Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 10:20:16
Среќичка
Како тоа одличен кариотип?! Или е добар или има проблем?! На резултатот нема нешто посебно, има сликички и само опис 23хх или 23 ху зависно дали е машко или женско.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 11:25:14
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina
Pinky30 со среќа и со успех утре Ајде да се радуваш наскоро а и ние со тебе. Баш ме чуди за пролутексот дека имаш модрици, ја немам ни една и не ме ни боли. Ама ете не сме сите исти, ич да не ти е гајле за модриците, мисли си на убавиот ден утре А друго што терапија примаш?
Јас имам закажано за 10 тина дена контрола, па ќе видиме.
Fala vi devojki na site daj boze ovoj pat se da se isplati i da se raduvam i jas i vie si mene...Inace primam Estrofem 2x2,Aspirin 100 1,Folna 2x1,vit.d3 kapki Decortin do vcera po 10 mg od denes 5 mg, Omega3 i denes posledna Prolutexs inekcija a denes na ET ke kaze sto ponatamu a na listata mi pisuva Crinon gel 2x1 i na 5 ti den Fraksiparin ili Clexan...Pa so Gospod napred denes...
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 15:54:51
kapina
Na mene rekoa taka oti bil super kariotipot geneticarite od taa strana nemalo problem retko koj imal tolku dobar kariotip iako jas ocekuvav da ima problem so kariotipot no nemase fala mu na boga a na mm isto rekoa oti e dobar nemase zabeleski
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 19:37:54
Pinky30
Devojki mi vratija 2 embrioncinja ubavo pominav pa Gospod zlaten neka mi e na pomosh da se raduvam ovoj pat.Petanovski rece odlicno e se nema sansi veke treta biohemiska mora da uspeeme duri se navedna dodeka leze da me gushne i da mi posaka srekja sekoja mu cest. Inace mi dade plus terapija Nivestim inekcija 0.1 sekoj tret den treba da ja bockam neznam zasto e i plus do test prodolzuvam so proluteks inekcii i na 5 ti den Fraksiparin i Crinon gel 2x1 sabajle navecer...drugoto estrofem,aspirin....isto si teram...sakase ovoj pat da promeni malce vo terapijata i protokolot i toa...sega gospod da e samo so mene.
Tezno nesto sto mi bese denes no zdravje moze taka trebalo da bide za da uspeam ovoj pat pri odmrznuvanje na embrionite imav 5 i od tie samo dve preziveale sto mi gi vratija denes a drugite izumrele i veke nemam smrznati no taka gospod saka podobro i sto taka se slucilo otkolku da se dvoumele da gi zamrznale i zdravje akotreba drug et da ne izumrat a mene me stimulira dr.toa e devojki ideme samo napred mora ovaa nasa borba eden den ke dobie pobednik a toa ke sme nie...
