|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
15.4.2013 13:46:02   
masa
elena.mak i bebus1 (може ќе треба во bebus2 да смениш сега user posted image ) честитки на бременоста и истата да ви биде лесна и мирна user posted image
Мачнинте кај неме како да си одат полека,незнам дали од толку нудење стварно некој ги зема user posted image морам да признаам дека ми е полесно,но на моменти се прашувам дали е нормално user posted image се надевам дека е.Во првата бременост до кај 15 недела повраќав,а сега уште во 10 престанав,две недели порано ми почнаа,па може тука се искомпензира,а и дека се послаби па ми се намалија порано user posted image ,ама затоа киселина ме убива,ме буди и во сон,а исто станувам и по два пати за во wc,иако морам да признаам дека не внесувам доволно течности.Водата не ми оди многу,единствено цеден сок можам да испијам цела чаша,а вода по некоја голтка само и жедна сум цело време,ама неможам да пијам количински.
За спиењето не се секирајте,сосема и нормално и дозволено ви е да спиете колку што сакате и колку што ви треба.Јас во саботата си преспав со ќерката 3 часа,па се разбудив нокта во 3 и до 5Ч30 не заспав user posted image .Ми се има неколку пати случено да станам за во wc и да се расонам и да неможам да продолжам,а инаку нонстоп ми се спие еве и сега ако легнам можам да заспијам.

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 1851
16.4.2013 20:11:20   
Martins mom
Леле луѓе, ужас!! Како да ги победам утринските мачнини, најжустро е тогаш,а богами ми се јавува гадење и повеќепати во текот на денот.Немам повратено ниту еднаш, за разлика од првата бременост кога ги истурав цревата по 30 пати на ден. Имам одбивност кон храна, ми се гнаси од самата помисла на јадење,јадам со сила колку да не е без ич. Многу ми се разликуваат двете бремености, а тоа ми дава надеж дека можеби носам девојчеuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1852
18.4.2013 15:26:51   
DuffytheDuck
Бесплатно отстапувам мачнини во бременоста, многу се квалитетни, траат долго - скоро цел ден. Повраќање - загарантирано, неколкупати на ден. Комплет со пакетот и омалаксаност, никаква енергија и дремење цел ден под ќебе user posted image user posted image user posted image

Дозволено е да се пошегуваме нели? Женски, ова не се трпи. 10-та недела сум, мислам дека се повеке и повеке ми се гади. Повраќам исто, многу малку внесувам течности пошто ми се гади и од вода, стварно не знам што да направам. Само се надевам дека до крај на 3-ти (а има уште малку) ќе подпрестанат. Или евентуално некој ако се јави на огласот user posted image Како да е, среќна сум што имам user posted image во мешето и си го галам по цела вечер. А дури не ми помине оваа тешкотија ќе си се жалам user posted image Поздрав до сите user posted image не сме сами значи.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1853
18.4.2013 17:20:23   
masa
Јас си се пореков,таман реков ми поминаа мачнините два дена црева истурив user posted image отсега ОБАВЕЗНП се со "пу пу да не се поречам".Мене не ми се лоши само кога сум надвор,па на шала велам на некоја планина да ме пратат на еден месец user posted image ми помагаат и некои бонбини,прво ментолни најлути што можев да ги најдам,па ми се гадеше од нив,едно време кики бонбони ми годеа,сега кисели од лимон оние шеќерните на краш или тик так портокаловите.Таман ќе најдам кој ми одговараат ќе ми се згадат.user posted image Дуго кока кола за киселините ми помага,од почеток не ја пиев заради кофеинот ама видов невиодв и сега по пола кило си пијам на ден кога ќе ме фати јака киселина,а ме фаќа доста често.Дуруго да се пофалам не ми се гади повеќе од благо,ова подобро ќе биде да се поречам што не верувам user posted image и така почна иштав да ме фаќа и да си каснувам user posted image

