lolla RR -> RE: Прва нова храна на бебето II (23.3.2016 18:23:15)
|
После настинка/ вирус конечно јаде овие ден два. Хоупфул, идејата околу доручекот ми беше да иде еден оброк само овошје, а другиот да биде житарка со јатка, кокос, урма семки и слично, или варени јајца. За ужинките не се неопходни додека сум дома (цица), но нудам речиси секој ден. Еве денес ја дојаде утринската кашичка за ужинка после 2 ипол часа. За вечер, и јас не практикувам овошје, иако се случува да му дадам. Најчесто е палента со кисело млеко, лепче надробено во јогурт/ кисело млеко со или без рендано јајце, гриз со кокос и урми, сутлијаш со вода, банана, палачинки, погачки... авокадо со сусам и рж. Да дополнам, за вечера давам и кус кус со млечно или зеленчук, просо или киноа со малку кромид, пченка и брокула, некоја крем супа, некогаш потпечен благ компир, макарони со моцарела итн. Внимавам на комбинирање на намирниаци иако се случува да прекршам. За јајце, мене ми олесна кога го воведовме, многу е полесно за храна кога јаде и јајце. А јас сум нивни обожавател па ми беше важно, за разлика од месото кое баш не го готвам за нас. Бебе 3 пати неделно ние три пати месечно хаха.
|
|
|
|