RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Emilij@ -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.12.2012 15:01:00)

mili moi trudni RR pa neli bremenosta treba da bide najubaviot del od zivotot, treba da se uziva vo nea?!vo mojot slucaj e obratno-najstresniot del od mojot zivot poln so neprijatni iznenaduvanja i cesto postavuvanoto prasanje-ke izdrzam li do kraj da gi donesam na svet ovie dve soncenca sto rastat vo mene.bevme presrekjni koga testot pokaza sramezlivo bleda vtora linija, a testot reku krv pokaza deka in vitroto e uspesno i toa deka verojatno se bliznaci.srekjata ja pomati krvarenje istata vecer, pa uste edno za nekoja nedela podocna.vaginaleti, inekcii, vitamini, cesti pregledi bea moeto sekojdnevie. od ednas e e super, bebinjata si napreduvaat, jas sum dovolno dobro za da gi prekinam inekciite, da mi go prekinat boleduvanjeto i da se vratam na rabota.tocno eden mesec uzivav bezgrizno vo bremenosta i od ednas bolki, silni neizdrzlivi bolki vo dolniot del od stomakot.vednas na doktor i tamu sok-moze da pocnam da se otvaram sekoj moment, a sum 14 nedela,grloto na matkata vo rok od edna nedela mi e skrateno za 6 mm i sega sum vrzana za krevet do slednata nedela koga ke se odluci dali ke se pravi serklaz.ne e strasno lezenjeto, strasna e neizvesnosta sto ke donese utresniot den, naredniot cas, minuta...
izvinete na dolgiot post, znam deka za nasite soncinja se ke izdrzime, samo se plasam dali jas ke uspeam da gi dodrzam....

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.12.2012 15:08:31)

samo pozitivno milsi, pozitivnata psiha cuda pravi. Stom Gospod odlucil da ti gi podari ke ti pomogne i da gi doneses zivi i zdravi na svet. Se ke bide vo red, jas ti stiskam palci. A inaku ne veruvam deka sekoja bremenost e idealna, razlicni raboti ni se slucuvaat na site nas i zatoa ne grizi se, se ke dojde na svoe mesto.[sm=bravo.gif]

Фиданче -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.12.2012 16:09:41)

Emilij@

Ajde, ajde se ke bide vo red. Lezi ovaa nedela i koga ke ti napravat serklaz ke nemas gajle, samo pozitivni misli , ima mnogu sto so serklaz doterale cela bremenost. [sm=smiley20.gif] Pozdrav i so lesno !!!

angelce83 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (21.12.2012 19:54:18)

Samo pozitivno i so Gospod napred, se kje se sredi kje vidis[sm=smiley1.gif] Jas sum sega 13nedela i vo 8 i 12 nedela imav pomalku krvarenje no sega za sega se e dobro, fala mu na Gospod. Kje se cuvame, veruvame vo Gospod i kje prodolzime napred so silna zelba i volja da gi docekame nasite bebusi[sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Kazete mi samo dali moze toa rano da se vidi plodot, mene vo 11nedela mi rekoa deka mozebi e masko, mozno e tolku rano da se vidi, ve molam nekoi od iskustvo neka mi kazat[sm=zmeden.gif]

bebuv4eto -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.12.2012 13:32:22)

mozno e da se vidi polot, mene vo 12 nedela dr mi kaza deka go gleda ama jas ja zamoliv da ne mi kazuva sakav da e iznenaduvajne, i potoa vo 15 ned pak bev na pregled i togas mm sakase da znae i ni kaza deka se gleda ubavo i duri i nie mu go vidovme hahah masko e, sepak koga ke odam na skrining ke se osigurame, da ne sme zgresile:)
emilij@ dali napravi serklaz te molam kazimi kako pomina,posto i mene vo 15 ned dr mi rece deka treba serklaz oti mi bilo mnogu nisko bebeto, no koga pojdov na uste edno mislejne tamu dr mi rece nikako ne e za srklaz i uste se custvuvam zbuneta jas mnogu sum radosna sto 2 dr mi rece deka ne treba no sepak postoi vo mene i mal zomnez posto maticnata dr veli deka treba:( eve sega sum 18 ned + 3 dena i seuste si sedam doma i si mislam,sto treba da se napravi....zatoa te molam kazimi kako pomina ako go napravi serklazot i koi bea potocno pricinite za nego...