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1854
18.4.2013 18:41:11   
Lacrymosa
Јас успешно скоро месец дена успеав да ја сочувам храната што ја внесувам и од вчера јово на ново... аман само нека не трае долго

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1855
18.4.2013 21:07:12   
Gabriela V
Neznam dali na nekoja i se slucuva ova ama jas eve 11 nedela i ne prestanuvam da povrakjam! Ako eden den recam e dobro e, denes e ok utreto ko za belja od solja glava ne krevam! Site se zdebeluvaat jas pak slabeam. Nisto ne mi e vkusno osven kiselo mleko so lebce i makaroni! Of ajde se samo za dobro na ova zverce vo mene!!! Ve pozdravuvam moi ceneti drugarki povrakjacki( znam deka grozno zvuci) :))))

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1856
18.4.2013 23:56:53   
masa
Moze za tie okolu nas e grozno,nas ni e sosem normalnouser posted image I tvojata situacija e cesta I "normalna",ne grizi se,samo gledaj da ne dehidriras.
Mene drugo me zagrizi vecerva mi potece malku krv od nosot otkako cela vecer mi bese loso,sega neznam dali treba da se konsultiram so lekar ili ne e strasnouser posted image Pritisokot mi bese 122 so 79 a pulsot 101.Ako znae nekoj neka pise zosto ic ne mi se odi po doktori,se nesto ke me ispanicat nepotrebno.Inaku mnogu retko mi se ima sluceno da mi potece krv od nos I sekogas po malku.

(Одговор на членот Gabriela V)
Непосредна врска до пораките: 1857
19.4.2013 10:47:58   
Pixa
И мене ми се случуваше да ми потече малку крв од носот, ама покасно, не во прво тромесечје. Се случува зашто се зголемува количината на крв во организмот.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1858
20.4.2013 20:37:44   
Sociologija
Bi sakala edno prasanje do vas moi trudnici....Mi docnese 7 dena...i si rekov gotovo BREMENA sum.....na srekata i nemase kraj...no posle sedum dena dobiv...mozno li e da sum bremena a da dobijam....mojata sreka se nesto mi se slucuva vo vikend koga nemozam da stapam vo kontakt so mojot lekar

(Одговор на членот Pixa)
Непосредна врска до пораките: 1859
21.4.2013 10:46:36   
masa
Imam slusnato za devojki sto dobivale,a bile bremeni,e sega dali e toa normalno krvarenje neznam,nemam takvo iskustvo.Pred da dobies napravi test?Ako ne utre napravi test preku krv taka ke bides najsigurna,iako mislam deka ako imas normalno menstrualno krvarenje sigurno ti kasnelo od druga pricina,pa otidi I na ginekolog ako ti e misla.

(Одговор на членот Sociologija)
Непосредна врска до пораките: 1860
22.4.2013 19:27:15   
Lacrymosa
Го поминавме и скринингот и сега чекаме резултати од приска. Генерално е се во ред освен што сме user posted image ... а се некако се убедував дека ќе е женско... Вака немам ни име ни па знам како изгледа да се има машко дете... ние сме си женска фамилија....
патем веќе ве напуштам па се гледаме во темата за второ тромесечие..

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1861
22.4.2013 21:07:06   
masa
Vo 12 nedela li ti go kazaa polot?Jas sum vo cetvrtok sum na 4d toa za skrining se racuna valjda toa se racuna za skrining,ama za polot voopsto ne se nadevam zosto so kerkata duri vo 21nedela mi kazaa.user posted image za vas i jas idam vo vtoro tromesecje

