|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
22.5.2015 13:36:03   
LoveableMe RR
Женски, мене ме растурија со работ,а никако да припарам до компјутер. Цвет и важна, со лесно дал иви кажаа кога пункција? Каси, направи тест? Другите до каде сте?user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.04 - Bea -почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
16.04 -natnat -почеток со терапија (Taше Трпчевски, Плодност)
03.05- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.05- Kassy- ИВФ на природен циклус (Димитров, Ремедика)
00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.05- цвет - пoчетoк сo терaпијa (Петановски, Ремедика)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

03.05 -Kassy= пункција 08.05 = ЕТ

=========================

20.05- Kassy= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.5.2015 13:57:29 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 876
22.5.2015 17:17:45   
pcelka3
Dragi moi kako ste eve i jas da vi pisam oddamna sakam da pisam ama nemav rezultati pa eve gi zedov deneska od AMH koj e 12.6 i FSH 6.8 za koj veli dr. deka dobro e ama pak ne zakoci nesto TSH se krena mnogu visoko dojde do 15 pa sega sum na pojaka tarapija so eutiroks sleze na 5 ama treba uste za da pocneme postapka na invitro inace ve sledam ve citam i vi posakuvam na site sto pobrzo mnogu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image imajte ubav den .

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 877
22.5.2015 17:53:06   
Kvisko
Pcelka супее вест за АМХ и ФСХ. Се надевам се брзо ќе се среди.

За билките има посебна тема не е за овде ама јас на твое место никако не би експериментирала со такво нешто додека си под терапија. Не се знае како точно влијаат билките на хормоните ниту каква интеракција имаат со лекови. Јас на пример многу лошо реагирав на масло од ноќниче, витекс и неколку други.

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 878
22.5.2015 17:58:47   
vazna
Zdravo devojcinja jas bev vo sistina me vide doktorkata kaza deka imam 8 pogolemi folekuli i edno pomalo folekulceuser posted image , estradiolot mi e 1658 i ednometriumot mi e 12 milimetri ona rece deka vo globala e zadovolna vie sto mislite za sitacija moja? inace vo ponedelnik vo 9:00 casot ja zakazavme punkcijata pa so gospod napred se nadevame ke bide se kako sto treba, mi dodadoa uste tri fostimoni za deneska i drugite tri im ostanaa ne mi gi dadoa da gi doprimam, utre vecer vo 21:30 ja primam stop inekcijata i tolku. Sakav da ve prasam dali poslem pukcija drugiot den idevte na rabota i od koga do koga go zemavte boleduvanjeto i dali treba da sedam celo vreme doma do testot za bremenost ili moze da si odam na rabota vtorata nedela od transverot pozz i ve user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 879
22.5.2015 18:28:20   
natnat

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

ИВФ прибатно е секаде исто околу 2000 евра само постапката а за терапија е различно од 500-1300 евра. Инаку јас правев приватно а сите лекарства и инекции си ги купив во грција и застедив околу 600 евра.

Skopjance...mozes li potocno da mi kazis od koj grad Grcija..od kade gi nabavi lekarstvata..i od prilika kolku si platila tamu..blagodaram za informacijata user posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 880
22.5.2015 18:42:17   
bubla
Ne sakam loso da zvucam ama zasteda od 600 eur e nekako nerealna brojka. Ako terapijata vo mk treba da te cini 1300 eur izleguv deka vo grcija e 700 eur. Zarem kaj nas lekovite se duplo poskapi?!

Ova za boleduvanjeto i mene me interesira.

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 881
22.5.2015 22:02:37   
kate..
skopjance cestitki a koj doktor vo newborn ti go vodese ivf embriolog sigurno birol ajdin

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 882
23.5.2015 8:44:39   
цвет
devojki jas sum epten razocarana ,ne reagirav na terpijata,na kontrola 5 den nemav folikuli,estradiolot
ne mrdnal I Dr. Mi gi prekina inekciite,mi rece toa e
Sekoj razlicno reagira.user posted image . user posted image .
Sega neznam ,sedam neznam so ponataka
Ima li nekoj vakov slucaj???pisete

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 883
23.5.2015 9:25:08   
pcelka3
ne se sekiraj cvet i kaj mene isto taka bese i posle od tarapijata ili od stres zaradi sto nemase efekt so inekciite inace primav fostimon mi se pokaci tiroidnata zlezda dojde do 15 pa sega pijam apcinja da ja simnime pa posle da pocneme so povtorna postapka na ivf.kako sto citam od clenkite so puregon inekcii ima podobri rezultati ti koi inekcii gi primase i kaj koj doktor.

