Emilij@ -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.12.2012 15:01:00)
|
mili moi trudni RR pa neli bremenosta treba da bide najubaviot del od zivotot, treba da se uziva vo nea?!vo mojot slucaj e obratno-najstresniot del od mojot zivot poln so neprijatni iznenaduvanja i cesto postavuvanoto prasanje-ke izdrzam li do kraj da gi donesam na svet ovie dve soncenca sto rastat vo mene.bevme presrekjni koga testot pokaza sramezlivo bleda vtora linija, a testot reku krv pokaza deka in vitroto e uspesno i toa deka verojatno se bliznaci.srekjata ja pomati krvarenje istata vecer, pa uste edno za nekoja nedela podocna.vaginaleti, inekcii, vitamini, cesti pregledi bea moeto sekojdnevie. od ednas e e super, bebinjata si napreduvaat, jas sum dovolno dobro za da gi prekinam inekciite, da mi go prekinat boleduvanjeto i da se vratam na rabota.tocno eden mesec uzivav bezgrizno vo bremenosta i od ednas bolki, silni neizdrzlivi bolki vo dolniot del od stomakot.vednas na doktor i tamu sok-moze da pocnam da se otvaram sekoj moment, a sum 14 nedela,grloto na matkata vo rok od edna nedela mi e skrateno za 6 mm i sega sum vrzana za krevet do slednata nedela koga ke se odluci dali ke se pravi serklaz.ne e strasno lezenjeto, strasna e neizvesnosta sto ke donese utresniot den, naredniot cas, minuta... izvinete na dolgiot post, znam deka za nasite soncinja se ke izdrzime, samo se plasam dali jas ke uspeam da gi dodrzam....
|
|
|
|