|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
29.10.2013 16:04:24   
Melanija RR
Секој си го кажува своето искуство,дали кај некој тоа ќе помигне или не не се знае,дали со повисоко или пониско ТСХ никогаш не се знае.
Ве молам бирајте зборови сите имаме/имате плус хормони.Ако тука не се истрпиме една со друга па и анонимно кој ќе не трпи па тука ни е местото,зарем има на кого да се жалите во детали само тука ќе најдете такво разбирање.
Што беше помина секој треба да знае да се извинува и простува user posted image

Навистина треба опуштено колку се може жени сме треба барем ние да се разбереме во оваа и било која борба.
Ве user posted image сите

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2151
29.10.2013 17:50:50   
I LOVE
Devojki eve me i mene samo sto se vrativ od sk. Vecer ja primam pregnil inekcijata i vo cetvrtok sum na punkijauser posted image user posted image user posted image mnogu sum srekna mi olekna i sega so gospod napred se da bide kako sto treba da mi izvadat zdravi jk i da se oplodatuser posted image Mnogu mi znaci i vasata podrska dragi moi,molete se za mene...baknezi do site vas

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2152
29.10.2013 19:01:43   
kapina
Љу лове каде го правеш ивфто јас требаше денес да испитам хормони на трети ден од циклус но овде во струмица немало реагенсиза нив и ќе треба да чекам за наредниот месец

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 2153
29.10.2013 20:07:30   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: I LOVE

Devojki eve me i mene samo sto se vrativ od sk. Vecer ja primam pregnil inekcijata i vo cetvrtok sum na punkijauser posted image user posted image user posted image mnogu sum srekna mi olekna i sega so gospod napred se da bide kako sto treba da mi izvadat zdravi jk i da se oplodatuser posted image Mnogu mi znaci i vasata podrska dragi moi,molete se za mene...baknezi do site vas

I Love odlicni vesti, ti posakuvam mnogu zreli i kvalitetni j.k. I sekako za 2 nedeli VISOKA BHCG user posted image

Непосредна врска до пораките: 2154
29.10.2013 20:49:56   
I LOVE
Kapina jas IVF ke go pravam vo remedika a vo strumica non stop im falat regensi za nekoi hormoni vo drzavnata. Jas pred IVF hormonite si gi ispituvav vo Medika samo kazi mu na tvojot maticen ginekolog da ti napise uput za Medika i oni pravat so sino krtonce,jas tamu si gi ispituvav. Ajde so sreka kapina.
cacisk blagodaram duso ajde neka ima se povekeuser posted image

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 2155
30.10.2013 8:17:50   
latica
I LOVE со среќа мила, нека има јајце клетки и да биде се во ред user posted image user posted image јас сум во петок на контрола и мислам дека се ближи и мојот ден . Пиши ни како си поминала и каква е процедурата (боли,, не боли )

Девојки ве молам за помош. Години наназад не сум била настината, ни лекови не сум пиела ни ништо, а овие денови сум целата затната, носот ми е полн мрсулиuser posted image Сега ли баш мораше ова да ми се случиuser posted image . Други симптоми немам освен затнат нос и одвреме навреме главата ја осеќам како балон од мрсулите.

Леле ама среќа, баш сега на сред постапка, пиев арацетамол (по1 дневно претходните 3 дена) јадам цитрони, бадеми, банани, ама слабо user posted image

Што да правам помогнете ми

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.10.2013 10:35:51 >

Непосредна врска до пораките: 2156
30.10.2013 9:58:43   
bubble
latica...ne krevaj panika za nishto...obichnata nastinka nema nikakvo vlijanie na jajce kletkite...uzivkaj si opushti se...odmaraj...pij vit c i paracetamol 3 pati na den ( ednash dnevno e malku) i pij chaevi kamilica taa e dobra za nastinka. mozesh da odish do najbliskata apteka zemi si kakpki za inhalacija. pravi ja po tri pati na den...ke vidish za dva tri dena ke bidesh kako nova. ne se grizi za nishto....po forumot sum sretnala eden kup ringerajki so nastinki pred punkcija pred embrio transver pa i posle nego, duri i so temperaturi....pak nemale nikakva prechka vo procedurata... te pozdravuvam i ti posakuvam shto pobrzo da ozdravish user posted image user posted image