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 884
23.5.2015 10:16:25   
цвет
I jas puregon primav ,kaj petanovski.
Pcelka ti kolku primi fostimona?
Segai vika drugiot mesec odma so nekoj drugi ,pa neli e Brzo
Toa Eden po drug mesec?
Neznam so da praam

Непосредна врска до пораките: 885
23.5.2015 10:18:04   
Bea
Цвет, баш ми е жал што немало реакција на терапијата, но, се средува. Се виде ли со докторот? Ти даде некакви препораки за дополнителни испитувања?

Јас сум нареден петок на фоликулометрија. Деновиве бев некако релаксирана и расположена, но како што се ближи терминот за овулација, почнуваат да ми работат пеперутките. Се надевам дека ќе биде се во ред. Циклусот ми беше малку пообилен и продолжен, веројатно од сите лекарства што ги изнапримав пред и после пункција.

Непосредна врска до пораките: 886
23.5.2015 11:42:48   
skopjance
Jas moite lekarstva gi zemav od Solun primav 61 merional tami gi kupiv eden e 12.8 evra a kaj nas e 1300 den. Omegazon tableti tamu za 120 tableti plativ 38 evra a kaj nas 30 se 850 den. Ne uspeav da kupam suprefact kaj niv e 35 evra za 2 sisenca a kaj nas e 2600den za 2/ Iso taka utregastan tamu e malku poevtin od 100mg e 6 evra a od 200 mg e 3.6 evra. Isto taka oni imaat nekoj nov progesteron gel isto kako crinon se vika vasclor iod britansko proizvodstvo e i 30 evra za kutija za 15 aplikatori. Site vitamini see poevtini kako i lekarstava za ivf.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 887
23.5.2015 13:51:06   
bubla
Дупло разлика за стимулациите. Ауууу...и на туѓата мака за профит само се смисли.
Богами за 61 инекција и не е мала разлика.

Непосредна врска до пораките: 888
23.5.2015 14:46:43   
kapina
Da i jas koga go zemav dostinexot poevtini bea od grcija

