Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 21.12.2012 14:06:16
princessa
i mene koka kola mi vrsese rabota eden kratok period ama veke mi e strasno od nea i pijam samo caj a se ostanato kako voda i negazirani i gazirani sokovi povrakam
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 21.12.2012 19:46:29
rozalinda
Здраво Сакам да ве прашам, дали некој има искуство со тестот за бременост Селф Клеар,јас денес го купив и ми покажа бледо црвена линија, а на тестот пишува за рано откривање на бременост, дури и пет дена по зачнувањето.Инаку имав два пати слободни односи два дена откако ми заврши, добив на 01/12,а сега чекам на 28,12,.не знам што ке правам,и вчера и денес направив од истиот тест и пак ми се покажа бледо црвена линија.Ве молам за помош ако некој имал вакво или слично искуство.Ви благодарам
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 21.12.2012 21:11:17
lady_05
Jas denes bev na vtoro mislanje zosto vo vtornikot dr. mi rece deka imam cista i nesto no ne e mn jasno i na moeto prasanje za vonmatericna da ne e mi rece deka postoi sansa no da pocekame do slednoit vtornik i normalno nemozev da cekam.Denes bev i mi kaza deka e vo matka ama mn e malecko tockicka oti po nivni sum 5nedela i 5dena a mi kaza deka sum najverojatno4.5 nedela, srceva aktivnost nemozese da se slusne za 10-ina dena ko mi kaza deka ima vo matka i deka izgleda se ok bev najsrekjnata a i najzbunetata mi dade folna i utrogestan pa sega go cekam slednoit pregled za srceva aktovnost i se nadevam deka i togas kako i denes ke bidam i ke go imam najubaviot poklon za nova godina
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 22.12.2012 19:58:44
Sajna
Rozalinda jas go pravev toj SELF CLEAR ( 5 dena po zacnuvanje) i toa go napravvi 8 dena pred da mi dojde i mi pokaza 2 linii taka da srekno vikaat najdobar test e Za kolku vreme ti izleze vtora linija ....??? ako ti ilegla vo rok od tie 10 min trudnicka si
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.12.2012 21:11:44
Melanija RR
Чест и задоволство ми е да се пријавам на овој форум уште не ми се верува после 3 години Знаев 80% од Забременување ,а сега знам едвај 20% од Бременост
Денес сум 6 недела и баш не се чуствувам трудно, некој ќе рече блазесити ама мене не ми е сеедно, малку поспаност,малку киселини,малку болки во јајници и тоа е тоа
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.12.2012 8:24:25
Sajna
Melanija super vesti Jas imam prasanje 9 nedela sum i vcera prokrvarev mi stavija progesteron i pijam Dabroston denes gledam mi se smiruva krvarenjeto doktorot mi rece placentaata se izgrebala malce od toa bilo dali i se slucilo na nekoja vaka slicno?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.12.2012 14:52:31
Dreamline
Sajna cestito na bremenosta. I jas imav krvarenje vo 7 nedela ama pricina ne najdoa. Edinstveno sto e vazno i sto treba da pravis e strogo miruvanje dodeka ne se sredi krvarenjeto. Ama bas strogo miruvanje- stanuvanje samo za do wc.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.12.2012 15:09:06
Pepelaska *
Леле, Меланија колку се израдував сега прочитав, честитки и со лесно.НЕ се секирај ич ќе знаеш и 100 %, тука сме сите да помогнеме, Сајна и тебе честито и не се плаши, и мене ми се случи тоа ама во 16 недела, пиев дабростон примав исто прогестерон 2 пати, само многу мирувај и варди се.
Со лесно
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.12.2012 17:33:04
Џесика
Melanija, cestitki, so lesno da ja pomines cela bremenost... I uste poubavo, taka da ostane bez macnini, kiselini, lesno... ti posakuvam cela bremenost da si smirena I nasmeana, gram nervoza da nemas ;-)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.12.2012 17:58:42
princessa
Melanija cestitki, so lesno da si ja pomines cela bremenost. Eve jas sum vo 12ta nedela ama od povrakanje i macnini glava nemozam da dignam. Ajde se najubavo i srekno
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.12.2012 21:47:46
Melanija RR
Фала многу за подршката многу ми значи
Ова ми е непознат свет,затоа имам блиски,ве имам вас кои знам дека секогаш сте тука за совет.Незнам колку да внимавам,што и колку смеам.Прилично сум динамична,сега не претерувам но незнам колку е доста во секој дневните активност претежно дома.Секој ден шеткам надвор,по дома ....... не чуствувам многу пречки.Но незнам што би ме смирило, ако сум многу строга кон себе и 80% од денот лежам или седам,знам дека треба средина но овие 6 дена неможам да ја најдам. Се надевам празничните денови ќе ме опуштат и ќе почуствувам колку треба и на што да внимавам.