I LOVE ti posakuvam uspeshna punkcija i mnogu KVALITETNI jace kletki... pozdravche

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.10.2013 10:40:50 >

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2157
30.10.2013 10:53:32   
LoveableMe RR
I LOVE, ти ја пуштаме целата среќа и те бодриме со убави мисли за твојата пункција и чекаме да не известиш за ембриончињата. Latica, до пред пунција гледај да појачаш исхрана, витамини, има еден спреј за нос земи шприцај или со солен раствор испирапј го носот и ќе помине. Викаат добро е овој период после пункција да се чуваме, за да нема компликации после. И тебе ти посакувам среќа утре и да ни кажеш кога пункција.

Позз, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 2158
30.10.2013 14:32:19   
Hopeful RR
I LOVE и latica, ви посакувам среќа и на двете!!! Дај боже се да помине ок и наскоро да си видите user posted image user posted image user posted image Ве гушкам и ви праќам позитивна енергија! user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2159
30.10.2013 16:42:05   
kapina
Јас имав бронхит за време ивфто кога го правев и пиев панцеф и примав суперфакт

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2160
30.10.2013 17:49:28   
LoveableMe RR
Девојки, еве ме мене после направеното ехо, докторот ми рече добро сум реагирала на терапијата, имам 14 фоликули на двата јајника, рече понеделник уште едно ехо и тест за естрадиол рано сабајле, па да знае што да одреди дотогаш ќе примам Фостимон, ми ги зголеми од неделата наваму по 4 дневно, така што изгледа ќе ја надминам бројката од Фондот и ќе мора да си докупам уште 4 или 8, уште не знам за понеделник што ќе ми каже.

Рече веројатно пункцијата ќе биде следната среда, ама најсигурно ќе знае понеделник, па ќе ве известам. И мене пуштете ми среќа да биде се во ред. I LOVE и Латица, ве чекаме деновиве со нови вести. Позз до сите,user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.10.2013 17:51:15 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2161
30.10.2013 18:36:01   
bube10
Loveableme mila user posted image za tvoite folikuli, bas mi e milo, so sreka na punkcija koga i da ti ja zakazat i te cekame ponataka so ubavi vesti.

I Love i latica so sreka milicki i na vas i se nadevam deka se ke zavrsi vo najdobar red i bez grizi, samo so ubavi i pozitivni misli se ke bide.

Jas go cekam uste rezultatot od imunoloskite ispituvanja i se nadevam deka ke bidat do krajot na nedelava, pa ke ve izvestam.

Pozz do site i ve user posted image

Непосредна врска до пораките: 2162
30.10.2013 19:55:01   
latica

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Девојки, еве ме мене после направеното ехо, докторот ми рече добро сум реагирала на терапијата, имам 14 фоликули на двата јајника, рече понеделник уште едно ехо и тест за естрадиол рано сабајле, па да знае што да одреди дотогаш ќе примам Фостимон, ми ги зголеми од неделата наваму по 4 дневно, така што изгледа ќе ја надминам бројката од Фондот и ќе мора да си докупам уште 4 или 8, уште не знам за понеделник што ќе ми каже.

Рече веројатно пункцијата ќе биде следната среда, ама најсигурно ќе знае понеделник, па ќе ве известам. И мене пуштете ми среќа да биде се во ред. I LOVE и Латица, ве чекаме деновиве со нови вести. Позз до сите,user posted image

user posted image user posted image user posted image
Браво мила за твоите јајници, вредно работеле user posted image Колкава ти е големината на фоликулите и кој ден ти е од циклус.

Со среќа, дај боже да имаме квалитет и повеќе јајце клетки user posted image

Непосредна врска до пораките: 2163
31.10.2013 0:07:47   
nataly86
Zdravo RR..Vcera bev na kontrolen pregled posle histeroskopija ja pravev pred dva meseci..dr me vide na eho i veli super sluznica mozi da pocnuvame so IVF...se dogovorivme na 20 den od ciklusot da odam i da pocnime e sega mene ne mi jasno t.e. imam nekolku dilemi trilemiuser posted image

Dali e dovolen period posle operacija za da pocnam postapka za IVF?

