Calypso -> RE: Миење заби на детето (12.3.2012 14:16:26)
|
Ako ne stignala koleskata da odgovori, eve me mene. Za tolku mali deca poveke se preporacuva obicna cetka, oti tie se uste ne znaat kako navistina treba da gi cetkaat zabite. Ne znam dali kaj tie elektricni cetki ima brzini, ama i na najmalata brzina moze da predizvika mehanicki povredi, oti sepak pomali deca ne znaat kako pravilno da ja drzat i da ja kontroliraat. Sto se odnesuva do pasti za zabi, mislam deka Smilies na Colgate se 0+, sto znaci od najrana vozrast. Na cetkata ke stavite pasta kolku zrno grasok, pa i da goltne ne e nisto strasno. Kako sto pisav pogore, poveketo stomatolozi porano preporacuvaa pasta da se koristi otkako deteto ke se nauci da pluka, megjutoa denes tvrdat poinaku. Kolicestvoto na fluor vo pastite ne e tolku golemo, a moze da bide korisno. AnnaMolly, prvo ti ke mu gi izmies zabite ubavo, a posle moze i toj samiot, za da stekne navika. Pri mienjeto pustete nekoja detska pesnicka, i kolku sto trae pesnickata, tolku neka trae i mienjeto na zabite. Vazno e pravilno da se cetkaat, i toa prednite zabi so dvizenja gore-dolu (kako raste trevata), a stranicnite zabi so kruzni dvizenja (e za ova ne mi teknuva sto velea[sm=smiley9.gif]).
|
|
|
|