Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Девојки фала ви на поддршката...еве јас да почнам годинава со позитивен тест па сите други да ве повлечам со мене,..малку сум настината и лежам и кивам ама ако сака Господ шо можи Ѓаоло:-) Ве гушкам сите и ќе успееме,мораме!
ajde so sreka na site za dve crti tebe loveableME uspesen transver.sky driver ajde mnogi jajce kletki i kvalitetni. vesnik tebe za dve nedeli crtii inaku i mene na 02.02 mi e zakazano za krv i eho a od vcera pocnav i so drugi inekciii vo ramo 4 inekciii 10700 me kostaaa vo ponedelnik na 02.02 ke se znae koga od prililka ke mi e punkcijata.inaku so fostimonite isto prodolzuvam se do nedela.
Пред да почнам со постапката од први јануари па наваму примам фраксапарин од 0,4. Пијам скоро два месеци витамин ц од 1000,цинк магнезум со б6 аспирин 100 протект и еутирокс.Сето тоа ми го продолжи по мое како што си пијам.Само ми ги даде утрогестан 200 3*1 секој ден и дента на трансферот ми ставија инекции прогестерон диазепам и прегнил после трансфер.
Леле кате и ти на 02.02, многу интересно, ајде среќно па пиши резултати, може и ќе се видиме таму низ ходнициве со другиве рингерајки.
Весник, супер информации и ти како мене на природен циклус тераш трансфер, позз. A прогестерон само по трансфер прими или ти рече да примаш до тестот и на колку дена? Лежиш ли, одмараш или не? Што ти кажа Лазаревски?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.1.2015 13:08:05 >
да,трансферот беше на природен циклус...најпрвин имав 4 пати одење во систина бидејќи еден фоликул не сакаше да прсне... е сега примив прогестерон инекциа пред трансферот заедно со диазепамот..лежев 1 час и половина во систина по трансферот и пред одење примив прегнил инекциа таа била за жолтото тело,така ми рече докторот после тоа ми рекоа утрогестан вагиналети,нели тие се прогестерон да ставам од вечерта после трансферот,а ги почнав ден пред трансферот но на почетокот ги пиев значи 4-5 пати испив за да сум бидела чиста.знам зошто ме прашуваш,и ти како мене се плашиш да не не сме доволно поддржани со прогестерон??? и јас помислив на тоа,ама си велам овие утрогестанов можеби се подобри бидејќи три пати на 8 саати ги ставам,а со кринонот гел еден век ми поминуваше дури да дојдеше времето за ставање. за лежењето ти се верува дека ништо посебно не ми рече...сигурно си помисли знај девојчево шо има сега да се повторуваме ...искрено страв ми е да не одмарам...лежам од вторникот...станувам нормално за во вц,за да си земам за јадење и така...претежно лежам и така планирам до недела,а после тоа повеќе раздвижување низ дома.на работа не одам до 9 февруари...а тест ќе правам здравје боже на 11 февруари...е сега малку се нервирам оти сум настината и првите денови се отепав во кивање....се молам Бог да ми ги чува внатре,да растат и правилно се развиваат...поздрав и среќно....се надевам дека ти помогнав.
< Поракaта ја уредил весник -- 30.1.2015 13:37:59 >
Ехеее, што би правела јас без вас, но ова знај не е само за нас, туку и за сите рингерајки во процесот и во иднина. Јас само тоа му се мсилам втор ден како ставам кринон, но му реков одамна дека сакам утрогестан, ми рече добро може и тоа, така што од денес ќе сменам и јас ќе почнам да ставам утрогестан до понеделник.
Инаку и мене ми рече инекција прогестерон на трансфер, ама не ми кажа после дали пак ќе ми даде да се боцкам на 3-4 дена по една? Мислам нема зијан, само ќар
Купени ми се утрогестанот, решена бев место кринон нив да ги ставам, имам неколку кринона од претходно, мислев да ги дотрошам, само се мислев дали да почнам со утрогестан сега пред трансфер или после трансфер Кажи ми ставаш и потоа лежиш колку време по ставањето утрогестан? Читав некаде жениве лежеле по еден саат од ставањето?
Мора да се бодриме, верувајте вие ми сте најголема поддршка. Дома реков не кажувам на моите, ќе одолговлекувам колку можам, да не ме мислат, викаат мајка што ти мисли...најубаво што ти мисли комшијата кој ти завидува
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.1.2015 13:39:32 >
А весник, освен утрогестан, ти препишаа и прогестерон депо за до тест?
Hopeful, ги пукаат твоите фоликули на природен циклус за да се фатат заедно со ембрионите, а најмногу за да не се збуни хипофизата и да може да ги прифати новите ембриони кои се од надвор, зошто ако нема пукнат фоликул не се лачи жолто тело и не лачи организмот прогестерон и не чини за ендометриумот, ете затоа.
Ај потсети не како примаше прогестерон депо ти по ЕТ? На секои 4 дена?
ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7
И јас да прашам зошто не го сакате кринон гелот? Имате некаква реакција, непријатност, или? Јас го ставам од пункција без никаков проблем, го ставам секоја вечер пред спиење.
