dostickage -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (12.4.2013 11:06:59)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: masa Јас пак да си пишам.Нешто ве нема тазе трудници,да не ви се спие?Или ви се лоши?Или убаво времето па на шетња [sm=smiley16.gif] Јас денес сум супер[sm=bravo.gif] подобра не сум била последниов месец(пу,пу, да не се подречам).Вчера и некна малку одлежав и вчера попладне излеговме со мм и малата на шетња и прв пат по незнам колку време вечерав,а јадев и сладолдед(да не ве стрвам,ама каснете си)Може и тоа дека се е во ред ме смири до некаде,а мислам и дека убавово време ми делува [sm=smiley1.gif] Брисевите се негативни,а нема ни белковини во урина повеќе [sm=bravo.gif] сега уште пап тестот наредна недела,дај боже и на него да нема ништо.Вчера и непцата ми прокрвареа,па и се јавив на стоматологот,мислев некоја паста да ми препорача или слично,но ми рече најдобро да се исчистат,па и тоа го завршив и ми ги премачка со нешто и ми рече 3-4месеци ќе немаш проблем вака.Често во бременост се јавува воспаление на непцата,па ви препорачувам да си одите на стоматолог на време!Добро што ми беше добро попладнето инаку сигурно ќе им повратев таму [sm=smiley36.gif] . Поздрав [sm=nosecka.gif] Masa, za gingivite mij gi zabite so Parodontax pasta za zabi , cisti gi so hidrogen 3% i mozes da stavas Gingival gel na nepcata. Zemaj i vitamin C , a mozes i da griznuvas limon. Ova od licno iskustvo...
|
|
|
|