lindicka -> RE: Неплодност и туѓа бременост (27.10.2011 15:16:04)
|
Многу е инѕтересен односот на тие кои имаат дец кон оние двојки кои подолго време се трудат да имаат. На некои од нив, не на сите. Јас лично би сакала да се однсуваат сите нормално кон мене а не како некои чудаци кои дошле на роденденот на нивното дете за да им љубоморат. Денеска се сретнав со една пријателка со која сум многу блиска или барем бев, одење на гости, кафе , шопинг итн. Но, откако мене ми се случи абортус (киретажа - неразвиен плод), следниот месец таа забремени. Сега очекува да се породи. Откако забремени, почна да ме избегнува, прво ми се чинеше дека е така, но не било. Прво не беше слободна за кафе, ова она, и денес дури се обиде да се скрие од мене, да не се сретневме воопшто. Нјаверојатно мисли дека сум и љубоморна па дури дека и завидувам, што воопшто не е така, баш ми е мило за нејзе. Од денес дефинитивно ми е јасно дека нашето пријателство завршува, и многу ми е жал за тоа. Можеби кога ќе имам дете, ќе се дружиме пак, нема да ме гледа како ,,ненормална "затоа што сега за сега немам дете.
|
|
|
|