|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
7.6.2015 21:30:08   
bambina34
deneska pocnav so bockanje so Superfakt po 0,5 ..otkako me bocna sestrata mi se pojavi crvenilo koe trase negde 15 min i malku me pecese ...normalno e taka ili negatvina reakcija e?

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 976
7.6.2015 22:51:03   
цвет
bambina ne se grizi ,normalno e,sekoj razlicno raagira
mene prvoto bockanje so suprefakt najveke me pecese,posle sekojpat razlicno zavisi i od sestrite

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 977
7.6.2015 22:53:52   
цвет
se nadevam sega veke ti pominalo ????

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 978
7.6.2015 22:55:22   
kapina
jas pak ic nemav takov problem ne me bolese ic vo stomakot mi gi stavaa i ne bolese ic

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 979
8.6.2015 8:18:06   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: цвет

se nadevam sega veke ti pominalo ????

Vi blagodaram cvet i kapina ...mi pomina okolu 15 min traese crveniloto , si pomisliv da ne e alergiska reakcija .. sea denees kako li ke pominam , maz mi ke me bocka

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 980
8.6.2015 10:43:56   
LoveableMe RR
Bambina34, со лесно ајде не е ништо страшно боцкањето, ќе помине. Беа те чекаме во средаuser posted image Битолчанка82, како помина денес на пункција? Пчелка, што има ново?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

03.05- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
07.06- bambina34почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
10.06- Bea-трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

25.05- vazna= пункција 28.05 = ЕТ
08.06- bitolcanka82= пункција 10.06 = ЕТ
10.06- Bеа= (трансфер со смрзнати ембриони) FЕТ

11.06- vazna= ТЕСТ
22.06-bitolcanka82= ТЕСТ
24.06-Bea= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.6.2015 15:32:33 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 981
8.6.2015 16:19:28   
vazna
Devojki moeto invitro izgleda e neuspesno, deneska si dobiv toa e, i sega sto da pravam da ja prekinam terapijata?

Непосредна врска до пораките: 982
8.6.2015 16:33:58   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna

Devojki moeto invitro izgleda e neuspesno, deneska si dobiv toa e, i sega sto da pravam da ja prekinam terapijata?

vazna, јас кога добив за првото ИВФ, докторот ми рече направи тест преку крв и беше позитивен и продолжив со терапијата, така што подобро прашај го докторот или сестрата дали да направиш тест преку крв.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 983
8.6.2015 16:44:39   
kapina
Ne prekinuvaj i kaj mene bese taka

Непосредна врска до пораките: 984
8.6.2015 16:59:03   
vazna
Nemam broj od sestrata ni od doktorkata treba vo sistina da se javuvam, neznam sto ke mi kazat oni.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 985
8.6.2015 17:01:26   
kapina
Napravi test preku krv sega

Непосредна врска до пораките: 986
8.6.2015 18:07:01   
bitolcanka82
RR punkcijata zavrshi izvadija 13(neka e sreken) jajce kletki pa sega utre ke mi se javat da kazat kolku se oplodile i kako se.. Dali imate nekoj sovet za posle punkcija kako da se smirat malite bolki i peckanjata vo jajnicite? pozzz

Непосредна врска до пораките: 987
8.6.2015 20:09:02   
Bea
Bitolcanka, mozes da se napies nesto za bolka, ako te boli mnogu. Inaku odmaraj si denes - utre, a za nekoj den sami ke se smirat jajnicite.

Непосредна врска до пораките: 988
9.6.2015 10:24:00   
LoveableMe RR
битолчанка, можеш да купиш изоспорт, го има по супермаркетите и да пиеш по едно шише на ден, наскоро ќе се смират јајниците, а ако останеш бремена пак ќе се надуеш за две неделиuser posted image . Кога трансфер, ти јавија ли?

Бамбина, како боцкањето, добро ли тргна? Мажле си ја сфати задачата?user posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 989
9.6.2015 11:09:54   
Kvisko
Bitolcankca82 убава бројка. Сега само убаво да се оплодат и да си станат бебенца. Болките и пецкањата во јајниците се нормални и ќе се смират полека полека. Пиј многу течности и како што кажа Loveable купи Исоспорт и пиј едно шише дневно.
Vazna направи сепак тест преку крв да знаеш на што си.
Bambina и мене ми се појавуваше црвенило од време на време и како алергиска реакција која траепе кратко. Ич не се пиничи за тоа.

Непосредна врска до пораките: 990
9.6.2015 12:36:12   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

битолчанка, можеш да купиш изоспорт, го има по супермаркетите и да пиеш по едно шише на ден, наскоро ќе се смират јајниците, а ако останеш бремена пак ќе се надуеш за две неделиuser posted image . Кога трансфер, ти јавија ли?

