Ikana -> RE: Неплодност и туѓа бременост (27.10.2011 16:01:41)
|
Decki jas cuvstvuvam poriv da ja raskazam mojata prikazna. Ke vi kazam samo deka jas vo momentov sum bremena i se nadevam deka nema da me razberete pogresno. (nekoi toa go znaete od forumive) Vaka...Jas bukvalno do pred 2 godini bev edna obicna tinejdzerka da ne recam, sto si setase kaj sto saka, koga saka i so kogo saka...kako i poveketo devojki na svetov. Znaci dete mi bese mislovna imenka, i toa vo dalecna dalecna idnina! Cuvav macor doma i toa mi bese edinstvenata obvrska bidejki ziveev so roditelite i ne znaev kako e smetka da se plati. Eden den, menstruacijata ednostavno mi podrani, odnosno dobiv 2 pati vo mesecot. Se iznenadiv, no ne se uplasiv i se javiv kaj ginekolog, sto e nasa prijatelka, koja me sovetuvase da pojdam na kontrola cisto za da bidam raat. PRviot pat odloziv. Zenata mi se javi i mi rece daj be bidi odgovorna malce i dojdi da zavrsime rabota. Vtoriot pat pak otkazav. Doktorkata i se javila na majka mi i so krajni sili me nateraa da otidam. Na pregledot se bese pod konec, eho dobro, nema=cisti i aj ater radi doktorkata, sto neli ni e prijatelka napraviv pap test. Vo rok od edna nedela, doktorkata mi se javuva i mi vika pothitno doagaj kaj mene. si vikam dobro sto e tolku itno...papot ne ti e dobar mi vika. Luge ako mi veruvate srekja sto sum go napravila toj pap, i toa na tugo insistiranje, ne na moe, zasto dijagnozata bese dojdena do kraen stadium za rak na grlo na matkata. Znaci cin3!!! Cetiri meseci pravev ispituvanja, se bavtav po lekari i na kraj okrkav operacija...sto li ke se slucelo ako ne sum proverela ne sakam da znam!!! Otkako se operirav odev reodvno na kontroli i doktorot sto me operirase, sto vecno ke mu se zablagodaruvam, kako i na prijatelkata doktorka, celo vreme me prasuvase koj ti e planot za deca....jas mu vikam nemam plan...i on pak...aaa ne taka....jas koga ke ti dadam zeleno svetlo vednas misli mu ja zasto situacijava ne e za zafrkancija. Posle nekoe vreme ostanav bremena. Ne bese od prv pat, nitu od vtor, nitu od tret, bas se pomacivme. I eve me sega mene, detiste do pred godina dena bremena. Sakav samo da kazam deka bolkata e ogromna za nesto sto go sakas i tolku se macis da go imas...navivam za site sto sakaat se da dobijat, i nikogas da ne se obeshrabruvaat...neuspehot ne e opcija!!! Izvinete ako nekogo navreduvam so prikaznava...voopsto ne mi e toa namerata! Zaklucokot izvedete go sami. Pozdrav do site!!!
|
|
|
|