Фиданче -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.12.2012 15:23:14)

Na drugarkami i vidoa so prvoto vo 12 nedela zensko i taka ispadna, ama pred 23 nedela ne e sigurno, zosto togas se spustale testisite kaj maskite i ako vi kazat zensko posle moze da izleze masko :) samo zaradi toa. Mene mi rekoa zanso i vo 21 i vo 23 nedela i pak so rezerva go zimam zosto znam 2 trudnici sto im imaat zgreseno i toa lani, znachi pak vo ponovo vreme :) Da se zivi i zdravi [sm=duda.gif] samo !!! Pozdrav

Emilij@ -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.12.2012 21:42:28)

bebuv4e ne mi napravija cerklaz sega za sega e ok.nedelava imam pregledi i vo sistina i kaj maticniot pa ke bide i taa tocka povtorno na dneven red.kaj mene pricini se smaluvanje na grloto,pred edna nedela mi bese 34mm, a i toa sto nosam bliznacinja.posledno doktorite rekoa deka ako ostane taa dolzina e ok ama i grloto mi bilo omeknato pa neznam sto znaci toa.inaku celo vreme lezam,na boleduvanje sum,pa se nadevam deka ke go izbegnam cerklazot.a koi se pricinite kaj tebe?
pozdrav i so lesno na site mesinja

bebuv4eto -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (25.12.2012 21:25:30)

emilij@ kaj mene pricinata bese mnogu nisko postaveno bebeto, i plus maticnata koga go merese kanalot mi rece isto kako kaj tebe 3.5 sm deka bilo i deka treba serklaz,ama na brisot mi izleze bakterija i eve seuste se lecam, i zatoa ne se pravi serklaz so bakterija nikako mora da e sterilno.. no bev i na vtoro mislejne i toj dr koga merese izmeri 5 sm i rece deka nema potreba za serklazi...jas seta bev prasalnici sega koj e vo pravo maticnata ili vtoriov dr koj vazi za dosta kvaliteten dr tashe od bitola od bolnica plodnost, i od togas si sedam doma i jas neodam na rabota i nema serklaz, sega samo cekam da vidam utre rezultati za bakterijata streptokok dali ja izlekuvav posle 2 jaki terapii so antibiotici...inace razbrav deka tocno i bakteriite go omeknuvale grloto na matkata, dali napravi brisovi ti ? se pravat vo 12 nedela prvite, ajde so sreka samo i da se opustime treba i da mislime pozitivno :) pozz

almaskopje -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.12.2012 22:26:37)

dragi trudnici kazete mi dali nekoja od vas cuvstvuva blagi privremeni kratki bolki vo dolniot del na stomakot jas sum 25 nedela i pocna da me pritiska po malku i da custvuvam minimalni bolki .Dr mi kaza deka moze da bide zategnuvanje na ligamenti ili sirenje na matkata ama jas se plasam...

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.12.2012 0:40:50)

Alma skopje i jas sum 25nedela go cuvstvuvam istoto...Ne se isplasiv mnogu ama i ne mi e seedno stom nemam drugi promeni valjda e normalno...Duri za 2 nedeli treba da pravam pregled togas ke zboram so ginekologot,a pretpostavuvam deka ke kaze deka e sirenje na matkata a jas (najverovatno i ti) osekas kako bebeto ti kloca nisko vo kanalot na besikata...ili...matkata..neznam kako da opisam

almaskopje -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.12.2012 21:38:56)

da tocno Simona i jas nemozam tocno da opisam mi se cini kako da me pecka koga mrda kako da me dopira na mocniot kanal,ako odis na ginekolog prasaj go i pisi so ke ti kaze a ako prodolzi ova i jas ke odam a skoro bev pred da se pojavi ova

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.12.2012 22:08:11)

Ke zakazam za 11ti ako imaat slobodno i ke ti pisam obavezno

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.12.2012 22:09:17)

Planiram da zakazam za 11.01 pa ke ti napisam sto i kako sum pominala pozz

almaskopje -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.1.2013 21:46:48)

Simona denes bev na ginekolog i mi kaza deka imam gooolema infekcija,mi dade vaginalni tableti i mi kaza zaradi infekcijata toa sum go custvuvala...mozebi i ti imas infekcija stom isto custvuvas,pojdi ako mozes porano pozzz

