Bilence2 -> RE: Доење (3.11.2012 0:13:56)
|
H ИЗВОРНА ПОРАКА: JanaMarija Zenski a da ve prasam, dali nesto posebno jadevte i pievte za da imate poveke mleko. Mojata bebuska e veke mesec i majka mi koga mi zapna so tecnosti ishrana a i pedijatarot mi rece, obavezno meso vo denot, mleko,kromid,pivo,jogurt,jajce i jas nemam vreme koga da jadam se zdravo, mi se jade i ajvarce i eurokremce ;))) i otkako majka mi si zamina i nema koj da gotvi mi se podnamali mlekoto. Dali ima vrska ili mi e na psiha? Vie dali vnimavavte na ishranata( osven zrnesta hrana i gazirano sto ne smee) JanaMarija, ishranata e dosta vazna za sozdavanje na mleko, no poveke vlijae na kvalitetot na mlekceto otkolku na kvantitetot. Toa sto majka ti zaminala, pokazuva samo deka ti.se zgolemile obvrskite okolu bebushot t.e nemas pomos, i zatoa si poumorna a toa i te kako vlijae na mlekceto. Ti treba poveke odmor, a isto prodolzi da pies zdravi tecnosti. Jas pijam po1 l mleko na den, pijam caj za doilki humana i hipp, povremeno i boza, imam redovni obroci bogati so proteini.Ete toa e nakratko moeto iskustvo. Ps. Negde procitav i sok od jabolka pomaga.
|
|
|
|