Kaj mene pisuva deka ke bidam so dolg protokol...kako sto citav toa znaci primanje kontraceptivni 1-2 meseci i na 20 den od ciklus se pocnuva so superfakt..Jas kontraceptivi ne primavuser posted image posle operacija 2 meseci piev cikloproginova, tie imaat dejstvo sto bi trebalo da go dadat kkontgraceptivite..
Znaci Ve molam za iskustava, ova mi e prvo IVF i ne znam dali se dvizam vo pravilna nasoka user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2164
31.10.2013 8:06:52   
LoveableMe RR
Bube 10 i Latica, фала ви за честитките. Латица, не знам ништо не ми кажа колкави се, кажа само колку има, а колку од нив ќе се развијат до пункција за вадење и тоа не знам, ќе видиме следната недела. Вчера ми беше 8-ми ден од циклус, а веројатно до понеделник ќе примам Фостимон и Супрефакт уште примам по 0,5. Треба да си докупам Фостимон, бидејќи во недела ќе ја надминам бројката од 30 преку Фондот. Кажете ми девојки каде ги има и колку чинат да се купат?

Натали, долгиот протокол е обично 1 месец контрацепција, паралелно со тоа, на средина на циклус ќе почнеш со Супрефакт, а потоа кога ќе добиеш следен пат, на 3-ти ден ќе почнеш со стимулација. Обично долг протокол даваат заради сигурност во постапката за јајниците да работат добро. Не сум пиела циклопрогинова, ајде некоја од членките нека види и нека пише ако има слично искуство. Ти посакуваме успех.user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 31.10.2013 8:08:09 >

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 2165
31.10.2013 11:21:09   
marijana81
Nataly 86 i jas piev cycloproginova 2 meseci i posle toa go napravivme ivf- to , i se izleze kako sto treba. Taka da ne se grizi toa e toj dolg proces, a vo vrska so periodot ( dali e vo red da se pocne posle operacijata)nemam iskustvo no stom doktorot veke pocnal so kontraceptivite znaci deka e dovolno. So sreka , ti posakuvam uspeh

Непосредна врска до пораките: 2166
31.10.2013 11:23:45   
nataly86
LoveableMe i mene toa me buni cikloproginovata ne se kontraceptivi, kolku sto znam a dr. broese tocno na 20 den od ciklus da se vidime a neli togas se pocnuva so superfaktuser posted image

Ajde gi molam site RR za iskustva Pozdravcinjaa

Маријана81 фала на одговорот некако ми олесна верувам во докторот ама сепак ми беше мисла

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 31.10.2013 11:40:57 >

Непосредна врска до пораките: 2167
31.10.2013 11:29:26   
marijana81
I jas bev so dolg proces i osven cycloproginova drugi kontraceptivi ne primav . Pretpostavuvam deka dejstvoto e isto, no dokolku se somnevas konsultiraj se so doktorot, ili ako ima neloja devojka slicno iskustvo.

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 2168
31.10.2013 12:05:13   
LoveableMe RR
Nataly, еве овде најдов форум за Апчињата циклопрогинова , можеби ќе најдеш нешто што те интересира.

Во секој случај, докторот би требало да знае што прави, слушај го него, ја знае целата твоја ситуација и така решил зошто мислел дека е добро за тебе. Позз

(Одговор на членот marijana81)
Непосредна врска до пораките: 2169
31.10.2013 13:11:01   
Hopeful RR
LoveableMe, браво! user posted image Ти праќам позитивна енергија и ти пуштам среќа се да помине најок, па наскоро и user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2170
31.10.2013 17:31:56   
I LOVE
Devojki punkcijata pomina vo najdobar red,mi izvadija 10jk od koi 6 se zreli za oploduvanje pa ke cekam utre da mi javat kolku se oplodile i da zakazeme ET. Inaku jas se custvuvam odlicno nemam nikakvi bolki samo malku me peckat jajnicite ama toa bilo normalno.Sega so gospod napred neka se oplodat pa ke vidime kolku ke mi vratat,vi pustam na site sreka i da se izraduvame na visoka BETA

