Bilence2 -> RE: Прва нова храна на бебето II (22.2.2013 22:45:21)
|
Portokali i voopsto citrusi se davaat po prviot rodenden. Zdenka na pogolemiot sin mu nemav dadeno duri do 3 godini. Edna prijatelka koja rabotese vo mlecna industrija mi rece deka zdenkata se pravela od mlekoto koe se vrakalo od marketite koe pominuva rok a ne e prodadeno. Zaradi ova ne bev dala zdenka dosta vreme. Ne znam dali bilo taka samo vo nivnata firma, ili site taka pravele, ama mene mi bese dovolno da .go zaboravam ovoj produkt dolgo vreme. Tuku vcera bevme na vakcina i pedijatarkata sto gi pregleduva decata me iskara sto sum dala plazma biskvit vo ovosni kasicki i varen griz isto sto go stavav vo ovosni kasicki. Nie slednava nedela ke polnime 7 meseci a glutenski proizvodi se davale posle 9ti mesec[sm=zmeden.gif]. I velam ama nemame reakcija moze li da prodolzam da davam- veli ne, bidejki glutenskata intolerancija moze da se.javi i pokasno, bez razlika sto dosega ne pojavil reakcija. Uzas, pak se.vrakam samo na.oriz i pcenka od zitarkite. Mi rece deka i rzot nemal gluten, ama kaj da go najdam, lepceto od.rz ima i pcenicno brasno. Ni preporaca spanak, blitva, grasok, boranija, mozarela, jogurt, pavlaka i site ovosja bez citrusi i jagodi da gi voveduvam poleka. Isto mi rece od slednata nedela da.vovedam i meso telesko i pilesko(veke nabaviv domasno) bidejki HB ni bese 111 a treba da bide barem 115.
|
|
|
|