RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.2.2013 21:22:13)

dragi [sm=nosecka.gif] jas zaminav vo 3 tromesecje,vo vtornikot vlegovme vo 27 nedela,zdravje so Gospod napred se nadevame do kraj da isterame kako sto treba.
pozdrav4e do site vas i ve c ekam vo 3 tromesecje da spodeluvame,daj Boze,ubavi vesti.
inaku naseto [sm=duda.gif] e devojce potvrdeno ni e na poslednata kontrola i fala mu na Gospod dobro si napreduva,samo sto ne e zavrteno dobro,so gazeto e dolu,no kako i da e neka e se vo red da ni se rodi zdravo i zivo se ke istrpime.
guski do site [sm=nosecka.gif] i [sm=duda.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.2.2013 23:08:59)

Eve sme i nie,vo mesheto ne sme golemi,edvaj se poznava.Napraviv amnio i sega chekame rezultati se nadevam ubavi.

Nate76 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.2.2013 23:42:45)

Da vi kazami jas sum 15+3 nedela i pocna ubavo da mi se poznava stomakot kako poslednive nedela dena da mi porasna poveke, prva bremenost ama mozebi zatoa sto se bliznaci zatoa [sm=smiley36.gif] Sledniot cetvrtok sim na kontrola i edvaj cekam [sm=sloncek.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.2.2013 10:51:49)

neka e so sreka pa ajde za nekolku nedeli ke se sretneme[sm=smiley36.gif]. Jas sum 18ta nedela i mi rekoa deka e momce, prvoto mi e zensko. Sega treba se da menuvam na novo[sm=bravo.gif]. Mnogu sakav i jas uste edno dunde ama aj ke si se ponadevam uste malku, moze ke se smenat rabotite na naredniot skrining vo 22ta nedela. Ama kako i da e najsrekna ke sum na svet se da e vo red. Jas sum izrasnata so sestra i zatoa taa pusta zelba za uste edno devojce.
ИЗВОРНА ПОРАКА: anailisav

dragi [sm=nosecka.gif] jas zaminav vo 3 tromesecje,vo vtornikot vlegovme vo 27 nedela,zdravje so Gospod napred se nadevame do kraj da isterame kako sto treba.
pozdrav4e do site vas i ve c ekam vo 3 tromesecje da spodeluvame,daj Boze,ubavi vesti.
inaku naseto [sm=duda.gif] e devojce potvrdeno ni e na poslednata kontrola i fala mu na Gospod dobro si napreduva,samo sto ne e zavrteno dobro,so gazeto e dolu,no kako i da e neka e se vo red da ni se rodi zdravo i zivo se ke istrpime.
guski do site [sm=nosecka.gif] i [sm=duda.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.2.2013 11:59:39)

princesa i jas go izmeriv 84 sm a 20 ned sum ,malku pogolemko e od sto treba posto mi e prvo ama neka raste samo :)

angelce83 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.2.2013 13:18:35)

Ringerajki kje moze li nekoja da mi kaze od iskustvo, sega sum 20nedela i za 2nedeli treba da go pravam 2skrining eho na vnatreshni organi, zakazav vo Sistina kaj Dimcev. E sega prasanjeto mi e bidejki toj neli se pravi od 22-24nedela, jas kako sto zakazav mi doaga vedenas denta koga vleguvam vo 22nedela togas da go pravam, dali e rano treba da go prezakazam pregledot ili e ok? Ve molam pisete ako znaete[sm=zmeden.gif]

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.2.2013 14:08:13)

angelce 83 ne se sekiraj voopsto ok si e terminot,toj skrining moze da se pravi posle 20nedela i zatoa uzivaj i ne mu ja misli,daj Boze samo se da e vo red.
princessa duso kako sto velis samo neka bide se vo red ,a polot sekako i ne e najvazen,znam kolku e ubavo da se ima sestra bidejki i nie sme 2 sestri i nema nisto poubavo od toa,no zdrav je samo neka bide se kako sto treba najsrekni ke bideme.
so lesno neka ni e na site
pozdrav4e do site vas [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (8.2.2013 14:47:21)

angelce83 skriningot za organi se pravi od 19-22 nedela, mene taka mi pisuva vo majcina kniska. I mene mi se paga da go pravam vo 22 nedela, bas si e na vreme, uzivaj i da stiskame palci se da e vo red na toj skrining posto toa e final diagnostic veke i mozat mnogu raboti da se vidat.

angelce83 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.2.2013 11:15:55)