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1862
23.4.2013 12:50:14   
masa
Јас малку да си се пожалам од мојот матичен.Прво со цистата ме извади од памет,ме прати одма на операција,па дали ќе имал плодот срцева акција..user posted image среќа ја нема повеќе цистата и user posted image си расте.Денес одам да ги земам резултатите од пап тестот и му кажав дека понекогаш ми е забрзан пулсот,некако не ми се виде нормално и да се консултирам нели.Значи кога ќе ми се слоши си мерам притисок и притисокот ми е нормален од 100-120 со 70-80,зависи кога како,но пулот ми е околу 100 96-103.Исто забрзан пулс сеќавам и кога ќе легнам,значи не сум физички активна,а пулсот забрзан.И матичниот ми вика,слабокрва не си да испитаме тироидна жлезда,може да е тоаuser posted image аман веќе од испитувања и од стресови...кога денес на работа дојде доктор интернист и си го прашав убаво,ми рече штом е притисокот нормален нема место за паника до 5ти месец се формира плодот и се зголемува количестовто на крв нема да испитуваш ништо не се секирај user posted image Ме спаси човекот од трауми.Пишав и на темата вагинални инфекции,но да си го довршам постот,за кандида што се јави на пап тестот,а во стварност ја нема,зошто можело да ја има без симптомиuser posted image ми препиша некои нови вагиналети многу добри биле,на природна база 700 ден и јас се размислив и не ги земав.Во чеврток ќе си одам кај докторот на кој му верувам многу повеќе па ќе си го прашам за се,а и ќе го видиме user posted image на 4д.Ако може и полот да ми го каже user posted image user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1863
23.4.2013 13:00:13   
Happy Sunshine
Значи ова докториве за никаде се само да не плашат аман веке user posted image user posted image user posted image Јас решив да не се замарам премногу со нив, што ќе биде нека биде Божја волја user posted image user posted image И јас masa кога ќе легнам некогаш имам забрзан пулс ама ќе почнам да си дишам длабоко и ми поминува, најчесто спијам на лева или десна страна тога ми е супер user posted image Поздрав, убав ден.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1864
23.4.2013 13:44:50   
Melanija RR
Masa јас имам пишано на неколку места и во исчекување и во знаци на бременост ама не ми веруваа user posted image па кога си го вратив фолмот од кога ги видов user posted image единствен симптом на бременост ми беше забрзано чукање на срцето и кога лежам и кога се будев.

Еве регистрирај се ама мислам дека помина тоа дека нормално е забрзана работа бидејќи има повеќе доток на крв енормално,исто и затнат нос ,крвав отпад од нос и ова трае кај некои цела бременост.

Јас сум 22н и уште имам срце биење а нормален притисок.Затоа прво на пребарувач на Рингераја па тоа прашување доктор кога е за некои вакви работи нормално за се посериозно исклучиво со доктор.
За кандида не секогаш се има симптоми,така да незнам што да ти кажам.

