Melanija RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (18.3.2013 12:28:11)
|
Јас пробам природни варијанти зошто си патам од главоболка и чаре е тоа пола аналгин и масажа. Подобро да се напиеш одколку да се напнуваш,еве прашај и лекар тоа ќе ти каже. Јас еве се на се имам пиено 2 аналгина,секогаш по пола се што е умерено и неопходно се пие. Секој со своја одлука но моите главоболки никако поинаку не поминуваат.И се не штети на бебето.Поголем избор на дозволени лекови има во второ тромесечје ИЗВОРНА ПОРАКА: sesilia само што ме замисли дека треба да се избегава јогурт,јајца,млеко,овошни сокови,а јас пијам секој ден по 2,3 чаши свежо цеден сок портокал,киви,лимон,пијам обавезно една чаша млеко или јогурт....Исто рече и благо да се избегава,да се јаде суво грозје,урми,смокви за да се задоволат потребите.Месото не смее да се пржи ,само вари и да се јаде само р''жен леб никако бел.И секој ден по еден грст непечени бадеми и лешници и да се пие многу вода. Незнам дали е истата пред 1 месец гледав на Алфа,знечи не да не се јаде јајце,пие јогурт,сирење,млечни производи напротив тоа треба да се јаде само умерено зошто млечните производи предизвикуваат кандида.И ова се строги правила,секој има различен метаболизам,зарем од се треба да се лиши трудница,да не ужива во храната ако и се јаде пример плескавица,мене ови совети ми се сувишни.Јадам според она што читам каде кои витамини ги има прилагодено на мои потреби и мои финансии.
|
|
|
|