Знам дека има и такви кои супер реагираа на утрогестан, Натали86, Миличка30, теа88, мислам сите ако не се лажам беа на утрогестан, но и кринон не е на одмет, ако телото правилно го прима. Јас мислам дека кај мене не се ресорпиба баш и затоа барам поголема прогестеронска поддршка. Окрид, не се грижи, не сме сите исти.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.1.2015 13:43:34 >
тука сум за се што ви треба...само да се усреќиме сите...е сега кога ги купував од аптеката во систина аптекарката ми рече мирување 30 мин. до 1 час секако...си ги распоредив според времето како би ми одговарало мене..на 8 саати...види напрај си некоја шема за да не те фаќа моментот на работа...јас по ноќи ја ставам едната...направи си шема уште сега за после да не се најдуваш во тесно.инаку во систина се 440 ден од утрогестан200.
LoveableMe probaj ovoj pat i so inekcii sekako prvo so dr konsultiraj se i koja doza dali ednas nedelno ili na cetiri dena. Kamo sreka do toa da e i da bide uspesno ifv i toa so dve . Znaete kako velat lekot e pet pari ama da go znaes treba.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.2.2015 15:32:46 >
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Zatoa LoveableMe probaj ovoj pat i so inekcii sekako prvo so dr konsultiraj se i koja doza dali ednas nedelno ili na cetiri dena. Kamo sreka do toa da e i da bide uspesno ifv i toa so dve . Znaete kako velat lekot e pet pari ama da go znaes treba.
Така е, некогаш тие пет пари со години ќе ги бараш
Na dr im e praksa i nekolku neuspesni ifv barem dve pa da se pocne so ispituvanja sto ne znaci deka ne treba da si barame da ispitame toa sto e osnovno barem. Isto im e praksa i dimeri da se ispituvaat po neuspesno ifv ili sesti,sedmi mesec vo bremenosta ama eve kaj mene na pocetok mnogu se zgolemija uste 6 ned znaci vednas po testot i namesto da se zgolemuvaat i ponatamu a jas da bidam se terapija mene mi se sredija so 23 inekcii i kako odminuva vremeto mi se normalni. A cista slucajnost ili sreka sto maticnava moja e panicarka kako mene i site so ifv gi tera da ispitaat. Zatoa barajte si sami toa sto mislite zasto dr nasi nekako ista sema , terapija slicna koristat i ne mu ja mislat mnogu.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.2.2015 15:37:16 >
Duri sega pisam internetot nesto ne mi bese vo red.Transverot pomina eve jas odmaram.Mi vratija 3 blastocisti doktorot rece deka se super deka se so e do nas napravivme sega Gospod da pomozi.Terapija istata od posle punkcija samo vibramicin i dekortin ne,znaci utrogestan 3 na den ,proginova,aspirin i folna.Boleduvanje mi rece 2 nedeli da ne se napregam da ne krevam tesko normalno,dom.obrski rece mozis da si brkas znaci rukek i nesto sreduvanje po doma ama bez napreganje da ne lezam non stop ne e ubavo za cirkulacijata.Vo odnos na hranata poveke ovosje i zelencuk drugo so sakas jadi mi rece. Gospod da mi pomozi i mene i na site drugi,e sega kako kw pominat ovie dve nedeli ke vidime se nadevam brzo Pozzzz
nadesh, со среќа и дај боже сите три да се фатат! Само лабаво, во однос на исхрана, покрај овошје и зеленчук, гледај да внесуваш повеќе протеини, бидејќи ембрионите сакаат протеинска средина. Двете недели со нас брзо ќе ти поминат
kapina, уживај, со лесно метформинот и само ти биди ок, за пишување не фаќаме кусур
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.2.2015 15:38:28 >
Nadesh ajde so lesno i brzo da ti bide lezenjeto i po dve nedeli . I toa so utrogestanot e individualno spored procenka od dr i potrebata za sto se davaat. Mene mi naglasi Tase da gi stavam vaginalno deka taka se zacvrstuval cerviksot. Kapina a ti imas insulinska rezistencija i koga ti ispitaa? Dobro sto si pocnala so terapija sega i ciklusot ke ti se sredi i ke mozes i prirodno da se obiduvas. Citav po drugi forumi deka iako nekoi devojki nemaat insul. rez. pri ifv im davale metmorfin i polesno zabremenuvale. Toa mislam kaj PCO i mikrocisticni jajnici.
Hopeful ај пиши ми од кога примаше прогестерон депо...и до кога ...и каква беше таа доза...пола ампула со пола водичка...какво беше дозирањето и на колку време...
RR-ki ve molam za pomosh :-( denes vo 09h.sabajle mi protece kafen iscedok a primam inekcii Decapeptil i vo ovekuvanje sum za dobivanje....dali se racuna ova zosto ns vtor den treba estradiol da mi merat i druga terapija da mi dade DR. Seuste nemam krv bas kako ciklus a bas 30-ti sme denes i prosliot ciklus mi bese ns 30-ti....dali se racuna ova kako ciklus...mene znae vaka da mi e vo prirodni ciklus nekoj meseci ama deka sega sum so terapija i neznam dali e normalno???? Pls pisete mi da znam sto da pravam dali se racuna za prv den ...