RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.1.2013 13:29:34)

SREKNA M ne grizi se za toa, jas so prvoto dete pocnav dvizenjata da gi osekam nakaj 23-24 nedela, a nekoi uste od 17 nedela i porano gi osekaat. Vazno e se da e vo red, na eho mozes da vidis kako mrda iako ne osekas uste.

almaskopje -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.1.2013 18:08:47)

na mene prvoto posle 22/23 nedela a ova vtorovo porano pocna da mrda okolu 18 nedela,zavi sitoa nema vrska vazno se e vred so bebeto a za mrdanje ke promrda

bebuv4eto -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.1.2013 21:02:13)

I jas isto taka mislam deka seuste go nemam ubavo pocustvuvano bebencevo a deneska sum tocno 21 nedela ..uste pred nekolku nedeli kako da osekav nekakvo nezno kako bockajne navnatre ama neznam ne sum sigurna sto bese dali bebeto, ali onaka kako sto opisuvaat kako peperutki ili slicno nemam oseteno, i isto bev zagrizena ama eve deneska se opustiv posto bev na eho 4d go gledavme i bas si mrdkase se izmestuvase odvaj glavceto mu go vidovme od so se mrdase a ete jas izgleda sum nekoj debelokozec i ne sekavam bas nesto osobeno, taka da ne se sekirajte mamicki,ajde mozi taka ni e nas custvoto poinakvo i nemozime da osetime ama se sum sigurna deka od kaj 5tti mesec ke osekame ito kako :)

slavicav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.1.2013 14:13:17)

Zdravo na site![sm=smiley1.gif]Eve i nie da se prijavime za tuka,veke 13 ned [sm=nosecka.gif] i se nadevam posle eden mesec boleduvanje i dve nedeli pienje antibiotici poubavi vreminja sleduvaat[sm=smiley1.gif]

SREKNA M -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.1.2013 14:20:10)

MNOGU VI BLAGODARAM ZA ODGOVORITE.I JAS ZA 1O DENA KE ODAMNA 4D EHO I SE NADEVAM DEKA SE KE BIDE VO RED SO BEBETO.STRAVOT POSTOI BIDEJKI PRETHODNO IMAV DVE IZGUBENI BREMENOSTI.

SREKNA M -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.1.2013 14:33:52)

ZDRAVO SLAVICAV.Pozdrav do tebe i ne se plasi se ke bide vo red.I jas bremenosta ja pominuvam vo strav ama toa loso vlijae.Otkoga se prijaviv vo forumov se mi e polesno bidejki ovde sekogas dobivam pozitivna energija

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.1.2013 17:23:13)

SREKNA M мене ми е втора бременост па бебето го осетив неколку дена пред да одам на 4д. Бев
околку 22 седмица,едвај чекав да дојде време да видам како мрда и од тогаш навака редовно го чувствувам.А во првата бременост многу јасно го осеќав уште во 20 та недела,секоја бременост си е различна.Ќе го осеќаш и тоа како [sm=smiley36.gif]

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.1.2013 18:37:07)

Kako ste [sm=nosecka.gif]?Eve nie so bozja pomos stignavme do 23 nedela,beb4eto dobro se razviva,fala mu na Gospod,i veke epten izrazeni se udiranjata po stomaceto,inaku uste od 18 nedela pocnav da osekam kako nekoe crvce da mrda vo mene posle toa postepeno se pojacuvaa udiranjata.

Inaku sum zagrizena bidejki sum imala kandida,od vcera pocnav da koristam vaginaleti Ginodiktarin,a denes mnogu poveke iscedok imam od obicno kako nekoja mrsna tecnost i plus bel gust iscedok duri i trenerkite mi se namokrija,ima li mesto za panika,ili e toa od vaginaletite?
Molam nekoj ako imal vakvo iskustvo da pise.
Vi posakuvam na site da si gi isterame bremenostite do kraj kako sto treba,Gospod neka e so nas i da bide se vo red pa da se guskame so nasite bebuski!![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.1.2013 21:55:03)

anailisav јас го имав тој исцедок тој период од 22-25 недела и без таблети
[sm=smiley36.gif] мислам дека е нормално ако немаш болки,чешање,печење...
Така да не се секирај и уживај во бременоста како одиме нагоре со недели така ке го зголемуваме бројот на секојдневни влошки залепени за ѓаќите[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 13:14:40)

fala simon4e,nemam nikakvo cesanje nitu miris samo iscedokot me maci no ke izdrzime se za nasite najmili.