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 19:54:03
nadez vera ljubov
Pinky 30 со среќа и уживај со позитивни мисли. Таков е петановски и мене ме изгушна. Господ и тој човек ми ја донесоја најголемата среќа во животот мојата ќеркичка. Со господ напред се ќе биде во ред и да се радуваш за две недели
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 21:34:45
Madagaskar2016
Jana,Dhea apcinjata gi kupiv od Prishtina. Mi rekoa gi imalo i vo Grcija tamu ne gi najdovme. Cinat 25€ , sisence od 30 kapsuli.Prijatelka duri posle mojot tretman mi dade br.od eden covek od Sk, imal nekoi apteki za zdrava hrana, pa toj mozel da gi nabavi.Ke go baram brojceto i ke ti pisam. PS.Izvini sto docnam so odgovorot , ne sum se vklucuvala od poodamna.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 22:38:03
Pinky30
Blagodaram na site daj boze da se raduvame site vo najskoro vreme.. Proluteksot go bockam pod 45 stepeni a za fraksiparinot vo raka deka mm me bockase neznam no bas me interesira kako ja aplicirase... Dali nekoj koristel Nivestim inekcii? Za sto se tie?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 22:56:25
Среќичка
За фраксапаринот сум сигурна дека е 90 степени. Ептен сликовито е објаснето во упатството. Има слика на кој дел од стомакот да се боцкаш, како да ја фатиш кожата и да ја кренеш нагоре и боцкаш под прав агол.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 28.3.2016 23:29:31
kapina
Jas fraksiparin primav vo ramoto srekicka izvini ne sum lekar neznam taka rekoa toa e neznam sto e kako e sto e posebno neznam a i ne me interesira bitno e dobar bese
RE: Вештачко оплодување VIII дел 29.3.2016 13:15:15
Pinky30
Mene strasno me boli glavata toa mi predizvikuva loso raspolozenie a ne smeam da pijam nisto sestra mi bremena e i B 6 moze da pie no mene mi e strav....sinokja premorena i plus glavobolka uzas bev...edvaj se osvestiv...i eve pak me boli glavata...Ama i hormonite ni vijaat mnogu na raspolozenie promenlivo more neka ne trpat doma ti e gajle
RE: Вештачко оплодување VIII дел 29.3.2016 13:25:51
MademoiselleNina
И мене ми влијае, онака сум без енергија, а не можам да спијам. Пинкѕ30, Б6 мислам дека смееш да пиеш, мене ми го препишаа како дел од терапијата кога немав Фолгард. И го пиев секој ден. Но сепак на своја рака ништо. Пред трансфер дали те боцнаа со диеазепам? :) А ќе одиш на работа, или ќе одмараш?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 29.3.2016 14:03:00
Pinky30
Ke si lezam ovie 3-4 dena samo do toalet si stanuvam jadam sednata vo krevet bar ovie 3-4 dena a posle ke si se dvizam po doma bar da si zimam za jadenje sama...Dali moze nesto loso da napravam lezam na strana levo ili desno zs grbov mi e partali ...znam na stomak ne smeam no na strana moze?si lezam i na grb no se vrtam popoleka i si lezam na strana...a za na rabota nema da odam do test ke si odmaram pa zdravje tamu 7-8 den ke iskocam samo sto sega na 5 ti den treba da odam krvna slika da mi zemat radi ovie inekciite Nivestim ako se pokacuvaat nekoj parametri ne svativ koj ke treba da se prekine inekcijata i zdravje tamu slednata sreda pak krvna slika od prst...samo so gospod napred
RE: Вештачко оплодување VIII дел 29.3.2016 15:04:57
Hopeful RR
Пинки, не му ја мисли толку Знам дека се те плаши и се те загрижува, но спиењето на страна не е никаков проблем, па и на стомак. Јас редовно спијам на стомак и после ЕТ пак спиев така, ненамерно, а и кога бев трудна исто, се додека не почна стомакот да пречи
Не мора до толку строго, слободно оди до лабораторија, а за некој ден и шетни на кафе, нека те фати сонце Само позитивно и со среќа
RE: Вештачко оплодување VIII дел 29.3.2016 15:17:18
Среќичка
И јас се паничев што седев свртена на страна, ама грбот ме уби лежејќи на него цело време. Докторот ми кажа дека нема никаква врска лежењето, ништо не докажало дека има повеќе или помалку успех, така да не е вознемирував многу. На стомак секако тешко ми беше (уште ми е) затоа што мешето ми е како балонче Дај боже такво и да остане
Јас некако сабајле се будам многу рано - некои соништа само ме мачат. Знам дека прогестеронот има таков ефект, ама па многу ова. Од вчера и кринонот некако престана да ми истекува. Кога ќе споредам со минатиот пат, цела бев водена, сега чат пат има по нешто.
и да си допишам, многу сум жедна поготово денес. Мислам на секои 10 мин пијам чаша вода.
< Поракaта ја уредил Среќичка -- 29.3.2016 15:32:10 >