:39 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1987
8.10.2013 10:41:00   
I LOVE
Devojki sakam da ve prasam nesto,jas od vcera pocnav so superfakt e sega mene mi e malku pokacen prolaktinot ref granici 1,2-19,5 a mene mi e 23.14 a dokotorot kade sto ke go pravam invitroto mi vika deka nema potreba od terapija i deka prolaktinot nema da napravi problem bidejki ovaa bila vestacka ovulacija. malku sum zbuneta vie sto mislite za toa?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1988
8.10.2013 11:23:40   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: I LOVE

Devojki sakam da ve prasam nesto,jas od vcera pocnav so superfakt e sega mene mi e malku pokacen prolaktinot ref granici 1,2-19,5 a mene mi e 23.14 a dokotorot kade sto ke go pravam invitroto mi vika deka nema potreba od terapija i deka prolaktinot nema da napravi problem bidejki ovaa bila vestacka ovulacija. malku sum zbuneta vie sto mislite za toa?

I LOVE, јас би ти препорачала да зборуваш со докторот, ако примаш Бромергон или Достинекс, да ја промени дозата, да ја зголеми, имаш време до пукнцијата и трансферот, да го намалиш пролактинот. Позз

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 1989
8.10.2013 12:38:19   
I LOVE
jas ne primam nikakva terapija a doktorot mi vika ednostavno da zabravam na prolaktino demek ne mi bil tolku pokacen i vika deka mi e normalen ama jas ne sum mirna

Непосредна врска до пораките: 1990
8.10.2013 14:30:01   
LoveableMe RR
Здраво девојки, еве ме мене се вратив од првиот УЗ во Систина, докторот ми рече добро напредувам со терапијата за концтрацепција, Mycroginon примам, ми кажа да ги примам до 21-иот ден од мензис. На 15 октомври почнувам да се боцкам со Superfact, па ќе се читкаме како ни оди.

I LOVE, еве одма да ти потврдам, мене пролактинот последно малку ми беше покачен, но не над границата, туку ми беше 22 (макс 25), докторот ги гледаше денес резултатите и ми рече обавезно утре пролактин да ми провериш и да ми кажеш колку ти е, да знам дали да ја изменам дозата Достинекс. Значи, треба дури и ако малку е висок да се промени/или даде терапија.

Позз до сите што ја тераме постапката, пишувајте како ви оди.user posted image

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 1991
8.10.2013 14:41:57   
babyhope
Уф девојки немам сила да ви пишувам ама морав да чујам нечие мислење. Од моите 11 клетки ниту една не се развива user posted image user posted image user posted image нема никаква делба. како е можно тоа? значи пункцијата беше во недела, денес е трет ден и ништо. Билогот ми вика ќе почекаме до утре, но знам дека нема надеж- тек утре ќе почнат??? знам дека само би се залажувала дека ќе биде. не можам да најдам ништо на интернет ни по англискиве сајтови зошто се случува ова? кога ги извадија не ми рекоа дека се работи за лош квалитет на ј.клетките- имало доволно сперматозоиди и сега шок user posted image имал ли некој ваква ситуација??

Непосредна врска до пораките: 1992
8.10.2013 15:16:26   
bube10
babyhope mila nemoj da bides ocajna, pocekaj do utre, mozebi ke se napravi nekoe cudo. Misli pozitivno deka ke bide nemoj da se predavas. Ajde ti ja pustam celata sreka. user posted image user posted image user posted image

LoveableMe milo mi e sto napreduvaat rabotite kako sto treba i te cekame da pises.

Pozz do site

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1993
8.10.2013 16:12:26   
cacim
babyhope ti pustam mnogu mnoguuser posted image user posted image user posted image user posted image se da bide kako sto treba i tvoite embrioncinja da se vratat kaj tebe...edna golema guska za tebe...
bube10 mila ti kako si, kako go pominuvas vremeto?
pozdrav do site

Непосредна врска до пораките: 1994
8.10.2013 16:42:11   
bube10
cacim dobricka sum, malce me fati virusov nstinav ama ke projde i toa ne se davam user posted image Malce mi e cudno deka moram da lezam ama mora da se izdrzi. Mu dosagam na mazeto daj ova daj ona, gledam filmovi, citam kniga... Ti kako si? kako ti pominuva tebe vremeto. Pozdravce

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1995
8.10.2013 17:53:30   
cacim
i jas isto,citam knigi gledam tv... a od utre planiram i da si setkam po doma oti veke nemozam da izdrzuvam so lezenjevo.... a simptomi nemam nikakvi osven po malku me peckaat jajnicite.... ama kako e receno taka ke bide, nase e samo da cekame i na kraj da se raduvame nauser posted image pozz

Непосредна врска до пораките: 1996
8.10.2013 20:34:29   
kapina
Babyhope imas li ispitano dhea ako e nizka od nea moze da e jas vcera ispitav nacetvrti den od ciklusfsh lh I estradiol I bea vo sega na trinaesetti den. I na21 den pak ke mora da ispitam da videme dali nastapuvaovulacija

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1997
9.10.2013 9:34:45   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Уф девојки немам сила да ви пишувам ама морав да чујам нечие мислење. Од моите 11 клетки ниту една не се развива user posted image user posted image user posted image нема никаква делба. како е можно тоа? значи пункцијата беше во недела, денес е трет ден и ништо. Билогот ми вика ќе почекаме до утре, но знам дека нема надеж- тек утре ќе почнат??? знам дека само би се залажувала дека ќе биде. не можам да најдам ништо на интернет ни по англискиве сајтови зошто се случува ова? кога ги извадија не ми рекоа дека се работи за лош квалитет на ј.клетките- имало доволно сперматозоиди и сега шок user posted image имал ли некој ваква ситуација??

Бејбихоуп, како си, што има ново? Ќе се частиме ли?user posted image Ајде ти праќаме среќа да не израдуваш со убави вести. Латица како ти оди боцкањето со суперфакт? Има ли некоие тегоби? Еве I Love се пожали за пролактинот. Поззuser posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1998
9.10.2013 11:22:32   
butterfly 00
Babyhope te cekame da ne izraduvas, ajde samo hrabro site sme so tebe user posted image user posted image user posted image
Devojki da ve prasam dodeka si ja terare terapijata dali terate zdrava ishrana, dali jadete nesto posebno kako na primer maticen mlec i nekoi takvi rab, nekade procitav deka koenzim 10 antioksidansi bil dobar za jajce kletkite pa bas sakav da si kupam dodeka stigne pumkcijata, sakav da se konsultiram i so vas vcera prasuvav za bioastin, dali nekoj od vasite sopruzi go piel i imal nekoi podobruvanje vcera zboruvavme so soprugot da go pie eden meces pred invitroto kolku tolku da dademe se od sebe pa ostanatoto e bozja volja.

Непосредна врска до пораките: 1999
9.10.2013 12:42:03   
I LOVE
butterfly 00 maz mi pie jajca od prepalica po 4 na den bile mnogu ubavi za podobruvanje na spermogram i kaj nas e problemot vo spermogramot pa ke videme sto ke bide,inaku za ishranata jas jadam poveke ovosje i nasabajle pijam po edna casa mleko so jajce i med.

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2000
Страница:   <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.