Секој совет е добредојден
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.12.2012 21:09:06
lady_05
Cestitki Melanija i jas sum nekade kolku tebe i jas seuste ne se cuvstvuvam osven cuvstvoto na isplasenost i zbunetost.Ajde i dvete da imame lesna bremenost i se da zavrsi super, uste ednas cestitki
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.1.2013 13:50:02
Sajna
ja s treba da odam za dve nedeli zdraavje vo klinika bilo 350 den, po privatnive 6000 den se pravi eho i krvna slika toa znam samo pozz.. mene krvarenjeto mi prestana denes na eho me vidoa ok bilo se i mi dadoa pak progesteron depo inekcija pa valjda ke bide se ok
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.1.2013 14:41:44
viki23
Zdravo milicki ringerajki, sakam da prasam dali vo tekot na bremenosta vi opagase kosata,mene cel pramen mi padna,sega na glavata ima dupka kolki gravce,dali e toa normalno ,inaku 12 nedela sum od bremenosta,pijam folna kiselina.b6, i sumlivi tableti magnezium... navistina sum zagrizena... pomos
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.1.2013 14:53:36
lady_05
Jas denes bev za srceva akcija i go slusnavme srcenceto kako cuka e znaci bev najnajnajsreknaaaaaaaa najubaviot zvuk sto sum go slusnala i zakazavme pregled za vo 9-ta nedela
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.1.2013 14:57:36
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: viki23
Zdravo milicki ringerajki, sakam da prasam dali vo tekot na bremenosta vi opagase kosata,mene cel pramen mi padna,sega na glavata ima dupka kolki gravce,dali e toa normalno ,inaku 12 nedela sum od bremenosta,pijam folna kiselina.b6, i sumlivi tableti magnezium... navistina sum zagrizena... pomos
Има многу такви случаи, земи си шампон фолтен фитовал , прашај во аптека,труди се да внесуваш многу витамини преку исхраната.А од 4 месец мислам се пиеја и посебни витамини како мамавит и слично. А можеш и ТУКА да ѕирнеш
< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 2.1.2013 15:01:49 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.1.2013 21:02:23
Melanija RR
lady_05 честитки за срценцето на бебушот Леле едвај чекам уште една недела да одам да го чујам срцето на зрнцето.
Девојки кога прашуваме или даваме совет се зависи и која недела сме, а убаво би било секоја да си има тикер и одма ќе си знаеме да не се прашуваме постојано секако кој сака Совет за поставување тикер има ТУКА
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.1.2013 22:07:12
kikicka
Вики23, јас користам еден серум за опаѓање на косата, е сега незнам дали смееш , ако сакаш можеш да се јавиш и да прашаш. Инаку многу е делотворен што уште вториот ден имаше резултати. Пиши ми пп ако си заинтересирана ке ти дадам информации. Само ме интересира да не се работи за косопасец, бидејќи викаш дека цел прамен ти паднал??
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: viki23
Има многу такви случаи, земи си шампон фолтен фитовал , прашај во аптека,труди се да внесуваш многу витамини преку исхраната.А од 4 месец мислам се пиеја и посебни витамини како мамавит и слично. А можеш и ТУКА да ѕирнеш
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.1.2013 10:30:09
Sajna
Ve molam za odgovor...dali nekoja primala progesteron depo inekcii za protiv krvarenje da mi kaze dali dodeka me bockaat so inekciit e ima sansi pak da se prokrvari ili ne bi trebalo, me gledase doktorot na eho vcera i rece deka sega e se vo red ama ednas nedelno moralo inekcii pa malce se zbuniv ...
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.1.2013 11:42:32
lazojka85
Zdravo Ringerajki Eve konecno i jas da se priklucam vo klubot na idni mamicki Jas sum 7ma nedela i stotuku mi pocnaa macninite..nemozam nisto vo usta da stavam od se mi se losi a crevcata mi krkorat i krkorat i krkorat ama eve se teram sebe si da ne mislam na losenjeto i da kasnam nesto za da iamame zdravo bebence. Dali ima nekoja nekoj sovet (lek :))protiv macnini...kako vie si pomagate koga vi se losi? Inaku i jas imav malku krv vo 6ta nedela i doktorkata mi prepisa nautro i navecer da pijam dabroston tableti i da stavam utrogestan tableti i krvarenjeto go snema za eden den. pozz do site idni mamickiiii