stela -> RE: Прилагодување кон новата средина (градинка/јасли) (11.6.2012 14:33:00)
|
E super za vas Sandriana, bas mi e milo koga decinjata lesno si se prilagoduvaat[sm=smiley1.gif] Jass sto da vi pisam na ovaa tema, sseuste sme vo period na adaptacija, na iscekuvanje, deka kaj da e ke bide[sm=smiley1.gif]...Imeno, jas veke pisav vo temata prviot den vo gradinka t.e jasli - deka ni bese odlicen, bez placki, i taka bese cela nedela, NO koga pocnav da go nosam porano odnosno pred dorucekot, koga skoro site deca placat, pocna da mi place i toj, pa pocnaa nastinki, zatnato nose, a isto taka imavme i period na uzasno placenje po doma koga prespiva preku den ili koga spiese noke, so zboruvanje vo son kako ne, ne, mama neee i sl. Duri za toa razgovarame i so nasiot pedijatar i ni kaza deka e normalno zasto e bas na taa vozrast odnosno vo taa faza koga mnogu tesko mu pagja odvojuvanjeto od mene, se nadevam deka toj uzasen period e zad nas[sm=smiley13.gif]. Ednas ima ostanato na spienje, i ne spiel. Denes otidov da go zemam za vreme na spienjeto bas da vidam dali zasspal, i koga dzirnav skoro site spieja, samo toj i uste dve decinja si stoeja vo krevetcinjata i on nesto im zborese na negovatelkite...
|
|
|
|