Fala vi mnogu anailisav i princessa, znaci terminot e ok, samo uste da pominam kako sto treba da kazat deka se e ok, togas moze malku da se opustam [sm=bravo.gif] a i da pocnam da kupuvam za bebceto[sm=smiley36.gif] Mnogu sakam da kupam nesto vaka koga setam po prodavnici, no si vikam uste ovoj pregled da pomine da bide se ok, pa posle moze[sm=smiley1.gif]

Фиданче -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.2.2013 14:58:10)

Super ti e zakazan skriningot, jas go pravev kraj na 21 nedela. E posle toa mi zakazaa za 3 nedeli kontrola za srceto zosto togas se razvivalo pa da se proveri, Vo privatnite kliniki obichno ne odat zosto pak ke ti zemat 3000 a i site d-r ne ti zakazauvaat, jas bev vo Gak i super gledaat zosto imaat novi aparati. Mene mi reche d-rkata vo Gak za srce najdobar e nekoj d-r specijalist sto e vo sistina, ama neznam koj [sm=smiley1.gif] toj sto ke rekol sigurno e 100%. Pozdrav i so lesno !!![sm=smiley20.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.2.2013 17:35:22)

Angelce 83 i jas veke 4 ned so seta dusa go cekam utresniot den da pomine skriningot da slusnam deka se e ok i jas da pocnam da kupuvam za bebusot.Mozebi e rano no srce ne me trpi sakam nesto da mu kupam [sm=jezicek.gif]

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.2.2013 18:48:41)

Skriningot se pravi od 19 do 22 bedela,mene mi rekoa deka najubavo se gledalo vo 22 nedela pa i jas sakam togash da odam.A kade ke go pravite kaj matichniot ako ima 4d,na gak ili???

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.2.2013 18:54:27)

jas sum 21 ned i skriningot ke go pravam na gak,nesakav kaj maticniot posto vo drzavna d-rite imat pogolemo iskustvo,pa taka da so gospod napred utre odam pa ke vi pisam kako pominav [sm=smiley36.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.2.2013 20:30:30)

i jas edvaj cekam da dojde skriningot....vo 19ta nedela samo sto vlegov, za tri nedeli imam termin, duri vo 22 nedela. Ajde te cekame utre da pises[sm=smiley1.gif]

angelce83 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.2.2013 9:37:46)

Jas planiram da pravam kaj Dimcev vo Sistina, pa kje vi kazam kako kje pominam- se nadevam deka se kje bide vo red
[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

majka na eva -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.2.2013 13:32:30)

и јас сум во 16та недела од бременоста,ама планирам овие денови да се јавам за да закажам за скрининг за еден месец.во првата бременоста бев кај Органџиски на приватно,а и сега ми е во план таму...со 1000ден ми излегува поскапо,ама бидејќи сум од радовиш да доагам во скопје,па по пат ке се измалтретирам,па гужва во болница и овојпат таму...

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.2.2013 15:25:48)

Jas moram da gi chekam rezultatite oa amniosintezata bi trebalo da bidat gotovibash za 3 nedeli pa najverojatno ke odam na gak.Tuka da ve prasham neshto,dali imate bolki vo dolniot del od stomakot pri sednuvanje ili pri stanuvanje,taka nekako pri pritisok???[sm=zmeden.gif]

majka na eva -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.2.2013 16:11:18)

чувствувам некои мали болки ама мислам декА е нормално такво нешто.и со ева ми беше така па ништо страшно[sm=smiley1.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 10:04:05)

jas pisav i vo temata ispituvanja ama i tuka ke pisam.Iskreno malku sum razocarana od vcerasniot skrining,ne deka mi rekoa neso loso naprotiv se bese dobro verojatno poveke od toa sto jas cekav 4 ned( plus da ve potsetam na priska 2 mi izleze zgolemen rizik od down-sy ) i bev malku povozbudena. Doktorkata bukvalno nisto ne mi kaza ,samo mrmlase ova ona da da .. se e vo red samo za 3 ned dojdi da go videme srceto ne se gledalo ubavo bebceto bilo loso svrteno [sm=smiley19.gif].I kazav za priska2 i taa bile razlicni ispituvanja so skriningot mi rece samo, ne bil tocen ,samo 70 % i nisto poveke ni dali ima sansi da rodam so down dali da odam na dr ispituvanja bukvalo si premolce.Iskreno mozebi e do mene mozebi jas premnogu ocekuvav da kaze da zbori neznam,i sega se mislam dali da odam vo sistina???[sm=zmeden.gif]

