kikicka -> RE: Неизбежен развод (18.11.2011 13:43:12)
|
Бем мала кога се дешавало да слуснам како се карале мајка ми и татко ми,и многу пати сум слушала како мајка ми неможела да издржи и уште како мала сум и викала ако неможете да живеете еден до друг разведете се мене не ми смета подобро да растам во мир отколку секој ден да ве слушам како се карате и сл.Али го надминаа тој период ,колку пати и луѓето зборуваа дека се разведиле ,и ред муабети али се надминаа некако најдоа заедничи муабет поради нас децата и ден денес се заедно има мали караници али се е нормално,боже мили и јас се расправам некогаш со мм за глупости и се лутам ден два али после на смеа ни поминува и јасно му е дека пред детето да не викаме.Збор ми беше дека воопшто дали се трудите да успее бракот,издржете али за оние што ги малтретираат со насилство е друго тоа не се издржува на тоа мора крај да се стави,додека ова другово е друг степен ,пепелашка мора да си упорна душо ,знаеш дека и не е само до него?![sm=smiley1.gif][sm=hudicek1.gif],Колку пати се ставам на место на маж ми и размислувам како него,за да можам да сватам што е проблемот. Некогаш и на нив не им е лесно ,а ние игнорираме со тоа што тие не се изкажуваат како нас,многу ретко маж да заплачи кога му е тешко и да се отвори пред жена.Работете на случајот со разговор а не со караница.
|
|
|
|