A ti osekase li stvrdnuvanje na stomakot na odredeni delovi toj period,posto jas osekam nekogas mi se stvrdnuva stomakot na odredena strana i taka me drzi 15 20 sekundi i pomine moze da se sluci taka edno 5 pati na den,doktorot mi veli deka toa e od plodot i da ne se grizam deka kontrakciite bile sosema drugi od ova stegnuvanje i so bolki i se javuvale na 10tina min ,jas fala mu na boga nemam bolki,no sepak ke si bidam pomirna dokolku i nekoj drug mi kaze od iskustvo dali e toa normalno.

Vi blagodaram odnapred!
ve baknuvame i guskame [sm=nosecka.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 13:22:26)

toa e sosema normalno, ne grizi se. I jas sum go iskusila toa, taka ke te tera do kraj. Zemi si magnesium sumlivi mene mi pomagase. A kontrakciite se nesto drugo, toa e sosema priroden instinkt, veruvaj ke znaes koga e vistinskiot moment. A sega uzivaj[sm=smiley1.gif]

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 13:28:15)

blagodaram duso,me smiri malku,pijam magnezium 2 pati na den od biolectra,si plasev da ne e rano ova custvo no seak stom ima nekoj so vakvo iskustvo sega sum pomirna.

se najubavko i so lesno neka ni e do kraj,so Gospod napred pa da se guskame so nasite najmili[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 13:52:46)

bezgrizna bidi, mene navistina magnesiumot mnogu mi pomogna a ako odis na tema trudnici vo treto tromesecje ke vidis deka i tamu se zboruva za istoto. Jas poslednite dva meseci si mislev deka ke mi pukne stomakot togas koga mi bese tvrd pa plus ako i jadev, ama ajde se pominuva. Jas sum sega vtor pat bremena i sum vo 14ta nedela, jas pak imam uste drugi problemi(macninite i povrakanjeto resile da ne me ostavaat, soro 2 meseci, ke umram si mislam[sm=smiley13.gif]). A plus pa i malata si e mala, 20meseci e, se si bara i taa. So bozji sili ke izdrzime. Pozdrav mnogu.

*devojce* -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 15:08:19)

Ajde devojki i jas da se prijavam vo vtorovo tromesecje.Sega sum 13ta nedela.Imam gooolem problem so pastata za zabi iprocesot mienje zabi.NEMOZAMMM MI SE POVRAKAAAA.Do koga ke trae ova a?

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 17:22:51)

anailisav Дефинитивно е плодот!!![sm=jezicek.gif] јас моето бебе од почеток на бремоста повеќе го чувствувам на десната страна сега сум 27 седмица и толку ми е истегнат дел од десната страна што дури ме нервира од што ми е така мислам ке ми пукне кожата во секој момент може да трае и до еден саат.А како растат срца мамини така ќе има се помалку место којзнае што не чека?[sm=smiley36.gif]
Еве совет помага нежно масирај го делот кој те затега може ќе му текне да попушти[sm=smiley36.gif] мене ми успева

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 23:33:29)

Dobredojde devojce so lesno neka e i so Gospodova pomos da dojde denot koga ke gi zememevo race nasite angelcinja zivi i zdravi!!!! ne znam sto sovet da ti dadam za pastata,gadenjeto bi mozelo da pomine ovie nedeli,a moze i ke ostane do kraj,ke vidis ako do 15 nedela nemas promena posovetuvaj se so doktor ili prasaj nekoj so vakvo iskustvo.

Simona i princesa vi blagodaram mnogu i na dvete za pomosta veruvajte mi olekna mnogu!
inaku sekako deka so Bozja pomos se ke izdrzime za nasite najmili,
princesa tebe barem ti e poznato od predhodnata bremenost sto e normalno a sto ne i nema zosto da se plasis za sekakva promena si znaes veke od iskustvo.
Simona ke probam so masaza da go smirmuvam beb4eto,iako ne me drzi po mnogu vreme nekade 20sek, no vo idnina mozno e i poveke da ne popusta,pa vo toj slucaj se nadevam dobro ke mu dojde masaza i na beb4eto i na mene.
[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]ve baknuvame i vi prakame guski za dobra nok [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.1.2013 23:55:51)

Добра ноќ на сите мешлаци[sm=jezicek.gif]

Simona_k -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.1.2013 0:00:00)