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 10:25:39)

zaboraviv da ve prasam dali znaete na koj forum na prasanjata odgovarase doktorka od sistina mislam ako ne se lazam,pred nekoe vreme slucajno najdov a sega koga mi treba ne mi teknuva [sm=smiley36.gif] epten sum zaboravena

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 10:41:49)

temjanuska2 d-rkata dobro ti rekla za prisca i mene mi rekoa isto deka toj triple test sto se pravi izmegu 16-18 nedela ima verojatnost od 70% i deka mnogu zeni so zgolemen rizik da rodat dete so daunov nakraj rodile zdravo dete. Jas ne ni pravev prisca ni vo prvata bremenost nitu sega. A ako ti rekle deka se e vo red opusti se malce, a d-rite se takvi ne zboruvaat mnogu, jas na toj mojot zborovite od usta so klesti mu gi vadam,, ama zatoa za ultrazvuk e ekspert ovde. Ako d-rkata e dobra vo svojata rabota sigurno ne te izlazala a veke ako ne i veruvas odi da pobaras vtoro mislenje. Site kopneeme da rodime zdravo dete, gospod neka gi slusne nasite molbi.
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

jas pisav i vo temata ispituvanja ama i tuka ke pisam.Iskreno malku sum razocarana od vcerasniot skrining,ne deka mi rekoa neso loso naprotiv se bese dobro verojatno poveke od toa sto jas cekav 4 ned( plus da ve potsetam na priska 2 mi izleze zgolemen rizik od down-sy ) i bev malku povozbudena. Doktorkata bukvalno nisto ne mi kaza ,samo mrmlase ova ona da da .. se e vo red samo za 3 ned dojdi da go videme srceto ne se gledalo ubavo bebceto bilo loso svrteno [sm=smiley19.gif].I kazav za priska2 i taa bile razlicni ispituvanja so skriningot mi rece samo, ne bil tocen ,samo 70 % i nisto poveke ni dali ima sansi da rodam so down dali da odam na dr ispituvanja bukvalo si premolce.Iskreno mozebi e do mene mozebi jas premnogu ocekuvav da kaze da zbori neznam,i sega se mislam dali da odam vo sistina???[sm=zmeden.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 11:32:57)

i na mene toa mi se slucuva duri i koga naglo ke se svrtam dodeka lezam. Normalno e izgleda stom na mnogu ni se slucuva. A jas ama sum zaboravena, ne mi teknuvaat nekoi stvari i si vikam koga bev trudna prviot pat mi se slucuvase li toa?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ama toa e milicki moi na se se zaboravalo ete koga ke dojde bebce.
ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Jas moram da gi chekam rezultatite oa amniosintezata bi trebalo da bidat gotovibash za 3 nedeli pa najverojatno ke odam na gak.Tuka da ve prasham neshto,dali imate bolki vo dolniot del od stomakot pri sednuvanje ili pri stanuvanje,taka nekako pri pritisok???[sm=zmeden.gif]

moe_bebe -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 11:35:05)

zdravo na site mamicki. eve i jas da se nadovrzam so temava,jas i mojot bebus ja terame 17 edela i sega za sega dobro ni odi.jas sum super deneska bev na kontrola isto i mojot bebus e dobro,seuste neznam sto ke bide masko ili zensko ama zamene sosema nebitno.meseto veke pocna se poveve i poveke da raste i edvaj cekam da se porodam.ovaa mi e prva bremenost i ne sum tolku mnogu iskusna o se adevam se ke bidi dobro poz da site mamicki :D

temjanuska2 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 14:06:24)

fala za utehata princeza [sm=smiley1.gif] ne deka ne i veruvam na d-rkata verojatno jas premnogu ocekuvav.I jas znam mnogu sto imale zgolemen rizik na priska2 a potoa rodile zdravo dete,ama barem nesto da recese.Ustvari koga ke razmislam podobro ako bese nesto strasno samata ke me upatese nekade .Ajde sega brzo ke dojdat 3 ned pak ke odam i na GAK i kaj mojata meticna i se nadevam ke bide se ok,jas sum veciti optimist[sm=jezicek.gif]

iviv -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 22:38:14)

Zdravo rr-ki eve i jas da se prefrlam vo vtoroto tromesecie posle edno golemo premrezje za mene i moite bebinja sega sme dobri deneska bevme kaj prof Adamova i odlicno se razvivaat inace se dve bebinja (borci na mama) [sm=smiley1.gif] po pat na IVF sega sme 13 nedela i 3 dena

Страница: <<   < Претходна страница  96 97 [98] 99 100   Следна страница >   >>