niki -> RE: Прилагодување кон новата средина (градинка/јасли) (17.4.2012 10:30:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR Треба да има одбор на родители во сите градинки, школи, шо и да е. Ама знаеш и сама, кај нас луѓето не сакаат да преземаат никаква одговорност за ништо + не очекуваат дека ќе променат нешто, што е навистина глупаво размислување според мене, затоа што не можеш да знаеш додека не се обидеш. I spored mene e glupavo. Posebno koga gledam deka roditeli organiziraat razni sobiranki vo interes na decata, demek neli, duri i na nivo na forum ne deka toa ne cini, ama vaka za nekoi klucni raboti kade deteto im go pominuva pogolemiot del od denot nemaat ni vreme ni volja za angazman. I za zal ovaa roditelska bolest, jas taka ja vikam, e siroko rasprostraneta i ne e tipicna samo za Mk. Nie imame roditelski sovet, ama i toj nekako raboti samo vo pogled na sobiranje sredstva za ucilisteto i resavanje na nekoi problemi koi voopsto ne se pod nadleznost na roditelot. Sepak mi e utesitelno sto barem koga ke mi pobaraat pari imam moznost da grakam za se sto gledam kako problem i mozam da baram resavanje. Ne e sekogas produktivno, no ako se molci tie so prst nema da mrdnat, zosto se zastiteni so xy zakoni a i tamu kaj sto ne se, si pravat kako im e volja zosto nikoj ne gi kontolira.
|
|
|
|