Девојче добре ни дојде!
За киселините мене ништо не ми помагаше,само киселата вода ме освежуваше и ги ублажуваше еве пробај па пиши јас ги имав до скоро.А и корисна е зошто има магнезиум тоа е добро за тебе и за[sm=duda.gif]

*devojce* -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.1.2013 7:48:00)

Devojki pravev skrining i priska 1 i sve e vo red duri i mi ja prekinaa terapijata sto ja primav skoro 4 meseci posle IFV.Sega pa mi e cudno deka nemam nikakva obvrska osven multivitamini da pijam.Boze gospode posle sve sto pominav konecno sve e vo red,pa duri mi e cudno da se navikanm na toa hahahhaha

Ummu_Ajna -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.1.2013 9:30:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: *devojce*

Devojki pravev skrining i priska 1 i sve e vo red duri i mi ja prekinaa terapijata sto ja primav skoro 4 meseci posle IFV.Sega pa mi e cudno deka nemam nikakva obvrska osven multivitamini da pijam.Boze gospode posle sve sto pominav konecno sve e vo red,pa duri mi e cudno da se navikanm na toa hahahhaha

devojce kako se osekas kako trudnica po pat na ivf? jas ke pravam ivf od denes pocnuvam pa ako gospod dade ke bide, tuku so sakav sa kazam? ah da, dali osekas nesto deka vo tebe raste von telesno embeionce? ili ist e osetot kako prirodna trudnica? dali od prv obid ostana trudna ili dolgo idese po ovie patists? ja 7 godini cekam pa koj cekal ke doceka ti posakuvam sreka i gospod da ti go dade zdravo zivo, a bi sakala da tie devojce:) kako nikot so tie;) ja mnogu sakam devojcinja:P

*devojce* -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.1.2013 13:13:45)

Ummu_Ajna da ti kazam iskreno ne osekam nisto nema razlika pomegu prirodno i ifv zacnuvanje sto se odnesuva na cuvstvata osven sto procesot e razlicen.Za moeto patesestvie mozes da procites vo forumot problemi so zabremenuvanje, veruvaj ne e od prv pat :) ama bidna toa e najvazno.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

devojce kako se osekas kako trudnica po pat na ivf? jas ke pravam ivf od denes pocnuvam pa ako gospod dade ke bide, tuku so sakav sa kazam? ah da, dali osekas nesto deka vo tebe raste von telesno embeionce? ili ist e osetot kako prirodna trudnica? dali od prv obid ostana trudna ili dolgo idese po ovie patists? ja 7 godini cekam pa koj cekal ke doceka ti posakuvam sreka i gospod da ti go dade zdravo zivo, a bi sakala da tie devojce:) kako nikot so tie;) ja mnogu sakam devojcinja:P

Sajna -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (18.1.2013 15:28:10)

Eve me i mene da se prijavam [sm=jezicek.gif] 13 nedela sega za sega se e ok me interesiraa od koga pocnavte da piete multi vitamini kako mamavit n a primer? i koi se najdobri?

princessa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (18.1.2013 15:33:20)

Sanja mozes da pocnes da pies veke ako dobro se cuvstvuvas. Vidi ako mozes da gi najdes vitaminite na Hipp mama za trudnici, sodrzat folna kiselina, vitamin D, jod, zelezo i omega 3 DHA. Bi trebalo da gi ima vo dm.

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (19.1.2013 19:39:38)

Sanja sekako veke mozes da pocnes so multivitaminite,najdobro e da sodrzat plus omega 3,bidejki vlijae vrz razvojot na mozokot,taka mene mi kaza doktorot.jas prvo zemav pregnazon so omega 3 a posleto bidejki nemase od tie zemav Pregnacare plus isto so omega 3.
princessa ti kolku gi zemas na hipp vitaminite?
inaku kako ste [sm=nosecka.gif]?
guski za site [sm=nosecka.gif][sm=duda.gif]

anailisav -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (19.1.2013 23:10:01)

[sm=nosecka.gif] da ve prasam nesto
osekam kako beb4eto me kloca vo dolniot del na matkata,pa se plasam da ne pogoduva bas na grloto,ima li mesto za panika,bidejki vo istiot moment osekam pritisok i na besikata?
se nadevam ne e nisto strasno.
[sm=smiley13.gif]
a i polovinata me zaboluva od vreme na vreme normalno li e toa?
inaku 24 nedela sum [sm=nosecka.gif]
pozdrav4e

Страница: <<   < Претходна страница  94 95 [96] 97 98   Следна страница >   >>