princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.2.2013 10:41:49)
|
temjanuska2 d-rkata dobro ti rekla za prisca i mene mi rekoa isto deka toj triple test sto se pravi izmegu 16-18 nedela ima verojatnost od 70% i deka mnogu zeni so zgolemen rizik da rodat dete so daunov nakraj rodile zdravo dete. Jas ne ni pravev prisca ni vo prvata bremenost nitu sega. A ako ti rekle deka se e vo red opusti se malce, a d-rite se takvi ne zboruvaat mnogu, jas na toj mojot zborovite od usta so klesti mu gi vadam,, ama zatoa za ultrazvuk e ekspert ovde. Ako d-rkata e dobra vo svojata rabota sigurno ne te izlazala a veke ako ne i veruvas odi da pobaras vtoro mislenje. Site kopneeme da rodime zdravo dete, gospod neka gi slusne nasite molbi. ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2 jas pisav i vo temata ispituvanja ama i tuka ke pisam.Iskreno malku sum razocarana od vcerasniot skrining,ne deka mi rekoa neso loso naprotiv se bese dobro verojatno poveke od toa sto jas cekav 4 ned( plus da ve potsetam na priska 2 mi izleze zgolemen rizik od down-sy ) i bev malku povozbudena. Doktorkata bukvalno nisto ne mi kaza ,samo mrmlase ova ona da da .. se e vo red samo za 3 ned dojdi da go videme srceto ne se gledalo ubavo bebceto bilo loso svrteno [sm=smiley19.gif].I kazav za priska2 i taa bile razlicni ispituvanja so skriningot mi rece samo, ne bil tocen ,samo 70 % i nisto poveke ni dali ima sansi da rodam so down dali da odam na dr ispituvanja bukvalo si premolce.Iskreno mozebi e do mene mozebi jas premnogu ocekuvav da kaze da zbori neznam,i sega se mislam dali da odam vo sistina???[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|