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 889
23.5.2015 16:32:39   
Kvisko
Vazna супер ти е резултатот. Сега само опуштени на пункциј. Јас утредента после пункциј бев на работа на кратко иако имав хиперсримулација. После трансфер на 6 ден исто морав на кратко да одам на состанок а втората недела си одеб нормално. Мора да напоменам дека јас не мора да бидам на работа 8 саати ама стојам на нозе по неколку саати (кога предавам).
Од она што го читав во многу земјк после ивф се продолжува со нормални активности нема дури ни ден мирување. Кај нас прдпорачуваат барем 5 ден мирување. Сепак прави како што тебе ти одговара психички.
Bea со среќа. И јас бев малку упаничена додека чекав овулација нормално е без гајле.
Цвет консултирај се со докторот би требало да има одговор за понатаму.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 890
23.5.2015 19:45:57   
skopjance
Kate has be kaj Dr. Gurzanova go NEw born on a mi ja vodese celata postapka a biologist e Birol eden of najdobrite go Makedonija. Inaku men's mi dadoa boleduvanje DVD nedeli of transfer. Denovite pomegu punkcija I transfer me castes of rabota. Inaku posle test of bremenost of komisija mi dadoa uste eden me sec boleduvanje. Taka story treba da Adam name komisija name kontrola name 18 junior da vidime dali me mi prodolzat bleduvanje.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 891
23.5.2015 20:06:20   
butterfly 00
Zdravo RR eve me i mene posle nekolku meseci pauza, jas dodeka pravev pauza od spontaniot gi napraviv site raboti sto mi gi pobara doktorot i sega zdravje so rezultatite treba da odam da gi vidi, pa ke vidime sto ke pravime ponatamu. Sakam prvo da odam na edna nedela odmor sega pocetokot na juni malku da se odmoram pa zdravje so Gospod napred prodolzuvame da se borime ponatamu. Inaku se razmisluvam da orvoram edna nova tema trisomija na hromozomi i sakam da go pisam moeto iskustvo tamu, zosto dosta i citav i se informirav, pa ne nekoj ke mu bide od pomos, sekako ne daj boze da dojde do toa, no gledam nema nisto za toa. Vie kako ste mi? Cestitki na site onie koi uspeaa periodov, a na ostanatite ni ostanuva da prodolzime da se borime :) Pcelka te procitav i bez gajle zosto sledniot pat ke ti ja smenat terapijata pa ke vidis i taka, ima za se nacin nemoj da se sekiras, ehh nie sto se ne pominavme :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 892
24.5.2015 17:44:56   
pcelka3
cvet jas primav po 3 inekcii dnevno primiv 15 fostimona ,a za dr.sto ti veli za nareden mesec da probate so drugi inekcii ako nemas nikakov problem zasto da ne jas sum vo panika neznam kako ce bidi eve mi izleze ova so tiroidnava a vaucerov mi istekuva uste 2 meseca imam da go iskoristam pa ce vidime so gospod napred .inace skopjance fala na informaciite za razlika vo cenite na lekovite kaj nas i grcija da znaeme ako imame moznost da gi zememe od tamu ti posakuvam lesna bremenost .butterfly fala ti na podrskata i sto me citas i jas se nadevam na skoro resenie daj boze kaj site .

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 893
24.5.2015 17:55:00   
butterfly 00
RR otvoriv nova tema vo spontan abortus za trisomija pa koj saka moze da se informira okolu toa :) inaku pcelka nemoj da se sekiras za se postoi resenie, sega ke probas vaka sledniot pat ke probas so druga terapija i ke vidis na koja najdobro ti reagira organizmot, inaku vaucerot mozes i da go prodolzis dokolku ne stignes na vreme, koe IVF ti bese ova ?

Непосредна врска до пораките: 894
24.5.2015 18:45:36   
pcelka3
kvisko preeska zaboraviv da ti pisam fala ti sto me citas i sto spodeluvas soveti ne eksperimentiram mnogu toa sto go objaviv pogore za zen sen makata i nokniceto slucajno go sretnav po net pa aj si rekov da poglednete i vie tuka .butterfly ova e moe prvo ivf i kako mozam da go prodolzam rokot ke trebaat nekoi dokumenti dodatno da se vadat ili ne?

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 895
24.5.2015 18:52:01   
butterfly 00
Mozes da go prodolzis mene taka mi rekoa vo Sistina deka ne bilo problem ke treba da se informiras samo vo fondot.

Непосредна врска до пораките: 896
24.5.2015 21:55:48   
цвет
pcelka ,ti zosto ne reagirase na terapijata ???? mene mi vikaat zaradi slabi jajnici
Inaku za drugiot mesec mi vika odma so nekoja druga terapija (isto so inekcii sto valjda gi ima od fondot)
,ama mene nekako toa mi e brzo ,eden po drug mesec user posted image
Pcelka kazimi posle neuspesnata terapija imase nekoj problem so jajnici ili so ciklusot ili se najnormalno??

Непосредна врска до пораките: 897
25.5.2015 0:02:35   
kapina
cvet da go smenes doktorot od mene ti e toj sovet ova negova nesposobnost i neodgovornost samo tolku ke kazam ti prativ pp

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 898
25.5.2015 7:12:21   
bubla
Cvetce kaj koj doktor si?

< Поракaта ја уредил bubla -- 25.5.2015 7:13:35 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 899
25.5.2015 12:37:09   
цвет
kaj petanovski

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

заедно во кревет
mami

дали бебето треба да спие со родителите

да (21%)

не (48%)

понекогаш (32%)

Број на сите гласови: 120

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!