Се надевам сега 100% се смири user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 23.4.2013 13:45:46 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 1865
23.4.2013 15:29:56   
masa
user posted image user posted image ако не сте вие може ќе си умрев од грижи до сега user posted image ,ама па и докториве user posted image малку е оф топик,ама на една пријателка мајка и приметила крв во измет и отишла на лекар и рекле може да е рак user posted image ,на триста испитувања ја пратија и испаднаа хемороиди,а жената и блиските нервно се пореметија user posted image Рзбирам претпазливост,да не се остава на случајност,ама па одма најцрната дијагноза и непотребно трауматизирање и тоа трудница,па нема смисла мислам.Фала ви мили мои барем си ја олеснувам душичката овде.А за кандидата ќе видам што ќе ми каже и овој доктор ако ми рече да земам нешто ќе земам,а нели кандида и на микробиолошки се испитува,или јас сум грешка.Мене микробиолошките ми беа негативни.Малку ме буни и сум скептик зошто еднаш имам направено во сита недела и кај матичниот и на приватно пап и испаднаа различни резултати,па како објаснување ми дадоа имало врска како ги читаат резултатите user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1866
23.4.2013 17:41:13   
TARA1
EVE i jas da se prijavam vo novi trudnici. Ova mi e vtora bremenost. so prvata imav macini , ne mnogu jaki ama ne mozam da se setam koga mi pocnaa. Sega sum 6-ta nedela ( znam deka e rano) ama mene malku panika me faka dali plodot voopsto se razviva zosto jas nemam apsolutno nikakvi simptomi na bremenost. Bolkite vo stomak kako pred dobivanje mi pominaa, nemam nikavi macnini , niti gadenje niti nisto , sto ne bese slucaj prviot pat. Vo ponedelnik sum pak na pregled za srceva akcija, se nadevam ke bide se vo red.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1867
25.4.2013 14:09:05   
Melanija RR
Тазе трудници за скрининг или преглед на ГАК се закажува моментално 6-7 недели однапред.
Да си имате предвид и во план.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот TARA1)
Непосредна врска до пораките: 1868
26.4.2013 11:15:09   
masa
TARA1 имај лесна бременост и пријатна дружба овде.За мачнините не се грижи секоја бременост е различна и кај иста жена,и јас сум бремена по втор пат и има големи разлики од првиот,во првата бременост ми почнаа во 8ма недела и беа многу јаки и неподносливи и траеа до кај 15-16недела,сега ми почнаа уште во 6та,но беа далеку поподносливи и еве 12 недела сума последниве две недели по еден,два дена неделно ми е лошо и киселините ми се намалуваат полека.Значи нема правило и не значи дека отсуството на мачнини е показател дека нешто не е во ред со user posted image само уживај и во понеделник да си го слишнете срценцето user posted image
Еве и јас на репорот тука за последен пат.Вчера бевме на преглед и компјутерот покажа 12+3 дена,а во извештајот ми запиша 13та недела(ова сеуште не го сваќам кога се влегува во повисока недела,ама не е ни толку битно веќе)Бебето си брдаше го видовме,го мереа одговара со неделите,беше свртено со грб,па убаво се фати 'рбетот,но вратниот набор одвај го измеривме и тоа кога го мереше докторот покажа 1,1 а кога го мереше сам програмот 0,8,но докторот рече дп 2 е нормално и да има грешка таа може да биде најмногу 20% и со двете мерки во овој случај е нормално,значи се е во ред.И носна коска му мереше,тоа исто во 12 недела се мерело,главчето малку поголемо,но и тоа било нормално во овој период од бременоста,значи уште некоја недела ќе биде поголема главата и ако ви го кажат тоа да не се грижите,нормално е!
Зачи user posted image во ред,е сега мама.За кандидата на пап тестот ми рече дека е можно да ја има без симптоми зошто ја има во секој организам и при пад на имунитет,земање антибиотици,и многу често во бременост се покачува вредноста и добро било што немам симтоми значи не е многу покачена,но штом покажало има нешто.Ми рече можело и тие што ми ги препиша матичниот не штетеле во бременост,а исто дејство имале и линекс лејди,а биле поефтини,па остави на мене јас да одлучам.Јас после со рецептот ќе одам до аптека,па ако нема гужва да ми прочита убаво дејство состав и да споредиме па ќе земам нешто.И хемоглобинот почна да пачѓа,но ми рече до 20та недела да не земам железо само преку исхрана и може маџун,а да продолжам со огестан и магнезиум.За болките ми рече ако се подносливи се нормални зошто матката од 50гр треба да стане 1кг и таа промена резултира со болка,и секако околните ткива,така да и за тоа не се плашете!
Толку за мене овде,јас бегам во второ тромесечје,но ве чекам таму сите и ќе ве читкам!
Поздрав user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1869
2.5.2013 22:27:13   
Супер Нова
Од утре влегувам во 12недела и за 11 дена имам закажано Скрининг во Систина кај др.Димчев по препорака од мојата докторка гинеколог,само што сеа морам да терам приватно бидејќи немам уште книшка ни картони,скитав по светов 10 г и не средив се на време,е сега мачнини речиси и немав само во 9та н. ми се лошеше како кога си страшно прегладнет а у овој случај немав апетит, ама изгубив 2 килца ама ништо страшно надарена сум си user posted image е сега други испитувања немам направено освен мокрача и крв серумско железо дури 20 и два пати ехо и тоа е се, бидејќи прва бременост и не многу запознаена во сета процедура на ова поднебје би ве замолила да ми укажете или советувате на што треба внимавам да не испуштам од испитувањата кои се задолжителни, иначе 30 г мама плодот е напреден нормална бременот. Ви благодарам искусни мамички.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1870
15.5.2013 19:34:02   
Lovelace
Zdravo,
Imam problemi so TSH.
Vo noemvri mi bese 5.04, pa zemav Euthyrox 50mikrograma
na 7. Januari mi bese 2.54,
na 14. Januari 2.19, pa zaradi zelbata za zabremenuvanje 1 nedelno zemav 100 mikrograma Euthyrox a ostatokot po 50mikrograma.
Otkako zabremeniv, vo 5 nedela
na 17. April mi bese 0.03 (premnogu padnat), pa prestanav so terapijata,
na 29. April mi bese 0.45 vo granicite na normalata za po 1 nedela, t.e.
na 7. Maj mi bese 7.45 (premnogu visok), pa sega sum na terapija sekoj den po 75 mikrograma.
Mozno li e ova? Ste imale li vie vakvo iskustvo? Stetno li e za plodot?
Fala vi mnogu!
Pozdrav

