Ikana -> RE: Кога да се почне со дохрана (7.3.2012 15:44:51)
|
Da mozebi sum kontradiktorna malku, no neli od druga strana najubavo e da go zememe najdobroto od dvete vreminja i da go sklopime ili modificirame onaka nas kako sto ni odgovara? Majcinoto e najdobro, ama ako go nemam dovolno, sto e mojot slucaj? Ako vekje mu davam AD samo, zasto i da ne go dohranam so sokovi i kashi? I krvna slika se podobruva preku hrana, (vo onoj moment koga mu davas i sokcinja na bebeto toa e hrana, odnosno dohrana, takozvano 50% od hranlivite sostojki. Mnogu bukvalno me sfati, neznam zosto....Sigurno nema deteto na sokovi da mi zivee...Samo sakav da znam spored vas, koj metod go koristite i kakov e slucajot so drugite bebinja... ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana E pa nie za dva dena pravime 3 meseci...znaci majka mi so mene pocnala sokcinja od tri meseci, i pocnala da me dohranuva od 4 ili 5 meseci. Na 6 meseci jas imam slika od sebe so lazica ogromna pred mene i krkam mleko so biskviti. I sega ja prasuvam, e pa zasto be Mamo , da ne i davam sega sokcinja, ona mi kreva ramenici i mivika pamozes ako sakas, ama najnov stav na pedijatrite e da pocekas do 6 meseci, posto imas kolku tolku mleko, i enmas problem so adaptiranoto.... A inace majka mi na 2 meseci od shala mi dala maslinka da probam i jas sum pocnala da se frlam po maslinkata i den denes se davam vo maslinki.... A ako napravime utre krvna slika, i ak mi e slabokrvno deteto cuvaj boze, odma pocnuvam so sokcinja i dohrana, sigurno nema da go maltretiram deteto, samo zaradi svetskite tendencii....Sepak nema zamena za majcino mleko! Breast is best!!! Ikana prvo neznam kako bi pokacila krvna slika na bebe so sokcinja ili so kasicki koi za pocetok ke gi probuva .Svetski tendencii ne se voopsto no e ispitano i dokazano od koga da se pocne so dohrana.Od edna strana kazuvas kolku si moderna a od druga se vrakas vo vremeto na baba ti. Eve ke probam da ti dadam fakti , vremeto vo koe si ti rodena bilo drugo vreme znaci prva i osnovna stvar ekologijata se bilo pocisto ,nebile otkrieni tolku jaki pesticidi za prskanje kako sto e sega .Znaci si mozel jabolko od drvo da skines i da go izedes
|
|
|
|