kufte -> RE: Прва нова храна на бебето II (12.1.2013 10:06:05)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo Mamicki, mene pocna panika da me fakja [sm=zmeden.gif] Ve citam i na ovaa i na drugite temi za dohrana so gusta hrana deka davate kasicki vekje odamna, a nie imame 6 meseci bez 10 dena i seuste sme samo an cice i sokcinja i toa samo od jabolka, krusa i morkov [sm=smiley13.gif] Ama jas sum zbuneta..sto kasa prvo da dadam? Ovosna? I od koe ovosje? I koj period od denot? Verojatno nautro posle cicanje [sm=zmeden.gif]...a navecer mlecna kasa, na primer od onie na Nestle. Ama neznam od koj vkus potocno da pocnam?? Ova mi izgleda nekako mnogu slozeno, a se plasam i od alergii i zagrcnuvanje od kasickite [sm=smiley13.gif] Dajte sovet ve molaaaaam [sm=smiley13.gif] prvo se pocnuva so sokcinja po dve tri lazicki zaradi alergija neka pomine 1 saat ako ne e crveno na usteto prodolzi da davas i kasicki nie prvo pocnavme so jabolko,morkov,krusa,crna sliva,banana,tikva pa posle palenta,brokula,kompir,karfiol,paskanat i oriz toa e se sto treba da vnese vo 6 mesec t.e da proba inace i nie pocnavme so kasi od 6 meseci a negde nakaj 6,5 pocnav da mu zamenuvam obroci koga ke stane sabajle mleko,slednoto mleko mu go zamenuvam so ovosna kasicka,pa slednoto so zelencukova i na kraj pred spienje pak mleko se nadevam deka malku ti pomognav
|
|
|
|