(Одговор на членот Супер Нова)
Непосредна врска до пораките: 1871
16.5.2013 1:38:04   
Anonimen
zdravo posledna menstruacija imav na 11.04 bev na doktor i mi kaza deka sum bremena da odam pak za 10 dena i tolku.Kako da presmetam koja nedela sum bidejki jas go prasav kolku sum bremena rece toa ne e bitno dobro e sto plodot e smesten vo matkata i go vidovme mala crna tocka pozzzzzz i odnapred blagodaramuser posted image user posted image

(Одговор на членот Lovelace)
  Непосредна врска до пораките: 1872
16.5.2013 8:43:37   
Luci
Анонимен честитки, имај убава и лесна бременост. Си требала да инсистираш да ти каже која недела си и кога би ти бил крајниот термин, сепак тој најточно знае нели. Но според мене(што не викам дека е 100% така) би требало да си 5 недела, еве ова успеав да го најдам за тебе. Се надевам ти помогнав user posted image user posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1873
21.5.2013 16:41:15   
kuklickaa
Zdravo dragi mamicki ,imam edno prasanje minatata nedela bev na ginekolog i mi rece deka sum bremena me vide na eho i se gledase edna mala tockicka...mi rece da odam za 10 dena bi trebalo da slusnam srceva akcija,togas koga bev po medicinski termin bev 5 nedela a ustvari sum bila 4 i pol....prethodno koga mi docnese pa se do minatiot pregled imav bolki vo stomakot mokrev mnogu ponacesto i imav gadenje po malce a isto me bolea i gradite...a sega bolkite vo gradite mi se konstantni ne mokram tolku ce4sto nemam gadenje i nemam bolki vo stomakot se plasam da ne nesto ne e vo red a treba da cekam uste edna cela nedela...???

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1874
21.5.2013 21:01:58   
emaaaa
lelee pa nie sme isto bremeni so lesno i ne se sekiraj i jas gi imam istite simptomi kako tebe, sega gradite ne me bolam ama seuste osekam vo tekot na denot slabi bolki vo dolniot del .Jas odam vo cetvrtok da vidime za srceva reakcija.Ke ve izvestam sto ke se sluci pozzz

(Одговор на членот kuklickaa)
Непосредна врска до пораките: 1875
Страница:   <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Заведување......
daki

како го заведовте вашиот сопруг, дечко, мувач????

* со шмекање (29%)

* со мини (3%)

* со смешкање (30%)

* со незаинтересираност (21%)

* со танцување (4%)

* со нападлив секс (14%)

Број на сите гласови: 73

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!