Бамбина, како боцкањето, добро ли тргна? Мажле си ја сфати задачата?user posted image user posted image

jadno mazule so mene , koga me fati panika vcera ,zemav okolu masa da kruzam i na kraj vidov nevidov dadov da me bocne ...e sea denes ke mu ja mislam :))

Непосредна врска до пораките: 991
9.6.2015 14:31:25   
bitolcanka82
Eve me i mene so denesnite vesti, se javija od sistina se oplodile 7 jajce kletki utre vo 10 na transfer..user posted image user posted image user posted image .Fala na sovetite denes kupiv i izo sport makar sho i samite gledam poleka se smirija denes se custvuvam podobro bolkite i peckanjata na minimum se svedija ve gushkam i baknuvam site..

Непосредна врска до пораките: 992
9.6.2015 15:34:42   
LoveableMe RR
Bambina34, нема страв стегни заби, или оди во Ремедика да те боцкаатuser posted image , првите дена е чудно после се навикнуваш.

Битолчанка, супер вест, среќно утре. user posted image Дали ќе смрзнувате ембриони?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 993
9.6.2015 16:18:36   
bitolcanka82
Bas i toa sakav da prasam nikoj ne ni spomna ili ni kaza opcija za zamrznuvanje, mozi toa treba nie da izrazime zelba ili da si prashame? Dali znaete kolku pari e i toa treba utre da se kazi i plati taka?

Непосредна врска до пораките: 994
9.6.2015 23:57:08   
vazna
Devojki da vi kazam invitroto e neuspesno, testot e negativen toa euser posted image user posted image , na drugite vi posakuvam sreka pozz.

Непосредна врска до пораките: 995
10.6.2015 8:05:22   
kapina
Vazna zal mi e mnogu dusicke.

Inace na mene koga mi bese nizok estradiolot dr mi rekoa loso e da e visok na treti den nizok ne e loso da bide a zosto e loso da bide visok neznam

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.6.2015 9:23:11 >

Непосредна врска до пораките: 996
10.6.2015 9:08:26   
bambina34
dragi moi , ajde pomos ..treba da odam da odredam krvna grupa , znam koja sum ama nemam dokaz, kartonceto mi e izgubeno..mi rekoa deka treba na transfuziologija ... bev kaj maticnata vcera za upat vika ne ti treba , taka ispituvale ..sakav da prasam nekoj dali bil skooro da mi kaze kaj da odam , za da ne lutam po zeskoto ..
i uste edno prasanje , dali imavte topli branovi , gadenje i vrtoglavici od superfactot?

Непосредна врска до пораките: 997
10.6.2015 9:10:50   
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna
Devojki da vi kazam invitroto e neuspesno, testot e negativen toa euser posted image user posted image , na drugite vi posakuvam sreka pozz.

duso, mnogu mi e zal ,ama mora da bideme silni ...

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.6.2015 9:22:08 >

Непосредна врска до пораките: 998
10.6.2015 9:20:01   
LoveableMe RR
Vazna, жал ми е, смрзнати имавте ембриони или не? Бамбина34, секоја различно чувствува од хормоните не плаши се. Битолчанка, ако сакате да смрзнете ембриони, имаме тема со информации ТУКА. Јас испитав крвна група на трансфузиологија, ама мислам имав упат, ако не треба сега по ново, отиди попладне и тогаш побара да испитаат нема гужва тогаш.

Crnokosa111, прашањето ти е префрлено во соодветната ТЕМА.

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
11.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
07.06- bambina34почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
10.06- Bea-трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

08.06- bitolcanka82= пункција 10.06 = ЕТ
10.06- Bеа= (трансфер со смрзнати ембриони) FЕТ

22.06-bitolcanka82= ТЕСТ
24.06-Bea= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image skopjanceuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.6.2015 9:21:13 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 999
10.6.2015 12:28:46   
skopjance
Vazna mnogu mi e zal. Sega samo smireno i ako mozes odete nekade so soprugot makar i na eden den na cist vozduh da nesedis doma samo i na toa da mislis. Mnogu dobro znam kako se custvuvas.

Bambina 34jas krvna grupa pravev na transfuziologija toa bese pred nekolku godini sega ne zanm kako odi procedurata. Inaku tami sekogas ima guzva..

Bitolcanka 82 ubava brojka so sreka na transfer.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.6.2015 13:45:49 >

Непосредна врска до пораките: 1000
Страница:   <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali vasite deca sakaat da citaat lektiri na letniot raspust?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!