Hopeful RR -> RE: Приватна vs.Државна Болница (30.11.2014 10:36:08)
|
Знам дека има добри доктори на државно, ама за сериозни постапки од типот на породување - не, фала. Ако треба ќе гладувам или ќе земам кредит, ама сакам породувањето да е направено како што треба, професионално и посветено, а тоа кај нас го има само во приватните болници. И ич не ми значи дали ми се смееле за пари или не, важно прават се за мене и моите бебиња и ми го прават престојот без стрес и нервози. Не сакам другари и другарки од доктори, сестри и персонал, туку сакам да излезам без болничка инфекција, без реда ради дадена терапија и без погрешни резултати, како што досега се случувало. За некои работи нема потреба да се оди на приватно, но за некои и те како. Добро знам како ги третираат бебињата на државно, и како им ги даваат дома со инфекции, и со некои работи не ми се играат играчки. Не викам дека е евтино или достапно за сите, апсолутно не е, но јас секако пре би дала за тоа пари отколку за партали после за бебето, тотално небитно. Моите приоритети се здравје и безбедност, а не естетика и мода.
|
|
|
|