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.1.2013 22:02:53)

ДЕНЕС САМО ШТО ЗАКАЖАВ ЗА НА 16ТИ.ЛЕЛЕ СЕГА МЕ ЗАГРИЖИ !АМА ТОА ЧУВСТВО МИ ПОМИНА АЈ ДА НЕ ПАНИЧАМ АКО СЕ ПОВТОРИ КЕ ПРЕЗАКАЖАМ.ЗАР Е МОЖНО САМА ОД СЕБЕ ДА ПОМИНЕ.
СРЦЕ ПИШИ ШТО ТИ КАЖАА И ШТО ТИ ПРЕПИШАА,КАКО ТЕ ПРЕГЛЕДУВАА ВАГИНАЛНО ЛИ?

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.1.2013 10:50:48)

i jas da se pridruzam na trudnicute vo vtoroto tromesecje. Imame uste mnooooooooogu do kraj pa aj neka ni e so lesno.[sm=duda.gif][sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

almaskopje -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.1.2013 14:52:55)

me gledase vaginalno me dezinficirase so jod i mnogu me pecese koga ja stavase taa sipkata od dole,mi prepisa 7 vaginalni tableti neo penotran forte i kaza nikako sex bez zastita.Ne se sekiraj moze kaj tebe e se vo red Simona stom nemas veke bolki

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.1.2013 16:42:48)

Многу ми е страв од вагинален преглед незнам зошто...
Јас имав таква инфекција во првата бременост кон крајот на 9ти месец за една недела ми помина.Ајде ке биде се добро...Пиј чај од брусница сум слушнала дека е добар за инфекции еве јас уште вцерА ГО ЗЕМАВ ОД ПУСТИ СТРАВ!!![sm=smiley13.gif] Се нервирам сега што многу мочам 2-3 пати за еден саат ти се случуваше ли и ова?
princessa добродојде имај лесна бременост!!!

SREKNA M -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.1.2013 11:33:47)

ZDRAVO NA SITE
I JAS SE PRIKLUCUVAM NA FORUMOV.18 NEDELA SUM BREMENA I DO SEGA SE E VO RED, AMA SAKAM DA VE PRASAM CITAM PO INTERNET DEKA SE POJAVUVA NEKOJA TEMNA LINIJA OD PAPOKOT PA NADOLE , A JAS SUM ZAGRIZENA KAJ MENE USTE NEMA NISTO. POZDRAV I SE NADEVAM DEKA E SE VO
RED

arh_diz -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.1.2013 12:40:36)

Srekna M temna linija ne se pojavuva kaj sekoja trudnica , i se pojavuva vo razlicen period od bremenosta na mene mi se pojavi koga vlegov vo 9 ti mesec .Moze da ne ti se pojavi ne e nisto strasno

*devojce* -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.1.2013 15:33:12)

Zdravo devojki, ajde i jas da se priklucam na ovoj forum od denes sum 13ta nedeela [sm=smiley1.gif], samo sto pravev skrining i priska 1 me interesira koi se slednite ispituvanja i vo koja nedela se pravat?

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.1.2013 15:58:32)

Добро ни дојде девојче...Следни испитувања кој ги правев се крвна слика и група ама заедно ми дадоа упат со приската...
Потоа 23 недела 4д (се прави 20-24недела)и сега сум 26та и незнам што ќе правам нa 16ти сум на преглед.Оди на темата бременост(испитувања во бременоста)таму се ти пишува

almaskopje -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.1.2013 18:50:48)

Simona ne zabelezav pocesto mokrenje od obicno,samo mnogu mi e strav da ne se porodam porano od ovie infekciive...dali nekoj ima takvo iskustvo neka kaze,vikaat od infekciise predizvikuva predvremeno poroduvanje.

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (7.1.2013 0:05:24)

Алма,јас умав супер инфекција во првата бременост во почетокот на 9 месец а си се породив 39 недела тамант,така да мислам дека нема причина да се плашиш

SREKNA M -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.1.2013 11:21:30)

Zdravo na site.Sakam da ve prasam od koga pocnavte da go cuvstvuvate dvizenjeto na bebeto.Jas sum 19 nedela ama go nemam pocustvuvano.Dali e uste rano ,a inaku sum popolnicka

Страница: <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>