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2171
31.10.2013 18:03:45   
kapina
И јас ги пиев циклопрогинова но после пункцијата

Непосредна врска до пораките: 2172
31.10.2013 20:00:17   
latica
I LOVE супер , со среќа мила, да се оплодат што повеќе и да ти го закажат трансферот со најмалку user posted image , user posted image
јас чекам утре што ќе ми кажат user posted image user posted image user posted image
Инаку денес , денот го поминав со депресија и плачење, не знам шо е ама на арно да е user posted image . Дури сега малку се разведрувамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2173
31.10.2013 20:01:53   
butterfly 00
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Bube 10 i Latica, фала ви за честитките. Латица, не знам ништо не ми кажа колкави се, кажа само колку има, а колку од нив ќе се развијат до пункција за вадење и тоа не знам, ќе видиме следната недела. Вчера ми беше 8-ми ден од циклус, а веројатно до понеделник ќе примам Фостимон и Супрефакт уште примам по 0,5. Треба да си докупам Фостимон, бидејќи во недела ќе ја надминам бројката од 30 преку Фондот. Кажете ми девојки каде ги има и колку чинат да се купат?

Натали, долгиот протокол е обично 1 месец контрацепција, паралелно со тоа, на средина на циклус ќе почнеш со Супрефакт, а потоа кога ќе добиеш следен пат, на 3-ти ден ќе почнеш со стимулација. Обично долг протокол даваат заради сигурност во постапката за јајниците да работат добро. Не сум пиела циклопрогинова, ајде некоја од членките нека види и нека пише ако има слично искуство. Ти посакуваме успех.user posted image

Jas koga pravev IVF na priroden ciklus sama gi kupuvav se utepav od baranje za na kraj da gi najdam vo Sistina sekogas gi ima vo sekoe vreme, bas jas prasuvav dali gi ima vo sekoe vreme ili treba da si nabavam poveke, sega od prilika ke ti kazam, a ako te interesira tocno ke gi pobaram i fiskalnite zosto gi cuvam. Suprefakt bea 2950, a Fostimonot 1450 mislam ili 1400 ke gi pobaram fiskalnite i tocno ke ti pisam, no tie se cenite. Me interesira jas togas primav dve odednas edna Suprefaks i edna Fostimon vo isto vreme sestrite ednata mi ja stavaat vo stomak, a ednata vo raka.

Me interesira toa sto pisa deka 4 primas kako se primaat odednas ili odis nekolku pati vo bolnica da ti gi stavaat? I ako moze da mi pises kade gi primas zosto i jas toa celo vreme se mislam strav mi e sama da gi stavam pa uste od sega razmisluvam sto ke pravam i kako ke se organiziram user posted image Ti posakuvam najkvalitetni jajce kletki i ti ja pustam cela sreka i pozitivna misla user posted image user posted image user posted image

Zaboraviv da pisam togas gi primav samo edna nedela zosto pravev IVF na priroden so blaga stimulacija i mi gi stavaa vo Sistina baska sekoe bockanje mi go naplakaa po 250 den. se iznadavav pari, ama sega so vaucerot se nadevam deka ke bide besplatno bockanjeto ama i maltretiranje ke mi bide da se mknam sekoj den do tamu, razmisluvam podobro maticnata da mi gi stava taa mi e poblisku. Ajde ve molam i vasi iskustva so bockanjata kako da se snajdeme polesno tie kako nas sto nemaat hrabrot da se bockaat sami.
Ve guskam site i vi blagodaram za pomosta do sega, premnogu mi pomognaa vasite soveti.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 31.10.2013 22:55:07 >

Непосредна врска до пораките: 2174
31.10.2013 21:55:01   
kapina
И на мене општиот матичен лекар ми ги ставаше инекциите за ивф

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2175
Страница:   <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.